Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x07 - A szerelem elkábít

2009. november 11. 14:00 - leeann

Buffy kikap, de nem is akárhogyan egy nagyon kisstílű vámpírtól, ami több mint fura. A vámpír egy jól irányzott mozdulattal hasba szúrja Buffyt. Szerencsére Riley pont jókor érkezik és megmenti a vámpírvadászt. Később be is kötözi kedvesét, akinek most elég nagy szüksége van testvére szövetségességére. A szerencsétlen baleset miatt egy kicsit változott a helyzet, a Riley vezette béna különítmény vadászik, Buffy pedig Giles segítségével kutat az elmúlt idő vadászai után. Nem meglepő módon Buffyt most nagyon foglalkoztatja a vadászok utolsó harca, de a könyvekben semmi nincs ezekről a harcokról.

Igen, Buffy előző éjjel közel volt a staféta átadásához vadász ügyben. Lehet komolyan venni a dolgokat. Giles is egyet ért azzal, hogy a végzetes csatákból lehetne tanulni, de sajnos nem marad, aki elmesélné, hogy a figyelő leírja. Ám ekkor Buffy fejében feldereng az a személy, aki már nem egy végső csatát látott, csak nem a vadász szemszögéből, de a lényeget nagyon jól ismeri. Véres William lassan szerelmes rózsaszín nyuszi William lesz, de egy baráti látogatás beleférhet

Buffy a szokásos lökjük a falnak a gazt taktikával érkezik meg Spike-hoz, akitől azt kéri, hogy mutassa meg, hogyan ölte meg a két vámpírvadászt. Buffy szeretné megtudni, hogy miért nyert Spike két esetben is, miért nem az elvileg sokkal erősebb vadász. Spike kijelenti, hogy csak pénzért és kajáért cserébe mesél, és azt is kiszúrja, hogy Buffy nem a történelem lecke miatt szeretné tudni a két végzetes harc részleteit. Miközben Spike állítja, hogy ő mindig gonosz volt, visszatérünk oda, ahol véres William még ember volt, és nagyon nyámnyila.

1880-ban Spike még nem volt hidrogén fej és nem járt talpig bőrben, de már véres Williamként emlegették, mert azt tartották, hogy vért izzad a költeményeivel és kutyának sem kellenek. A költeményeit egy csaj ihlette, aki szemrebbenés nélkül kosarat adott a botcsinálta költőnek. Spike nagyon maga alatt volt az elutasítástól, de ekkor megérkezett Drusilla, aki 5 perc alatt vámpírt csinált az ifjú angolból. Amíg Buffy kutat és Spike múltjában vájkálunk, a mindenre kész csapat megpróbálja elkapni azt a vámpírt, amelyik majdnem megölte Buffyt.

A fickó egy csőcselék bandának a tagja, és Riley úgy látja jónak, ha nem most kezdenek ki a vámpír bandával. A William és az éj szörnyei mesét maga Spike meséli el Buffynak. A teljes története, ahogy vámpírrá vált és igazi véres Williamé. Kiderül, hogy amikor Spike vámpír lett, egész sokat lógott együtt Druval, Darlával és Angellel, és egy idő után teljesen megszállottja lett a vámpírvadászoknak. Spike 1890-ben ölte meg az első vadászát Kínában. Pökhendi angol ficsúrnak tűnt, de ezt jól kihasználta és megölte a vadászt.

Persze pökhendiséggel nem ment semmire, de amikor a lány elveszítette a fegyverét, Spike bevacsorázott a kínai lányból. Mivel a nők mindig a gyengéi voltak az angolnak, az élő csaj után az őrült Dru megszállottjává vált Spike, amit még napjainkban is csak alig lehetett kikezelni. Angel testközelből látta Spike véres Williammé válását, ami már akkor sem tetszett neki. Buffy még mindig nem érti, hogy Spike mit akar ezzel a történettel, de már kíváncsi a végére is.

Közben Riley lekoptatta a csapatot és visszament egyedül vámpírfalvára. Riley ki is nyiffantotta a csőcselék vámpírokat. Közben Buffy tovább tanul Spiketól, aki már 1977-be kalauzol minket egy New York-i metrókocsiba. Ekkor és itt ölte meg a második vámpírvadászt, aki egy néger lány volt. Az első még vágy hajtotta harc ifjonti hév, de a második már stílusos igazi életre-halálra harc, ami a vámpír győzelmét hozta és szerinte a győzelme annak köszönhető, hogy minden vámpírvadász vágyik a halálra, még Summers kisasszony is.

Spike megígéri, hogy amikor már nem tartja a földön semmi Buffyt, akkor ő ott lesz. Buffy marha pipa Spikera és elküldi, de a hidrogénhaj majdnem megcsókolja ahelyett, hogy olyan szokásos mást csinálna vele. Spike kihívná Buffyt egy végső táncra, de Buffy a porig alázza Williamet, és igen, most nem Spike, hanem William kapta a bodagot, amit még halottként is megkönnyez az angol, majd azonnal elő is jön a dühös és gonosz énje. Spike most már nem akar semmi mást, csak megölni Buffyt.

Miközben Buffy a vámpírtól tanult, Joyce csomagolni kezdett, mert bemegy a kórházba kivizsgálásra. Buffy most inkább anyuci lánya, nem a vámpírvadász, és a teraszon pityereg, amikor Spike jár arra egy stukkerrel a kezében. Spike vadászt ölni jött, de nem öljük meg azt, akit imádunk, és éppen kisírja a szemét. Buffy nem mondja el, hogy mi a baj, de Spike ettől függetlenül leül mellé, kicsit meglapogatja a vadász vállát, és mint jóbarát, akinek a vállán el lehet sírni a bút és bajt ott ücsörög a vadász mellett és várja, hogy segíthessen, ha szükséges. Az egyik legszenvedélyesebb Buffy részt hagytuk a hátunk mögött ezen a héten.

Címkék: buffy
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2009.11.12. 12:25:57

Szeretem ezt a részt.

Grafithuszar 2009.11.26. 19:15:30

Az egyik legjobb rész az évadban. pl.
Amikor az 1800-as években kikosarazzák William-et a nő ezt mondja:
-"You're not good enough for me"
Azaz nem vagy elég jó nekem.
Amikor Spike a végén felismerteti Buffyval hogy mindig halál a vége, mert a vadász is ezt akarja. Akkor Buffy közli, hogy lehet, de nem ő lesz az a vámpír mert:
-"You're not good enough for me"

Ja amúgy " Angel testközelből látta Spike véres Williammé válását, ami már akkor sem tetszett neki."

Ez nem teljesen igza, ugyanis Angelnek ekkor már volt lelke, és visszakönyörögte magát Darla-hoz. Nem azért nem tetszett neki mert túl kegyetlen volt, hanem már eleve nem bírta a gyilkolászást, és csak patkányokat (meg néhány utonállót, gyilkos)evett, mert már nem bírt ölni..
süti beállítások módosítása