Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 4x3 - Elkötelezettség

2009. június 11. 16:00 - zenoli

Az előző rész végén ugye kiderült, hol is leledzik Colleen, és Tommy sem tétlenkedett sokáig, pattant is tűzoltókocsiba, és a helyszínre sietett rendet tenni. Hatásos a belépő meg kell hagyni, csikorgó kerekek, sziréna, mintha minimum egy tömegbalesethez vonultak volna ki. Johnny volt társa mondja a címet, csörtet fel az egész bagázs nagy lelkesen az emeletre, jaj de jó, lesz egy kis családi mozi. Nyikhaj srác nyit ajtót, és először nem veszi a lapot, mert azt hiszi, tényleg tűz van, hát nem egy agyban nagy Colleen választottja, ha ő az, és ő az, mert a lány is megjelenik majdnemhogy csupasz altesttel, nem zavarja nagyon a plusz három fő tűzoltó sem. De apját igen, mert takartatja is el egyből a többiek szemét, és Sean-nak azért a miheztartás végett odadörmögi, hogy ha erről a látványról egyszer is mer fantáziálni, nagy baj lesz, hát ennyit a mozizásról.

Colleen-t be is küldi a szobába, hogy húzzon magára valami rongyot, majd addig suttyomban egy kicsit megpüföli a barátot, és felvilágosítja, hogy a lánya nem szereti, de nem ám, ne is álmodozzon róla, és ha a kanapé lenne egy rockegyüttes énekese, azzal is lefeküdne. Majd miután ezt jól megbeszélték, Colleen-t szabályosan kiráncigálja a lakásból, de messze nem jutnak, mert az utcán a lány kijelenti, hogy ő márpedig marad, mert itt nincs veszekedés, üvöltözés, nem találja az apját hótrészegen a kanapén a saját hányásában fetrengve, szóval egyél szart apu, és távozik vissza. Tommy megütődve néz, és nem érti. Főcím.

Tommy már összetörve ül otthon a kanapén, Janet pedig most kivételesen nem is mondd hülyeséget, amikor azt jelenti ki, hogy a verekedésnek nem volt sok értelme, és az állati viselkedés helyett most már gondolkozni kéne. Teszi mindezt rendes ruhában, gyereket ringatva, aki Tommy pocskondiázására láthatóan megnyugszik, és nem üvölt tovább. Asszony kijelenti, hogy szerinte csak úgy kapják vissza ezek után a lányukat, ha Tommy visszamegy és bocsánatot kér. Erre heves fejrázás a reakció, de persze úgyis az lesz a vége. Majd miután Tommy szidalmazása beválik a babánál, Janet lelkesen elvonult a másik szobába folytatni, mert nagyjából látni sem bírja tovább Tommy-t.

Jerry a központban beszélget valami komával, kiderül, hogy mégsem sikerült olyan jól a vizsgálata, véglegesen károsodott a szíve, bármikor kaphat újra szívrohamot, és most le szeretne zsírozni valakit, mert különben a melónak lőttek, és ő nem akarja még egyenlőre a szőrös hasát vakarni valami strandon. Persze a megvesztegetés nem pálya, de az aktatologató tűzoltó szerint éppen van itt a központban egy megüresedett állás, és legalább Jerry tudna hova menni a hét öt napján, nem otthon savanyodna meg. Jerry-nek ez marhára nem tetszik, de sajnos ez a vonat már elment, ez van, ezt kell szeretni. Tommy a laktanyában éppen a merevedési zavarokról olvas, Sheila története úgy látszik kellően hatásos volt, de nagyon nem tud elmélyedni a témában, mert Sean csörtet be. Beszélgetni kezdenek, és Sean megjegyzi, hogy Tommy elég szarul néz ki mostanában, jön is válaszként a panaszáradat, hogy jaja, nem csoda, kisbaba van otthon, és Colleen miatt is a tökömet szorongatja az asszony, csoda hogy még így kinézek. Majd a tévében valami pasiarckrémről szóló műsor kezd el menni, és kiderül, Mikey-nak pont ilyen cuccai vannak a szekrényében, milyen kis punci a srác, mondja Tommy és Sean nagy egyetértésben.

Persze mindez csak vetítés Tommy részéről, mert amint tiszta a levegő, belopakodik az öltözőbe, és kutatni kezd Mikey szekrényében. Valóban ott van a krém, csak nem látja jól, mert nem csak ráncos, hanem öreg is, ezért Lou szekrényéből meg kilopja a szemüveget, hogy el tudja olvasni a feliratot, így találnak rá, lopott cuccokkal a kezében. Lou-t nem nagyon zavarja a dolog, más mozgatja, és egy briliáns tervvel áll elő, hogyan szerezzék vissza Colleent. A terv pediglen az lenne, hogy Tommy odamenne a sráchoz, nem ütné meg, hanem kiprovokálná, hogy a másik verje szarrá őt, és akkor a lány az apját sajnálná, a gyerek meg lenne a nagy büdös bunkó. Tommy ezen az ötleten elgondolkozik, és miután Lou azt is kijelenti, hogy vele is megy, beleegyezik, vesztenivaló úgysincs.

Persze Mikey egyből felajánlja használatra a krémet, mert ő ilyen rendes, de mivel Lou is ott van, Tommy rázza a fejét, majd miután kettesben maradnak, elfogadja persze, sőt, rendelne is vagy egy teherautónyit. Mikey láthatóan eléggé el van anyátlanodva, mondja is Tommy-nak, hogy szeretne elmenni vele valahova dumálgatni, mert anyukája egyre szarabbul van, és nincs kivel megbeszélni a dolgokat. Tommy ősköcsög, és simán nemet mondd, Mikey pedig újra bánatos borjú tekintetű lesz, szegény. Ekkor azonban lóarcú lány hívja Tommy-t a randi miatt, de Tommy megint hárít, és kapóra jön Mikey ajánlata a vacsorára, ő lesz a kifogás. Csaj újfent lerázva, kaja is lesz, mi kell még. Teddy miután megszökött az asszonytól a kávézóbeli beszélgetés után, egy volt őrnél húzza meg magát, de úgy, hogy az illető majdnem szívrohamot kap, amikor belép a lakásba, és ott találja. Persze szeretné kitenni, de Teddy arra hivatkozik, hogy még ő mondta anno, hogy ha kiszabadul, Ellie majd elhagyja, és lám, nem így történt, olyan, mint egy hatalmas háló a város felett, nincs hova bújni előle. Magyarán marad és punktum, őr meg marhára nem örül.

Laktanyába ugrunk, ahol újfent folyik az épületes társalgás, most éppen Lou panaszkodik, hogy hát ezzel az apácalánnyal sem fenékig tejfel az élet, állandóan szexelni akar, nincs egy nyugodt perce sem. Mikey is gondban van, éppen önkéntes cölibátust fogadott, nincs több dugás, nincs több szőrös segg sem, egész addig, amíg újra nem áll a zászló, mert sajna az most éppen megmakacsolta magát. Sean rendes, és felajánlaná Megs levetett pornókazettáit, de a részletek elemzésébe már nem tudnak belemenni, mert jön Tommy, és a banda inkább őt szívatja, hogy még mindig nem ment el Nona-val kajálni, pedig mióta kajtat utána a csaj. Tommy dadog egy sort, de a hülye magyarázkodástól megmenti Jerry, aki komoly, és hív mindenkit a konyhába beszélőre.

Sheila romantikus korcsolyázáson van az ő megmentőjével, és láthatóan nagy a harmónia, mennek körbe-körbe, közben meg beszélgetnek. Sheila most úgy érzi, hogy azzal, hogy megmenekült a tűzből, kapott egy második esélyt, majd mostan megpróbál jobb anya, és jobb ember lenni. Srác csak bólogat, gondolom nagyon érdekli a téma, menne inkább ágyba, amire hamarosan lesz is alkalom, mert Sheila lány fázni kezd. Laktanyában Jerry bejelenti az áthelyezését az irodába, és úgy tesz, mint akit ez cseppet sem bánt. Mesél az esküvőről is, amire menni fog, persze egyből jönnek a hülye tanácsok, hogy vegyüljön el, vegyen fel valami csillogót és színeset, de Jerry köszöni a kollektív idióta ötletet, és inkább elmegy ledőlni lelkére kötve mindenkinek, hogy nem lesz nagy felhajtás a távozása miatt.

Sheila-ék az öltözőben vannak, végeztek a napi sporttal, és a srác éppen arról beszél, hogy Sheila tuti szerelmes Tommy-ba, mert mindig felcsillan a szeme, ha szóba kerül. Sheila védekezik, hogy hát elég gyakran felmerül a neve, de amúgy jaja, szerelmetes vagyok belé, de ez olyan rossz fajta szerelem. Srác azonban azt gondolja, hogy a rossz fajta még mindig jobb, mint a semmilyen, és ezzel a mondattal olyan hatást ér el, hogy Sheila nagyjából ott a padon magáévá teszi. Tommy éri utol a távozó Jerry-t, és kéri meg egy szívességre. Mesél neki a biztosítós buliról, és arról, hogy úgy érzi, ejteni fogják a vádakat, de van egy olyan sanda gyanúja, hogy a parancsnokságról valaki szimatol őutána Mivel Jerry meg pont bekerül az asztal mögé papírt tologatni, jó lenne, ha körülkémlelne ez ügyben. Jerry megígéri, Tommy meg megköszöni, mert udvarias. Franco és Natalie bowlingozni vannak, de nem túl romantikus a dolog, mert vitték magukkal Rich-et és a barátnőjét is, szóval az intimitásnak lőttek. Natalie ezt szóvá is teszi, hogy mi az, hogy sosem vagyunk kettesben, sosem beszélünk, tönkre fog így menni a kapcsolatunk. De Franco most éppen bunkó, és nem érdekli a téma, Natalie erre begőzöl, és inkább lelép.

Mikey és Tommy már vacsoráznak is, de Tommy folyamatosan az óráját nézi, nem nagyon van ott lélekben, szóval inkább sürgetné a srácot, köpje már ki, mi is a baja. Mikey egy kicsit húzódozik, majd azért csak kiböki, hogy az anyukája azt kérte, ölje meg. Tommy-nak itt azért kicsit kikerekednek a szemei, ül is egyből közelebb, hiszen ez egy elég morbid beszélgetés lesz, és adja is a tanácsokat, hogy hát igen, ilyen esetben az a legjobb, ha túladagolod a morfiumot, így majd szépen csendben elalszik anyu. Mikey azonban bőgni kezd és dől Tommy-hoz ölelésért, aki paskolja is a hátát egyből, majd néz körbe, és megrökönyödve látja, hogy vazze, itt mindenki pasi, hova hoztál te fránya kölyke? Mikey beismeri, hogy ez egy ilyen melegétteremszerű dolog, és mikor Tommy egyből hátrál értehtő okokból, a szomszéd asztaltól egy másik pasi kacsingat rá, annak a társa meg már menne is ki a hóra verekedni. Kapóra jön lóarcú lány, aki volt olyan szemfüles és nem hagyta magát lerázni, Tommy egyből tapad is az ajkára, mutatva ezzel mindenkinek, hogy ő bizony lánnyal van, majd mindhárman jobbnak látják távozni.

Kinn az utcán ismét szóba kerül, hogyan mentette ki anno Nona Tommy-t a tűzből. Tommy nem hiszi el, hogy a lány elbírta, mert kábé ötven kiló, ha van, erre a csaj sem rest, felkapja, és átveti a vállain, mint egy zsák krumplit, hehe jó látvány, és pont most jön ki az étteremből az a pasi, aki bunyózni akart, röhög is nagyot ezen a megalázó helyzeten. Vége az lesz, hogy Mikey mehet a kórházba, Tommy és Nona meg végre kettesben duruzsolhat.

Jerry a fia esküvőjén van, és beszél az elkötelezettségről, ami közötte és a tűzoltótársak között is megvolt, hiszen ott voltak egymásnak mindig, ha baj adódott. Ezzel arra akar kilyukadni, hogy KisJerry is kötelezze csak el magát bátran, ő elfogadja a döntését. Lesz is erre nagy ölelkezés egyből. Közben Nona hazaszállította Tommy-t, aki szerényebb, mint egy szűzlány, és nagyjából arra sem reagál, hogy a lány már a kezeibe adta szinte a mellét, iszkolna befele. De nem addig van az, Nona magához ragadja a kezdeményezést, és megcsókolja Tommy-t, aki ettől nem lesz kévésbé zavarban, mire a csaj jobbnak látja kirúgni a kocsiból, ha ilyen balfasz.

Jerry és fia beszélgetnek az esküvő után, KisJerry szerint is jól néz ki a fater, apja meséli is, hogy hát igen, lehet a külsőnek köszönhető, de az asszony már kétszer felismert mostanság, nem csak a festőkészletével van elfoglalva. Lesz itt is nagy ölelkezés, mint ahogy már egy esküvőn szokás. Közben Tommy is felér az emeletre, a beépített házisárkány már alszik, és csodák-csodája, a kicsi is vele van. Tommy nem is akar zavarni, csukja is be az ajtót, hátha nem derül ki, mikor jött haza. Mikey sem unatkozik az este hátralévő részében, éppen lopni próbál egy kis morfiumot, és ügyesnek bizonyul, mert sikeres lesz az akció. Cuccot rejti is maga alá a fotelba, amiből őrzi az anyját, és alszik egyet a nagy izgalomra. Arra ébred, hogy szólongatják, a nővér az, aki közli, hogy a beteg meghalt. Mikey első reakciója az, hogy akkor én most bajban vagyok? De persze nem, mert a morfium ott van, ahova tette, anyja álmában ment el, semmi köze hozzá.

Másnap van, Jerry munkában, szép ruha, saját iroda, egész kellemesnek néz ki. Kihasználván a lehetőségeit, kutakodik is egyből, hogy áll Tommy ügye, és rendes, mert pár gombnyomással elintézi, törli a nyomozást magyarán. Majd bemegy a laktanyába még egyet utoljára, összeszedi a maradék cuccát, a többiek meg meglepik pár golfütővel, ne unatkozzon majd a sok szabadidő alatt. Janet is a pihenést próbálja élvezni, végre csönd van, olvashat kedvére. De nem, mert a baba meggondolja magát, és üvölt újult erővel, Janet meg ugrik is egyből, próbálja csitítani, majd inkább bőg egyet, asszem elkapta őt is a jó öreg szülés utáni depresszió.

A tűzoltók Colleen és az új barátja háza előtt strázsálnak, várják őket haza, és Tommy most kipróbálja a Lou által javasoltakat. Jön is az ifjú pár, Tommy megy oda, hogy ő most jött bocsánatot kérni, és nyomul addig, amíg a gyerek el nem veszíti a türelmét, és neki nem esik, de úgy istenesen. Többiek persze nem lépnek közbe, hagyják, hogy a srác verje Tommy-t, ő meg nem üt vissza, viseli derekasan a jó cél érdekében. Colleen kicsit kiakad, üvölt az apjával, hogy minek jött ide ésatöbbi, nem úgy néz ki, mintha be akarna válni a terv. Közben Jerry szépen takarosan megvacsorázik, golfozik kicsit a szobai golfkészlettel, fogat mos, körmöt reszel, majd hogy jól végződjön az este, előveszi a fegyverét, és megöli magát. És még mondja azt valaki, hogy az irodai munka nem gyilkos.

Címkék: ments meg
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenoli 2009.06.12. 17:47:55

@derelye vágó: ja, sokkoló jelenet volt, mondjuk lehetett érezni, hogy készül valamire, de azért erre nem gondoltam.

kamarti 2009.06.13. 19:59:42

Jerry tényleg nagyon csöndes és visszafogott volt, mégsem volt egyértelmű az utolsó pillanatig, mi fog történni - és előtte még volt néhány nagyon vicces jelenet és beszólás is (Tommy a tükörnek, a kezében az arckrémmel: úristen, úgy nézek ki, mint ifjabb Walter Mattau...) - épp ezért szeretem nagyon ezt a sorozatot, sokféle, és sok ellentétes érzelem van benne, csöppet sem nyálas-szentimentálisan.

azt meg tudjátok mondani, mikor váltott mindkét Tommy-gyerek barnára a szőkéről? alig ismertem meg a lányokat, mert oké, hogy a nagyobbik festethet, de a tíz alatti?? vagy új szezon, új hajszín?

zenoli 2009.06.16. 12:28:11

@kamarti: A kicsi nem volt mindig az? Nekem ez fel sem tűnt, nem szerepelnek azért olyan sokat. Jerry halála nekem is hirtelen jött, valahogy nem számítottam rá, persze így visszanézve voltak jelek, de előszörre ütött.

Na igen, nem nyálas egy kicsit sem a RM, ezért is szeretjük, picsogás megy máshol úgyis ezerrel, ez az egyik üdítő kivétel.
süti beállítások módosítása