Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x13 - Ropogósra sült, mentolosan friss

2009. július 07. 10:47 - zaphodbb

Gyorskajáldában vagyunk, egy kiszolgáló épp felmos, közben látjuk, amint kint, eltakart arcúak nagyon ügyködnek valamin, végül egy kurva nagy csirke esik be az ablakon. Nick, Langston és Brass a helyszínre, a Choozy's Chicken nevű gyorsétterembe érkeznek, Bob Graham, az üzletvezető hever a konyhában, a földön csöndesen. A padlón olaj van, Langston talál egy hátizsákot, benne egy férfi farmer, ami tuti nem az áldozaté és egy kulcsot a zsebében, ami az üzleté.

Langston és Nick a vért és az olaj nyomokat vizsgálják, a vonszolásnyomok kifelé tartanak, úgyhogy kint folytatják a kutatást. Találnak egy olajos hordót, amin mandarinul más étterem neve van, nem a csirkésé. Langston egészen véletlenül tud egy kicsit mandarinul. Naná. Guminyomokat és egy oszlopon súrlódásnyomokat látunk, illetve egy törött visszapillantót is. Brass a vezető helyettessel beszél, aki sokat dumál és keveset mond. Az utolsó ember az üzletben, akit láttunk felmosni, egy Elizabeth Martin nevű lány volt. Riley közben átnézi a kasszát és a széfbe is benéz, egy csomó zsét talál. A biztonsági kamerának pedig a kihúzott dugóját húzza elő a pult mögül.

Catherine egy halott nőhöz megy, a férj él, csak teljesen be van állva, a halálra ivás egy lépésre. A nő ki van kötözve, David poénkodik, hogy mókás halála volt, de Catherine kurvára nincs vicces kedvében. Nickhez ugrunk a csirkések konyhájába, egy kissé véres figyelmeztető táblát talál bedugva a szekrény alá. Langston a laborban bénázik ezer cuccal és kajával a kezében. Így érkezik a boncterembe, Nicknek és a dokinak szabadkozik, hogy csak ebédelni próbálna, de úgy tűnik ezennel veszélyes hulladékot csinált az ebédjéből. Bob, a csirkés üzletvezető van  terítéken, a nyaki csigolyája tört el. Nick kap telefont, a visszapillantón lévő ujjlenyomathoz van egyezés, egy dolgozóé, aki régebben már megtámadta Bobot.

Nick és Langston ehhez a dolgozóhoz mennek, aki egy egyetemista srác. Kiderül, hogy előző este valóban ott volt néhány társával, de nekik csak a csirke kellett volna a kabala gyűjteményükbe, de az eldőlt és betörte az üveget. De senkivel nem találkoztak. Bobot pedig önvédelemből ütötte meg anno. Váltunk Gregre, aki Catherine-nel kutakodik a bilincselt áldozat hálószobájában. Greg egy képet látva megjegyzi, hogy őrülten csillog a nőnek és a férjének is foga, talál is a szemetesben két üres tubus fogkrémet. Catherine szerint a nő futni volt, aztán legördített egy pohár bort, majd a fickóval veszekedtek, aki addigra már részeg volt és ezért bilincselte a férj az ágyhoz.

A laborban a csirkés dolgozókat kérdezik ki, vesznek tőlük ujjlenyomatot. A dolgozók cinkelik egymást, megtudjuk, hogy két embernek nyoma veszett, az egyik Elizabeth Martin, a másik egy bizonyos Gary Comstock. Nick és Brass agyalnak, nem stimmel, hogy több ezer dollár volt a széfben és csak 200 dollár hiányzik. Brass kiderítette, hogy Elizabeth Martin nem dolgozott sosem csirkéseknél, itt bizony személyiséglopás történt. Gary se stimmel, őt már elkapták kábszer birtoklásért egyszer. Rehabon volt, de ott sem látták már hat hete. Új gyanúsítottak a láthatáron.

A boncterembe ugrunk, a doki szedi szét épp a kibilincselt nőt. Nem volt nemi erőszak, volt viszont gyomorfekély. Kék valami jön ki a gyomrából, ami erősen mentolos szagú. Nick az irodájában üldögél, Mandy jön hozzá az ujjlenyomatokkal, hogy nem egyezik a tenyérnyom egy dolgozóval sem, de egyezik a táblán lévő támadó tartásban megmaradt ujjlenyomatokkal. Csak azt még nem tudjuk kié, nem Gary-é, Elizabeth-ről meg nem tudnak semmit se. Wendy is talált valamit: az üzletvezető irodájában talált vércseppek menstruációs vérből vannak, úgyhogy itt közösen ültek valakik, ketten, esetleg hárman, Gary, Bob és Elizabeth, micsoda izgalmas hármasfogat.

Langstont látjuk, amint megy Archie-hoz és mandarinul beszél közben a telefonba. Archie már előkészítette a biztonsági felvételeket a mandarin feliratos hordóhoz tartozó étteremről. Ott van a mi hordónk, egy furgonba rakják be a gyilkosság éjszakáján. A furgon rendszáma alapján egy címre mennek, ahol egy félőrült, saját magát, nemes egyszerűséggel csak Ezüstnek nevező, hippi csajt találnak, aki elvezeti őket Timothy-hoz, akié a furgon. Timothy nagyon főz valamit a fészerben. Elmagyarázza, hogy bio üzemanyagot főz a környék szemetéből. A csirkések olajos hordója is ott áll. Brass kinyitja és bizony Gary kuporog az olajban, erősen halottan. Brass annyit fűz hozzá, hogy "Gratulálok, fiú lett". Hehe.

A boncteremben termünk, David tisztogatja Gary-t, Langston pedig fotózza a sérüléseket. Gary feje félig meg van sülve, a forró olajban fulladt meg. Váltunk Catherine-re, aki az irodájában van, épp Hodges lép be. A kék trutyi a nő gyomrában fogkrém volt, kb. két teli tubusnyi. A laboros fickóhoz megyünk, aki azt magyarázza el Catherine-nek, hogyan lehet fogkrémtől meghalni, ha abban fluorid van, csak eleget kell megenni belőle. Ki is számolja hirtelen, hogy a mi áldozatunknak elég lett volna egy tubus is a halálhoz, a gyomorfekélye miatt. Talált még a vérében és a nő borában antihisztamint, olyat, ami hányinger ellen is jó és altató is.

A kihallgatóban Greg hallgatja ki a férjet. A bilincs kulcsa a zsebében volt, de a fickónak lövése sincs, hogy mi történt a nejével. Greg szerint az is bizonyíték, hogy a faszinak fogínysorvadása van és erre magas fluorid tartalmú fogkrémet használ, de a pali meg tudja magyarázni, hogy a felesége régebben fogász asszisztens volt, onnan vannak azok a fogkrémek, amiknek a tubusai a szemetesben voltak. Langston már megint az ebédjével mászkál fel-alá, keresi a helyét. Hodges szól neki, hogy nézze már meg a szemüveget, amit talált az olajban. Langston kint hagyja a kajáját, majd a szemüveg mellett, Gary megsült darabkáit is láthatja. Van még Hodges asztalán 180 dollár, tök üres papírok, de a műanyag azonosító csíkok megvannak rajtuk. Tehát nem rablás volt, csak Gary vette el a 200 dollárt.

Váltunk a csirkések helyszínére, Riley, Nick és Langston még egyszer átveszik, mit tudnak, mert nem akar összeállni a kép. Langston és Nick el is játsszák, hogy Bob és Gary küzdenek. Ha Bob nyomta volna a fejét az olajba, akkor a kéznyom is övé lenne, pedig nem. Greg és Catherine a laborban: kísérletre készülnek a fogkrémekkel, nagy élvezettel nyomják ki őket egy edénybe, de jön Hodges és elrontja az egészet, azzal, hogy közli, a nő gyomrában lévő fogkrémben volt fehérítő is, a szemetesben lévőkben pedig nem. Szakkör vége. Catherine és Greg a fogkrémes tubust keresik a helyszínen a kukában és környékén. Greg így vesz észre egy guminyomot a kerítésen. És bizony a szomszéd kukájában rátalálnak a fehérítős fogkrém tubusokra.

Vissza a laborba: Nick megy Mandy-hez, hogy vessenek még egy pillantást arra a tenyérnyomra. Mandy észreveszi, hogy benézte elsőre, ugyanis kifordított az ujjlenyomat. Így már egyezés van, Bob nyomta Gary-t bele az olajba. Nick telefonál rögtön Brassnek, aki elújságolja, hogy pont most megy Elizabeth Martinhoz kihallgatni, begyűjtötték őt a bevándorlásiak. Elizabeth neve Rosa Gonzales igazából. Rosa elmeséli, hogy Bob kényszerítette, hogy levetkőzzön, össze-vissza fogdosta, amikor Gary benyitott. Verekedtek Bobbal, Rosa a táblával fejbe verte Bobot, hogy mentse Gary-t. De Bob nem ettől az ütéstől halt meg.

Langston, Nick és Riley agyalnak evés közben. Langston szerint lehet, hogy Bob a körülmények áldozata, amíg az olajba nyomta Gary fejét, leesett a szemüvege ugye, ami 7 dioptriás és az olaj is kifröcskölt, ezzel csúszós lett a padló, plusz még Rosa is fejbe verte, amitől imbolyoghatott alapból. Így amikor begyömködte Gray-t a hordóba, utána megcsúszott és szétverte a fejét a padlón. Így akkor baleset volt. Váltunk: Greg jön Catherine-hez a nagy hírrel, a szemetesben talált kesztyűben a nő ujjlenyomatai voltak. Öngyilkosságot követett el úgy, hogy a férjére akarta kenni, mint gyilkosságot.

Ugrunk a férjhez, aki elmondja, hogy a feleségével régen nagyon jól megvoltak,együtt az ingatlan biznicben pont kiegészítették egymást, de a felesége túl közel került a kliensekhez, akik őket basztatták később, amikor a házukra a jelzálogot nem tudták tovább fizetni. A férj ezért a nőt hibáztatta, hogy minek bratyizott velük, a nő meg utálta a férjét, hogy miért nem érez együtt azokkal, akik tönkrementek. Őt is megpróbálta megölni párszor, aztán inkább magával végzett így. A doki egy szobába viszi Langstont, egy pici lyuk az alagsorban, még asztal sincs benne, de Langston boldog tőle, végre lesz egy hely, ahol ebédelhet is.

Címkék: csi lv
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2009.07.07. 12:34:01

Köszi, jó volt ;) Langston járkálása a kajával + bőrönddel nagyon muris volt, de csak révbe ért a végére ;))

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.07. 13:27:16

@tóparti látomás: köszi, te vagy az én legmegbízhatóbb olvasótáborom egy személyben:D én azon szakadtam, amikor a hippi csaj köszönt Brassnek kis meghajlással, kezét összetéve, hogy "Namaste, Ezüst vagyok", mire Brass ugyanúgy, kéz össze, meghajlás: Las Vegas-i rendőrség, Brass kapitány." Mindig Brass szájába adják az ilyen kis gegeket, nagyon bírom:))

Sol 2009.07.07. 21:25:20

Én is mindig elolvaslak:)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.07. 23:31:46

Sol, andicka: nahát, előbújnak a read onlyk egy kis provokálásra:)) akkor már három személyessé bővült a CSI olvasók tábora, nem írok hiába:)

KiWiSaGe 2009.07.08. 10:09:28

Négyre, én is mindig olvaslak

tikobaba 2009.07.08. 10:10:20

Én is mindig elolvaslak :) ezt most különösen köszi, mert nem láttam sajnos :)

SunnySmile 2009.07.08. 12:25:59

Akkor csatlakozom az előttem szólókhoz.:D
Én is olvaslak, főleg, hogy az elmúlt pár részbe belealudtam, így innen tudtam meg az epizódok végét.
Köszönet a hv-ért, csak így tovább! :)

mustarmag 2009.07.08. 13:30:08

Akkor én vagyok a hetedik.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.08. 14:11:45

"és a hetedik, te magad légy" mondá Földes Hobo László barátunk:)

Szépen összegyűltünk akkor itt mégiscsak:) én meg már kezdtem azt hinni, hogy a saját szórakoztatásomra írogatok csak. De jó látni, hogy vannak azért, akik olvassák is:) egész megvidámodtam tőletek:))

makepeace 2009.07.08. 14:30:32

Akkor csatlakozom,mert én is mindig elolvasom.Így megragadnám az alkalmat és az összeset megköszönöm,előre és utólag is.

Berix 2009.07.08. 17:17:34

zaphodbb, nem csak magadat szórakoztatod:) mindig elolvasom a hogyvoltokat, jó stílusban írsz.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.08. 20:48:48

@Berix: ah, köszi:)

indítsunk fan klubot és szervezzünk minden hónapra iszós talikat, a CSI és az én nevemben:D

lp 2009.07.09. 14:18:33

én is olvasok hébe-hóba. :)

sulyokit 2009.07.09. 14:35:24

Én is, én is! A sorozatot most már csak ritkán nézem - minek, a hogyvolt jobb. :)

Köszönöm én is, utólag és előre.

Sol 2009.07.11. 20:48:12

Tény hogy nagyon jó a hogyvolt:)
de azért a sorozat se kutya, többször végig néztem már és nem tudom megunni.
süti beállítások módosítása