Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 2x11 - Blues from Laurel Canyon

2009. január 08. 13:00 - WUTM

Mia ébresztgeti Hanket, de most kivételesen nem azért, hogy dugjanak, hanem hogy együtt olvassák el az L.A. Times kritikáját a „közös” könyvükről. Hank duzzog egy kicsit, ő nem kíváncsi arra, mit gondolnak Mia könyvéről, de aztán a kritika pozitív kicsengése őt is örömmel tölti, bár nem kezd az ágyon ugrálni, mint Mia. A kiscsajnak különben is jó napja van, mert igaz, hogy Lew Ashby szakított vele, de a producer megengedte, hogy a rohadt nagy házában rendezzék a könyvbemutató tiszteletére rendezendő partit.

Miközben az „írónő” lelkes kiscsajoknak dedikálja a könyvét, Hank és Charlie szomorúan nézik az életük tönkretevőit, Miát és Danit. Charlie kifejti, hogy nem minden nő ám ilyen szemét szuka, mint ez a kettő, Daisy például egy virágszál (pun intended). Hank megfenyegeti Charlie-t, hogy ne merje elhagyni Marcyt a volt pornószínésznőért, de Charlie eléggé elszánt. Már utána is nézett, úgy a tisztességes, ha megvárja, hogy elteljen 90 nap Marcy szabadulása óta a rehabről. Felbukkan az emlegetett hölgy is, Karen kíséretében, és mindketten bevallják, hogy jónak találják Mia könyvét. Hank tovább faggatná Karent a véleményéről (nekem csalódás, hogy Karen semmi jelét nem adja annak, hogy felismerte volna Mia könyvében Hank írását…) ám megérkezik a legfiatalabb szerelmespár, Becca és Damien. Szeretnének a partin részt venni, mert állítólag Roger Daltry is felbukkanhat. Nem hiszem el, hogy Becca rá van izgulva a The Who énekesére. Karen végül beadja a derekát, egy kicsit maradhatnak a gyerekek.

A partin a frissen megtisztult Marcy csak vizet iszik, és el is kezdené a terápia megbocsátós-kibeszélős részét Danivel, de Charlie nem engedi, inkább egy másik szobába terelgeti a feleségét. Sajna ott éppen csoportosan fogyasztják a kábítószert, ami nem segít Marcyn. Ashby feltessékeli a csoportot az emeletre, ott folytassák a foglalatosságot, mert a földszinten gyerekek és könnyen visszaesők is előfordulhatnak. Marcy az EFT (Emotional Freedom Techniques = Érzelmi Felszabadítás Technika) program egyik mondatával igyekszik magába erőt önteni, miszerint mélységesen szereti önmagát.

Tényleg mindenki itt van, még Annika Staley is, az újságírócsaj a Rolling Stone-tól. Na ő persze a könyv mögé lát, bár nem teljesen, csak azt gyanítja, hogy a középkorú férfi a könyvben Hank, és Mia tényleg lefeküdt vele. Hank próbálja viccelődéssel elütni a dolgot, de a csaj csak nyomul, Mia pedig csak mosolyog gonoszan. Végül a szintén jelen lévő Ashby oldja meg a helyzetet, elrángatja Annikát, hogy bemutassa neki Zakk Wylde-ot. Az egy dolog, hogy én nem tudom, az ki (Ozzy gitárosa), de Ashby jogosan háborodik fel azon, hogy Annika, egy zenekritikus sem tudja. Hank magára marad Miával, és jól leteremti őt, hogy nem vicces, amit csinál. Mia persze lazán veszi a dolgot: na és mi van, ha elterjed a pletyka, attól még nem kell Hanknek Polanski mellé költöznie Franciaországba, maximum az ő új könyvét is megtámogatják a felhajtással. Különben is Hank a hibás, mert megdugta Annikát, aki aztán a könyvben felismerni vélte Hank dugástechnikáját, vagyis itt az ideje, hogy Hank elsajátítson pár új trükköt. Hank nem nagyon tud erre mit mondani, Mia ki is használja az alkalmat, és elmegy pasizni. Kivételesen egy fiatalabb fiú a kiszemeltje.

Marcy arról faggatja Karent, hogy tud-e valamit Charlie-ról, aki mostanában nem akar szexelni vele (a gondolattól Karen láthatóan megborzong) és folyton eszik, ami nála a stressz jele. Karen nem tud semmit mondani Marcynak, viszont azt tudja, hogy nem akar Ashby közelébe kerülni, ezért vissza is fordulnak az útjukról. Így aztán pont látják, hogy Damien és Becca csókolózik, kivéve, hogy Becca közben felbukkan az ellenkező irányból, de hát akkor ki az a lány Damien ajkán? Sajna Becca is látja a történést, és máris duzzogó fejet vág, bár most van is rá oka. Karen eszét vesztve rohan a lányához, annyira az eszét vesztve, hogy Marcy kezébe nyomja a martinis poharát. Szegény nő egy újabb zsolozsma-mondattal próbál erőt venni magán, hogy ne igyon bele a pohárba.

Hank és Charlie legújabb témájukat boncolgatják, miszerint Charlie elhagyja-e Marcyt. Dani csatlakozik hozzájuk, Charlie protestálása ellenére, ám végül csalódnia kell, mert Dani neki ad igazat, nem Hanknek: ha Charlie egy virágszál felett akar uralkodni, akkor menjen, tegye, amit jónak lát. Közben Becca a wc-ben duzzog, az emberek pedig arra várnak, hogy befejezze, az ajtón kívül Karen próbál lelket önteni belé. Ashby bukkan fel, és megoldja a helyzetet: backstage belépőt ígér a Slipknot koncertjére, ha Becca kinyitja az ajtót. Karen gúnyosan mosolyog, ez nem fog bejönni, az ő lányát nem lehet megvesztegetni. Kivéve, hogy igen, máris nyílik az ajtó, de a kisasszony nem édesanyjával óhajt beszélni, hanem Ashbyvel. Karen nem tehet mást, mint a sorbanálló emberektől elnézést kér, habár szerintem biztos van még vagy tíz wc a kastélyszerű házban, miért nem oda mennek?

Ashby egész rendesen megvigasztalja Beccát azzal, hogy két lehetséges jövőt vázol fel neki: 15 év múlva Damien úgyis rohadtul megbánja, amit most tett, mert Becca maga a varázslat (ha-ha), de ha ez nem nyújt vigaszt, bármikor megkérheti Lemmyt a Motörheadből, hogy szabja össze borotvával Damien arcát. Becca erre már tényleg elneveti magát, aztán Ashby átadja a terepet Karennek, az emberek meg még mindig nem adták fel és sorban állnak a wc-hez. Karen sem tud okosat mondani, csak simogatja a síró Becca fejét, és meggyőző hangon állítja, hogy az nem lúzerság, ha az ember megbízik valakiben, bár tény, hogy ez a végén sokszor fájdalomhoz vezet.

Marcy időközben összefut Daisyvel, és boldogan hurcolja oda Charlie-hoz és Hankhez. Hank minden erővel azon van, hogy ez a négyes így ne sokáig álldogáljon együtt, mert gyanítja, hogy nem lesz jó vége, de Marcy mit sem sejt arról, hogy a férje és a virágszál összemelegedtek, miközben ő az elvonón tisztult. Felbukkan Ronny is, a Vaginatown rendezője, Daisy vele jött a partira. Szóba kerül, hogy esetleg csinálnak egy másik filmet is együtt, erre Charlie határozottan kijelenti, hogy az kizárt, mert Daisy abbahagyta a pornózást, és jó lenne, ha Ronny nem tapizná a csajt. Marcy nem érti, Charlie-nak mi köze ahhoz, ki tapizza Daisyt és hol. Charlie ekkorra már teljesen bepörög attól, hogy egy másik pasival látja Daisyt, nem áll le, és a végén ordítva bevallja, hogy el akar válni Marcytól, hogy Daisyvel élhessen együtt. Marcy nem akar hinni a fülének, és oly’ feldúlt állapotba kerül, hogy meglöki Daisyt, aki nekiesik egy ismeretlen nőnek, és ebből pillanatok alatt rohadt nagy verekedés lesz. A pornófilmes a mobiljával fényképezi az egymás haját tépő nőket, Ashby is azonnal a helyszínen terem, több pasi sörrel a kezében vigyorogva élvezi a jelenetet, ám Hank nem kíváncsi arra, hogyan ütik-vágják egymást a csini csajok, inkább elmegy Ashby puskájáért, és egy levegőbe célzott lövéssel hűti le a kedélyeket. Csak ő nem olyan profi ebben, mint a házigazda, és sikerül az irdatlan nagy csillárt lelőnie a plafonról. Még jó, hogy az utolsó pillanatban félre tudnak ugrani, és nem nyiffannak ki.

A leszakadt csillár (amin Errol Flynn hintázott egykor!) némileg megöli a bulit, az emberek kezdenek szállingózni, többek között Annika is lelép. Ashby elégedetten újságolja Hanknek, hogy el van intézve a botrány, mert azt hazudta Annikának, hogy ő a középkorú pasi Mia könyvében. Ja, és nem is olyan nagy baj, hogy Mia ellopta Hank könyvét, mert az új Moody-könyv, ami Ashbyről szól, sokkal jobb lesz, arra igazán büszke lehet majd Hank. Karen jön, Marcy velük fog lakni egy darabig, de nem ez a lényeg, hanem hogy Ashby ma igazi hős volt, és Karen szívből köszöni, amit tett. Hank csak néz, hogy mi a francról beszélnek ezek itt, de Karen nem untatja a részletekkel, hagyja, hadd furdalja csak a kíváncsiság Hanket. Búcsúzóul írókánk azért kap egy ölelést Karentől.

Amint Karen el, Janie jelenik meg, mondjuk már kicsit lekéste a bulit. Hank viszont nem hisz a szemének, hogy Janie végre találkozni fog Ashbyvel, annyi év után. Csakhogy Janie inkább Hank miatt jött el. Hank erről hallani sem akar, és rádumálja Janie-t, hogy beszéljen Ashbyvel. Ő maga rohan el a producerért, miközben annak szíve választottja a lépcső aljában várja, hogy történjen valami. Ashby éppen három hölgy társaságában készül bekokainozni, amikor Hank beront a szobába, elhessegeti a lányokat, és közli Ashbyvel, hogy itt van élete szerelme. A producer totál befosik, mondjuk van is rá oka, mert most hirtelen eszébe jut, milyen szemétségeket csinált a csajjal, például Janie miatta ment abortuszra, mert ő folyamatosan félrekefélt, még akkor is, amikor már tudta, hogy Janie terhes, és a csaj nem kért egy ilyen életből. Hank úgy gondolja megoldani a helyzetet, hogy sokszor és lassan elmondja, hogy Ashby ne adja fel, aztán szép kerek mondatokban előadja, hogy az igazi szerelem megbocsát, és nem ér az élet semmit szerelem nélkül. A közhelyszótár mindig működik, Ashbynél is beválik a trükk, csak még egy kicsit szippant, mielőtt Janie elé állna. Na ezt nem kellett volna, mert a következő pillanatban vérző orral esik össze. Hank rutinosan tudja, mit kell tenni, Ashby nadrágzsebében a szokásos helyen ott is van az epilepszia elleni cucc, csakhogy ez nem epilepsziás roham, Ashby nem tér magához, hanem némileg üveges szemekkel bámul a semmibe.

Az utolsó rész következik.

Címkék: kaliforgia
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WUTM 2009.01.08. 14:21:24

Még pár megjegyzés:
A mostani epizód címe egyben egy John Mayall album címe, de nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége.

Natascha McElhone végig egy táskával takarta a hasát, szóval valószínű, hogy a legutóbbi részek forgatásakor már terhes volt, bár ez az arcán nem látszik. És akkor a férje is már halott lehetett, bár ez sem látszik az arcán. :-(

OnixTitan 2009.01.08. 18:17:00

És Ashby nem epilepsziás, hanem allergiás rohamot kapott a multkor, azért kelett adrenalin neki. És az epizód végén, amikor Sheryl crow énekli a behind blue eyest... az nagyon szomorú volt :(

tiktaktiktak 2009.01.08. 18:28:04

még szép, hogy Becca rá van kattanva a Who énekesére - jó, persze már elmúlt legalább hatvan, de akkor is:
www.youtube.com/watch?v=5_1RqyNdzbE

WUTM 2009.01.08. 18:51:05

tényleg, jogos, Ashby allergiás, nem epilepsziás, sorry az elírásért!

tiktak: köszi a linket :-)
süti beállítások módosítása