Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 3x19 - Pandora szelencéje

2010. február 02. 12:54 - Hoppancs

Egy békésnek tűnő erdei este alaposan bedurvul, mikor egy repülőgép becsapódása zavarja meg a természet és a környéken táborozók nyugalmát. Az éppen a közelben tébláboló őr túlélők után kutat, mikor egy lövés hirtelen leteríti. Érdekes. A katasztrófák sora ezzel közel sem ér véget, Charlie-ék lakását ugyanis kirabolták, és elvittek néhány szokványos (DVD, Alan laptopja), illetve kevésbé szokványos (sör, turmixgép) cuccot. Hál’ Istennek a kis család egyik tagja sem tartózkodott otthon, úgyhogy megúszták a betörővel való konfrontációt. Huh. Mikor Charlie megtudja, hogy Don azért nem jöhet haza felmérni a helyzetet, mert épp egy repülőszerencsétlenséget vizsgál, az ifjabb Eppes tesó már-már egészségtelen izgalmi állapotba kerül az összetett dinamikai probléma (vagy mi) hallatán, és a csúnya eset színhelyére siet. Alan papa meg nyomozzon a betörés ügyében, ha van kedve.

A roncsok közt egy pillanatra szóba kerül Megan, majd értelemszerűen áttérnek a halott erdőőrre és a többi áldozatra. Azon elhunytak, akiknek nem nincs golyó a fejében, azaz szimplán csak szétzúzta őket a zuhanás, mind az AeroNomics cég dolgozói voltak, high-tech katonai szerződéssel. Ez ugyan nem tudjuk mi, de kúlan hangzik, ugye? Don, Colby és egy Tom Tombrello nevű fazon a baleset (?) körülményeit illetően találgatnak, amikor ott terem Charlie, és kezdi is amortizálni a többiek önbizalmát zseniális gondolataival. Mielőtt kibontakozhatna, jön Edgerton ügyök a fekete dobozzal, némi terhelést okozva Don idegrendszerének. Charlie Tombrellóra tapad, és felajánlja segítségét. Colby Caroline Williamst, a halott ranger kollégáját – egyben özvegyét – faggatja, aki kicsit sírdogál, majd közli, hogy segíteni szeretne megtalálni férje gyilkosait.

Megérkezik az AeroNomics tulajdonosa, és a gép szerelője, mindketten igen feldúltak. „Sajna egyelőre nem tudjuk, mi történt, ha lesz infó, majd értesítjük önöket”, mondja Colby, ők meg búsan néznek. Eközben Tombrello a fekete doboz adatait elemzi az Eppes testvérek és David társaságában, és rögtön akad is egy kis furcsaság, ugyanis a szerkezet szerint a gép 10 000 lábnál csapódott a hegybe, pedig 6000 láb lenne a helyes. Hogy kiderüljön, ez miért van, kellene a repülésirányító számítógép, amit még nem találtak meg. Nem baj, matekosunk majd kiszámolja, hol van. Amita a bonyolult műveletek elvégzése közben próbálja rávezetni Charlie-t, hogy talán kéne némi figyelmet fordítania a kirabolt házra és az apja lelkiállapotára is, de a fiú esze máshol jár, majd egyszercsak megleli a fedélzeti számítógépet.

Edgerton úgy tűnik, rábukkant a gyilkos autójának nyomaira, és a jelek arra mutatnak, az illető sokáig üldögélt a helyszínen, arra várva, hogy gép lepottyanjon. Charlie elmondja, hogy a kompjúter nem ott volt, ahol lennie kellett volna, és azt szemléltetendő, hogy ez miért gond, földhöz csapja Edgerton sütijét. Ez a gyerek egyszer még megszívja, hogy állandóan mások kajáját piszkálja. A muffin darabjaiból kiolvassa, hogy a repülő súlya nagyobb volt a bevallottnál, ráadásul 500 kilóval. Ezt a többletsúlyt feltehetőleg az a tárgy szolgáltatta, ami a gyilkosnak kellett. És biztos, hogy el is vitte, mivel a katasztrófa helyszínéről elvezető kocsinyomok mélyebbek voltak az odafelé vezetőknél. Ha pedig belepiszkáltak a magasságmérőbe, pontosan meg lehetett mondani, hogy a repcsi hol fog leesni.

Aaron Helm, a cég tulaja elárulja, hogy az általuk kifejlesztett scramjet nevű rakétameghajtót szállították titokban, mert nem akarták, hogy riválisaik megtudják, milyen ügyesek voltak. John Wellner, a szerelő meg eltűnt, ami azért érdekes, mert a fedélzeti számítógépet két órával indulás előtt átprogramozták. Gyanús, hogy egy technikus tette. Otthon Charlie hajlandó egy-két képletet áldozni a betörésre is, Alan meg az elveszett emlékeken kesereg. Don csalódottan ér haza, mert a talált ujjlenyomatok elmosódottak voltak. Szerencse, hogy Charlie erre is tud megoldást. Csiribí-csiribá, élessé varázsolja őket, és meg is van a gazdájuk, Mike Daley, a cég fejlesztő részlegének alkalmazottja. Mike menekülne az igazságszolgáltatás (David és Colby) elől, de Edgerton segítségével sikerül megfogni.

Daley remegve próbálja védeni magát, arra hivatkozva, hogy állandóan újra kell programozni a gépet, fejlesztéseket kell installálni, stb. Mivel Wellner nem fér hozzá az orrkúphoz, mindig Mike végzi ezt a munkát. Csak az a bibi, hogy újabban nem volt mit telepíteni. A szokásos utánanézés eredménye szerint Wellner drogügyletekbe is keveredett, úgyhogy semmi akadálya, hogy kicsit körül nézzenek a lakásában. Colby-t az elkeseredett Caroline látogatja meg, de az ügynöknek most nincs ideje a lányt pátyolgatni, és részletekkel sem szolgálhat. Amita és Charlie hiába futtat le valami szuperokos programot, nem járnak sikerrel, az információ törlődik. Colby-ék átkutatják Wellner szemetét, és egy lakatot, valamint egy raktárépület címét is előkerítik.

Sinclair és Edgerton felkeresik a tárolót, ahol ott figyel a scramjet, valamint szegény Wellner holtteste. Mondanunk sem kell, hogy nem természetes halált halt, hanem ugyanúgy végezték ki, mint a rangert. Rejtély, hogy a gyilkos miért hagyta hátra az értékes prototípust. Charlie közben mindenkit meglep az új elméletével, miszerint a scramjet elrablása csak elterelés, valójában nem ezért „ejtették le” a gépet. Edgerton elmondja Donnak, hogy meghallgatták a Hoyle-ügyben, kissé feszült köztük a légkör. Charlie közli, hogy egy programot építettek az FAA rendszerébe. Ha valaki beüti a megfelelő kódot, a vírus láthatatlanná teszi a kiválasztott repülőt a radar számára.

Charlie rájön, hogy a kódot Mike írta, aki némi nyomásra hajlandó együttműködni a hatósággal. Egy fotóról felismeri a megbízót, Victor Morelost, aki korábban Wellnerrel üzletelt drogügyben. A bűnözőnek azért kellett a vírus, hogy el tudják vele tüntetni a csempész gépeket. Mike már bánja, hogy belement a segítségbe, mivel neki kell bemikrofonozva elbeszélgetnie Morelosszal, hogy végre legyen ellene közvetlen bizonyíték. A csevej rövidre sikerül, Daley egy perc alatt lebukik. Morelos fenyegetőzik kicsit pisztolyát Mike fejéhez szorítva, de Edgerton kilövi. Colby lelki támaszt nyújt Caroline-nak, miközben az szétszórja férje hamvait, szerencsére nem filozofálnak sokat. Az Eppes család örül, mert Don megtalálta az ellopott tárgyakat a laptopba rejtett GPS-nek köszönhetően, mely lehetőség Charlie-nak eszébe sem jutott. A kis butus!

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása