Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x10 - New World in My View

2010. január 25. 12:11 - Hoppancs

Sookie lenge ruhácskában lépked a hotel folyosóján. Egy résnyire nyitott ajtó mintha csak rá várna, mögötte Eric bőg csendesen. Az ok, mint tudjuk, Godric előző epizódbeli halála. Mikor Sookie puszilgatni kezdi a megroggyant férfit, már tudjuk, hogy ez ismét egy álom lesz, hisz’ nem akkora ribi Miss Stackhouse, hogy ilyen hamar átpártoljon az öreg vikinghez. Azért szép kis jelenet ez, az Eric arcán és mellkasán csordogáló vér altal kölcsönzött enyhe horrorisztikus jelleg ellenére is. Eric harap, Sookie felriad, Jason meg hiába érdeklődik az álomról, válasz nélkül marad. Sookie örömmel nyugtázza, hogy az utazó koporsóban még eredeti kedvese van vele, közben kocsijuk meg is érkezik a jó öreg Bon Temps-be, ahol zombitámadás utáni állapotok uralkodnak. A fekete szemű örültek Samet keresik, a Stackhouse tesók pedig döbbenten bámulnak.

A helyzet fő felelőse, Maryann fura építményen dolgozik, amihez szükség van többek között döglött madárra, marhahúsra, répára, virágokra és különféle állati szervekre. A nagy mű megalkotásában Eggs és Karl segédkezik, és mind hatalmas élvezettel ügyködnek. Sam aggódva ellenőrzi a hazaérkező Andy szemét, ami szerencsére még eredeti színében pompázik. Az iszákos zsaru a városban uralkodó káoszt írja le szemléletesen, Sam pedig hangosan gondolkodik arról, vajon hogyan lehetne legyőzni egy ménádot (mainaszt/bakkhánsnőt). Andy csak nyomokban emlékszik az előző estére, mikor Sam felvázolta neki a szitut, de azt azért felfogta, hogy Maryann felel az összes csúnyaságért. „Meg kell ölni a ribancot”, mondja, egy pillanatra elfeledkezve annak halhatatlan voltáról. Arlene sírva hívja Samet a feldúlt Merlotte-ból, és bár a férfi tudja, hogy vadásznak rá, győz a lovagias énje és megígéri, hogy odamegy.

Sookie, Jason és a koporsóból kikászálódott Bill egy bezombult öregasszonyt találnak a házban, bizony, ő Hoyt anyukája, aki után hamarosan előbukkan a kétségbeesett ifjú pár is. Mrs. Fortenberry fő témája Sam és az ő feláldozása, de zavaros beszédét szívesen megszakítaná egy Jasonnel váltott forró csók erejéig. Hál’ Istennek nem sikerül neki. Amíg rövid időre elfoglalja magát egy gyilkolós videójátékkal, Sookie-ék megkísérlik a helyzet felmérését. Hangyányit le vannak maradva, így nem tudnak arról, hogy Maryann tulajdonképpen Sookie házában lakik, és Daphne haláláról (sőt, egykori létezéséről) is csak most értesülnek. Jason érzi, hogy itt az ideje hőssé válni, és a szentéknél kapott kiképzést a város rendbetételére használni, úgyhogy el is indul a Merlotte-ba. Sookie és Bill Tara nyomába ered, így a fiatalok újra kettesben élvezhetik Hoyt mama tombolását.

Sam és Andy a gyanúsan üres Merlotte-ba érve a még gyanúsabban fekete szemű Arlene-t találja, és amint várható volt, a többi megbabonázott vendég is előkerül, körbeveszik, majd a konyhába szorítják őket. Kiút sehol, a helyzet elkeserítő. Tarát anyja és Lafayette tartja lekötözve, ő meg csapkod és nevet, tisztára, mint Az ördögűzőben. Hozzátartozói imádkoznak, majd magukat hibáztatják, de a lánynak tök mindegy, mi történik, csak vihog rendületlenül. Pedig az a mondat, hogy „eljön, és megöl mindannyiunkat”, cseppet sem vicces. Sookie-ék hazaérve megtalálják a büdös és ronda szarvas „kerti díszt”, majd a házba lépve újabb furcsaságokkal szembesülnek. Tarát keresik, de ő persze nincs ott, ahogy erről Lafayette is tájékoztatja őket. Emellett melegen ajánlja, hogy azonnal hagyják el Sookie egykori otthonát.

Már indulnának kifelé, mikor Maryann útjukat állja, számon kérve a „magánlaksértést”. „Ez itt nem a te házad”, kezd keménykedni Sookie, de a ménád gyorsan a falhoz nyomja. Ekkor lép közbe Bill, aki fellöki a nőt, majd nagyot harap belé. Rosszul teszi, mert ezután elkezd habosat meg feketét hányni, úgy tűnik, a Maryann-félék vére nem való vámpírnak. Sookie megrázza Maryann-t, mikor hozzáér, amin mindketten megdöbbennek, de nincs idő megbeszélni a dolgot, a lány gyengélkedő barátját magával húzva igyekszik lelépni a helyszínről. Jason a Merlotte-ba lépés előtt felszereli magát amolyan rambós stílusban, majd felfegyverezve és egy szép láncfűrésszel kiegészítve belopózik az épületbe. Meglátva az orgiázó népet, gyorsan közéjük toppan és elkezdi berregtetni az előbb említett szerszámot. Mivel ez senkit sem érdekel, harci üvöltés kíséretében szétfűrészeli a hifit, így legalább a táncot abbahagyják. Tíz másodpercre.

Következő ötlete a túszejtés, aminek keretében Arlene fejéhez szorítja király szögbelövő pisztolyát, ami meglepő módon hat Terry-re, aki visszavonulót fúj, mire a zombik eltakarodnak. Bill még rosszul van, de túl fogja élni. Iszik egy kicsit Sookie véréből, hogy jobban menjen a gyógyulás. Jason kiszabadítja Samet és Andy-t, de mielőtt elhúzhatnának, a feketeszeműek már vissza is jönnek, és mostmár hárman vannak csapdában. Sam feladja és hagyja, hogy elvigyék, mivel ennek az egésznek csak így lehet véget vetni. Lafayette-et egy régi V-fogyasztó ügyfele zaklatja, és talán nem is bírná lerázni, ha nem jönne Bill, aki egy jól irányzott agyarvillantással elzavarja a leányzót. Lafayette-re is csúnyán vicsorog, de az közli vele, hogy az egész V árulásra Eric kényszeríti, úgyhogy nála reklamáljon.

<

Sookie Tara fejébe néz, de nem lát semmit, majd Bill próbálkozik bűvöléssel. Mindeközben a jelek arra utalnak, hogy ütött Sam órája, és már vinnék is Maryann elé, ha nem jelenne meg maga a nagy isten, pontosabban Jason, aki gázmaszkban és az Andy által szolgáltatott fényhatásokkal imitálja őt. Lassan „szarvak” is kerülnek, a nép pedig csak ámul. Sam is belemegy a játékba, felajánlva magát a nagyúrnak, majd látványosan eltűnik. Ezt Jason sem tudja mire vélni, de nem esik ki a szerepéből. Míg Sam légy képében szolidan távozik, Terry feloszlatja a dicső sereget. Andy-ék nagyot néznek a fenékvillantós kötényben hirtelen előkerülő Sam láttán, akinek most nincs kedve magyarázkodni.

Bill hatására Sookie nagy nehezen belát Tara agyába, ahol orgiákat, bikaszörnyet, meg szívevést lát, majd a lány ráadásként magához is tér. Miután könnyek közt magához ölelte családtagjait, Eggs jut az eszébe, akit meg kell menteni. Sookie elmondja Billnek, milyen kántálást hallott Tara fejében, amiről a férfinak beugrik, miket olvasott sok évvel azelőtt a görög mítoszokról. Nem tudja, hogyan lehet legyőzni egy bakkhánsnőt, de ismer egy vámpírt aki talán igen. Sietnie kell, hogy napkelte előtt odaérjen hozzá, de úgy gondolja, jobb, ha Sookie otthon marad és vigyáz a barátaira. Gyors csók, és hipp-hopp, Bill már messze jár. Hoyt mama gyalázza a fiát, elhunyt férjét, és persze Jessicát, aki már nem bírja a gyűrődést, ráadásul éhes is, így végül a vénlány torkának ugrik. Bill megérkezik a királynőhöz, akivel ebben a részben már nem találkozhatunk, viszont láthatunk egy véres lábat ízelítőnek.

Címkék: true blood
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naughtyL 2010.02.07. 00:40:47

Az egyik legnagyobb jelenet volt az évadban a Jason-Andy-Sam féle móka:D jó, hogy Jasont ilyen viccesre csinálták most.

érdekess volt ez a Sookie dolog, hogy akkor ő most Ki/Mi is valójában??

a véres láb meg a végén nagyon jó volt, szeretem amikor így lehet találgatni, hogy vajon mi lesz:)

Jó volt a HV:)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.07. 02:30:14

@naughtyL: Ja, kíváncsi leszek, minek "nyilvánítják" majd a végén Sookie barátnénkat...Biztos valami szuperhős, hehe.:)

naughtyL 2010.02.07. 13:53:03

akik a könyvet is olvasták, azt mondják lesz még itten meglepődés. Én nagyon kíváncsi vagyok, meg ugye Eric is említette már, hogy Sookie különleges valamiért.
Hát az a minimum, hogy szuperhős:D
meg Jason is érdekes, hogy mennyíre vonzza a nőket..hmm
jajj de messze még a 3.évad:(
süti beállítások módosítása