Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True blood 1x04 – Escape from Dragon House

2009. február 27. 17:00 - Madmoazell

Heti vérbő hogyvoltunkat kezdjük gyorsan egy visítással. Sookie ugyanis pont most találta meg a halott Dawn-t. Ekkor beesik Jason, és kicsivel később a szomszédasszony is, aki gyorsan oszt és szoroz, és kijelenti, hogy a fiú ölte meg a pincérnőt, hiszen előző este veszekedtek és lövöldözés is volt. Láthatóan most már Jason se tudja eldönteni, ő volt-e vagy sem.

Rövidesen a környék összes lakója Dawn lakása köré gyűlik, hogy együtt pletykálhassanak az elhunytról. Arlene és René azt beszélik, hogy most jött el a lány ideje, pedig szegény, még csak 23 éves volt. Mindenki be van sózva, hogy mi történhetett. A seriff ezalatt Sookie-tól veszi fel a tanúvallomást, a lány pedig két mondat között jól belehallgat mindenkinek a gondolatába, de csak annyit tud meg, hogy Andy, a nyomozó utálja, hogy mindenki a nevén hívja, nem pedig nyomozónak, Jason pedig túl szépnek tartja magát ahhoz, hogy dutyiba menjen.

Mikor Andy beszuszakolja Jasont a rendőrautóba, a srác rájön, hogy nála van az egész V-adag, amit Lafayette-től hozott el a reggel, és mivel azt nem igazán kéne megtalálniuk a rendőröknek, felhajtja szépen az egészet. Sam ekkor érkezik meg. Nekiáll Sookie-t vigasztalni, de a lány egész jól van, és kitalálja, hogy a szabadnapja ellenére mégiscsak bemenne este dolgozni, legalább a gondolatai békén hagyják arra a kis időre. Ezalatt a halottkém a tanoncával kicipeli Dawn-t a házból, nem nagyon óvatoskodnak vele.

Jasont faggatják a seriffék. Szerencsétlennek melege is van, meg szívatják is a sztorival, hogy ki találta meg a lányt reggel, nincs könnyű helyzete. Az i-re a pontot az teszi fel, hogy – feltehetően a V hatására – szegény gyerkőcnek még fel is áll. A mosdóban próbálna rajta segíteni, aminek a vége egy nagy ordítás lesz, valami nincs rendben. Andyék megpróbálják rányitni a mosdót, mire megérkezik Tara, és kijelenti, hogy ő Jason alibije az éjszakára, vele volt végig. A manőver sikerül, a rendőrök elengedik a fiút.

Nagyi otthon elmondja Sookie-nak, hogy nem érti, mi történhet Bon Temps-ben, mióta ő ott él, három gyilkosság volt csupán, és az utóbbi kettő az elmúlt héten. Jason lesz a következő áldozat, ha nem vigyáz. Megkéri Sookie-t, hogy próbáljon belehallgatni az emberek gondolataiba, hátha megtud valamit. Este a lány meg is próbálja, de mindenki csak használhatatlan dolgokra gondol, hogy milyen lehet a vámpírszex, vagy hogy a gyilkos vajon lefeküdt-e Dawnnal, mielőtt megölte. Mikor megérkezik Tara, Sam beszélni akar vele az előző estéről, de a lány elmondja neki, hogy mivel mindekinek azt mesélte, hogy Jasonnel voltak együtt, jó lenne, ha ő se állítana mást.

Este Jason próbál véget vetni a rémálomnak, ami a rendőrörsön kezdődött, de a himbilimbije csak nem akar leállni. Már vízhólyag is nőtt az ujjára, de semmi eredmény. Nesze neked V. Végül Jason elmegy Lafayette-hez a Merlotte-ba tanácsért. A szakács kiröhögi, mikor kiderül, hogy a srác az egész adagot benyomta, de sajna a cuccra nincs ellenszer. Ekkor érkezik meg Bill a kocsmába, és Arlene veszi fel a rendelést, de kicsit húvösen veszi fel a rendelését. Mikor bekamuzza, hogy nincs 0 típusú, csak A-negatív vérük raktáron, Sookie lenyúlja előle a rendelést, majd kirángatja Billt, hogy nyugodtan tudjanak beszélni. A lány ugyanis kitalálta, hogy el akar menni abba a shrevenporti vámpírpubba, a Fangtasia-ba kicsit szimatolni, hátha valaki tud valamit arról, hogy ki ölhette meg a csajokat. Bill megígéri, hogy még este elkíséri. Sam ugyan megpróbálja lebeszélni Sookie-t, hogy hülyeség az egész, de a pincérlány hajthatatlan. Jason nevét tisztára kell mosni.

Sookie van olyan nagyon okos, hogy cicikidobós miniben indul el a bárba. Bill ki is jelenti neki, hogy meglepődne, ha ott nem hiszik majd el, hogy tényleg nem akar felszedni egy vámpírt se. A bár nagyon dizájnos, tele vámpírokkal, Sookie pedig rögtön próbál haverkodni, kevés sikerrel. Hosszú Árnyék, a pultos készségesen válaszol a lány kérdéseire, és kiderül, hogy a lányok mindketten jártak ott korábban, de dunsztja sincs, hogy kivel kavartak. Különbenis, mindenki, aki oda megy a bárba szórakozni, valamilyen módon a halált kísérti. A bár közepén csücsül amúgy a „király”, azaz a környék legöregebb vámíprja, Eric.

Ezalatt Tara sikeresen rányit Jasonre a fagyasztóban, aki ott próbálja magát lelohasztani, kevés sikerrel, így Tara elrángatja dokihoz az éjszaka közepén. Az orvos persze rögtön levágja, hogy valamilyen drogot fogyasztott, még a vámpírvért is betippeli, de Jason tagad. Peche van, a szebbik tagja már úgy néz ki, mint egy padlizsán, a színe is, meg a formája is hasonlít. Végső megoldásnak az bizonyul, hogy a doki lecsapolja a vért. Onnan, persze. Gigaméretű tű elő, Tara már húzna el, de Jason nem bírja ki nélküle. Kis visítás, Jason feje belilul, a probléma megoldva. Sam meló után kikíséri Arlene-t a kocsijához, miután egy gumikesztyűt gyűrt a zsebébe. Gyanús.

A Fangtasia-ban közben gyűlik a nép. Sookie-t zavarja, hogy mindenki a szexre gondol, de Billt más zavarja. Eric ugyanis magához rendeli őket. A nagyfőnöknek nem tetszik, hogy Sookie kérdezősködik, mire a lány neki is megmutatja a fotókat. Eric mindkettőre ráismer, de a lányt nem hagyja csak úgy lelépni. Már épp belemerülnének a dumcsizásba, amolyan vámpírmódra, mikor Sookie meghallja, hogy egy civil ruhás rendőr azon kattog, mikor érnek már oda a társai, és ezt persze be is jelenti friss barátainak. Együtt rohannak ki a bárból, mikor tényleg felbukkannak a zsaruk.

A hazafele úton aztán Sookie ideges lesz, Bill pedig félrehúzódik a kocsival. A pár perc pihenő kicsit furcsán sül el, mikor megjelenik egy rendőrautó. A rendőr meg akarja nézni Sookie nyakát, van-e rajta harapásnyom, de Bill nekiáll magyarázni a combartériák finomságáról, meg hogy onnan nem kell annyira erőteljesen szívni a vért, mire a rendőr ráfogja a pisztolyt. Végül Bill megigézi a rendőrt, aki szépen hagyja őket lelépni. Közben Sookie majd bepisil a félelemtől. Ja nem, az a rendőr.

Sam immáron gumikesztyűben nyitja ki Dawn lakásának az ajtaját. Nagyokat szippant a levegőbe, majd belemászik az ágyába, és módszeresen végigszaglász minden ágyneműt. Ez tényleg gyanús.

Címkék: true blood
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donna noble 2009.02.27. 17:12:08

Köszi a hogyvoltot, jól sikerült :)
Valaki aki magyarul nézi, leírná nekem a főbb szinkronhangokat? Nagyon kíváncsi vagyok, de sajna nincs HBO-m :(

Madmoazell 2009.02.27. 18:54:46

Igen, ez engem is érdekelne, itt sincs HBO :(
ja és utólag is sorry a késlekedésért, ledöntött az influenza, jól jött volna egy kis V :D
süti beállítások módosítása