Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True blood 1x06 – Cold Ground

2009. március 11. 17:00 - Madmoazell

A Nagyi meghalt, Sookie-t pedig Bill zökkenti ki a sokkból. Egyszercsak megjelenik az ajtóban Sam, aki azért jött, hogy megnézze, a lány épségben hazaért-e. Bill majdnem megfojtja, végül csak Sookie ordibálására áll le. A rendőrök hamarosan megérkeznek, és jó szokás szerint nekiállnak helyszínelni, a fiúk pedig az emeleten majdnem összeugranak megint azon, hogy kinek kéne távolabb tartania magát Sookie-tól. Sam végül megfenyegeti Billt, hogy megöli, ha Sookie-val történik valami. Nem mintha az eddig történtek nem lettek volna „valamik”.

A seriffék közben azt beszélik, hogy szerintük a vámpíroknak tutira van közük a Nagyi halálához, és nekiállnak kikérdezni „Vámpír Billt”. Bill kifejti, hogy a meggyilkolt nőket a vámpírok és a hozzájuk fűződő kapcsolatuk miatt ölték meg, a Nagyit pedig kifejezetten Sookie miatt. A lány nagyjából ekkor eszmél fel, hogy a bátyjának még nem is szólt, így Sam elmegy felhívni, de Jason a korábban felszedett csaj mellett horkol, a telefont pedig kivágja az ablakon, amint megszólal.

Bellefleur-ék nem örülnek túlságosan, mikor Sookie kijelenti, hogy nem hajlandó elmenni otthonról éjszakára, de végül beleegyeznek. A lány, amint egyedül maradnak Sammel, nekiáll feltakarítani a vért a konyhából. Másnap a halotti torra eljön a város apraja-nagyja. Sookie a konyhában ül, Jason még sehol sincs. A környék asszonyai mindenféle kaját hoztak, majd mikor egyikük (Hoyt anyja) majdnem belekóstol a Nagyi pitéjébe, Sookie-ból kitör minden, Tara viszi fel az emeletre. Odafent Lafayette ad a lánynak néhány nyugtatót, hátha szüksége lesz rá.

Jason a Stackhouse-ház helyett dolgozni megy. René és Hoyt ott közlik vele a hírt, hogy a Nagyi meghalt. Azonnal hazaront, majd lekever egyet Sookie-nak, mert az ő hibája az egész, neki kellett volna meghalnia helyette, ha már vámpírokkal haverkodik. Tara rögtön leüvölti a fejét, hogy az a bizonyos vámpír volt ott a testvére mellett, amikor kellett, és nem ő, majd kirúgja a házból. Sookie ekkor veszi be a nyugtatót. Andy rögtön leállítja Jasont, hogy feltegyen neki pár kérdést, de a srác még annak a lánynak a nevét se tudja, akivel együtt aludt. Jason végül felkeni a nyomozót az autóra, aztán elhajt.

Tara elhajtja a népet a torról, Sammel együtt. Sookie-t eközben nekiáll valaki folytogatni, a lány pedig Billért kiált, de amíg világos van, nem tud mit csinálni. Mikor besötétedik, rögtön odarohan, de kiderül, hogy csak álmodta az egészet, de megígéri, hogy ott marad éjszakára. Kicsivel később a ház előtt áll sörrel a kezében és figyel, és kedvenc kutyánk csatlakozik hozzá. Másnap a temetésre mindenki elmegy, még a Nagyi testvére is, aki már egy jó ideje nem bukkant fel a család életében. Sookie elkezdi a beszédét, de az, hogy mindenki hülyeségekre gondol, nagyon megzavarja. Végül kiborul, és nekiáll üvöltözni, hogy mindenki fogja be, majd elrohan.

Mindenki meglepetésére Tara anyja is szeretne mondani valamit. Lafayette már előre fél, mi lesz ebből, de Lettie Mae meglepően normális. Elmondja, hogy a Nagyi segített neki nagyon sokszor azzal, hogy befogadta Tarát. Jason ezalatt megpróbál bocsánatot kérni Sookie-tól, de a lány azt se hagyja, hogy hozzáérjen. A temetés után Tara félrerángatja az anyját, és számonkéri rajta azt, hogy hogyan mert a Nagyiról egy szót is mondani, mert eddig utálta. Lettie Mae előadja, hogy az nem ő volt, mert egy démon lakik benne, aki beleviszi minden rosszba. Tara kiröhögi, de az anyja komolyan gondolja, csak kéne egy kis pénz, hogy kiűzzék belőle.

Jason ezalatt még mindig a V hatásától szenved. Ez most igazi szenvedés, izzad, mint a fene. Majdnem bevesz még egy adagot, de végül kidobja az ablakból. Sookie egyedül nézi végig, ahogy a koporsót beleengedik a földbe. Sam megkeresi, hogy gratuláljon a beszédéhez, meg hogy mindenkit elküldött a fenébe, aztán hazakíséri. Otthon próbálná a lányt valahogy feldobni, mozizással, vagy valami hasonló, de Sookie egyedül akar maradni. Miközben megeszi a Nagyi pitéjét, eltörik a mécses.

Sam végül Tarával megy haza, azaz Tara albérletébe. Nekiállnak sörözni, de Tara újra elkezd kötekedni. Sam megmondja neki, hogy nem akar folyamatos vitát, csak valakit az életébe. Már nekikezdenének a múltkorinak, de Tara felpattan, és elrohan. Ezalatt Sookie hálóingbe öltözve szalad Billhez, és ők is egymásnak esnek, majd Sookie megteszi, amit eddig még soha – hagyja Billnek, hogy megharapja.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WE 2009.03.12. 10:19:21

Bocs, de a vámpírok nem isznak sört, az True Blood volt.:-)

WE 2009.03.12. 10:21:48

Bocs, de a vámpírok nem isznak sört, az True Blood volt.:-)
süti beállítások módosítása