Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x07 – Gyilkos szépségverseny

2009. március 17. 11:00 - Llew

Boothékat egy szennyvíztelepre szólítja a kötelesség. Egy holttestet találtak a rendszerben, ami Bones szerint egy 8-10 éves gyereké, aki kevesebb mint 3 hónapja lehet halott. A Jeffersonianben megy a szokásos asztal körül tülekedés. Booth és Cam látványos, csak kollégák vagyunk jellegű beszélgetést folytat, amitől persze csak feltűnőbbek lesznek, mintha hallgatnának. Az áldozat a jelek szerint festette a haját és sminkelte magát, valamint pótfogai voltak, amik meglehetősen furcsák egy 10 év körüli gyerektől. Angela a számítógépen próbálja a találtakat összehozni a már kész arccal, közben mindenki feleleveníti, hogy mi hiányzik ilyen idős korukból. Neki a hintázás, Brennannek a szerves kémia órák, Zacknek az első mikroszkópja, Boothnak meg a normális emberek. A sminkelt, festet hajú arc alapján, azonosítják a 9 éves Brianna Swansont. Pár hónapja tűnt el egy gyerek-szépségversenyről.

Anyuka azt hitte a lánya csak elszökött, a nagy aggodalom közepette be is nevezte a következő versenyre. Az eltűnéskor egyedül hagyta a szobában, aztán az exférjét vádolta gyerekrablással. A laborban közben folyik a munka. Zackék megállapítják, hogy a halált nyaktörés okozta, Hodgins pedig acél szilánkokat, és aromás szénhidrogén nyomokat talált az áldozat kabátján. Utóbbi többek között a kátrányban is előfordul, ezért aztán a tetőfedéssel foglalkozó apuka hamar a kihallgatóban találja magát. Szerette a lányát, és azért pereskedtek az asszonnyal, mert ki akart a ragadni a gyereket ebből a bizarr, szépségversenyes marhaságból. Őszintének tűnik, a zene is szomorú, szóval hiszünk neki.

Angela a biztonsági felvételeket nézi át, mikor Hodgins lepi meg pár cellulóz darabbal, egyenesen az áldozat zsebéből. Ez azonban csak mellékes jelenleg, mert bogaras barátunk, a hónapok óta tartó flörtölés után végre összekapta magát és randira hívja a kolleginát. Aki ettől aztán rendesen kétségbe is esik, és jól nemet mond. A többiek ezalatt az áldozat röntgenképét nézegetik, mert Brennan szerint a lány jó ideje főzőt hordott. Plusz a csontjai alapján alul táplált volt, és még mindenféle hormonokkal, meg antibiotikumokkal is tömték. Anyuka mindenkinek egyre szimpatikusabb. Azok után meg főleg, hogy a biztonsági felvételek tanúsága szerint, fél órával a gyerek eltűnése előtt helyre rakta a csemetéjét. Talán a lány mégsem akarta ezt a cirkuszt.

Anyuka állítása szerint azonban az egész a lánya álma volt, még véletlenül sem az övé. A fűzőt is Brianna rendelte magának a neten, ő meg jó szülőhöz illően csak kicsit húzta meg. Az meg, hogy a biztonsági felvételeken rángatja a gyereket, csak egy nézetletérés volt Brianna fellépésével kapcsolatban. A lányt elküldte a szobájába, ő meg lement a bárba, hogy a kemény munkanap után lazítson egyet a többi anyukával. Ugrunk Zackhez, aki szerint az áldozatot halála után összerugdosták, egy feltehetően acél orrú cipőben. Angela Brennanhez fordul, hogy tanácsot kérjen Hodgins ügyében, de szerinte ez olyan, mintha ő kérne tanácsot a barátnőjétől antropológiai kérdésben. Váratlanul Cam is betoppan, és mivel Brennan gyorsan be is avatja, azt tanácsolja Angelanok, hogy mondjon igent, mert a randi úgy is borzalmas lesz, és pár kínos napot leszámítva legalább túl lesznek a dolgon.

Bones és Booth táncstúdióba mennek, hogy beszéljenek az egyik gyerek-szépségverseny szervezőjével. Egyik anyuka rögtön rokonléleknek nézi őket, és érdeklődik, hogy melyik az ő gyerekük, mire jön a szokásos, mi nem, á, dehogyis jellegű tiltakozás. Booth még arrébb is ül és megvillantja a jelvényét. Kristen Mitchell meg elpletykálja, hogy Brianna nem volt egy angyal. Hodgins valami rovarokból arra következtet, hogy az áldozat a szálloda egy mérföldes körzetében halt meg és egy víznyelőben volt, mielőtt az eső kimosta volna onnan. Angela belemegy a randiba, Hodgins meg még aznap este nyélbe ütné, mielőtt a nő meggondolja magát. Booth a tánctanárnővel beszél, addig Bones a szépségre alapozott hatalmi hierarchiáról beszélget a lányokkal. Megtudja, hogy Brianna egy utálatos kis tolvaj volt, ezért nem igazán szerették. Booth lehetséges gyanúsítottat talált az egyik versenyző emós bátyjának személyében. A srác próbál kemény lenni a kihallgatáson, de végül az anyja jelentős ráhatásra átadja az acélbetétes bakancsát. Az azonban nem passzol a sérüléshez.

Eljön az este, és mivel Angela napok óta arról beszél, hogy mennyire szeretett hintázni, Hodgins puccos étterem helyett egy parkba viszi. Cam és Brennan ezalatt a cellulóz fecnik miben létén tanakodnak, mikor befut Booth, és csak úgy mellékesen rákérdez, hogy mit csinálnak az akármilyen jégkrém csomagolásával, ami csak egy bizonyos üzlethálózatban kapható. Aztán meg Cammel együtt idétlen fejjel énekelnek egy a reklámdalt. Majd jobb híján Bonresszal elmennek jégkrémet enni, és az üzlet mögött, egy vízelvezetőnél találnak egy szépségversenyről származó medált. Kristen Mitchell nyerte gyerekkorában. A lánya Brianna eltűnésének következtében bejutott egy országos versenyben, ami ebben a defektes kis világban indíték lehetett.

Zack és Brennan a rúgások okozta sérülések vizsgálatával arra jutnak, hogy azokat egy gerincferdülésben szenvedő személy követte el. Kristen Mitchell kihallgatása még tart, ezért Bones azt javasolja Boothnak, hogy vizsgálja meg a csípőjét. Mivel egy ilyen mutatvány több szempontból sem volna szerencsés, végül is abban maradnak, hogy a nő tesz pár lépést, Bonesék meg a videóról megmondják, hogy ő-e a tettes vagy sem. Zack, a számítógép segítségével megállapítja, hogy Kristennek szép szimmetrikus feneke van. Booth ezt szemre megmondta, de a lényeg, hogy nem a nő a tettes. A nyomozás folytatódik, annyi előrelépéssel, hogy kiderült Brianna úgy törte ki a nyakát, hogy a jégkrémes bolt parkolójában állal ráesett egy forgalomlassító betonrúdra. Onnan, pedig a csatornához vonszolták, mert a korábban talált szénhidrogén nyomok nem kátrányból, hanem aszfaltból származnak. Az acél meg egy szteppcipő talpáról.

Bones és Booth már ott is vannak az aktuális verseny helyszínén, és egy gerincferdüléses sztepptáncost keresnek. Bones simán megvizsgálná mindenki csípőjét, de az egyik kislány molesztálót kiált, mire előkerül a biztonsági őr. A fickó sokat láthatott már, mert nem lepi meg, hogy az egyik versenyzőt gyanúsítják. A manuális keresésnek azonban vége, de a fellépésen megnézhetnek mindenkit. A büszke anyukák társaságában végignézik a sok borzasztóan kifestett kislány produkcióját, és meg is találják a nyerőt. Az emós srác húga. Brianna egy jégkrém ígéretével kicsalta, de igazából csak ki akarta gúnyolni. Ő ellökte, amaz elesett, kitörte a nyakát, de kezdődött a verseny és nyerni akart, ezért betuszkolta a vízelvezetőbe.

Hodgins Angelára vár, mert egész nap nem beszéltek. Bár a randevú nagyszerű volt, Angela mégis azt mondja, hogy maradjanak csak barátok, mert a dolognak egyszer úgyis vége lesz, és mivel nagyon jól kezdődik, ezért nagyon rondán lesz vége, és az az egész társaság kapcsolatát tönkretenné. Bones és Booth együtt kajálnak a Jeffersonianben és az ügyről beszélgetnek. Kölcsönösen megdicsérik a másikat, hogy milyen jól néz ki, aztán Booth észreveszi az éppen rá váró Camet, amitől hirtelen eszébe jut egy elfeledett megbeszélés. Egy pillanatra vacillál, miközben Cam lelép, így ő marad, hogy thai kaja evés és jelentés írás kapcsán civódhasson Bonesszal.

Címkék: dr. csont
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BaT2 2009.03.17. 13:10:54

Jó hogyvolt, ez alapján megjött a kedvem elkezdeni nézni a sorozatot.
Grat!

kamarti 2009.03.17. 13:30:33

hát nem tudom, de ez a civódás itt a végén a pillantásokkal, a hangszínekkel, elakadó szavakkal és a testbeszéddel már egy elég jelentősen túlfűtött előjátéknak tűnt inkább... és mintha nem is nagyon akart volna elmenni a "megbeszélésre" ez a fess nyomozó :) vagy ti nem így látjátok?

(+ nekem nagyon tetszik, hogy az egész úgy van megcsinálva, hogy sem a néző, sem ez a szegény fickó nem tudhatja biztosan, dr. Brennan vajon fogja-e a jeleket, viszont a lehetséges felmerülő kérdésekre adnak bizonyos válaszokat a kollégák körülöttük...)

mókus 2009.03.17. 15:00:17

ez a pasi (booth) csinálhatna már valamit.. most melyik nő a fontos neki? Az exe, cam vagy bones?

kamarti 2009.03.17. 16:58:16

@mókus: sztem erre többszörösen megkaptuk a választ az utóbbi részekből: például amikor közölte Cammel, hogy ha Bones-nak mennie kell, akkor ő is megy, és hát most is maradt, ugye... az exszel pedig lezárták a dolgot, épp a múlt részben, persze a ygerek örökre összeköt. De lássuk be, nem könnyű egy olyan nővel, aki antropológiai szempontból elemzi a szexuális kapcsolatokat is :)

mókus 2009.03.19. 11:10:06

gondolod, hogy az lezárás volt, amit rebeccá-val meg cam-mel tett?

Bones a filmen kívül vegan.
süti beállítások módosítása