Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x04 - Sok szem többet lát

2009. február 13. 11:00 - missparker

Charlie-nál buli volt, a két cica vihogva szedi össze a cuccait az előcsarnokban, míg emberünk mélyen alszik a padlón. Hahó, megérkezett Constance, nem a legjobbkor.

Lánykák lelépnek, Constance méltatlankodik, na de Charlie, ilyenekkel? Miért beszálltál volna? Ehh. Az ügyvédnő Rachel aktáját hozta, bár nem tartja jó ötletnek, hogy Charlie meg akarja keresni. Az akta nem sokat fog segíteni, mert üres, a gyámhivatal nem írt le semmit. Ez gyors volt, vissza a cicák témakörére, Charlie mentegetőzik, ő csak örül az életének, Constance megértő, nem lévén más választása, ha Charlie-t hosszú távon mégis becserkészné. A következő képen helyszínelők fényképeznek egy véres hálószobában, lelőttek egy férfit. Az egyenruhások kihallgatnak, Charlie a teraszon zseblámpázik. Reese is befut, intézkedik, az áldozat egyedi darab jegygyűrűje nincs meg. Charlie már a közeli erdőben mászkál. Egy fa tetején talál is egy egyént, aki azzal védekezik, ami épp a keze ügyébe kerül, felettébb változatos tárgyakat vagdalva Charlie-hoz. A kenyérpirítót például bárki zokonvette volna.

Az áldozat neve Len Sand, egy meleg házaspár tagja. A párja James, ő is most érkezett jajveszékelni. Charlie közben leszedte a fáról a dobálót, zsebében ott a jegygyűrű. Reese is megérkezett, a dobálóst gyilkosságért letartóztatja. Charlie rácsodálkozik, jé Reese, a társadnak neveztél? Kihallgatás, a fáról levadászott ember egy piás öreg hajléktalan, Easley. Egyébként szemtanú, szerinte James ölte meg Sandet, és kidobta a gyűrűt a domboldalra. Reese szerint hazudik, és úgy viselkedik, mint általában a piások: azt mondja, amit hallani akarnak, mert akkor hamarabb jut piához. Milyen tájékozott vagy ezügyben, Reese!

Constance-szal foglalkozunk, nyilatkozik egyet a narrátornak, 4 évet dolgozott Charlie ügyén, nem tudja, keres-e mást is, akit megmenthet. Charlie meglátogatja az irodájában, az új megmentendő egy unszimpatikus figura, Neil Cudahy. Szabadlábon védekezik, mert állítólag megvert valakit. Charlie lebeszélné az ügyvédnőt a feladatról, aki erre jól kidobja, elvégre csak délutánra szól az időpontja.

Megint Easley-t hallgatják ki, behozták a cuccait, állítólag ezeket kikukázta. Smith, a ház biztonsági őrét nevezi meg alibinek, ő látta, hogy ott is akart kukázni, kérdezzék csak meg. Megteszik, Smith természetesen nem emlékszik. Amúgy sem egy zseni, pl. a riasztóra, a sikolyokra nem figyelt fel, és még homofób is, de saját bevallása szerint inkább lusta. Vagy hazudik, vagy nem. Charlie fejtegetése érdekesebb: Easley látta James-t, James vajon látta-e Easley-t? James felismeri Easley cuccait, ezeket tényleg kidobta. Charlie nem kíméletes, odalöki neki a gyűrűt egy bizonyítékzacsiban, ezt is ott találták. A többi cucc, amit a gyilkos vitt el, még nincs meg. Ezek nem értékes tárgyak, de Len kedvencei voltak. Szomszédlátogatás, ők vajon mit hallottak? Drew és Stephanie, a harmincas házaspár semmit, de ők a homofób Smith-re gyanakodnak. Jól össze is vesznek Charlie-ék előtt, kapnak egy névjegykártyát, viszlát. Alig ülnek az autóba, jön a telefon Stephanie-tól, Drew a gyilkos. Az asszonyka szólt Smith-nek is, hogy hallotta sikolyt. Drew is meleg, viszonya volt Lennel, de ő szakítani akart, ezért a férje megölte. Charlie örül, Easley-t nem kell lecsukni! Kedveli. James-t meglátogatják újra a szerény hajlékában, ő viszont meglepődik, de csak kicsit.

Érezte, hogy Drew meleg, de a viszonyról nem tudott. Senki ellen sincs elég bizonyíték. Kezdődik a vita, Reese nem hisz Easley-nek, Charlie hisz. Reese-zel megy is dajkálni az öreget a börtönbe, ellátja jó tanácsokkal, hogy hogyan jusson be a gyengélkedőre, ott könnyebb az élet. Easley esélyei jók, a halottkém jelentése is igazolja hogy a gyilkoson kesztyű volt, és Easley is ezt mondja, mikor Charlie a gyilkos ruházatáról kérdezi. Mondjuk a kesztyű, öltöny és nyakkendő még utalhat Smith-re is, de Reese megint szkeptikus. Easley biztos azért tud a kesztyűről, mert ő a gyilkos. Reese, belőled hogy lett nyomozó? A vitának az vet véget, hogy a smasszerek nem kellő tapintattal nyúlnak Easley-hez, Charlie pedig ösztönből beavatkozik. Easley-t majd inkább ők viszik az ügyészhez.

Charlie gondoskodna róla, hogy szeretett ügyvédnője ne Cudehy-t védje: elviszi neki Easley-t. Csendben megsúgja a döbbent nőcinek, hogy a toprongy alak szerinte szemtanú, de van rá esély, hogy gyilkos. Hm, Charlie jobban bízik Constance-ban, mint a saját megérzésében. Rátérnek Charlie ügyeire, Constance-nak az sem tetszik, hogy Charlie Teddel fizetteti a számláit, szerinte meglopja. Charlie a régi kocsmájára (amit Tommal közösen vezettek) adott italmérési engedélyt is visszakaphatja, ha akarja. Ted szerint ez nagyon értékes engedély, nehéz ilyet szerezni, ő vállalná a krimó vezetését is. Mikor Charlie-nak utoljára kocsmája volt, a társa meghalt, őt életfogytiglanra ítélték. Nem jó ötlet. Smith-t kirúgták, mert nem reagált a riasztásra, Reese még követelné rajta a Lentől ellopott cuccokat. Nem nyert, Smith a melegek közelébe sem menne. Easley-ről is csak azért hazudott, mert szerinte rá sem vetett jó fényt, hogy melegekhez bejáratos. Tehát tovább kell küzdeni Easley vallomásáért, pia nélkül nem bírja, Reese az ágyhoz bilincseli, otthagyják, irány az iroda. Drew fel van háborodva, hogy a felesége bemártotta, és nem is meleg, csak a feleségének nagyok az igényei, ő meg mindig fáradt. Este vissza a bilincsbe vert Easley-hez a motelba, cigizett az ágyban, a tűzoltók szabadították ki. Még ment a felhajtás, a sarki boltban szerzett piát. Reese morcos.

Ted már tervezi a kocsmát, prezentál Charlie-nak, de Easley folyton beleszól. Igen, Charlie hazavitte.

Másnap Easley színjózanon, Ted öltönyében jelenik meg a bíróságon, Reese látja rajta, hogy nem lesz ez így jó. Tölt bele némi piát, így már mehet az esküdtek elé. Telefon, szóltak a laborból, hogy Len lakása Easley DNS-ével van tele, pedig azt vallotta, sosem járt a házban. Puff neki, ebből mégiscsak börtön lesz. Bevágják nekünk Carl Ames interjúját, aki szerint a DNS nem igazolja Charlie ártatlanságát, sőt nem jelent semmit. Charlie magába roskad, majd jön az isteni szikra: Easley fogai túl jók, egyébként is viszonylag ápolt, rendszeresen használta a meleg pár fürdőszobáját a távollétükben. Ezt be is vallja az öreg, de már hiába, Charlie dühös, eljátszották a bizalmát. Easley előrukkol a teljes igazsággal, de kell egy ásó. Len cuccait áshatják ki vele az erdőben. Egy csomó személyes tárgy, és szerelmes levelek Drew-tól. Slusszpoénként ott a gyilkos fegyver. Drew-t elő is veszik, Len tárgyain ott az ujjlenyomata, de ez természetes, sokat járt náluk. A leveleket is ő írta, de a szerelmének, aki a felesége, nem Len. Charlie-nál összeáll a kép: James és Stephanie szedték össze a cuccokat, hogy Drew-ra tereljék a gyanút. Arra nem számítottak, hogy Easley szó szerint aláássa az egészet. Akkor már csak bizonyítani kell. James-t Charlie hívja be az irodába, játssza az elfoglaltat, közben szőlőt szemezget, így James egyre idegesebben várakozik az asztalánál.

A lényeg, hogy lássa, amikor Reese Stephanie-val megérkezik. Kihallgatóba be, Reese azt hazudja Stephanie-nak, hogy James-től kapták a zsákot, ellene vallott. Charlie azt adja be James-nek, hogy Stephanie találta meg a zsákot. A leltár teljes, csak a pisztoly nincs a listán. Az indíték az, hogy Stephanie szerződése szerint csak akkor kaphatná meg egy váláskor Drew pénzét, ha Drew okot ad a válásra. A gyilkosság elég ok. James pedig Len pénzét örökölte. Stephanie vall, ő lopta el Drew pisztolyát, James ölt vele. Ő dobta ki a zsákot is, arra nem számított, hogy Easley megtalálja. Ügynek vége, Easley szabad, mindenki boldog.

Charlie bejutott Carl házában, a foteljében ülve vár rá.

Carl megérkezik, Charlie láttára becélozza a vitrin, ahol a piásüveg van. Igen, Rachel otthon volt, mindketten tudják. Az öreggel nincs értelme tovább küzdeni, soha nem fogja elismerni a hibáját, Charlie tehát kisétál. Újra átnézi az aktát Rachelről: jelenlegi neve, címe ismeretlen. Meglátogatja Constance-t, most sem időpontra jött. Követeli, hogy mondjon le Cudahy védelméről. Charlie érve egyszerű, 'ő nem én vagyok'. Constance elismeri, hogy Charlie-t keresi mindenkiben: szóval vagy legyen valami, vagy fejezzék be az el sem kezdett kapcsolatot. Charlie kitérő választ ad, Constance férjnél van, különben is van még mivel leszámolnia, addig nem vonhat be az életébe senkit. Látszik, hogy nem erre vágyik, és inkább Constance-t választaná, de nem lehet. Ő most is börtönben él, csak ezt maga választotta, csak saját magát tudja kiszabadítani. Ezek gyönyörűen megalkotott képsorok, ha némafilm lenne, tutira szerelmi vallomásnak néznénk. Nagyon nem az.

Charlie lelombozva hazamegy. Most ajánlkozott fel neki a vágyott nő, és erre az átkozott élete miatt nemet kell mondania. Otthon Ted várja az újabb pofonnal, Easley elment. Az igazság őt sem szabadította fel. Akkor irány a gardróbszoba, Rachel pszichológia értékelése és egy hozzátartozó rajzterápiás dosszié kerül a helyére. A kislány folyton egy szakállas alakot rajzolt, véres késsel a kezében. Látta a gyilkost, és sokan tudták, hogy nem Charlie ölt. Már csak az a kérdés, miért állt érdekükben mégis bemártani őt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása