Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gordon Ramsay - A pokol konyhája 6x07

2009. december 15. 11:02 - Póniló

Jim távozott a múlt héten, innen folytatjuk. Sabrina örül, hogy maradt, a fiúk megválnának Roberttől, nincs új a nap alatt. Másnap reggel Robert még mindig hiányzik, de ezt igazán senki sem bánja. Az étkezőben a csapatok gyanúsan méregetnek egy letakart bazinagy valamit, aminek fontos szerepe lesz a mai kihívásban, ami a szakácsok kreativitását hivatott tesztelni, a következőképpen: adott a letakart valami, ami egy kaszinó kockaasztala, meg két 12 oldalú kocka (ami persze nem kocka, de csak nem írhatom, hogy adott két dodekaéder), minden oldalán egy betűvel. Mindenki dob egyet, az adott betűvel mond egy alapanyagot, végül lesz 5, ezekből kell kreálni egy ételt. Gordon felhívja mindenki figyelmét, hogy fontos, hogy az alapanyagok azért passzoljanak egymáshoz, mert ha nem muszáj, inkább nem enne dijoni mustáros sült banánt. Természetesen a fiúknál valaki kétszer dob, hiszen eggyel kevesebben vannak.

A lányok kezdenek, ügyesen választanak hozzávalókat, szépen és okosan építették fel az ételüket: nyúl (ami Sabrina szerint puha és cuki, ezért biztos finom is), zöldbab, krumpli, fokhagyma és sonka. Elégedettek, Dave meg irigykedik, hiszen ezekből klasszikus, finom étel születhet.

A fiúkon a sor, Andy hosszas gondolkodás után (csak az jutott eszébe, hogy Henrietta Hippo, magyarul Töketlen Teve) tőkehallal kezd, eddig nincs nagy gond, Dave következik. Dob egy F-et, de nem jut eszébe semmi (legalábbis étel nem). Agyal ezerrel, közben Kevin az édesköményért szurkol (fennel), mert az tőkehallal isteni, próbálja szugerálni Dave-et, de sajnos legilimenciában egyikük sem elég jártas, így Dave kénytelen azt mondani, ami eszébe jut: füge. A fiúk ajkáról lehervad a mosoly, a lányok viszont teli szájjal röhögnek, Gordon is nagyokat mosolyog, közben a tenyerét dörzsöli, mi lesz ebből. Van következik, az A betűjére angyalhaj tésztát mond, az sem nagyon passzol a halhoz, Van is tisztában van ezzel, nem a legjobb választás, de azért mégsem füge. Kevin újra A-t dob, és ha már szívunk, szívjunk nagyot alapon almát választ. Andy duplázhat, paradicsomot választ a végére.

Megvannak a hozzávalók, 30 perce van mindkét csapatnak egy étel előállítására. A kék csapat gondban, Kevin sehogy nem tudja elképzelni a fügét a tőkehallal. Dave közben próbálja kiköszörülni a csorbát, mindenféle fügét hajlandó elkészíteni, csak nem üssék agyon a többiek. Miközben a fiúk megpróbálnak egy ehető ételt kitalálni („While the men continue to figure out their dish...” – LOL), addig a lányok étele szépen összeáll, csak Suzanne fontoskodik egy kicsit sokat. A fiúk végül úgy döntenek, hogy a fügét édesítésre használják, ezért Kevin belefőzi a szószba. Nem hiszi el hogy ezt tette, de azért megkóstolja. Úgy alakul, hogy egészen finom, ízlik neki, de inkább mindenkivel megkóstoltatja, mert erős a gyanúja, hogy csak az ízlelőbimbói szórakoznak vele. De nem, mindenkinek ízlik. A lányok is a szósszal küzdenek, ami inkább püré, méghozzá fokhagymából. Ariel és Suzanne szerint a püré úgy jó, ahogy van, hiszen fokhagyma ízű (ami fokhagyma szósznál nem hátrány), Tenille szerint viszont túl erős, ő cukorral enyhítené az ízét, de a többiek lehurrogják. Végül mindkét csapat végez, bár a fiúk nagyon kicentizték.

A lányok étele gyönyörűen van tálalva, serpenyőben sült nyúlgerinc és comb fokhagyma és rozmaringpürével, sonka-alaplével nyakon öntve. Az étel gyönyörű, Gordonnak első látásra ugyan száraznak tűnik, de nem az, szaftos és finom, a püré viszont brutál fokhagymás. Ekkor csillan fel Kevin szeme, hiszen az ő ételük fele annyira sem néz ki jól, mint a lányoké. A kék csapat étele tehát egy tőkehalszelet angyalhaj tésztával, paradicsomos-fügés szósszal (és az alma?). Gordonnak ízlik nagyon, nehezen tudja csak eldönteni a versenyt. Végül a fügés halat választja, mivel a lányok ételében mindent elnyomott a fokhagyma íze. Andy szerényen a főzés MacGyver-einek nevezi magukat, Dave nem hisz a fülének (fügét választottam halhoz, és nyertünk), de a lányok sem. Tenille megint morog egy sort, még most is érzem a fokhagyma ízt a számban, miért nem hallgatnak rám soha?

A nyeremény nem piskóta, a fiúk magánrepülővel Las Vegasba mehetnek, ahol egy luxuslakosztályban – vagy még inkább azon kívül – tölthetnek el egy éjszakát. Természetesen ezalatt a lányok kitakarítják és előkészítik mindkét konyhát, de a nagyobb büntetés, hogy szállítási nap van, így az összes érkező kocsit nekik kell kipakolni és behordani az étterembe a cuccost. Jönnek is sorra a kocsik, rengeteg kaja, egész nap pakolnak a lányok, és mikor azt hiszik már vége, feltűnik JP, és közli a holtfáradt piros csapattal, hogy megérkeztek a borok. Konkrétan vagy 30 karton. A nehéz nap után csak aludnának a lányok, de nem tehetik, még hajnali egykor is jön szállítmány, és azt is ki kell pakolni, szívás. A fiúk ezalatt megérkeznek Vegasba, Van magán kívül van, mivel még Vegas szűz. A hotelnél hatalmas kivetítő köszönti a Hell’ Kitchen szakácsait, fontos vendégek ők, ennek megfelelően a lakosztályuk is VIP, bár, jakuzzi, kosárpálya, minden, ami kell.

Másnap visszatér a kék csapat, de Robertnek még mindig semmi nyoma. A fiúk remélik is, hogy már nem jön vissza, jól elvoltak ők négyesben, nem kell nekik Robert. Közben a lányok is arról álmodoznak, hogy megszabadulnak valakitől, Suzanne már halálra idegesít mindenkit a főnökösködésével meg a beszólásaival. A fiúk már készülnek a műszakra, és továbbra is azt taglalják, hogy ők egy négytagú csapat, és mennyire nem hiányzik nekik Robert. Természetesen Robert pont ekkor lép be az ajtón, és közli, hogy jól van, nem volt szívrohama, csak a testéhez képest túl kicsi a szíve, ezt el is hiszem. Átöltözik, és próbál újra része lenni a csapatnak, de nem részesül meleg fogadtatásban, a többiek kutyába se veszik. Nem különösebben érdekli ez, inkább felmegy enni.

Műszak előtt Gordon közli mindenkivel, hogy a műsor történetében először séf-asztalok is lesznek. Vagyis a konyhákban felállított asztalok, ahol Gordon new york-i és west hollywood-i étermének vezető szakácsai fognak ülni. Gyorsan fel is állítják az asztalokat, majd JP kinyitja az éttermet. A fiúknál Dave készíti ma az előételeket, vált pár szót a séf-asztal VIP vendégeivel, majd úgy dönt rizottót kapnak. A szakácsok ugyan kicsit furcsállják, hogy nem ők választhattak, de Dave rizottója kárpótolja őket, mivel isteni. Gordon arra bíztatja a fiúkat, hogy folytassák ahogy Dave kezdte, és akkor remek műszakuk lesz, emellett jól megdicséri Dave-et, aki majd elolvad ettől. A piros oldal közben elfelejtette az illusztris vendégeket, így Gordon 20 perc elteltével kénytelen odaküldi Arielt. Az éhes szakácsok fésűkagylót és rákot választanak, viszonylag hamar meg is kapják, a rák jól is sikerül, de a fésűkagylón még lenne mit javítani, kicsit túlpirult, és sótlan is. Közben persze más vendégek is vannak az étteremben, de eleinte nem panaszkodhatnak ők sem, mindkét konyha jól kezd, nincs sok gond az előételekkel.

A főételekkel viszont annál inkább. A kék konyhán Van dolgozik a halpultnál, Ő egyébként halban utazik, amikor épp nem a Pokol konyháján főz. Ez mindenesetre a mai teljesítményén nem látszik, jól elkészítette ugyan a halat, de rajta hagyta a műanyag csomagolást (pontosabban a halra kerülő zöld valaminek a csomagolását). Gordon persze nem nézi ezt jó szemmel, ordít is Van-nel egy sort, de nem nagy eredménnyel, mert nem sokkal később újabb műanyagba csavart halat küld vissza egy vendég. A piros oldalon Suzanne szokás szerint mindenhol ott van, „segíteni” próbál, de Sabrina szerint csak ál-elfoglalt, és reméli, Gordon is észreveszi majd ezt. Közben Van továbbra is alulteljesít, emellett a séfasztalt is elfelejtette. Mikor erre rájön – illetve mikor Gordon felhívja erre a figyelmét - odamegy jópofizni, de nem kelt jó benyomást, belezavarodik az ételekbe, ráadásul le is fikázza a sügért, szerinte az nem túl finom. Hab a tortán, hogy a rendező nagyon idétlen zenét vágott be mindehhez, így Van sokkal nagyobb idiótának tűnik, mint amilyen valójában. A piros konyha VIP vendégei jóval szerencsésebbek, nekik Amanda már fel is szolgálta a halételeket, amelyek ráadásul remekül is sikerültek.

Sabrina odaát a köretekkel bűvészkedik, az egyik adagot épp koszos serpenyőben süti, ennek ellenére a lányok egész jól haladnak, hála Tenille-nek és Amandának. A kék konyha húsrészlegén Robert sem brillírozik, kész disznóól a pult, olaj mindenhol, ráadásul mindent bárányszeletek borítanak, mint egy tömegmészárlás helyszínén. Robertnek ugyanis gondja akadt a bárány felszeletelésével. Andy nem is érti, hogy lehet ennyire ügyetlen, amikor mindenkinél több műszak van már mögötte, és be kell látni, hogy ebben bizony sok igazság van. A lányok közben a húsételeket is felszolgálták a séfeknek, és a többi vendég sem csalódik, mindössze két asztala maradt vissza a piros csapatnak, amikor belassulnak. Gordon kénytelen némi kiabálással gatyába rázni a lányokat, mindenesetre úgy tűnik, hogy ez használ. A kék konyha viszont teljes csőd, semmi sem működik jól, semmi nincs kész, ráadásul Robert nyula nyers. Gordon magához is rendel mindenkit, Kevin azonban villogni próbál, nézd főnök, én nem vagyok béna, itt a tagliatellém, fincsi. Gordon nem tolerálja a nyalizást, kenje Kevin a hajára (már ha lenne neki) a tésztáját, sokra mennek vele hús nélkül. Gordon úgy berág ezen, hogy úgy dönt, bezárja a kék konyhát mára.

A lányok közben befejezik a műszakot, nem is kérdés, hogy ma a piros csapat nyert. Annál is inkább, mivel a séfasztalok vendégei is elégedettek voltak a kiszolgálással, a kék oldal vendégei viszont inkább nem ismételnék meg ezt az estét. Gordon azért kiemeli Dave-et a kék csapatból, hiszen az előételekkel nagyon jól kezdett, akkor még bőven a lányok előtt járt a kék konyha. Ő a vesztesek legjobbja, így neki két csapattársát megjelölnie, akik közül egy ma hazamegy. Robert úgy érzi, hogy nem érdemelné meg a távozást, annak ellenére, hogy tudja, hogy ma rosszul teljesített. Van-nek is maradnia kéne, inkább Andy menjen szerinte, mert ő a leggyengébb, és úgy sincs esélye nyerni. Andy ugyan visszavág, de miután Robert tovább fikázza őt, inkább enged, és faképnél hagyja Robertet. Dave mindenesetre nem boldog a ráruházott hatalommal, tudja, ha rosszul választ, az még visszaüthet később.

Végül Dave úgy dönt, hogy Robertet jelöli elsőként, rossz napja volt, és az egészségért is aggódik. A második jelöltje pedig Van, a mai rossz teljesítménye miatt. Gordon mindkét jelöltet magához hívja, majd Andy-t s harmadikként, mivel nem látja benne Whistler következő sztárszakácsát. Robert ezzel nagyon egyetért. Gordon Van-t – némi védőbeszéd után – visszaküldi a sorba. Robert szólhat ezután, hivatkozik a múltjára a Pokol konyháján, a sok sikeres műszakra, meg arra, hogy Andy egy kutyaütő, és szinte sértésnek érzi, hogy vele együtt áll most Gordon előtt. Andy ezúttal nem hagyja magát, kész kis show-t rittyentenek ketten, ’te béna vagy’, ’te meg lusta, nem csinálsz semmit, csak csirkés pitét zabálsz egész nap, kapd be’, ’te meg állandóan elbújsz a desszertrészlegen’, ’te is béna vagy, dagi’. A végén Robert megjegyzi még, hogy ha Andy megnyeri a versenyt, akkor örökre szögre akasztja a kötényt, mire Andy rávágja, hogy megtehetné ezt most azonnal.

A szórakoztató műsor ellenére Gordon mégis Robertet küldi haza, hiszen ő a legtapasztaltabb Pokol konyhája szakács, és mégis nyers ételt küldött ki ma este. Robert távozik, de azért beszól Andynek, hogy eljön az ő ideje is nemsokára. Mindenesetre boldog, hogy részt vehetett az egészben és megtisztelőnek érzi, hogy Gordon visszahívta még egy évadra.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2009.12.15. 15:21:43

Jó volt, köszi ;) Robert nekem se volt szimpi, főleg ahogy a végén a többiekre támadt. Igaz, tudhat vmi ha Gordon visszahívta, de nem nyújtott nagy alakítást itt.

Póniló 2009.12.15. 15:43:10

@tóparti látomás:
Robert az előző évadban sokkal szimpatikusabb volt, és ügyesebb is. Legalábbis annak látszott. Mert azért a vágásokkal sokat lehet játszani. Végülis az alapján alakul ki a kép a szereplőkről, amit látunk - illetve amit megmutatnak pár percben a sok óra eseményeiből.

Petta 2009.12.15. 17:32:17

Dodecaeder legilimens! Uj varazsszo szuletett alighanem... Pazar a HV, mint mindig... :))
süti beállítások módosítása