Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x01 - Nothing But The Blood

2009. december 21. 12:11 - Hoppancs

Az első szezon ott fejeződött be, hogy „kificcent” az a bizonyos fekete láb Andy kocsijából. Ehhez a szép pillanathoz térünk most vissza, mikor immár négyen (Andy, Sam, Tara és Sookie) szörnyülködnek a helyszínen, és rövidesen kiderül az is, hogy a végtag nem Lafayette - hez tartozik, hanem, a „démonűző” asszonyhoz. Szerencse, mert a nyomorult szívét kitépték, így értelemszerűen nem élte túl a támadást. Tarát mindennek felismerése hosszú sikolyra készteti, amit a főcím szakít meg. Van is oka a riadalomra, mert korábban nézeteltérésbe keveredett a nővel, és máris potenciális gyanúsítottként tekint magára. Még jó, hogy van a közelben egy gondolatolvasó, aki azonnal meghallja az agyalását.

A bárgyú tekintetű Bud haza küldi Andy-t, aki nem repes az örömtől. Sookie természetesen rákérdez, Tara honnan ismerte a halottat, mire a lány először felháborodik, hogy megint a fejében turkálnak, majd elmondja az igazat. Sookie szerint a rendőröket is be kell avatnia, Tara pedig belátja, hogy barátnőjének igaza van. Otthon Bill Jessicát tájékoztatja a szabályokról, miszerint nem szabad sokáig kimaradni, tilos a vadászat és ügyelni kell a szelektív hulladékgyűjtésre. (Komolyan.) Szegény kiscsaj még egy mobilt sem kaphat, hiába, konzervatív az „apuka”. Jason a keresztény irodalmat tanulmányozza, de néha elkalandozik a megboldogult kedvesére gondolva.

Szerencsétlen Tara próbálja úgy előadni a rendőrségen az ördögűzős sztorit, hogy ne nézzék teljesen hülyének, de sajnos már a malac-üggyel elvágta magát. Andy a „rossz zsarut” alakítaná, de Bud leállítja, mielőtt belelendülne, hisz ő most minimum tanú az ügyben, de akár gyanúsított is lehet belőle. Ez utóbbiak pedig ne dumálhatnak bele a nyomozásba. Eközben megérkezik Tara zaklatott anyja is, aki nem hajlandó elhinni leányának, hogy „Miss Jeanette” csaló volt. Lafayette-et nem éppen szállodai körülmények közt látjuk viszont. Néhány sorstársával egyetemben egy sötét pincében, leláncolva küzd épp az életben maradásért, helyzete több mint lehangoló. Néha hoznak-visznek embereket, egyelőre ismeretlen céllal. A sikolyok azonban semmi jóra nem engednek következtetni.

Sookie rövid ideig élvezheti az otthoni nyugalmat, Jessica ugyanis szeretne bemutatkozni, méghozzá egy szál törölközőben. Tara mamája épp arról magyaráz lányának, hogy a gonosz, ami elvitte Miss Jeanette lelkét, érte is eljön majd, mikor befut Maryann…hm…Ha már ott van, el is mondja a véleményét az anyáról, aki köpni nyelni nem tud a kiadós oltás után. Billéknél ideje tisztázni a helyzetet, Sookie ugyanis nem tudja hirtelen hová tenni az új lakót. Kissé pipa lesz, miután megtudja, hogy a pasija két hétig titkolta előtte a történteket. Nem nagyon akaródzik neki, hogy elhiggye, Bill nem feküdt le Jessicával, és még a kitépett szívű hullával is összefüggésbe hozza szegény lányt. Szó esik a bizalomról, meg arról, hogy meg kell osztani egymással a dolgokat, majd Sookie távozik.

Ismét láthatjuk a vámpírjogi harcos hölgyet., aki ezúttal Steve Newlin tiszteletessel, a Nap Gyülekezete képviselőjével folytat sehova sem vezető tévés vitát. Megtudjuk, hogy a tiszteletes családjával valószínűleg vámpírok végeztek, ezért van annyira kiakadva rájuk. A beszélgetést egy Barbie-szerű szőke nő hallgatja nagy áhítattal, aki nem más, mint a prédikátor felesége. Hamarosan bemutatják nekik Jasont, aki úgy tűnik, rátalált Istenre, és elragadtatással üdvözli a szent párost. Felajánlják neki, hogy részt vegyen egy általuk szervezett konferencián, de ez sajnos 12 000 dolcsiba kerülne, ami jelenleg nem áll a fiú rendelkezésére. Sarah – a feleség- az imát javasolja megoldásként, hátha az Úr majd ad egy jelet. A szinte hipnotikus állapotba zuhant Jason kénytelen beletörődni, hogy várnia kell.

Sam meglátogatja Maryann-t, de nem sikerül beszélnie vele. Egy szobor láttán azonban feltörnek benne az emlékek arról az éjszakáról, amikor kutya képében beszökött a nő házába, hogy kirabolja, de az rajta kapta. Érdekes. Sookie is a múlt árnyaival küzd, amint a Nagyi szobájába lépve meglátja a tipikus nagymamás cuccokat, amik az öreglány után maradtak. (Gyógyszeres fiola, félbe maradt kötés, egyebek…) Már kezdené szortírozni a kacatokat, mikor beállít egy ügyvédnek látszó férfi, aki a nagybátyja halálának hírét hozza. Nehéz idők ezek… Úgy tűnik, a bácsika beleesett a patakba, és csak jóval messzebb vetette partra a víz, amikor már alig maradt valami az öreg perverzből. Mindezek következménye egy kisebb összeg, amit Sookie vehet át, mint egyetlen örökös.

Maryann továbbra is fejedelmi ellátásban részesíti Tarát, medence mellett, némi kaja és gyanús cigi társaságában elmélkednek az istenekről. A bölcs asszony arra biztatja pártfogoltját, hogy foglalkozzon kevesebbet az anyja problémáival és akkor sokkal vidámabb lesz az élete. Eggs és Tara kezd közel kerülni egymáshoz, elbeszélgetnek Maryann nagyságáról, meg arról, hogy milyen szerencsések, amiért nála lehetnek, és kiderül hogy a srác múltja nem volt éppen problémamentes. Ebbe nem mennek bele bővebben, de majdnem csók lesz a lelkizés vége. De aztán mégsem, mert Karl, a szolga megzavarja őket. Maryann erre leüti a férfit, úgy látszik, neki komoly tervei vannak az ifjú párral.

Jason Hoyt-nak áradozik a Nap Gyülekezetéről, de a haverja inkább a hagyományos kereszténység híve, aminek keretében nem szokás gyűlölni senkit, még a vámpírokat sem. Jason agya azonban már mosásban van, meg sem hallja ez efféle érveket. Jön Sookie és közli bátyjával, hogy Bartlett bácsi meghalt, és nekiadja a zsét, amit ráhagyott, mivel ő nem tart rá igényt. Ez ám az isteni jel, irány a Gyüli! A következő jelenet ismét emlékkép, Sam tizenhét éves énje épp Maryann-nel szexel, majd erősen beparázik a nő „rezgése” láttán. A múltba révedésnek Arlene vet véget, aki új pincérnő jelöltet hozott. A neve Daphne és egész csini.

Lafayette a többi fogvatartottal együtt igyekszik rájönni, miért került oda, ahol oly mostohán bánnak vele. Kicsit Fűrész-szerű a szituáció. Az egyik boldogtalan élete történetével fárasztja Lafayette-et, aminek során elárulja, hogy egy kellemetlen incidens emlékeként fém van a csípőjében. Andy nyomozgatni próbál a bárban, Jason pedig Hoyt társaságában üldögél. Nem akar már sem inni, sem bulizni, hiába nyomul rá egy arcberendezésében enyhén Dér Henire emlékeztető szőke nőci. A ribinek nincs jó napja, Hoyt sem szeretne elmenni vele, úgyhogy kénytelen lelépni. Jason nem köti a húga orrára, hogy vámpírellenes gyülibe megy, inkább baptista megmozdulást hazudik helyette.

Bill próbálja megszerettetni a Tru Blood-ot Jessicával, de ő továbbra sem vevő rá, csak nyafizik, hogy „bezzeg Eric megengedte, hogy igazi vért igyak”. Sookie bocsánatot kér Samtől, amiért csúnyán bánt vele, de ő most nincs jó passzban. Bud nem hagyja érvényesülni szegény részeges Andy-t, pedig ő nagyon igyekszik infókat szerezni Miss Jeanette ügyében. Eredménye ugyan nem sok van, de a szándék a lényeg. Sam tovább flashback-el, de Maryann érkezése félbeszakítja. Visszaadja a nőnek az évekkel ezelőtt tőle ellopott pénzt, de Maryann valami másért jött… Eggs is vele van, aki végre lesmárolja Tarát, amit nagy elégedettséggel szemlél.

Sookie hazaérve bizonyítja, hogy remekül ért a tinilányok nyelvén, és egy perc alatt lekoptatja Jessicát, hogy komolyan beszélhessen barátjával a bácsikája haláláról. Bill nem is tagadja, hogy ő vetett véget az idős Bartlett földi szenvedésének, ami elbizonytalanítja Sookie-t , de Bill rövid monológja és szerelmi vallomása elég ahhoz, hogy ismét a férfi karjaiba omoljon. Jöhet is a harapós kufirc mindenki örömére. Lafayette-ék börtönébe Eric érkezik egyenesen a fodrásztól. A frizurája ugyan még nincs teljesen kész, de azért nem néz ki rosszul. (Huh.) A fémes csípőjű, közlékeny fickóért jött, akinek a tűzzel kapcsolatban szeretne kérdéseket feltenni. A pasas nem akar együttműködni, sőt, rá is támad Ericre. Ezt valószínűleg nem gondolta át, és sajnos már nincs is ideje elnézést kérni, a vámpír ugyanis komolyan megtorolja az őt ért sérelmet. Lafayette-nek is lesz mit mesélnie a pszichiáternél, miután végignézte, hogy szabályosan széttépik a rabtársát.

Címkék: true blood
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laliath 2009.12.21. 12:44:33

Köszi :)
Na, ez az évad is jól kezdődött...

naughtyL 2009.12.21. 13:29:05

és miylen jó lesz majd a folytatás, iszonyat jó, hogy az egész csak pár napot ölel magába. hihetetlen hangulatos lett.
jóó volt a HV:) én is köszönöm:)

hemill 2009.12.21. 14:30:47

a második évad sok mindenben felülmúlja az elsőt, sokkal betegebb :D
kíváncsian várom a harmadikat, csak az még soká lesz :S
süti beállítások módosítása