Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x17 - All the Time in the World (SOROZATZÁRÓ, EXTRA HOSSZÚ HOGYVOLT)

2009. június 11. 22:25 - sixx

Nos, hűséges olvasóim, és idetévedő alkalmi látogatók, eljött ez a nap is, befejeződik az Alias, JJ Abrams első igazi nagyszabású sorozata (a Felicity-t nem lehet annak nevezni azért), ami beröpítette a tévés sztárproducerek világába és ami a Losthoz és a Fringe-hez vezetett. Öt évad után annyi KémCsalád kalandjainak, remélhetőleg megtudjuk végre, mi az istent akart Rambaldi és főleg azt, mi a terve ezzel Arvinbácsinak. A felvezető epizódban meghalt Grace ügynök, mert Sark, a nyomorult geci felrobbantotta a metrót, benne az APO irodáival, közben Peyton meg a Prophet5 vezetőségét likvidálta elegánsan, ami mellesleg annyira nem is nagy baj. Arvinbácsi Olaszországban van, egy jégbarlang mélyén, Syd egy szinttel még lejjebb, mert a rohadék kilőtte a talajt a talpa alól. Szerencsére odafent sasol Vaughn, az elpusztíthatatlan ember (tényleg, volt többször életveszélyben Alias-karakter nála? Illetve, halt meg nála többször bárki is a sorozatban?)

Nem itt kezdünk, hanem egy iskolában, ahol Syd éppen kislánykorában van, és kínlódik valami rajzzal, de persze csak haluzik, miközben a hóban fekszik és kékre vált ajkakkal a fagyhalál szélén tántorog. Arvin elintézte a dolgot, a nyomorult gazember. LA, KémFater az APO-n kívül is úr, és utasítja Dixet, hogy szedje össze a csapat megmaradt részét, mert valahonnan folytatni fogják a melót. ÚjSyd sokkot kapott, és gyászolna, de erre nincs időnk. KémFater telefonz Sydnek, de az nem hallja persze, hálistennek Vaughn pont ekkor érkezik meg és talál rá jeges arájára. Egy kis szívmasszázs, közbe újabb flashback, arra az estére amikor KémFater megtudja, hogy KémMuter meghalt, ami ugye csak egy KGB-átverés volt, de ez majd csak nagyon sokkal később fog kiderülni. GyerekSyd és KémFater sír. A barlangban Syd magához tér, még jó, csak nem nyírják ki a főszereplőt a finálé negyedik percében.

Arvin már nincs a barlangban, mert neki csak valami útmutatás kellett onnan, amit a falra vetített az amulett az előző epizódba - most valami orosz reptéren randizik Sarkal és Peytonnal, akiknek gratulál a jól végzett melóért, átvesz egy bőröndöt valami újabb Rambaldi-izével a mindig csinos Peytontól. Hong-Kong-i barátunk küldte, és üdvözi magát, mondja Peyton, és mivel nőnemben beszél az illetőről, nem lehet más, mint Irina Derevko, azaz KémMuter. A bőröndben egy gömb van, a mögöttük található, odavetített raktárban meg egy rakás rakétakilövő. Sark megjegyzi, hogy nem minden nap lehet az ember fia részese világméretű népirtásnak, és fintorog egyet. A szemüvege klasszikus Ray Ban Aviator, zöld lencsével.

Főcímet nem kapunk, minden perc számít ezek szerint. KémFaterék egy raktárban hédereznek, ahol Marshall és ÚjSyd technoblablát nyomat, Vaughn meg telefonál, hogy jól vannak, Siennában húzták meg magukat. Szép hely, jártam arra. KémFater beszámol Grace haláláról, szar az élet. Syd ismét flashbackkel a gyermekkorra, építőkockákat talál valami dobozban, és pillanatok alatt összerakja őket, amitől KémFater kiborul, bazmeg, ezt hogy csináltad? Mutasd csak meg még egyszer! GyerekSyd nagyon faszán bánik a kockákkal, amivel azokat az embereket szűrik ki, akik képesek térben gondolkodni vagy mi, és KémFater szegény nagyon ostoba, mert nem tudja összerakni őket. Sydney különleges gyermek. Mintha nem tudtuk volna.

A rossz hírek gyorsa terjednek az Alias világában, Sydék a hófödte olasz kalyibában a celebvilág történései mellett mintegy mellékesen tudomást szereznek arról, hogy elloptak két orosz cirkálórakétát, nahát, kinek lehet szüksége erre vajon? Sydnek a nyakán van egy jókora seb, kurvaanyádat Arvin, azt. A rakéta egyértelműen Arvinnak kell, de mivel se hátország, se információs források, Syd kétségbeesik, és elkezd gondolkodni. Miért lopna el két rakétát Arvin? Pénze van, egyszerűbb megvenni, ez a lopás dolog csak kamu. Követni kell a lóvét, és meglesz a nyomorult. Az okosbűnözős filmekben megszokott zenés montázs jön, amiben KémFaterék a pénz nyomába erednek, lehallgatak, hekkelnek és hasonlók, a vége az, hogy egy Borisz Nemnyikov nevű oroszra akadnak, majd ennek nyomán Peytonra, akit éppen hazafelé menet, a liftben kap el Dix és Vaughn.

Syd vezeti a kihallgatást, székhez kötözi Peytont, majd behozza ÚjSydet, aki ugye nagyon jó havernője volt a kis barnának korábban, így mindent tud róla, még legbelsőbb félelmeit is ismeri. Peyton, kérem szépen a kígyóktól fosik, és mivel a bugyijába tesznek vagy hatot, elmond mindent - ez az utóbbi két jelenet is fényesen jelzi, mennyire nem volt ideje saját tempójába elkészíteni az utolsó epizódokat JJ-nek, a liftes találka verekedésbe torkollt volna, és a kihallgatásban is volt legalább öt perc még, de sebaj. Peyton nem tud semmit a rakétákról, de azt igen, hogy Arvin sűrűn lakott városokat akar kilőni, és most Mongóliában van, ami nagyon rossz Syd szerint. Ugrunk is a vén gazemberre, mert egy ásatás során megtaláltak arrafelé valamit. Újabb flashback, Syd egyetemista korában, és Francine-nel beszélget, nem akar táncolni menni, inkább munkát keresne, és ekkor odalép hozzá egy CIA-ügynök.

Vissza a jelenbe, Syd és Vaughn megy Mongóliába, ÚjSyd és Marshall LA-ből koordinál. Arvin közben berobbant egy ősrégi ajtót, Sark meg amiatt ideges, hogy 100 000 forintos cipője koszos lett. IndianaArvin egy kamrát keres nagy rössel, és meg is leli, vagy ötven méterrel a mostani alatt, ahová a kényeskedő Sarkot már nem viszi magával. A kamrába beérve mit talál? Egy sírt. Rambaldiét. Előveszi a titokzatos golyóbist a táskából, és úgy liheg, mintha legalábbis hat orgazmusa lett volna egymás után. KicsiSyd is megjelenik neki, azaz a lelkiismerete csak baszkurálja, de nem eléggé. A gömböt beteszi egy mélyedésbe, az elkezd világítani vörösen, a vonósok tempósabbra veszik a muzsikát, odafent Sydék elkezdik a mongol munkásokat irtani (ejnye), odalent pedig a gömb felett megjelenik egy vörös golyó, olyan, amivel már találkoztunk jó sokszor, egyszer pont KicsiSyd zombult be tőle kajakra. Ezt akartad, kérdezi a lelkiismerete. Ezt hát, mondja Arvin, de ekkor megjelenik Syd egy pisztollyal a kezében, és mindent elkúr.

Odafent a mongolok ipari méretű hentelése is abbamarad, mert Sark becserkészi a hülye Vaughn-t, akit azzal köszönt, hogy maga meg? Nem halott? DE megjön KémFater és ráfogja a fegyvert Sarkra! IGEN ÁM, de Sarknak vannak nem mongol barátai is, akik élnek, és fegyvert fognak KémFaterra! Még ilyet! Odalent Arvin piszkálgatná a nagy piros golyót, de Syd megunja a bohóckodást és kiveszi a gömböt a mélyedésből, mire a piros golyó összecsuklik, mint az SZDSZ vasárnap este, és kérem szépen, vörös trutyi, feltehetően vér, még közelebbről Rambaldi vére van benne. Syd zsigerből széjjel akarja verni a gömböt,amitől Arvin majdnem katatón állapotba kerül, bazmeg megöltem ANNYI embert, köztük a LÁNYOMAT, hogy az valami hihetetlen, ha most cseszed el nekem, tökön szúrom magamat Horn Gábor nyakkendőtűjével. Nem eszik olyan forrón persze, hiszen Sarknak van két túsza, Vaughn és KémFater, akiket ebben a pillanatban elő is vezet.

Marshallék a raktárban tüsténkednek, ahol felfedezik (minden bizonnyal egyedül az USA-ban), hogy valaki éppen egy vírussal cseszi szét az amerikai műholdas védelmi rendszert Hong Kongból, mert így majd akadály nélkül kilőheti a két cirkálórakétát a hazára, ó jaj. Peyton viszont még kéznél van, így majd belőle kiszedik az infót, de egyelőre ugorgyunk vissza Mongóliába, ahol ismét Arvinbácsi van nyeregben, és a gömböt kéri, de menten. Azt ígéri, hogy ha Syd átadja a gömböt, mindenki szabadon távozhat. Syd szerint ez nem kóser, mire Arvin vállat von, és LELÖVI KÉMFATERT BAZDMEG, mire Syd elejti a gömböt, de csak óvatosan, hogy el ne törjön, mert az milyen lenne már, Vaughn meg elkezd emberkedni Sark sameszeivel és nagyon megveri mindet. Syd, amikor meglátja, hogy az apja milyen szar állapotban van, idegbeteg lesz, ÉS LELÖVI ARVINBÁCSIT VÉGRE, erre vártam már öt éve. Az öreg beleesik a vörös trutymóba, a gömb pedig Sark tényleg tetszetős lábbelijénél landol. Ez a cucc MINDENT kibír.

Na, még egy flashback, ebben Syd büszkén újságolja otthon, hogy dolgozik, és most már be tud szállni a lakbérbe. És persze a bank nevét is elmondja, mire KémFater kissé ideges lesz, mert ő pontosa tudja, hogy ez a bank mivel is foglalkozik. Syd nem tágít, miért is tenné, akkor nem lenne sorozat. A mongol vidéken KémFater haldoklik, Dixon küld neki helikoptert, de félek, késő fog jönni a segítség. Félóra, az sok. Sark közben elindul Hong Kongba, hogy KémMuterrel találkozzon, mert persze, hogy ő mozgatja a szálakat! és ki akarja lőni a rakétákat! Syd idegeskedik, de az apja pontosan tudja, hogy most mi fog következni: ő feláldozza magét, Sydék elmennek Hong Kongba, és megakadályozzák a világégést. KémFater méltóságteljesen haldoklik tovább, Syd és Vaughn pedig elindul Hong Kong irányába.

Sark már Kém Muternél van, aki nyugtázza, hogy Arvin meghalt és megvan a gömb, a rakéták mennek London és Washington felé, amint a műholdak lehullanak az égből, és ezt éppen most mutogatják nekünk másodosztályú trükkökkel. Sark megkezdi a visszaszámlálást, és ekkor a semmiből megjelenik Syd a muter szobájában, EZT ÍGY MOST HOGY? Micsoda faszság ez már, Hong Kong nem Ebes, ahol két perc alatt rátalálnék egy oroszos akcentussal beszélő svéd nőre, ember. Mindegy, most jön a végső nagy leszámolás, gondolom, előtte KémMuter tart egy gonoszember-kiselőadást, ami alatt a vörös lében holtan fetrengő Arvint látjuk, AKI EGYSZER CSAK FELKEL, MINT LÁZÁR, ÉS VIGYOROG, KémMuter meg közben azt emlegeti, hogy Rambaldi nem halt meg, hanem örökké él. ARVIN HALHATATLAN LETT RAMBALDI VÉRITŰL!!!

Ilyenkor flashback? Gyorsan tudjuk le, ez az a pillanat, amikor Arvin Sydet előlépteti terepen dolgozó ügynökké. Hong Kongban közben anya-lánya csajbalhé van, minden összetörik, ami csak összetörhet, üvegszilánktól a zongorahúrig mindent bevet a két némber, és a végén kiugranak az ablakon (de hol a picsában van Vaughn?), amiből Syd jön ki jobban, mert egyben van, míg KémMuter kicsit leamortizálódik, és cs ak abban leli örömét, hogy az égen hullócsillagként zuhanó műholdakat nézegethet. Megkerült Vaughn is, Sarkot veszi kezelésbe, ami annyit tesz, hogy szájba vágja, majd fegyvert fog rá. HalhatatlanArvin még egyszer szóba elegyedik lányának szellemével, de meglepette tapasztalja, hogy a golyó lyuggatta KémFater is lejött a föld alatti kamrába.

Vaughn az egyre szenvedélyesebb zene hangjaira hangolva térden lövi Sarkot, és a rakétákat leállító kódokat követeli, egyelőre hiába. Sark próbálja kidumálni magát, és átadja a kódokat, a rakéták nem indulnak el, mint ezt Marshall a gépe képernyőjén jókor megjelenő üzenetből megtudja. KémMuter csak magánál van, és tovább veri a lányát, de az mellbe rúgja, hogy ráesik egy télikert tetejére, aminek üveglapjai kezdenek repedezni. Mongóliában KémFater és Arvin megbeszélik, hogy most már mindegy, Arvin halhatatlan, ez a Rambaldi csak tudott valamit. Igen ám, de KémFater jó cserkész volt, és mindenre felkészült, így pont van nála vagy három kilónyi C4, amivel BEROBBANTHATJA A NYAMVADT BUNKERT A PICSÁBA. És akkor bezárja Arvint. Szó szerint ÖRÖKRE. Ez mekkora már. És felrobbantja a cuccot!!!! Irina Derevkónak fogyóznia kellett volna egy kicsit, mert a télikert teteje nem bírta a nyomást, és beszakadt, KémMuter meg meghalt. Most már tutira. Syd sír, pedig a faterról még nem is tud semmit. Arvin a föld alá bezárva kínlódik, él ugyan, de iszonyú nagy kövek vannak a mellén, ennél nagyobb kibaszást nem tudok elképzelni, illetve de, még a lánya szelleme is elhagyja.

A következő képen egy tengerparton homokozó kislányt látunk, aki nem más, mint Isabelle, csak hét évvel később vagyunk, Dixon a CIA igazgató-helyetteseként jön és hoz híreket, Marshallnak most jön a negyedik gyereke, Sydnek meg a karján ül a második, Jack. Dix azért jött, mert egy akcióhoz Syd kell neki - Sark ugyanis megint rendetlenkedik. Közben Syd lánya rátalál arra a dobozra, amire Syd is gyerekkorában, és ő is kurva hamar kirakja, de azzal a lendülettel le is rombolja, mert a kört meg kell, meg lehet szakítani, belőle nem lesz KémBarbie.

Eddig tartott ez az extra hosszú hogyvolt, és e a kiváló sorozat, amitől azzal a képpel búcsúzunk, amit a készítők villantottak fel az utolsó jelenetet követően: Köszönjük az elmúlt csodálatos öt évet.


 

Címkék: alias
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.06.11. 23:59:34

köszi az extrahv-t:) én odavoltam ezért a sorozatért, az abszolút best kategória. Syd lány meg tündér:)

TD223 2009.06.12. 01:04:43

1-2 szezon után abbahagytam, mert túl sok volt a csavar meg az átverés...

Ha Rambaldi halhatatlan, miért volt sírja és ő hova lett?

TD223 2009.06.12. 01:12:48

Ja, és Kém Muter miért akar kilőni két atombombát? Az miért jó neki?

Duerre 2009.06.12. 08:45:40

Nem ragoznám, úgyhogy csak egyszerűen: köszi sixx. :)

Van kérdésem: fent vannak valahol az első két évad hogyvoltjai, és csak én nem találom?

Gabba 2009.06.12. 09:23:07

Yesss, a végére még kaptunk egy kis Francine-t is! És Mongóliából milyen hamar átértek Hong Kongba dzsippel...

Köszönjük Sixx, fasza volt, mint mindig. Örülök, hogy rátaláltam anno erre a sorira, bár néhe nekem is túl sok volt a csavar, de a hv-k segítettek.

Esetleg retróban a még hiányzó évadokat megírhatná valaki ráérő...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.12. 10:21:29

Itt a vége, sajnos. Kurva jók voltak az Alias hv-k, sixx, még a kevéssé sikerült negyedik és ötödik évadot is jól megdobtad vele, voltak olyan részek, amik egyáltalán nem jöttek be, de a hv-kon sírtam a röhögéstől.

@Gabba: igen, ott az első és a második évad. Ráadásul a második volt a legjobb évad mind az öt közül, együtt a teljes család, 22 résznyi Lena Olinnal. Tényleg bűn lenne nem megírni...

@TD223: ez az atombomba-Irina Derevko szál annyira nem jött be nekem sem, mint ahogy az sem, ahogy Irina meghalt. Sloane viszont rohad egy örökkévalóságig a barlangban, visszakapta Hős Jacktől egy menetben a sok geciséget, amit elkövetett a családja ellen.

És igen, túl sok volt a csavar az utolsó 6-8 részben, de ezt tudjuk be annak, hogy be kellett fejezni a sorozatot, és megpróbáltak minden szálat elvarrni. Mindettől függetlenül az Alias a kedvenc sorozatom volt és maradt is.

Berix 2009.06.12. 10:55:52

Nagyszerű volt a hogyvolt! Sajnálom, hogy vége a sorozatnak, tényleg sokat segítettek a hv-ok, mert nekem túl sok volt néha a csavar.

Jon Snow 2009.06.12. 11:24:43

Mi van Rambaldinak azzal a jóslatával, hogy a Kiválasztott meg az Utazó harcol majd a világnemtommiért? Az Utazó nem is Nágyja volt, hanem Kémmutter?

Más: a flashbackek tényleg az első évadból voltak, vagy új gyártás?

SANNA 2009.06.12. 12:35:59

Köszi az összes hogyvoltot, nagyon jók voltak, és a sorozat is a legjobbak egyike!

Syd anyja és Arvin is a világot akarták uralni azáltal hogy náluk az örök élet titkának megoldása, Sark is csak a győztes oldalon akart állni, ezért akarták felrobbantani a világot atombombával, hogy így ők uralhassák az újjáépítést, de ha tévedek javítsatok ki. A hatalom miatt csináltak mindent, mellesleg hittek ebben a Rambaldi cuccban.

Arvin nagyon megszívta, de meg is érdemelte, azért igen kikerekedett a szemem, mikor feltámadt.

sélli_ 2009.06.12. 12:57:23

Először is: sixx, nagyon köszi a kitartó igen remek munkát. Nagyon sajnálom, hogy 1s sorival kevesebb amin mulathatok. Kárpótlásként újra akcióban a vicces fijjúg, és a LOST. Jövőre után meg kardomba dőlök,mert se Szökés, se Lost soha többet.
Kettő: 'Irina Derevkónak fogyóznia kellett volna egy kicsit, mert a télikert teteje nem bírta a nyomást, és beszakadt' - hüjeeeeee! Qrva jó volt na! Kémfaternél szinte szipogtam, szegénykém. Sark viszont mindent túl él, haggyátok má! Hol van hozzá képest Vón. Neki csak egy sima fulladásos halála volt valamikor a második évadban, meg legy lelövés, oszt jónapot.
Arvin, Arvin, te vén dög rohadék. Hogy fogsz hiányozni...! :(((

sélli_ 2009.06.12. 13:12:00

Ja, és +3 db piros pont a Sark-os gangszta képért!!! Az a Ray Ban.. nagyon badass!!! :))

Duerre 2009.06.12. 19:12:52

@sélli_: "Arvin, Arvin, te vén dög rohadék. Hogy fogsz hiányozni...! :((( "

Sark majd megkeresi valami hőérzékelős cuccal és kiássa; ha már egyben maradt a robbanáskor és nem szakadt széjjel 47 cafatra. Még a végén kiderül hogy KémFater is él, mert ráfröcsögött az egész Rambaldi-vér, Irina meg előbukkan újabb 20 év elmúltával.
Majd Isabelle elkapja őket. :D

solol 2009.06.12. 21:02:46

KémMuter nem feltétlen halt meg...azért nem volt hajlandó leszálni a télikert tetejéről, mert ott volt a Rambaldi-gömb, és sikerült megfognia, mire leesett...

Jó volt a HV, köszönjük! :)

Elloth 2009.06.12. 21:03:16

sixx,hatalmas köszönet neked a hvkért. :D

Sajnáltam, hogy kinyírták KémFatert, nekem ő volt a kedvencem, de legalább hősiesen halt meg.
Jó húzás volt így elintézni Sloane-t, legalább van ideje gondolkodni a történteken.

candyperfumegirl 2009.06.13. 12:22:42

Csak visszahangozni tudom az utolsó screencapen a feliratot, az Alias az egyik legjobb sorozat, ami valaha készült, így, minden hülyeségével, képtelenségével együtt. Valóban kicsit sietős lett ez az 5. évad, érezhetően hosszabb idő alatt akarták mindezt elmesélni, nekem mégis működött így, ebben a formában is. És köszi sixx a közreműködést!

Venius 2009.06.14. 23:03:52

A finálé szerintem minden hibájával együtt nagyon jól sikerült, és nem csak a képernyőn, itt is!
Gratulálok és köszi sixx! :)
süti beállítások módosítása