Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x12 – What to Do While You’re Waiting

2009. augusztus 08. 11:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. Hazatér Henry Saracen őrmester egy kis eltávra, Smash rástartol a Grady lelkész Wawerly lányára, de a csaj nem könnyű eset, Jay dühös mert a szülei Taylor edzőt akarják perelni, nem a sulit, Henryt igen megijeszti anyja állapota, öregotthont keres neki, Matt összeveszik apjával mindenki előtt.

 

Hajnalok hajnala, megint egy olyan átkozott hét Texasban amelyiken nincs Párduc meccs. Fociizgalom azonban van, Sammy Meade esélyt latolgat. A helyzet ugyanis az, hogy e pénteken mégis eldől Dillon Párducainak sorsa. Ugyanis e pénteken mérkőzik meg az ősellenség arnett meade-iekkel a Buckley suli csapata. S ha kiejtik a Tigriseket, akkor a tabella állása szerint a Párducok jutnak be a rájátszásba. A Tigrisek egy igen kemény csapat ezt már tudjuk, Buckleynak csak egy ásza van, egy futó, Denny, rajta múlik most minden.Taylor nem hagyja körmöt rágni a csapatot, kemény edzést tart, csak nem leereszteni. 

Smash az esélyeken filózik a büfében, pár játékos meg Wawe társaságában. A lány látványosan unja a foci-blablát, és faképnél hagyja a nagy Smasht, aki nagy szemeket mereszt, ez új neki. Henry Saracennek is van új élmény, a nagyi ugyanis már fél órája tanácsokat ad Mattnek hogyan győzzön majd két hét múlva. Henry megpróbál a rájátszás meccsről beszélgetni, de fia szűkszavú „úgysem leszel már akkor itt”. Jön a meglepetés, apja csendesen közli, itt lesz, mégsem megy vissza Irakba, kilép a seregből. Matt alig jut szóhoz az örömtől, de érzi apjának milyen súlyos döntés volt ez, Henry jó katona. Meg is kezdi a háborút a hivatalok és munkakeresés frontján. Eric mégiscsak a Buckley-Arnett Meade meccsen töpreng, Tammy ajánlja, próbáljon már más miatt is aggódni… Farkast emlegettek, kert alatt kullog, a házuk előtt egy bírósági tisztviselő várja, Ericet és átadja az idézést, a felperes Jason Street családja. Van min hát töprengeni, azt hamar kitalálja Eric hogy ez nem személyes, inkább az ügyvédek tanácsa lehetett… Jason reggel, sportemberhez illően, begurul a városba, be egy ismerős boltoshoz és miről mint a pénteki meccsről dumálna. Az öreg szatócs azonban ridegen közli hogy nincs ideje beszélgetni. Jay nem érti az okot, de aztán az újságos pultra téved a tekintete és innen tudja meg hogy családja beperelte Taylor edzőt.

 

Reggeli a Colette háznál, anya mosogat, pasija Bob (borostásképű bunkó) kiszolgáltatja magát vele, Tyra suliba készül. Pasi szerint nem kellet, volna Taylort perelni, Tyra szerint igen, jól teszik, hiszen pár virágcsokorból nem tudnak eztán megélni Streeték. A beszélgetés félbeszakad, amikor pasi összehasonlítja anya és lánya fenekét farmerban és elégedetten állapítja meg, a gének öröklődnek….Streetéknél vita perről. Jason szerint a Párducokkal nem lehet büntetlenül újat húzni Dillonban. Apának nem tetszett a dolog már elejétől, most is dühösen el. Anya pedig elmagyarázza fiának hogy ő sem örül ennek. És tudta hogy az emberek utálni fogják őket érte. De az emberek nem tudják mi költség eddig is Jay sérülése, és mi pénz lesz még. Neki pedig nagy keserűség látni sokra hivatott 18 éves fiát bénán látni egy Székben, de mindent megtesz érte hogy könnyebb legyen. Végül Jay elfogadja a dolgot „ ha a Mester megtanított volna szerelni..”…Eric rossz hírt közöl a csapattal. Péntek este nem lesz csoportos meccsnézés, hanem a Női Jótékonysági Rodeón kell megjelenniük, testületileg, emelve az esemény fényét….Matt gondolt egy merészet, és bement a Garrity Autószalonba. Gondolván, ha már Buddy oly nagy támogatója a focicsapatnak, hát segítsen most is. Meséli a sztorit, apa marad, nem megy vissza a seregbe, hogy nekem se keljen Oklahomába mennem, de feltétel hogy munka kéne neki. Tud e Mr Garrity segíteni? Buddy hogy is tudna ellenállni egy Párduc kérésének, (vagy elvesztése veszélyének) és eladónak alkalmazza Henryt.

 

Eric betér Mitch Street boltjába (nem nagy üzlet, Mitch a saját maga alkalmazottja), megpróbál beszélni vele a perről, jól sejtve hogy nem ő az ötletgazda. De igen rosszul kezd, azzal hogy „ezzel plusz fájdalmat szereztek magatoknak”. Jay apja erre felkapja a vizet és elmagyarázza hogy a plusz fájdalom az hogy elment minden pénzük fia gyógyítására, és még ez sem lesz elég hogy emberi életet biztosítsanak neki, más pedig nem segít. Szóval, per lesz, kifelé Mester….Smash leállítja a suliban Wawe-t, mi volt az a büfében, Smasht senki sem hagyja ott! Wawe elmagyarázza, hogy kedveli a srácot de nincs közös témájuk. Smash persze tiltakozik, jön a lánytól a próbakérdés, ”Van olyan dolog életedben ami nem focihoz köthető, van olyan barátod akivel nem csak fociról tudsz beszélgetni?” Brian tekintete elréved, mit is mondjon, majd meglát egy párocskát és jön az ÖTLET ! „Matt Saracen és Julie Taylor! Ők amolyan művészlelkek, na velük vagyok sokat, igen, és beszélgetünk! „ Wawe meglepődik, de elmegy velük a Rodeóra….Matt otthon kapkod a nagyi körül, tea meg vacsora, mikor jön Julie dühösen, egy megbeszélt randi helyszínéről. Aztán szétnéz a lakáson és eszébe is jut szerelme mennyi minden felé kell hogy szakadjon egy nap, és elhallgat. Matt bocsánatot kér, és egy újabb randit beszél meg, de amiben már Smash-Wawe is társ lesz….Este a Colette háznál, Anya és Bunkó Bob veszekednek, Tyra csak némán hallgatja őket, addig a pontig, míg pasi el nem kezdi ütni Anyut. Egy illinois-i lány ilyenkor rágyújtja a házat a részegen alvóra. Egy texasi lány a legnagyobb a konyhakést ragadja meg és miután végigüldözte a lakáson, kikergeti a házból a fickót.

Julie este hazaér, komoly arccal kijelenti hogy az ő szülei e legeslegjobbak és szereti őket. Erre a közlésre Eric boldogan vigyorog, Tammy meg rémülten néz. Nála a pont, jól ráérzett, szőke lányukat megrendítette szívszerelmét nyakig munkában látni otthon. Miután mindezt elmesélte, az Edző férfiasan kijelenti hogy Matt nem omlik össze a súlyoktól. Colette ház, Anyu depisen fekszik az ágyban pár nyugtatóval, Tyra hiába próbálja felrázni, anyja a borostás bunkót hiányolja csak. Henry Saracen autókereskedői karrierje kissé nehezen indul. Jól szóba tud elegyedni a potenciális vevőkkel, de arra már nincs tehetsége, hogy egy részletfizetéses új autóra rábeszélje őket ha anyagilag nincsenek fényesen. Buddy besegíteni próbál, ad neki egy kis USFlag kitűzőt, ezzel jelezheti hogy volt katona a vevőknek, akik így jobban adnak majd a szavára. Henrynek nem igazán tetszik az ötlet hogy 20 éves szolgálatát ilyen módon használja ki, de a szükség nagy úr, elfogadja a kitűzőt.

 

Lyla és Jay a perről beszélgetnek, a lány megkérdi biztos ez a legjobb ötlet? Jason sajnálja, de nincs más megoldás, a jótékonykodásnak vége, és talán tényleg meg kellett volna őt is tanítani szerelni. Szarul érzi magát Taylor miatt, apjáék is már külön szobákban alszanak, de ez van, végig fogják vinni. Lyla kitart mellette, ígéri…Henry este tetetett jókedvvel beszél első munkanapjáról, aztán nekiáll a házimelónak, de Matt átlát a dolgon. Később elpanaszkodja Julienak hogy nem ezt akarta, hogy apja rosszul érezze magát otthon…Női Rodeó, kezdődik végre, mellette vurstli, mint idehaza egy nagyobb falusi búcsú. Céllövölde ringispil, nyakon öntve rengeteg cowboygiccsel, meg Buddy Garrity reklámmal. A férfinép egy része persze mérkőzést néz, nem a rodeót persze hanem az Arnett Meade-Buckleyt, hordozható TVn stikában. Más részük, például mintaférj Eric Taylor csak asszonyuk oldalán sétálva tépődnek a meccsen.

 

Julie és Wawe kultúrtársalognak, a kis szőke hosszan áradozik milyen francia és olasz művészfilmeket néztek meg ők Mattel és persze a Briannel. A két srác aggódva figyeli a lányokat messziről, rosszat sejtenek. Smash még mindig nem érti, Wawe hogyhogy nem omlott még most sem a karjaiba. De ő Smash csakazértis úgy tesz mint eddigi hódításainál, Matt szerint ideje lehet változtatni. Van egyéb aggódnivaló is, a Buckley ászának, Dannynek kiment a térde, Arnett Meade esélyei igencsak megnőttek. Lyla és Jay, sötét pillantások kereszttűzében, szintén itt. Összefutnak Taylorral de csak nézik egymást sötéten.

Tyra és anyja is itt sétálgatnak. Anyu már lenyugodott, családi beszélgetés, esetleges elköltözésről Dallasba, anya már egyszer próbálta aztán visszajött megházasodni. Aztán megállítja őket az ex-pasi Bob, anyával akar beszélni. A beszélgetés után anya megpróbál Tyrának megmagyarázni valamit, de lánya ultimátumot ad. Ha a Bob visszaköltözik, ő megy el. Szereti anyját de nem bírja nézni mekkora vesztesként viselkedik.

 

Wawenek mindössze egyetlen nem létező zenekaros keresztkérdésbe került hogy Smash elismerje az átverést. De a srác szerint a lány a hibás, miért nem látja már hogy Smash az Smash ? Aztán a srác leül szkanderezni, nyer, de Wawe addigra elhúzott. Tyrát Tim szólítja meg. A srác bocsánatot kérni jött a Lyla ügy miatt meg hogy mekkora barom volt eddig, de megváltozik, ezt ígéri, van e még esélye? Tyra nagyon örül a hallottaknak csak már kicsit késő, korábban kellet volna. Most adott ugye anyjának ultimátumot a piás ex-el kapcsolatban, a sajátját nem fogadhatja vissza, képmutatás lenne. Ég veled Tim.. Hogy hol a női rodeó helye a fontossági sorrendben hamar kiderül, amikor a legizgalmasabb bikalovaglás közvetítését szakítják félbe és jelentik hogy Buckely győzött Anrett Meade-el szemben, Dillon a rájátszásba került !. Mindenki örül, mindenki boldog. Buddy Garrity pedig másnap a templomban ad hálát az Úrnak, mert Igaz Csoda volt hogy a nagyon szar Buckleyt engedte győzni a Mindenható. Jason hajnalban a tök üres pályánál mégis beszél Taylor edzővel. Elmondja hogy nem szívesen ment bele a perbe, nem az ő döntése volt. Eric érti a srácot, kézfogással búcsúznak, lesz ami lesz.

Matt apját látogatja az autószalonnál, Henrynek éppen amúgy sincs egy vevője sem. Fia alkut ajánl. Látja, hogy apja nem szívesen végzi ezt a melót, de jó katona. „Visszaengedi” hát a seregbe, de cserébe maradjon minden, ahogy volt, megbirkózik Matt a problémákkal. Korrekt ajánlat, és újra szent a béke a Saracenek közt. Tyra a ruháját csomagolja, költözne valahová, de anyu megállítja. Kiadta az ex-Bob útját, lányát választotta, természetesen. Könnyek és ölelés de Tyra háta mögött Anyu arca már nem boldog. Smash is megvívja a maga harcát, önmagáért. Bocsánatot kér Wawetől a esti hazugság miatt, de nem akar megváltozni, így szereti magát. Ha pedig Wawe nem Smash miatt kedveli Smasht, hát azt kibírja majd valahogy. Szóval ultimátum a lánynak, akarsz-e így, dönts el, és szólj..

Címkék: fnl
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sitrep 2008.05.09. 17:24:53

ez a cim honnan jött? nem birtam desifrálni, úgyhogy utánanéztem, eredetileg "What to Do While You're Waiting" volt a rész cime, javitsátok már ki lécci
süti beállítások módosítása