Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x04 - Shake and Fingerpop

2009. december 14. 11:06 - Hoppancs

Luke és a többiek kicsit megtréfálják Jasont, ami valóban ütősre sikeredik művérrel, ál-hullákkal, vámpírtámadás-imitációval. Jason nem nevet, inkább kiüti a köcsögöt, amin nem csodálkozom. Jessica és Hoyt első közös éjszakája csúnyán félbeszakad, mikor beront a ház ura és igen udvariatlan stílusban kidobja a fiatalembert. Hoyt tisztességes szándékait bizonygatja, de nem Jessica ártatlansága forog itt veszélyben, inkább a csillogó szemű ifjú élete. Legalábbis Bill szerint. Lezajlik egy kissé szokatlan „apa-tinilány” párbeszéd, majd Sookie és Bill kettesben marad. Sookie szerint Jessicát is magukkal kéne vinniük Dallasba, amibe a férfi is beleegyezik, szóval együtt utazik a kis család.

Sam Daphne társaságában élvezi az éjszakai természet nyújtotta szabadságot, majd újból megcsodálhatjuk a nő hátán látható gyanúsan ismerős karmolásnyomot, amikor kimászik a tóból. Sam is furcsállja a sérülést, de valószínűleg egyelőre nem fog rákérdezni. Tara úgy dönt, elfogadja barátnője ajánlatát, és hozzáköltözik, Maryann pedig láthatóan nem örül a felismerésnek, hogy a Sookie még életben van, meg annak sem, hogy Tara elhagyja. Azért megőrzi zavarba ejtően nyájas hippi arcát, de ennek ellenére Tarában az a gondolat motoszkál, hogy valami nagyon nincs itt rendben.

A vallási fanatikusok kedélyesen reggeliznek, persze Luke és Jason filozófiai vitába keveredik az első vámpír keletkezési körülményeiről, ami sajnos nem bontakozhat ki teljesen, Steve ugyanis hívatja Jasont. Sookie közös gyermekkori fotóval köszönti fel Tarát, majd kis pityergés következik a nagyi emlékének hatására. Ez nem tart sokáig, így vissza lehet térni az örök témához, Bill szerelmének veszélyeihez, majd Tara megtudja, hogy Lafayette visszatért. Az okos rendőrök próbálnak rájönni, hogy ki bánhatott el oly durván az „ördögűző” asszonnyal, mert az már bizonyos, hogy ember keze is benne volt a dologban, hacsak nem élnek az erdőben olyan állatok, amik késsel szoktak szíveket kivágni.

Befut Andy is, aki a Tara által látott disznóról szeretne többet megtudni, miután neki is szerencséje volt hozzá. Sajnos társai ezt a vallomást az alkohol áldásos hatásának tulajdonítják, úgyhogy Bud meg is fosztja őt a jelvényétől, mondván, tintásan nem szabad rendőrködni. Az igen lerobbant állapotban lévő Lafayette-et Tara látogatja meg, persze jól lehordja, amiért nem szólt a történtekről, és orvoshoz sem hajlandó menni a lábsérülésével. Lafayette nem aggódik az utóbbi miatt, van nála gyógyszer elég. Tara szeretné vele maradni, de határozott elutasításra talál. Terry panaszkodik, mert az idegei nem biztos, hogy kibírják majd a nyomást, ami Sam távozásával rászakad, Sookie meg meglepődik, mikor ezt meghallja, hisz’ ő nem is tudott Sam terveiről. A pasas ki is kap rendesen, de az okokról nem beszélhet.

Jason és Steve keresztényi szabadidős elfoglaltságként vámpírok képeire lövöldöznek egy száguldozó autóból, aminek során fény derül Jason kivételes lövészeti tehetségére. Steve-t felizgatja a tudat, hogy Jason már látott vámpírt elpusztulni. Maryann és Eggs házhoz szállítják Tarának a szülinapi meglepetésbulit, valószínűleg megint furán jól fog szórakozni mindenki. Jasont bűnös fantáziák gyötrik Steve üdvözült tekintetű felesége láttán, aki roppant szexisen sütögeti a húsokat annak ellenére, hogy vegetáriánus. Sarah még rá is tesz egy lapáttal, mikor saját kezével köti meg a fiú szakállkáját, ez ám a fülledt erotika! Steve közli Jasonnel az örömhírt, hogy Isten kiválasztotta őt, hogy tagja legyen a Nap Katonái nevű elit spirituális seregnek, Sarah meg két ámen között úgy néz a pasira, mintha azonnal rá akarna ugrani.

Andy egyetlen vendégként szomorúan iszogat a Merlotte-ban, Arlene meg már szeretne bezárni, hogy mehessen Tara partijára. Sam nincs elragadtatva a Maryann által szervezett mulatság gondolatától, hangulatán az sem javít, hogy Tara anyja rá bízza a lányának szánt szülinapi ajándékot. Sookie-ékat már várják a dallasi reptéren, a fogadtatás azonban csak első látásra barátságos. Már majdnem betuszkolják a lányt a várakozó limóba, mikor Bill előpattan csinos utazókoporsójából, és meghiúsítja az emberrablást. Sam leadja Tara csomagját a láthatóan jó alakuló buliban, majd rövid de annál megalázóbb beszélgetésbe keveredik Maryann-el. Tara és Eggs jól érzik magukat, Maryann pedig diszkréten eltünteti az anyai ajándékot.

Luke szerint Jason azért került be a Nap Katonái közé (ahová ő is tartozik), mert bizonyos szolgáltatásokat nyújt Sarah-nak, ami valljuk be, nagyon csúnya gondolat egy jámbor keresztény fiútól. Billék becsekkolnak a szállodába, Jessica eközben mókás dolgokra használja újonnan szerzett vámpírerejét. A rövid jelenet után visszatérünk a Maryann féle ünnepségre, és a főszervezőt látjuk, aki ismét szokatlanul viselkedik, zavaros nyelven mormog, rázkódik és a jelenlévőket bűvölgeti. Tara és Eggs a hálóba mennek szexelni, feltehetőleg nem kis mértékben ennek köszönhetően. Eric beugrik Lafayette-hez, és meggyógyítja a lábát, mert ő ilyen önzetlen és jóságos. Vagy az is lehet, hogy más van emögött, mondjuk, hogy a szőkeség szeretne Sookie közelébe férkőzni.

Bill megtudja Sookie támadójától, hogy a Nap Szövetsége bérelte fel. Közben Sarah egy szál hálóingben hergeli Jasont, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a szent házaspár otthonában lakhat. „Te vagy a legnagyobb reménységünk”, pihegi az asszony, szegény Jasonnek nem lehet ez könnyű. Eric jó érzékkel pont akkor érkezik Dallasba, mikor Sookie és Bill épp kezdenék jól érezni magukat, úgyhogy Bill mehet is szex helyett hivatalos ügyben tárgyalni a bárba. Kiderül, hogy Godric, akit a Szövetség elrabolt, marha erős vámpír, és ha őt el tudták kapni, az igen rossz hír a fajta képviselőinek. A texasi vérszívók pedig kemények, mint a kő, és ha nem kapják vissza hamarosan seriffjüket, még képesek mészárlást rendezni, ami nem tenne jót a „szelíd vámpír” imidzsnek.

Sam és Daphne összejön, ahogy várható volt, a parti pedig zajlik ezerrel, bár az orgia szó mostmár jobban illene rá. Vonaglanak a fekete szemű szexzombik, Maryann pedig kezd átváltozni valami ronda szörnnyé, feltehetőleg olyanná, ami Sookie-t is megtámadta korábban. Jessica megéhezik, úgyhogy rendel magának egy fiút a szállodai szobába, a srác aki kihozza pedig egész véletlenül gondolatolvasó. Sookie megörül a találkozásnak, a fiú viszont annyira nem, hogy el is menekül. Sookie utána, őt meg a végefőcím követi.

Címkék: true blood
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.14. 12:58:10

@tilosacsok: Pedig már azt hittem a posztomhoz szólt hozzá valaki.:(
Amúgy Benkő-ügyben Sixx az illetékes.

Laliath 2009.12.14. 14:38:27

Ezt még nem olvastam el, előbb kérdeznék, ha lehet. Az évad első három részéről nem lesz HV?
Szívesebben olvasnám sorba - nézni nem tudom :(

naughtyL 2009.12.14. 15:43:20

jó kis HV:)
iszonyat jó lett ez a 2.évad!!
És itt is elmondom Eric egy isten:D
Lafayette pedig a legjobb karakter:D
jahj Jason..de benne pozitívan csalódtam ebben az évadban:)

sherryl · http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:q-QXpNo7FzFwSM:http://2.bp.blogspot.com/_w3cdwJYuetM/SYYqkaYsTwI/ 2009.12.14. 16:39:51

naughtyL:
szerintem is ez az évad volt a legjobb:)
egyre jobban bírtam Eric karakterét,szerintem tök jó lett a végére:)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.14. 17:54:17

@Laliath: Hát az úgy volt, hogy eredetileg nem én írtam a HV-t, csak nemrég felfedeztem, hogy a második évadról nincs poszt, és megkérdeztem Sixx-től, hogy átvehetem-e. Szóval csak most kapcsolódtam be... Esetleg pótolhatom az előző hármat, csak ahhoz még szükségem lesz egy kis időre...

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.14. 17:55:20

@tilosacsok: Attól a HV-ről még lehetne véleményed.:-) De egyébként semmi baj.:-)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.14. 19:05:38

@tilosacsok: Hehe..Szakállka alatt egy azt a kis kendőt értettem, amit evés előtt szokás a nyakba kötni, hogy ne kajáljuk le magunkat.:-) Jasonnek amúgy sincs szakálla, főleg olyan hosszú nem, amire mondjuk csomót lehetne kötni.:-)
Azért kösz, hogy elolvastad.:-)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.15. 08:04:16

@Hoppancs: No, akkor valószínűleg a hétvége folyamán pótolni fogom az első három részt, hogy mindenki örüljön.:-)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.20. 00:19:21

@Laliath: Szívesen! Már fel is töltöttem az első három epizódot, hamarosan megjelennek. (Gondolom.:-)))
süti beállítások módosítása