Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 12x01 - Túszejtők

2009. április 28. 11:14 - Sylba

In medias res a magyar RTL Klub visszatért a jó szokásához, és elkezdte keverni a részeket, így a mai rész a német RTL 20. szériájának negyedik része. A nagy baj ott kezdődik, ha a 22. évaddal kezdik bekavarni a részeket. Danke RTL Klub. Előre is! Még szerencse, hogy az egész évad kiváló. Ez a rész pedig végre hozza a Cobra színvonalat.

Prison Breakos rabszállítós jelenettel kezdünk. Kedvenc Semir - Chris párosunk követi a rabszállító autót. Főhőseink Meinhardt, Bauer und Kirschner (MBK) a nyerő trió, akik ördögi ügyességgel szöknek meg, hol máshol, mint az autópályán, mikor, hát persze átszállítás közben. Semirék rutinmunkának gondolják az ügyet, a felvonuló rendőrautók mennyiségét látva mi is ezt hinnénk. Így Semirék inkább kedélyesen elbeszélgetnek Andrea új hobbijáról, az egészséges életmódról, szegény Semir meg is szívja, hű arája tofuszendót csomagolt neki. Éljenek a Vegák! Miközben a kis törökünk a zsírban csöpögő, szalonnás szendóról ábrándozik, akció van a rabszállítóban.

Látszat-hiszti megy, elkezdődik egymás felmenőinek az emlegetése, aminek verekedés, és két lövés lesz a vége. Semirünk szájából ekkor esik ki a jóleső falatka. A buszt a három jómadár elfoglalta, a rabszállító rendőröket egyesével lökik ki a buszból. Semir is hiába tüzel, semmi esély a busszal szemben. Az üldőzőkonvoly egyenként hullik el, és egyetlen legény azaz egyetlen legénypáros van csak a vidéken akik utolérik a buszt, természetesen szuperzsaruink, Semir és Chris. A busz váratlanul fékez, az MBK trió pedig egy autóhoz rohan, ami rájuk várakozik. A buszon megmaradt rendőr egy golyósorozatot lő a három menekülőre, akik visszatüzelnek. Eredmény a rendőr meghal Semir kezei között, a hármasból pedig Bauer megsérül. Az MBK trió jobbra el a kocsival, Chris néhány száz métert fut utánuk, de semmi esély.

Egy töltésnél vagyunk, az MBK trió tagjai elsüllyesztik a menekülő autót, majd tanakodnak merre tovább, az őrt kár volt lelőni, de bánya kánya, menekülniük kell. Úgy gondolják, kicsit eltűnnek. Snitt, egy igazi szingli anyuka, és 12 éves kislánya Katrin, éppen a 12. szülinapját ünneplik a kislánynak. Csengetnek, apucit várják, ám helyette a lakásfoglaló MBK trió érkezik meg. Katrin is inkább apucira vágyott volna, de sajnos esélytelen, ez a szülinap valahogy nem kezdődik jól. Az Örsön közben megtudjuk, hogy a trió nem viccel, fegyveres rablás, túszejtés, gyilkosság szárad a lelkükön, semmi jóra nem számíthatunk. Semir és Chris viszont nem nyugodtak, a lelőtt őr miatt még nagyobb elánnal szállnak ki Höffken lakására. Höffken egy börtönőr, aki nem jelent meg ma a munkahelyén, nem is igazán tudott, mert Semirék a felakasztott testét találták csak meg a lakásán.

Szingli anyucinál közben Kirschner ápolja Bauert. De ez nem az a Bauer persze. Sajnos szingli anyuci nem néz 24-et, és nem olvasta, a hogyan szabaduljunk ki túszejtők karjai közül, nos így körülbelül úgy viselkedik, mint valami béna. Legalább kimenekíthette volna a lányát az ablakon, na de nem sietek előre a sztori szálában, mert erre még várni kell. Azért egy erőltetett, nem lenne rá mód, hogy elengedjenek, minket-dumát elejt anyuci. Muhahaa.

Végül megegyeznek, hogy Meinhardt elmegy anyucival, kislány meg marad KB párossal. Bár Kirschner hisztizik egyet, hiszen ő nem bízik meg társában.Semirék jó nyomon járnak, bár a halott őrről kiderül, hogy segítettek neki átkerülni a másvilág kapujára, de egy bárig vezetnek a nyomok, ahol még a pultos fiú is Semirék elől iszkol. A szemetes tetejéig jut, ahonnan Chris kilövi alóla a kuka tetejét, Semir megjegyzi, hogy Chris igazán felléphetne ezzel a számmal egy cirkuszban.

Meinhardt meg majdnem szívszédülést kap, mert el kirándulnak szingli anyuval az áruházhoz, ami milyen vicces fordulat, a rendőrkapitányság költözött bele fél éve. No, innen lesz érdekes felállni. Irány haza, de szingli anyuci tolatásnál majdnem elüt egy nőt, aki meg szerencsére kíváncsi, így meglátja az autóban ülő bűnöző fegyverét. Kívülről egy Polanski nevű forma segít az MBK triónknak. Aki egy kis pluszpénzért még a rendőrség tervrajzait is megkaparinthatja. Semirék ebből meg levonják a konzekvenciát, hogy valakiket túszul ejthettek a bűnözők. Végre! Semirék viszont előbbre jutnak, Polanski kapcsolatát elcsicsergi a bárpultos, aki pénzkiegészítésként illegális fegyverekkel is foglalkozik.

Meinhardt hazaérkezik anyucival, de szerencsére Katrinnak nem esett baja, és a tárgyalás miatt késő apuci is befut, az ex, ahogy Meinhardt gúnyolódik. A társai kinevetik, hogy pont a rendőr főkapitányságra kéne betörniük a gyémántokért. Chefin is körülbelül ilyen lehetetlent kér, hiszen a szemtanú hölgy csak az A kategóriára emlékezett, és hogy szürke az autóból. Dieter elégedetlenkedik is, de Chris leállítja, hiszen a túszok fél lábbal már tuti, hogy a koporsóban vannak. Ráadásul Chris és Semir kilogikázza, hogy az akkori rablásnál a gyémántok nem is lehettek a kocsiban, így ezért is folyik a küzdelem. (Itt azt nem értettem, hogyha tudták, hogy az épületben lehet a gyémánt, akkor miért nem keresték meg. De tudom ez túl bonyolult lett volna.)

Szingli anyuci ráadásul igazi Terézanyu, még ápolja is a fogvatartóját, nemhogy a sodrófával adna egyet nekik. Akkor ijedt meg igazából, amikor a hírekben nézik magukat a trió tagjai, és éppen csomagolják az őrt. Hát elég ijesztő egy látvány. Apuci próbálja a kicsi családját menekíteni, de semmi esély, Meinhardt öreg motoros már a szakmában, „szívenszúrja” a férfit „ez már nem a te családod” dumával. Ráadásul hozzávágja, hogy Apucinak lenne családja, de ő önként és dalolva dobta el magától őket. Igazi érzelmi zsarolás, de elgondolkodtató, amit mond Meinhardt. Katrin és anyuci közben el, hiszen másnap nincsen suli a kislánynak.

Köln napfelkeltében, utána látjuk Semirék szobáját pizzadarabokkal, igen ez valószínűleg nem biopizza volt, és megapack kávéval. Újra Chris elkezdi a szokásos lemezt, de most valahogy rájön a titokra, valószínűleg a gyémánt a rendőr-főkapitányságon lehet, Semir szerint nem lehet, bár ugye a magyar iparosokat ismerve, igen lehet, hogy egy zsákocskát nem vettek észre az átépítéskor. Közben Polanskit is látni vélték így Semirék elszáguldanak a gyógyszertár elé ahol látták. Időben érkeznek, és üldözés veszi kezdetét.(Az RTL Klub vágóinak hála kivágták, hogyan jutott el a városközpontból Semir párosunk az autópályára.)

Polanski száguldásának végül egy teherautó vet véget, mert szegény nem adott elsőbbséget, és hát teherautó kontra személyautó a végeredményt lehet tudni. Polanski után a tervrajz a triónak készített új útlevelek és a mobilja marad csak. A pokoli szerencséjük Semiréknek, hogy Meinhardt pont akkor próbálja hívni Polanskit, amikor Semirék éppen kétségbe esnének. Apuci közben segélykérő e-mailt próbál küldeni, miért nem előbb kérdezem én, de végülis nem egy meganet lehet Apuciéknál, mert húsz másodperc alatt nem tudja a levelet elküldeni.Közben anyuci megpróbálja megakadályozni, hogy Meinhardt likvidálja a társát, Bauert egy párnával. Mindenki a nappaliban van és hallgatják a banda tagjainak veszekedését, és végre egy okos ötlet, elkezd menekülni a kicsi család. Le az alagsorba, a pincébe, nem értettem miért nem az ablakot verték ki és ott ugrottak ki, de hát ez van. Meinhardt és Kirschner utánuk, már majdnem megölik őket, amikor csomagszállító autó érkezik. A futár csönget, Anyuci meg az ajtóba megy. Chris ikertestvére jelenik meg futárgöncben, mosolyog, és egy üzenetes táblát nyújt át Anyucinak, aláírás helyett a gengszterek adatait kell leírnia. Chris utána autóba pattan és a másik utcáig megy, ahol a rendőrség főhadiszállást épített ki.

Az események felgyorsulnak, rendőrök lepik el a környező utcákat, házakat. Meinhardt meg valami hatodik érzék folytán felmászik az erkélyre és konstatálja, hogy nagy a baj, Polanski feladhatta őket, mert mindenhol mesterlövészek. Itt azt nem értettem, hogy miért nem szedték le Meinhardtot a lövészek. A dobozban van egy lehallgató, ami sajnos lebukik, mert mikor Meinhardt Chefinnel beszél, berezonál a telefon. Chefinék azt várják, hogy amikor a tettesek kilépnek, akkor majd likvidálják őket. (Meg kell jegyeznem, hogy a szinkronban össze-vissza mondták a neveket, így fordítás megint elég érdekes lett.) Semmi információjuk nincsen Semiréknek, ezért evakuálják a környező családokat. Közben Meinhardt pénzt akar, amit Semir le is szállít, ahogy kell, ám amire senki nem számított Meinhardt likvidálta a két társát, bár ugye Baueren nem sokat kellett és Apucit is otthagyta, viszont ő a kislánnyal és Anyucival kievakuáltatta magát. Az SEK emberei már csak a három férfit találja meg. Ekkora bakit a rendőrségnek, hát hagy ne írjam. Semiréknek nem marad más választásuk a rendőr-főkapitányságra hajtanak, ahol a gyémánt van. Addigra anyuci már elindult, hogy megszerezze.

Amíg anyuci a kövekért igyekszik Meinhardt telefonon vigasztalja, hogyha nem szerzi meg a köveket a gyereke tuti meghal. Igazi meggyőző érvek. Van három perce, hogy a köveket visszahozza. Folyosó nincsen de sebaj, anyuci Syd Bristow módjára kúszott a szellőző rendszerben, és újjé egy a szellőzőben talált bottal megállította a szellőzőt. Megvan a gyémánt, happy end. Közben Semir és Chris is megérkezik a rendőrkapitányságra, bár hogy Chris hogy került az autóba, mert Semir még egyedül száguldott el a háztól, de sebaj. Chris összefut anyucival, és elmondja neki, mit kell tennie, kicsalják a kislányt Meinhardt kezéből, és uccu, neki futásnak erednek. Meinhardt meg kocsiba pattan, és elszáguld, Semir és Chris meg utánuk. (Itt megint jókora snittvágás van, mert a rendőrkapitányság a kölni Dóm közelében van, mégis az autópályát megint elérik egy kanyarral, ilyen nincsen, így újfent köszönet az RTL Klub vágóinak.)

Örült száguldás kezdődik, ám az autópálya le van zárva, ezért csak lépésben tudnak menni. Chris jó szokásához híven maratoni sprinterfutásba kezd, ettől Meinhardt megijed, és elhajt, ám zsákutca, így kénytelen kitörni, így semmit nem ért, hogy Achen felé menekült szegénykém. Ráadásul Semir jól le is cseszi Christ, hogy ki is fáradt, kifulladt, és a tettes sincsen meg. Igazi szeretet. Meinhardt még egy kis országúti párviadalt is játszik, de rajtaveszt, az autója felborul, ő pedig meghal. Ügy lezárva.A rész végén Apuci, Anyuci és Katrin újra egy családdá válik. Végülis a kis Katrin ezt szerette volna, bár nem mindegy milyen áron. Semir pedig átinvitálja Christ egy jó kis bioparadicsomos spagettire. Nyami. Jövő héten megtudjuk, hogy kaptak-e tőle hascsikarást.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2009.04.28. 13:46:35

Én azt bírtam, hogy az elején vagy 6 rendőrautó kísérte a buszt, de a végére persze senki nem maradt talpon, egyetlen másik rendőr sem tudott a szökött rabok után zúzni, csak Semirék :)
Ja és a sztori a rendőrpalotában elrejtett gyémántokkal "kicsit" lopásszagú, de azért jó rész volt a túszejtéssel. Köszi a HV-t Sylba!

Sylba 2009.04.29. 05:55:03

@mándruc: Igen az életben nincsen ilyen ez is evidens. Nekem is tetszett a rész, és hát szivi :D

Nekem is voltak furcsa momentumok, de ez az évad jobb, mint az előző volt. Chrissel. De ugye nálam a kettővel későbbi a favorit évad, ott vannak izgik. Sajnos ugye Chris részek picit kifáradtak. :S
süti beállítások módosítása