Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x05 - Never Let Me Go

2009. december 23. 11:03 - Hoppancs

Daphne az erdőben csábítgatja Samet, ráadásul sűrűn céloz arra, hogy tudja a férfi titkát. Sam úgy tesz, mintha nem értené, miről van szó. Pár másodperc múlva a lány eltűnik a fák között, viszont előkerül egy édi őzike. Samnek még mindig nem esett le, de rögtön képbe kerül, mikor az állat a szeme láttára változik vissza Daphne-vá. Tyű, szóval ő is alakváltó, micsoda szerencsés egymásra találás! Daphne úgy jött rá, hogy Sam is hasonló képességekkel rendelkezik, hogy a múltkor látta a tóban kutyából emberré válni. A felismerést mindketten nagy örömmel nyugtázzák, de még mielőtt belemelegednének a mókába, megjelenik a kissé zavarban lévő Arlene és Terry, akik úgy tűnik, szintén összegabalyodtak. Daphne közben lelép.

Sookie Barry-t, a nyámnyila kifutófiút üldözi, aki nem szeretne vele haverkodni, de még szóba állni sem nagyon. Nyilvánvalóan retteg a vámpíroktól, és ő is elmondja a már elhangzott információt, miszerint a dallasi vérszívók bizony nem olyanok, mint egy egyszerű kis déli porfészekből származó társaik, ők bizony kemény kovbojvámpírok, akik nem ismernek kegyelmet. Sookie-t persze nem lehet megijeszteni, ő imádja a rázós helyzeteket. A srác otthagyja, erre ő visszamegy a szállodai szobába, ahol Bill éppen Jessicát szidja az engedély nélküli rendelés miatt.

Jessica duzzogva elrohan, Bill pedig barátnőjével folytatja a vitadélutánt, megjegyezve, hogy talán nem kéne egyedül bóklásznia egy ismeretlen, veszedelmes helyen, mert baja eshet. Sookie-t úgy látszik, beindítja a veszély, mert már mászna is Billre, aki viszont előbb jobban örülne, ha a lány megígérné, hogy vigyáz, és engedelmeskedik neki. Ez meg is történik, úgyhogy semmi sem áll a kufirc útjába. Ezalatt Jessica felhívja Hoyt-ot, aki emiatt kénytelen megszakítani az izgalmas képregény olvasást, de azért nem bánja. Miután kicsukta a szobából rikácsoló anyját, folytathatja is a romantikus enyelgést. Mindketten állandóan a másikra gondolnak, és eléggé unatkoznak is, úgyhogy úgy döntenek, szórakoztatják egymást. Nem, nem lesz telefonszex, csupán Hoyt olvas fel a képregényéből.

Jasont kiugrasztják az ágyból, kezdődik az ütős Napkatona kiképzés. Luke és exhaverja már kora reggel csúnyán néznek egymásra, lesznek itt még kellemetlenségek. Tara és Eggs némileg kényelmesebb körülmények közt ébred, puha ágyikóban, Nagyi fotójával az éjjeli szekrényen. Tara nagyon hiányolja a jóságos asszonyt, akinek szerinte Eggs is tetszene. Ez volt az első jól sikerült szülinapja, ami elég szomorú, mivel már elmúlt egyéves. Sookie ahogy magához tér a szex utáni szép álomból, azonnal rászáll szegény telepata fiúra, aki továbbra sem akar vele megismerkedni. Igyekszik őt meggyőzni a gondolatolvasás előnyeiről, meg arról, hogy ha akarja, tudja kontrollálni adottságát. Meg is tanítaná, de Barry ebből nem kér.

Bill nincs elragadtatva attól, hogy Sookie megint elmászkált, ráadásul már tud is valaki a képességéről. Nyomasztja a felelősség, és Eric miatt is aggódik, mert szokatlanul izgatott a Godric-ügy miatt. Sookie azonban baromi biztos a dolgában. A Merlotte-ban Arlene és Daphne beszólogat egymásnak, és szegény, ideggyenge Terry-t fárasztják a kis jelenetükkel. Sam rákérdez Daphne eltűnésére, a lánynak állítólag futni támadt kedve. Visszatér Lafayette, Sam pedig leszidja, de azért visszaadja neki az állását. Maryann és Karl Taránál (egész pontosan Sookie-nál) aludt, sőt, már be is költöznének. Tara nemet mond, miután az is kiderül, hogy Maryann háza valójában csak bérelt volt, és ő igazából nomád életet él a kis társaságával együtt. Eggs nem érti, ez miért nem tetszik a csajának, így kicsit össze is vesznek.

A Napkatonáknál nincs megállás, egy magas kerítés megmászása lenne a feladat, ami Luke-nak nem akar menni, ezért a kiképzőtiszt jól megalázza. Jason viszont igazi vezetőként fiatalosan a kerítés tetején terem, és Luke-ot is átsegíti az akadályon. Ez bizony Sarah-nak is bejön, egy igazi, tökös keresztény harcos, az kell neki. Dallasban eközben már zajlik a megbeszélés, mindenki egybegyűlt, aki számít, Sookie-ék, Eric, meg a kovbojvámpírok. Utóbbiak már gyilkolnák is a Napgyülit, aminek tagjait Godric elrablásával gyanúsítják. Egyikük olyan keménylegény, hogy már háborút emleget. Igaza volt Barry-nek, ezek a dallasi vérszívók nem viccelnek.

Steve és Sarah veszekszik, ki hitte volna, hogy a szentek ilyet is szoktak. Persze azonnal előkapják a mosolyt, mikor Jason megjelenik, Steve el is viszi magával a fegyverraktárba, ahol őrületes választék van, még guillotine-t is szereztek. Steve beteges lelkesedéssel beszél a vámpírok jövőbeli válogatott eszközökkel való lemészárlásáról, ilyenkor kissé ijesztő a vigyora. Maryann és Karl a Merlotte-hoz hajt, ahol a nő ismét akcióba lendül, amitől ezúttal nem szeretkezni kezd mindenki, hanem veszekedni, majd Tara ellen fordulnak és kórusban cseszegetik.

Sarah meglepi Jasont fürdés közben és hm, hát…segíteni szeretne neki. Mivel Jason nem kisbaba, Sarah meg nem az anyja, nehéz nem észrevenni az emögött rejlő csábítási szándékot. A szent asszony Mária Magdolnát és Jézust emlegeti, a keze (illetve szivacsa) viszont bűnös tájékra téved. „Az Úr meg akar téged jutalmazni a sok szenvedés után”, mondja Sarah, miközben a víz alatt kényezteti a fiút. Dallasban folytatódik az összezördülés, kovboj és kovgörl vámpír hülyézik egymást, Bill magyarázatot követel, amiért a gyülisek tudtak arról, mikor érkeznek. Valószínűleg áruló van köztük, és az nem túl előnyös.

Sookie megunja a vitát és felajánlja, hogy beépül a Napgyülibe, Bill nem repes az örömtől. Meg is kérdi Eric.et, mire ez a nagy felhajtás Godric körül, hogy már megint Sookie életét akarják kockáztatni. Ekkor visszatekintés következik, amiben Eric (a viking? ) megsérül valami csatában, és a táborban éppen nagyban haldoklik, mikor megjelenik egy véres szájú ifjú, aki hamarosan neki is esik az elcsigázott harcos nyakának. Ő volt hát Godric, Eric térítője, aki ezer évvel ezelőtt vámpírrá tette őt.

Sam és Daphne szeretgetik egymást az éjszakai Merlotte-ban, Maryann meg otthon várja a fáradt Tarát, és még vacsorát is készített. Mostmár Tara is azt szeretné, ha maradna. Sookie megtudja, hogy Barry felmondott, Bill meg aggódik a napgyülis küldetés miatt. Bill a nehéz nap után megelégedne az alvással is, de Sookie étvágya kielégíthetetlen. Amíg ők a változatosság kedvéért szeretkeznek, egy csinos, ám veszélyes külsejű nő közelít a szobájuk felé. (Találkoztunk már vele, mikor Bill visszaemlékezett az átváltozására.) A szexhangok hatására a nő agyarai kipattannak, félő, hogy ez az éjszaka sem lesz nyugodt a párocska számára.

Címkék: true blood
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naughtyL 2009.12.23. 13:34:04

Daphne karaktere nekem nagyon nem jött be.

Erik története viszont jóra sikeredett és örültem, hogy megtudtuk, hogy lett belőle vámpír, és végre Godrick is képbe került. nagyon jó lett az ő szála is.

Jó volt a HV:)

kewcheg 2009.12.23. 20:04:55

A Sookie nem véletlenül Sukey? Csak azért mert előbbi név nem de utóbbi létezik amerikaiul....

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.23. 20:36:00

@kewcheg: Mostmár az előbbi is létezik, mivel a sorozat készítői így nevezték el a főszereplőt.:-)
süti beállítások módosítása