Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x05 - The Road Less Travelled

2009. május 01. 09:30 - Freevo

Nem is húzom az időt, kezdjünk inkább bele az évad legunalmasabb epizódjába, jobb lesz gyorsan túlesni rajta. Starbuckkal nyitunk, aki a kiszuperált szippantóshajón továbbra is a Föld keresésével pöcsöl, de már olyan fantáziátlanul, hogy harmadszor küldi vissza ugyanoda a pilótáit. Együttérzésből most ő is velük tart.

Gaius Baltar, hittérítő, a múltkori produkciójával sokszorosára növelte a követői táborát, kígyóznak a barlangja előtt a sorok az áldásáért. Saját rádióadója is van, már csak idő kérdése, és nekiáll távgyógyítani. Eközben Galen Tyrol, özvegy, leborotválta a fejét, és úgy döntött, mostantól Pyle közlegénynek kell szólítani. Bármennyire is utálja, hallgatnia kell Baltar adását, mert Nicky fia hisztizik nélküle, ő meg nem az a gyereknevelős típus.

Kara ugyan már elvesztette a fejében csengő hangot, ami a Föld felé invitálta, de valami megérzésféle mégsem hagyta cserben, ugyanis amint elindul a felderítőútra, megjelenik az érzékelőin egy cylon csapatszállító. A gép ki van lőve és harcképtelen, csak egy Leoben jelentkezik be, hogy tűzszünetet ajánljon a fajaik közt, nem mintha alkupozícióban lenne.

Leoben, aki egész életében hawaii inget és mentőmellényt hord, rögtön elkezdi kavarni a metafizikai értelemben vett szart, amint a fedélzetre teszi a lábát. Karát megbolondítja a sors, a Föld, az Isten szavak megfelelő mondatokba helyezésével, majd a segítségét kéri a többi cylon nevében. Starbuck utasítja a katonákat, hogy a fogda helyett a szállására vigyék.

Sam nem bírja sokáig, hogy a neje bezárkózik az egykori fogvatartójával, így rájuk nyit, és rajtakapja őket, amint kézenfogva kifestőset játszanak. Leoben mégis megy a rácsok mögé, ahol Samnek elmondja a cylon polgárháború sztoriját (ld. előző részek), majd a segítségüket kéri, hogy legyőzhessék Caviléket, és együtt találják meg a Földet. 

A legénység megvitatja a hallottakat, és a többség arra jut, hogy Leoben a szokása szerint csak hazudik, mint a vízfolyás, úgyhogy eszük ágában sincs megkeresni a semmiféle állítólagos üldözött flottát, biztos csak tőrbe akarják őket csalni. Starbuck ragaszkodik hozzá, hogy szerezzék meg a cylonok koordinátáit Leoben hajójából.

Kicsit macerás a közlekedés egyik járműből a másikba, dokk ugyanis nem fért a Demetriusra, így egy katona űrsétálva közelíti meg a Raidert, amíg annak egy alkatrésze váratlanul az arcába nem robban. Kara ütlegelve kéri számon Leobenen az értelmetlen halálesetet, de az váltig állítja, hogy nem volt szándékos. A süketelő cylon vérző orral is süketelő cylon, most azt állítja, Kara nem is Kara, hanem egy angyal.

Tory, aki rendszeres látogatójává vált Baltar szektájának, maga is aktívan elkezdte hirdetni az egyistenhit-szöveget, már csak egy Őrtorony hiányzik a hóna alól. Cylon barátját, Tyrolt is térítgetni próbálja, Gaiusnak pedig elmondja, hogy ne számítson több politikai hacacáréra maga körül, odafönt rájöttek, hogy csupán a pórnép foglalkozik azzal, amit mond. 

Tyrolt mégis meghatja valamennyire az állandó rádiózás meg Tory duruzslása, és elmegy Baltar egyik istentiszteletére, ahol a próféta barátilag a kezét nyújtja neki, mindenféle térítési szándék nélkül, a bocsánatát kérve. A főnök, aki már nem is főnök, nem bocsátotta meg az Új-Capricát, se semmit, kézfogás helyett fojtogatni kezdi Baltart, amíg le nem szedik róla a nimfái. 

Később Baltar megembereli magát, és meglátogatja a szállásán az agresszív exfőnököt, és elmondja, hogy tudja, milyen bűnöket követett el, de megváltást talált az Istenben. Részvétét fejezi ki Cally miatt, ám mivel Tyrol egy szót sem szól hozzá, csak bámulja, mint aki megmakkant, úgy dönt, el is oldalog. Ekkor a főnök a kezét nyújtja neki, ezzel kifejezve a bocsánatát.

Starbuck mond egy pár jó szót az űrsétában elhullott katonáért, aztán továbbra is köti az ebet a karóhoz, menni kell rebellis cylonokat menteni. Az első tisztjét, Helót mindenki próbálja győzködni, hogy csináljon valamit, ezért megpróbál a lelkére beszélni Karának, hogy mi lenne, ha galacticástól jönnének vissza, mert különben lekésik a randevú időpontját, amit Adamával beszéltek meg indulás előtt. 

Miután az érvelése eredménytelen marad, Helo megtagadja az indulási parancsot, és leváltja a parancsnokságból Starbuckot, azaz zendülést kezdeményez a parancsnokuk ellen. Ezzel a lábszárlefosós cliffhangerrel hagyjuk abba az eheti részt, ahelyett, hogy Kara segge alá tolnának egy Raptort, aztán hadd menjen, ahova akar. 

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kpityu2 2009.05.01. 11:52:26

Sohasem tudtam eldönteni melyik az unalmasabb: a Battlestar vagy a Lost ?

kaktusztea 2009.05.01. 12:56:17

@kpityu2: Válasz a kérdésedre: honnan tudjuk, hogy el tudtad -e dönteni valaha :)

Borzasztó Károly 2009.05.01. 13:02:08

azert a bsg -t nem neveznem unalmasnak... nekem tetszett legalabbis.

Nephin 2009.05.01. 13:03:00

Nem volt ez olyan rossz rész, megalapozza az utána lévőket - szerintem.

versiro 2009.05.01. 13:21:30

A cikkírónak üzenem, ha ennyire nem tetszik neki ez a metafizikai irányvonal, lesznek még sztem kellemetlen meglepetései az évad során:)
És szerintem nem ez volt a legunalmasabb rész, ez annyira nem is unalmas szerintem. Bár már rég láttam.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.05.01. 16:24:04

@kpityu2: azt nem is merem megkérdezni, hogy akkor szerinted mi az érdekes

Talán a Született feleségek? :)
süti beállítások módosítása