Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x02 - Az átkelő

2009. október 09. 14:00 - leeann

Jim nagyon szeretné lakhatóvá tenni a házat minél hamarabb, mert a kedves mama tart feléjük, látogatóba jön a fiatal házasokhoz. Melinda is a legjobb formáját szeretné hozni az anyós előtt, de megint egy szellem zavarja meg az előkészületeket. A mai szellemünk egy kisfiú, aki a vonatsíneken játszik egy élő kisfiúval. Melinda majdnem szívrohamot kap, amikor meglátja a kölyköket a síneken és közeledik a vonat. Az élő kisfiú, Dylan nem is tudja, hogy a barátja egy szellem, ugyanis a gyerekek egész sokáig látják a szellemeket. Meg is fejtettük a képzeletbeli barát jelenséget.

Tehát Melinda hazaviszi Dylant - akinek a mamája marha dühös -, majd este végez egy kis kutatást Kenny, a halott gyerek után. Kideríti, hogy egy éve halt meg, amikor egy tehervonat elütötte őt egy családi délután után. A mama, Candace és a kistestvér életben maradt, de Kenny meghalt. Melinda másnap visszamegy a sínekhez, hogy segítsen a kisfiúnak belépni a fénybe, amihez valószínűleg arra van szükség, hogy megkeressék a mamáját. Miközben Melinda próbálja megtalálni Kenny anyukáját, Jim elmegy a sajátja elé a pályaudvarra.

Melinda megtudja, hogy Candace éppen a bíróságon van, és amikor kijön onnan, a férje, Hank karjaiban zokog. Úgy tűnik, a mai nap nem alkalmas arra, hogy Mel előálljon a „látom a szellemeket és beszélgetek a fiával” témával, így visszamegy a boltjába a kisfiúval együtt, akit Andrea gondjaira bíz. Persze a gyerekfelügyeletet nehezíti, hogy Andrea nem látja a kölyköt, viszont az éppen megérkező Clancy mamát kiválóan látja Melindával egyetemben. Clancyanyu, vagyis Faith nagyon helyesen viselkedik a menyével, aki a kisfiú miatt egy kicsit zavart helyzetbe kerül.

Egyrészt a kisfiú még nem tudja, hogy meghalt, másrészt pedig Clancyanyu nem tudja, hogy mi Melinda hobbyja, így ideje gyorsan cselekedni, ha nem akar az anyósa előtt komplett hülyének tűnni. Tehát Mel elszalad Kenny családjához, és sikerül váltani pár mondatot a kisfiú mamájával, aki némi kételkedés után elhiszi, amit mond neki a szellemes csaj, de képtelen beszélni a halott fiával, és pánikszerűen berohan a házba, hátrahagyva a hívatlan vendéget. Melinda egy névjegykártyát hagy az ajtón és elindul haza, ahol Jim éppen vacsorát főz.

Melinda ugyan kihagyta az ebédet az anyóssal, de a vacsora elől már nem menekül. A hármas ismerkedő vacsorája hamarosan ismerkedő négyessé válik, mert Kenny is ott van a házban, ami fura viselkedést vált ki a házaspárból. A páros folyamatosan fel-le ugrál a vacsora asztaltól, amit a mama egész jól visel. Másnap Hank megjelenik a boltban, és közli Melindával, hogy tartsa távol magát a családjától. Miután a dühös apa elmegy, Dylan és Kenny összevesznek egymással, mert az élő kisfiú már rájött, hogy a barátja csak egy szellem.

Pont itt van az ideje, hogy Melinda tiszta vizet öntsön a pohárba, de Kenny elszalad, mert érzi, hogy Dylannek igaza lehet. Mel a kisfiú után szalad és elbeszélget vele. A kisfiú kezdi megérteni, hogy ő már nem lehet soha többet a szüleivel és a testvérével, de arról biztosítja őt a szellemlátó, hogy a családja soha nem fogja elfelejteni. A nagy beszélgetést az éppen arra lődörgő anyós zavarja meg, és Kenny eltűnik. Melinda próbálja megint megtalálni a kisfiút, de a gyerek már messze jár. Kenny konkrétan hazament, és az anyját kérdezgeti, hogy haragszik-e rá.

Candace éppen a kanapén ül, és Kenny kishúgát öleli, amikor hirtelen a fia nevét mondja ki hangosan. Amíg a mama szinte érzi a fiát, Hankben nagy düh és kétségbeesés dolgozik, amit az bizonyít, hogy a halott fia szobájában zokog és egy pisztolyt szorongat a kezében. Mindeközben Dylan, Andrea és Melinda Kennyt keresik, de sikertelenül, amikor megcsörren Mel mobilja. Kenny mamája az, és azonnal beszélni akar vele, mert érezte a gyereket. Amikor Melinda odaér, Kenny elmondja neki, hogy a papa valami nagyon rosszra készül, így Mel leül Candace-szel beszélgetni a balesetről.

Candace elmondja, hogy éppen a vásárból tartottak hazafelé, amikor a napokban vásárolt autó sokadszorra is lefulladt, de most pont a vasúti síneken. Candace nem tudta újra beindítani, így Kennynek azt mondta, hogy fusson az úton le a sínekről, amilyen gyorsan csak tud, ő meg a kishúggal a karján tette ugyanezt. Csakhogy a vásárban vettek egy kis pók díszt, ami a kocsiban maradt, Kenny visszament érte, és a sebesen közeledő vonat könyörtelenül elütötte az autót a gyerekkel együtt.

Kiderül, hogy a család beperelte a fickót, aki eladta nekik az autót, hisz a gépjármű egyértelműen nem olyan műszaki állapotban volt, mint amit az eladó állított, de a bíróság mégis az eladó javára döntött. Az egész család nehezen viseli az igazságtalanságot, és Hank most elégtételt akar. Kenny megtalálja az apját, és próbál vele beszélni, de a papa nem hallja őt, és bekopog a fickóhoz. A fickó ki is jön és elküldi a Hanket a fenébe, majd bunyózni kezdenek a gyepen, de hamarosan odaér Mel és Jim. A mentős szétválasztja a verekedőket, de Hank előveszi a stukkert és fickóra szegezi.

Ekkor Melinda elmondja, hogy Kenny itt van, és nem szeretné, ha az apja gyilkolna, Hank nem hiszi el, de Mel egy olyan dologról kezd beszélni, amit nem tudhat mástól, csak a fiától. A megtört férfi a földre rogy és sírni kezd, így Jim elveszi tőle a fegyvert és Kenny azonnal szalad nyugtatgatni a zokogó apját. Később a megviselt papa ledől egy kicsit, és Candace Melinda segítségével elköszön a fiától. Kenny még tesz egy kis kitérőt, és mielőtt belépne a fénybe, elbúcsúzik Dylantől is.

Jim mamája viszont egy rosszul elejtett mondatból arra jutott, hogy hamarosan nagymama lesz, és ezt a fiatalokkal is közli, akik köpni-nyelni nem tudnak. A pár azonnal a mama tudtára adja, hogy ez nem teljesen van így. Melinda azzal magyarázza a viselkedését, hogy gyászkonzultánsként egy baráton segített, amit az anyós jobban megért, mint az sejthető lett volna, hiszen ő is elveszítette az egyik fiát és a férjét. Sőt Clancymama abban is hisz, hogy a szeretteink nem mennek el azonnal, ahogy meghalnak, és ő is érzi néha mind a fiát, mind a férjét maga körül. Melinda és az anyósa nem is állnak olyan messze egymástól, ami egy jó kezdet a kapcsolatukban.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annieke 2009.10.10. 14:17:28

Nekem is és imádom a sorozatot.
süti beállítások módosítása