Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 3x10 - Retards

2009. április 02. 11:00 - zenoli

A nagyon megégett tűzoltóval indítunk és vele együtt Tommy-val, aki szabadideje nagy részét úgy néz ki a kórházi ágy mellett tölti, most éppen alvással, tökig betakarózva fényes nyáron. Stack egyszer csak felnyög egy istentelenül nagyot, Tommy meg majd betojik, úgy megijed és zuhan egy jóízűt az ágyról padlónak lefele. Feltápászkodik, és azt kell látnia, hogy Stack meredten néz rá, mintha mondani akarna valamit, aztán mégsem, bár intubálva nehéz is lenne. Megjön az asszonyka is, aki most viszonylag vidám, csicsereg Stack-ről, látszik, hogy bízik a gyógyulásban. Miközben a fürdőbe megy, Stack megint bedobja az ijesztő nézését, Tommy nem is tudja mire vélni. Kapóra jön, hogy a feleség hazaküldi, eleget volt már itt, ezer hála és köszönet, mehetsz. Kifele Tommy Janet-et hívja, hogy meg kéne beszélni ezt a terhes dolgot nemde? Meg is állapodnak egy következő napi találkában, de hogy minek? Főcím.

Kórház előtt Sheila ácsingózik, persze Tommy-ra vár, és egy bazi nagy, szép, valamint zsírúj Cadillec mellett áll, ami egy csere tárgyát képezi jelen esetben. Ugyanis Damien autót akar, de hát az ugye mégsem lehet, hogy egy tizenéves egy ekkora böhömmel száguldozzon, így mi lenne, ha Tommy régi fostalicskája helyett megkapná ezt, Damien meg rongyolhatna a régivel. Tommy megvesztegetés szagot érez a levegőben, de nem tud ellenállni az új kocsi illatának, valljuk be, mi sem tudnánk, és két perc múlva már vígan le is lép, otthagyva Sheila-t a régi ócskavassal.

Laktanya, srácok öltöznek, Franco közben Natalie retardált testvéréről mesél, hogy hát izé elég furcsa, megeszik dolgokat, de nekem nagyon kell a csaj, lehet elviszem egy kosármeccsre, nyalok kicsit. Lou szerint ez jó ötlet, csak vigyázzon, nehogy Rich már azelőtt megegye a jegyeket, mielőtt bejutnának a kapun. Tommy még mindig élvezi az új kocsit, most éppen a pirosnál áll, amikor is versenyhelyzet adódik. Megáll mellette egy hasonló paraméterekkel rendelkező jármű, és a sofőr úgy néz ki nagyon tesztoszteronnal túltelített, mert bőgeti a motort, húzogatja a szemöldökét, versenyezzünk, sugallja a két szép szeme, és hát Tommy-t sem kell félteni, teszi alá a lovat. Végül zöld lesz a lámpa, tépnek, mint állat és Tommy győz, nagy az öröm, ismét bizonyított. Laktanyában már meséli is, vazze nézzétek mim van, csúcsminőség, de mire kiérnek a ház elé már csak azt látják, hogy valaki másnak is megtetszett a taliga, és éppen lép meg vele. Lou megjegyzi, hogy azért hátulról elég szép, hehe.

Egyből megy is a telefon a poliszra, meg a tanakodás is, hogyan jövök munkába ezentúl, micsinyáljak? Többen tanácsolják a metrót vagy a buszt, mint logikus megoldást, de hát Tommy-nak egyik sem nyeri el a tetszését, mert mint mondja még a végén túszul ejtik, ha nem vigyáz. Megint előjön a buzikérdés csak úgy ebédtéma gyanánt, de nem sokáig, mert ugye ott van a nemrég visszakanyarodott Újfiú is. Ezért hamargyorsan bocsánatot is kérnek Mikey-tól, hogy a buzi szót használták, amikor ő is az volt. Mikey kiakad és elrohan. Nem megy messzire, csak a főnök irodájába, és odavágja az áthelyezési kérelmét, hogy ő mostazonnal váltani akar, elég volt. A főnök megjegyzi, hogy ő úgy hallotta, már váltott is, de Mikey ezen nem nevet, csak perrel fenyeget, ha nem lesz valami, majd jobbra el.

Teddy szexel a börtönben, de most valahogy az asszonykának nincs túl sok kedve, mert a lovaglás közepette is csak a berendezés sivárságán rí, gyertyát akar és mindenféle jóságot, nahát eddig tartott a szenvedély, már kell a kiegészítő, beköszöntöttek a szürke hétköznapok. Franco Natalie-t hívja, és tűzoltótúrára invitálja Rich-et, indul a dörgölőzés ezerrel. Natalie persze a várt módon reagál, könnybelábadt szemmel köszöni meg, hogy Franco ennyire jó fej, és nagyon örül a lehetőségnek. Franco utána azért Jerry-t is megkérdezi, nem gond-e, ha behoz egy retardáltat a laktanyába, de Jerry szerint ahol már van kettő elfér egy harmadik is.

Tommy hazaútra kuncsorog sofőrt, Franco nem ér rá, mert még mindig a hadnagyi vizsgára magol -bár nem értem az összefüggést- mert nem tett le róla most sem, hogy nincs a kislánya nála. Tommy ezt nem érti, akkor meg minek? Franco besértődik, és jól otthagyja. Jön Lou, ő elvinné a vadonásúj motoron, de vele meg nem megy. De azért ha már kettesben vannak, próbálja meggyőzni, hogy nem kéne ám elmenned hajósinasnak, mert te tűzoltónak születtél, ez a családod, maraggyá’. Lou-t ez nem érdekli, jövő héten megy le próbahajózni. Főnök suhan el közben, és harsogja, hogy Újfiú átjelentkezett, de valahogy ez senkire nincs drámai hatással.

Tommy a gyalogos közlekedést választja az első taxiig, beszáll, de a sofőr gyök kettővel halad, míg mellettük suhannak el a többiek, tök idegesítő. Ahogy így mendegélnek, egyszercsak Tommy meglátja az ellopott furgonját, vágódik is előre azonnal, és sok pénzt ígér a megrémült vezetőnek, ha meglesz a gép, csak haladjunk már. De a dolog nem jön be, mert pont előttük áll keresztbe egy nagy teherautó, ennyit erről. Aztán ha már így összejöttek, Tommy a muszlim vallásról faggatja szerencsétlen sofőrt, hogy is van nálatok? A mennyben vár 77 szűz? A koma kijavítja, hogy nem 77, hanem 72, de amúgy valóban így lesz. Tommy értetlenkedik, hogy nem lenne jobb ugyanennyi kurva? Azok legalább már tudnak praktikákat, de a szüzek! Taxisofőr akad kifele, mert azt hiszed, kurvák vannak a mennyben? Tommy szerint jobb lenne, és ő szívesen kerül a pokolra inkább kurvákkal, mint mennybe a szüzekkel. Majdnem ökölharc kerekedik, de aztán lehet menni tovább, foglaltak lesznek a kezek.

Janet-ékhez érkezik meg, száll ki a taxiból, és kérné meg a pasit, nem várná-e meg, de az szó nélkül elporzik, valahol érthető. Tommy és Janet bemennek a házba, majd Tommy nem nagyon tud mit mondani, de nem kell félteni szőkeribancot, ő tud sírni, ha kell, ha nem. És kezdi a szidalmazást, hogy sosenem voltál otthon, ittál, nem törődtél a gyerekekkel, és nekem kell ez a gyerek, hogy pótolja az elveszett fiúnkat, és azért dugok az öcséddel, mert kellett valaki, aki megölel este, és te nem voltál sehol satöbbi. Végül lesz egy kis hajtépés, tökmarkolás, de végszóra befut Johnny is, és kezdi is aprítani Tommy-t, amikor azt látja, amit. Majd miután megfenyegette, hogy ha még egyszer szőkenőmhöz nyúlsz, megöllek, Tommy elsunnyog, majd vissza, mert nincs nála pénz. Johnny túr zsebbe és ad, hehe, azért van, amire nem vonatkozik az örök harag.

Tommy újabb taxiban zötykölődik, ma ilyen napja van, és beszélget a maga mellé hallucinált Jimmy-vel, aki támogatja a Sheila-val való összeköltözés gondolatát, annak minden hozadékával, mármint hogy ők ketten együtt és örökké. Sofőr nem érti, kivel pofázik az utasa, és barátságosan csevegne, de Tommy leugatja, nem jön ma ki valahogy a sárga járgányosokkal. Végre célállomásra érkezik, száll ki, és üvöltenek búcsúzóul egy sort egymással, csak hogy jó legyen. Tommy meg morog az orra alatt, hogy már tudja kik lehetnének a következő öngyilkos merénylők, elég csak összeszedni a taxisofőröket. Egy másik tűzoltóállomásra érzetünk amúgy, ahova Mikey jelentkezett át. Főnök jön, mitakarol? Tommy csak információt szolgáltatni jött persze, hogy hát Újfiú buzi, meg amúgy gyáva is, nem kell ő nektek, a szemét.

Jerry asszonylátogatáson van, jön a néger ápolónő, akinek valamiért nagyon bejön Jerry, mert randira is hívja, de ő visszautasítja, nem lehet, Ápolónő szomorúan néz, és nem érti. Tommy most éppen a buszra vár és aprót számol, mert az új autóval együtt lába kelt a tárcájának is, biztos péntek 13 van. Felszáll, és Connor-t pillantja meg, aki meg akkor száll le, így persze ő is, de addigra a kissrác már köddé vált a szó szoros értelmében. A megálló persze pont egy kocsma előtt van, ahova ettől az élménytől kicsit idegesen Tommy be is tér, és a legdrágább ír whiskey-ből kér nyolc újnyit, ami így 100 dollárt kóstál, nem óccsó. Majdnem húzóra issza meg, a pultos meg is jegyzi, hogy hát ilyen drága itókát ízlelgetni kéne, nem leküldeni, de Tommy megjegyzi, hogy hát öcsém ha neked is 2 dolcsi lenne a zsebedben, te is sietnél. Erre majdnem megverik, de ekkor mini kiselőadást tart a szétcseszett családjáról és a tűzoltóságban szerzett sebhelyeiről, és inkább megkapja az egész üveget, csak fogja be.

Tommy már a bár előtt leledzik, Mick érkezik, a másik alkesz Gavin és majdhogynem szarrá veri a furcsa mód cseppet sem ittas Tommy-t, mi már biztos a saját hányásunkban fetrengenénk hasonló mennyiségtől nyüszítve, de neki saválló a gyomra, úgy látszik. Mick üvölt és ütlegel, hogy lehetsz ekkora gyökér, ezzel nem tiszteled meg az elhunyt 9/11-eseket, mert persze ez lenne a mentség a másik oldalról. Majd miután mindezt jól megbeszélték, kocsiba be, és el.

Laktanyába ugrunk, ahol Franco éppen vendégül látja Rich-et, szenyót csinál neki, nagyon kedves, bár amíg a másik eszik, az orra alá füstöl, mi van már, újra lehet cigizni? Mikey és Sean jön be veszekedve, ugyanis Mikey most hallotta, hogy ahova jelentkezett, ott megtudták, hogy ő buzi volt, tuti innen mondta el valaki, biztos Sean szerinte, de mi tudjuk persze, hogy nem. Sean is tagad. Franco bemutatja nekik Rich-et, majd megkéri őket, hogy ugyanmár két percre vigyázzanak rá, felhívja Natalie-t, hogy Rich lecsúszhat-e a rúdról. Leülnek mellé, Rich meg egyből kérdésekkel bombázza Mikey-t annak homokos mivoltáról, majd a végén megjegyzi, hogy és még ő a retardált, pedig ehhez képest kismiska. Majd röhög, és kimegy, de a két okostóni ezt észre sem veszi, megint civakodnak, Franco meg futhat utána.

Börtönben vagyunk, Teddy és felesége készülnek az újabb aktusra, asszonyka most már hozott virágot, gyertyát, függönyöket, nővérruhát, minden szart, csak hogy jó legyen. Közben Franco meg csak keresi Rich-et, már az utcán is, de sehol senki. Tommy otthon, és a rendőrökkel beszél, hogy végre megvan az autó, legalább valami jó is történt vele ma. Sean és Megs meg egy bárban éppen az esküvői dolgokról beszélgetnek, de Megs-et nem nagyon izgatja a dolog, mert az ő legszívesebben itt és most, ebben a bárban megesküdne, nem holmi tengerparti, romantikus meseesküvő, amiben Sean gondolkozik. A másik ezen elgondolkozik, és igazat ad Megs-nek, nem az a lényeg, milyenek a külsőségek, a lényeg a szerelem.

Franco kétségbeesésében Natalie-hoz megy, ahol már persze otthon van az elveszett bárány, Natalie meg enyhén ki van akadva a nem megfelelő gyerekvigyázás miatt. Franco magyarázkodna, de nincs bocsánat, Natalie mérges, Rich meg a háta mögött vigyorog, de köcsög. Jerry és néger ápolónő reggie klubban mulat, mégis összejött a randi, és láthatóan nagyon jól érzik magukat. A nő meséli, hogy kettőnkről nem kéne ám pofázni senkinek, mert illegálisan vagyok itt, szóval nagy baj lesz, ha kiderülnek dolgok. Jerry persze mindent megígér egy jó numera reményében.

Tommy kórházban, Stack-et látogat, akinek a felesége most nagyon szomorú, mert le akarják Stack mindkét karját is vágni, nem elég, hogy egyik lába sem maradt meg. Tommy kettesben marad a beteg tűzoltóval, és kéri, hogy engedje el az életét, nem akarhat így létezni, nem akarhatja, hogy tologassák nap mint nap. Stack-nak rángatózik a szeme, nyög, és valószínűleg érti is a dolgot, mert kis idő múlva megáll a szíve, inkább választván egy békés halált a szenvedéssel teli élet helyett.

Címkék: ments meg
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása