Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x02 - Hope and Pray

2009. május 02. 10:00 - missparker

Jarod rémálmodik az út szélén egy terepjáróban, az apját látja, szólongatja a Központban, gyerekként, felnőttként, de a sötét öltönyös csak áll, mégpedig Catherine holtteste mellett. Miss az irodájában ténfereg, szintén próbálja feldolgozni, hogy az anyja gyilkosa Jarod apja. Maga alatt van, szó szerint a falat kaparja, levegőért kapkod.

Később az apját vonja kérdőre: az öreg tudja, hogy Fenigortól származik az infó. Miss érvel, Fenigor haldoklik, nincs miért hazudnia. De Parker-apu nem enged: Fenigor zsarolta a Központot, és ne hazudozzon. Megjelenik Lyle, reméli, hogy nem zavar. Miss új célpontra lelt, beszól, reménykedj csak, hiába. Szépfiú talált egy honlapot, amin Jarod a családját keresi. Persze lenyomozhatatlanul. Jarod eközben egy sivatagi kocsmába érkezett, egy bizonyos Mike Bodie-hoz. Üzenetet hagyott a weboldalon, Elmondása szerint ismeri Charles ezredest, gyerekkorából. Még egy álomcsapdát is készített az indián fiúnak, fénykép is van, igaz, húsz éves. Mike bajban van, egy friss lőtt sebbel mászkál, meg akarják ölni, menekülnie kell. Lövöldözés kezdődik, Mike eltép a motorján, Jarod összeesik.

Miss megy Fenigorhoz, Szépfiú várja a hírrel az üres ágy mellett: Fenigor átvette a szoba hőmérsékletét, sosem tudjuk meg, igazat mondott-e. Lyle bontogatja a családi szálakat, Catherine mindkettejük anyja volt, de apuval kell törődni, ne okozzunk neki fájdalmat. Ezt szerintem ő maga sem hiszi el. Egyébként tényleg beteg: attól, hogy Miss a testvére, még vígan udvarol neki, milyen szép, mikor mérges. Nem láttad még igazán mérgesnek, Szépfiú!

A kocsmáros közben felmosta Jarodot, ezek a hülye fejvadászok mindig cowboyosdit játszanak, már unja. Fejvadászok? Mike óvadékkal lépett le, ezért keresik. Jarod nyomozásba lendül. A Bodie-házban golyónyomok, újságcikkek Mike tevékenységéről, egy bánya ellen tiltakozott. Végül egy fegyveres fejvadásznő, ki maga? Jarod - Greenpeace plakátra ránéz - Green. És maga? Kim - Greenpeace plakátra ránéz - Peace. Ez jó lesz :) Mike fel akart robbantani egy bányagépet, ezért vérdíjat tűztek ki rá. A helyi reggelizőben kiderül, más játékosok is vannak, pl. Dennis Beers. A húszezres vérdíj sok embert vonz.

Broots nyomozott Jarod weblapja után, Szépfiúnak hazudik, Missnek Fenigor aktáját hozta. Kivették a szerveit, sok embert mentettek meg vele. Miss nem hiszi.

Jarodtól fejvadász-regisztrációt követelnek, nem készült fel most sem. A bírónak megmutatja a húszéves képet az apjáról, ismeri-e? Ő nem, de van egy fickó, Emery, ő mindent tud a helyi történelemről. Emery felismeri Mike álomcsapdáját Jarodon, segítene, odaadja a szakdogáját, de Charles ezredesről nem tud. Gyerekkori videó, Jarod egy koponyából megalkotja az illető arcát. De eközben az apjára gondol, a repülőgép-baleset, amit behazudtak neki a szülei haláláról, pont egy éve történt. Ez elszomorítja, viszont Mike egyik újságcikke alapján eszébe jut valami, ugrik is a terepjáróba. És igen, Mike a Dead Creek szikláknál van. Mike sebe egyre rosszabbul néz ki, Jarod vinné a motelbe rendbetenni. De Mike lelkizik, hogy Charles ezredes is megmentette az életét, most a fia is, sokkal tartozik. Kim meg nekilátna lövöldözni, Jarod megint óvatlan volt, a nő követte. Mike megint elmotorozik a fenébe, Jarod meg ottmarad válaszok nélkül.

Jobb híján Kimmel üvöltözik, talán a pénz mellett figyelhetne egy kicsit másra is. Kim is kiszúrja a nyakába akasztott álomcsapdát, hát az meg honnan van? Egy ajándékboltból. Jarod Sydneynek újságolja el, hogy három év keresés után végre úgy érzi, nyomon van. És Fenigor infója? Az lehet hazugság is. És látsz-e már Sydney? Még mindig nem, pedig idegi sérülés nincs. Talán csak nem akarsz.

Miss Angelot veti be, aki simán megmondja, hogy Fenigor jobban van. Egy szellemre is utal, de a Központban a szellemek is élnek. Például az új szárnyban. Angelo tovább diktál, CA534. Na ez mi lehet?

Jarodot a bíró próbálná befenyíteni, ne vadnyugatozzanak itt, mert ez az ő területe. Jarod nem ijed meg túlságosan.

Emery megszerezte neki a bíró fejvadász-regisztrációs listáját, nyilván az egyikük a bányának dolgozik, ami ellen Mike tiltakozik. Ha Mike üldözés közben elhalálozna, azzal csak a bánya járna jól. És van hír a fényképről is: a srác visszakereste egy törzsi újságban, a hetvenes évek közepén jelent meg egy cikk. Mike kisfiúként elveszett a sivatagban, egy ezredes jegyeztek fel, mint megtalálót. Gyerekkori videó, Jarod végzett az arcrekonstrukciós munkával, és szorgalmiként az apját is megformázta. Az eredmény sokkoló:

Központ, Miss a felújított szárnyban lopakodik, Broots jön utána Angelo kódjával. Ez egy archívumi doboz száma. Jön egy bizarr kerekesszékes ember, nem törődik velük. Oké Broots, tűnés begyűjteni a dobozt. Most Fenigor jön velük szemben, teljes valójában, közli, hogy örül minden látogatónak.

Jarod újfent rémálmodik, ez egyre szebb, az apja most felé fordul, arc nélkül, mint a reprodukcióján. Utálom a horrort.

Erre felriad, az ajtóját is verik vadul, Mike esik be rajta. Broots és Miss egyre nagyobb ámulattal figyelik Fenigort, az öreg úgy viselkedik, mint aki totális agymosáson esett át. Kérdés: kinek áll érdekében, hogy Fenigor életben maradjon? Mr. Lyle-nak. Mert amíg Miss Fenigor után mászkál, addig ő hatékonyan kergetheti Jarodot. Szerencsére az archív dobozról nem tud.

Jarod a motelben megműtötte Mike-ot, némi sörétet szedett ki belőle. Mike tagad, ő nem robbantott bányát, nem adja fel magát. Aggódnia sem kell, Jarod sem fogja, ő inkább a saját múltjára kíváncsi. Mikor ebben megegyeznek, berobban Kim, fegyverrel. Jarod próbálja meggyőzni a pénzéhes spinét, hogy nem kéne Mike-ot bevinni, mert meg akarják ölni. Szép szóval nem megy, így a kocsihoz bilincseli a némbert, együtt menekül Kim kocsiján Mike-kal.

Remek, mostmár ő is üldözött. Bár ez nem is ismeretlen helyzet számára, lehet, hogy ezért nem foglalkozik vele túlságosan. Sőt, meg nyugtatja Mike-ot, ő akkor a legjobb, ha vadásznak rá. Jarod, nagyképű mióta vagy?

Központ, Miss kérdezi Szépfiút, hogy áll a Jarod-féle honlappal? Sydney elkezdett homályosan látni, az Empire State Building-es videót nézi Jarodról. Szembe akar nézni az igazsággal, a téves bosszújával. Olyat néz, amit megéri nézni. A saját magán végzett terápia működik. Miss a véleményét kéri, vajon az ő bosszúja téves-e?

Mike végre Jarod apjáról beszél, a teljes nevét nem tudja. Kiképző volt a Clearview-i légibázison. Mike eltévedt a barlangokban, 5 nap után feladták a keresését, Charles ezredes egyedül kereste tovább. Mikor rátalált, azt mondta, olyan, mintha a saját fiát találta volna meg. Aztán elment egy önálló barlangtúrára. A barlang még megvan, pont úgy, ahogy hagyta. Megint lövések, újabb fejvadász érkezett. De miért gumilövedékkel lő? Nem akarja megölni Mike-ot.

Broots előásta az archív dobozt, Misst magára hagyja a dobozzal. Szegény Miss Parker, nem biztos benne, hogy tudni akarja az igazat. Kinyitja, egy darab fegyver van benne, rajta egy kör alakú logo. Jarod, Emery és Mike elemzik a helyzetet. Ha Mike meghal, a földje a törzsé lesz, a törzs pedig a bányának adja el. Az eladást Vincent bíró intézi, mint törzsi összekötő, részvényekkel fizetnek neki. Több föld, több részvény. Mike halála tehát neki jönne a jól. A fejvadászok bűnbaknak jók lesznek. Akció indul, Jarod egy puskával barkácsol, Kimmel egyeztet, majd Emery idegesen telefonál az épp vacsorázó Vincentnek. Mike előkerült, rohanjon. Rohan a baromja. Mikor megérkezik, azt látja a monitorán, hogy a számlája épp lenullázódik, majd Jarod fog rá egy szép nagy flintát. Lövés, a monitor robban, Vincent menekül. Embervadászat, ezúttal más perspektívából. Vincent szerencsésnek érzi magát, talál egy puskát menekülés közben. Bevall mindent, rálő Jarodra. Rá kell döbbennie, hogy nem szerencsés. Kim mindent hallott, Vincentnek vége. Angelo papírokkal játszik, Miss elhozta neki a fegyvert. Kövesd a kört! Miss érteni véli, a logo lesz az. De mégis hová kövesse? Ezzel sem megy sokra.

Az irodájában ülve köröket rajzolgat, megjelenik Sydney. Erős szemüvegben, de lát. Csak szólni akart, hogy Parker-apu és Lyle épp idetart. Családi megbeszélés, Miss egyetért, Jarodot kapják el, ne az apját, itt az idő túllépni a múlton. A pasik megették, miután kilépnek, nyugodtan nézegeti tovább a kört.

Jarod és Mike elindulnak Charles barlangjához, ez az 'álomutazás'. Jarod aggódik, milyen ember volt az apja? Mike nyugtatja, őt megmentette. A barlangrajzok sokat elárulnak: egy sas, ami mindig fölöttünk van, és mindig keres. Egy apa és egy fiú. Az örökkévalóság szimbóluma. Mert sosem adja fel a keresést. És egy kör.

Mike magára hagyja Jarodot az 'apjával', van mit kutatni. Ugyanazt az utat járja be, mint az apja. A rémálom álommá válik, meglátja az apja arcát, átölelik egymást.

'Te ölted meg Catherine-t?' 'Kövesd a kört, Jarod!' A kör a Clearview-i légibázisra utal. Húsz éve elhagyatott, újabb zsákutca.

Angelo is a kört követi.

Címkék: a kaméleon
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanna 2009.05.02. 22:49:29

Nagyon vártam már, hogy hazaérjek, és elolvashassam a heti betevő Kamélenom. Köszi missparker! Az eheti nagyon izgi volt.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.03. 21:12:38

Köszi! :) Hát még a jövő heti milyen izgi lesz! :) Once in a Blue Moon...
süti beállítások módosítása