Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 1x06 - Dungeons & Dragons

2010. február 15. 16:02 - Hoppancs

Charley Derek igen rosszul kinéző sebeit próbálja ellátni Sarah és Cameron asszisztálásával, utóbbi a sérültnek nagyon nem tetszik, kiabál is, hogy távolítsák el a közeléből a hazug gépribancot. Cameron maradna, de Sarah kizavarja, Johnt pedig Charley küldi el a kocsihoz némi életmentő cuccért, így az egykori pár kettesben maradhat, leszámítva a kezük alatt vérben tocsogva agonizáló idegent. Váltanak néhány jelentőségteljes pillantást, de egyelőre a kapcsolati gondok hosszasabb elemzésére nem kerülhet sor. Derek közben a jövőbe tekint vissza, ahol Kyle tesóval üldögélnek valami földalatti búvóhelyen más ellenállók, és egy -feltehetően háborús illusztrációként szolgáló – szakadt, kisgyermekes asszony társaságában. Úgy tűnik, Derek a domináns testvér, kissé szkeptikusan viszonyul Kyle sztorijához, miszerint ő megszökött a Century munkatáborból a nagy Connor vezérrel együtt. Az is zavarja kissé, hogy Kyle a Johntól kapott Sarah Connor képet szorongatja álmodozó tekintettel.

A pihenésnek hamar vége, fel kell menni körülnézni. Odakint apokaliptikus állapotok uralkodnak, mindenhol roncsok, szemét, épületmaradványok és még sötét is van. Néhány robot azonosítatlan, ellenben bazinagy tárgyat húz maga után. Kyle előremegy, közben e levegőből lőnek rá, aztán egyszercsak eltűnik. Derek hiába kajabál utána, nem kerül elő, helyette egy rosszarcú gépember kapja el a torkát. Közben a jelenben Charley kiszedte belőle a golyót, és elmeséli exmenyasszonyának, miféle csúnyaságokat hallott róla, miután lelépett. John ezalatt Cameront teszteli, hogy mennyit tud az ő családi kapcsolatairól, a lány meg szépen felmondja a Reese tesókról birtokában lévő infókat, mint hülyegyerek a bemagolt szöveget, de láthatóan nem érti a dolgok személyes vonatkozásait. Ez van John, az ő vállán nem sírhatod ki magad. Sarah fájdalmas arccal kéri Charley-t, hogy próbálja megérteni, milyen bonyolult okok álltak a szökése mögött. Egy rövidke, nem túl jelentős jövőbe tekintéssel később a pasas már mindent tud, és próbálja feldolgozni a gonosz gépekről, meg ember alakú robotokról szóló sztorit.

John is vált néhány szót az egykori pótpapával, érzelmes zene mellett biztosítva őt bizalmáról, majd ugrás jön Derek jövőbeli múltjába, azon belül a rémes fogolytáborba. Itt megtudhatjuk, hogy ama bizonyos vonalkód karra helyezése bizony nem népünnepély, majd a földön heverő Derek és rabtársa, Timms kurta bemutatkozása után hatalmas fényesség támad. A fény egy repülő-szerűségből jön, a rabok nem tudják, mi lehet az, és mit csinál, ahogy azt sem, hogy mi történik az alagsori szobában, ahonnan lágy muzsikaszó hallatszik. Derek helyzete 2007-ben sem rózsás, miközben Sarah Cameront faggatná arról, mit tehetett a jövőben, amiért a csávó is rühelli, szépen elkezd vért köhögni. Cameron meg is állapítja a tőle megszokott higgadt tárgyilagossággal, hogy tüdővérzése van. Sarah Charley után ordít, aki elállítja a vérzést, azonban van egy rossz híre is. Dereknek AB negatív vér kéne, de gyorsan, különben gáz lesz. John, a kis szent azonnal ajánlkozik, elvégre rokonról van szó.

Sarah nem szívesen, de beleegyezik a véradásba, arról viszont lebeszéli túlbuzgó fiát, hogy feltárja Derek előtt a köztük lévő családi kapcsolatot. A flashback-ben Dereket egyik sorstársa, Billy Wisher drámai vallomásban világosítja fel valódi énjéről, miszerint az ő eredeti neve Andy – hoppá – Goode, és egész véletlenül ő építette és szabadította a világra a Skynet-et. Derek nem mondja neki, hogy „ feloldozlak, fiam, menj békével”, viszont szét sem üti, ami egyrészt annak köszönhető, hogy nem akar hinni neki, másrészt annak, hogy már jön érte egy gépember, hogy a zeneszobába vigye. Még mindig nem tudjuk, ott mi történik, de nagyon baljós a dolog. A „kezelés” után olyan kókadtan kerül elő, mintha a Paris Hilton öribarit keres egy teljes évadát végignézették volna vele pisiszünet nélkül. Hamarosan megint vakító fény jön, majd a társaság őrök nélkül ébred egy balta társaságában.

A transzfúzió annyira sikeres, hogy Derek magához tér, és össze-vissza hadonászva, hisztérikusan követeli Johntól, árulja el, hová küldte Kyle-t. Szerencsétlen gyerek a fejét fogva szenved, Charley meg lassan összerakja a sztori darabkáit, és rájön, hogy Kyle volt John apja. Rossz hír, ennyi jövőből jött faszagyerek közt nem rúghat labdába egy mezei mentős. A családi drámánál érdekesebb a másik szál, amiben Derek és társai próbálják felmérni a helyzetet. A romokból arra következtetnek, a Skynet járhatott arra, Derek meg egy Kyle Reese feliratú ládában Sarah égett fotójára lel. Előkerül egy másik csapat ember, akik elmesélik, hogy Connor és Kyle nem voltak ott, mikor a Skynet végzett egy kis pusztítást a környéken, viszont bementek valami gyárfélébe, ahonnan később csak John jött ki. Derek követeli, hogy vigyék a vezérhez.

Úton Connor felé Derek találkozik Cameronnal, és már szét is lőné, ha le nem állítják azzal, hogy „ő a miénk”. Néz is nagyot, hisz neki új, hogy a gépek a jó oldalon is állhatnak. Eléggé kiborítja a gondolat, hogy ezek ott mászkálnak vidáman az emberek közt, ráadásul a testvéréről sem hajlandó senki információt adni. Később arra ébred, hogy egy terminátor nagyban tizedeli a népet. Cameron kilövi a gépet, majd közli: „Néha elromlanak”. Ezen vészjósló tény tudatában ugrunk vissza a jelenbeli Cameronra, akit Sarah arról biztosít, hogy Charley nem jelent veszélyt rá, vagy a fiára, szóval ha egy ujjal is hozzáér, szét fogja szerelni, méghozzá érzéstelenítés nélkül. Cameron látszólag megértette, ahogy azt is, hogy a „halott” terminátorból egy csavar sem maradhat, minden alkatrészt meg kell semmisíteni. Sarah távozása után azonban csak elrejt egy kütyüt a kistáskájában. Ajaj.

Charley és Sarah elbúcsúzik, a férfi még megmutatja a Krómarti által sikeresen alakított FBI ügynök névjegykártyáját, majd kis simogatás, puszi, de semmi komoly. Sarah fegyvert rak össze, majd fiát ölelgeti, érzelmes pillanatok ezek. A jövőben Derek Cameron szavára ébred, aki közli, John látni akarja. A nő egy fura szobába vezeti, ahol megpillanthatja az időgépnek látszó tárgyat. Később három haverral be is ülnek a szerkezetbe, hogy húsz évvel korábban, ruci nélkül ébredjenek egy határozottan jobb állapotban lévő városban. Közben John a testvére hősiességéről mesél a 2007-es Dereknek, és talán azt is elköpné, amit nem kéne, ha a mama nem jelenne meg mögötte szigorú arccal. Sarah záró narrációja után még láthatjuk, hogyan végzett Derek Andyvel…a kis hazug.

Címkék: terminátor
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása