Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x08 - Hazatérés

2008. december 04. 14:45 - zaphodbb

Tony és a káplán jön szembe kezdésnek, épp balettet néztek, amitől Tony nincs annyira elragadtatva, ezen évődnek egy sort. A beszélgetés vége persze az, hogy összenyalnak és Tony meg akarja mutatni a nőnek a Diótörő dvd-jét otthon. Váltunk Sarah-ra, aki bulizik az iskolás társaival, bemutatják egy fickónak, akinek tetszik a kis csaj, mire Sarah idősebbnek hazudja magát. A fiú kihívja beszélgetni. Aha, ebből még baj lesz. Tony és a káplán Tony lakásán, a nő megcsodálja Sarah képét, aztán miután kibeszélik magukat a gyerekről, folytatják ahol abbahagyták. Sarah kint a kertben a fiúval, aki spanglit szív és kocsikázni vinné Sarah-t, aki kis hülye még és beszáll mellé. Tony-hoz vissza, túl vannak a dugáson, a káplán rágyújt egy mariskára és öltözni kezd. Tony kitér a hitéből a mariskán is, meg azon is, hogy máris megy a nő. Csörög a telefon, Sarah az, szalad egy erdőben és segítségért kiabál.

Kórházra váltunk, Moretti webkamerán keresztül beszélget a fiával, Brian totál szét van esve, zavart és politizálni kezd az apjának, szidja Amerikát. Moretti csak annyit kérdez tőle, hogy járt-e a pszichológusánál, amitől Brian bepöccen és elküldi a picsába az apját. Közben bejön Abby is, és hallja, amint Brian azt kívánja Morettinek, hogy valamelyik beteg vágja belé az aidses tűjét. Ó, de kedves. Kínos csend és beszélgetés Abby és Moretti között, Moretti próbálja megbeszélni, hogy mi történt köztük, de Abby csak a betegekről hajlandó konzultálni. Moretti visszavonul. Tony érkezik a káplánnal Sarah-ért, aki a nyakába borul és sír.

Pratt és Abby fut össze a kórház előtt, Pratt megemlíti, hogy Abby mostanában ki van fordulva magából, Abby szerint csak az a gondja, hogy Luka nélkül nehezebb minden, de holnap elvileg már haza is érkezik. Mentővel hoznak egy 14 éves fiút, aki az eresz tisztítása közben leesett a tetőről, az apja kerekesszékes, jön utána. Váltunk Sarah-ra, egy rendőrnek meséli épp el, hogy valamit itatott vele a fiú, aztán elkezdte tapizni. A rendőr kérdezgetésére kiderül, hogy egy kerékkulccsal leütötte a srácot, úgyhogy az valószínűleg már alig él.

A kórházban a leesett gyereket Abby és Sam látja el, Abby kezéből minden kiesik és bizonytalan a kezelést illetően is, ezen Sammel összekapnak. Megérkezik az apa, Abbyt kérdezgeti, hogy mi lesz a következménye a balesetnek, arra kiváncsi gondolom, hogy lebénul-e. Abby kint beszléne ezekről inkább nem a gyerek előtt. Abby szerint nem a legrosszabb eshetőségekre kéne felkészülni, de apa erősködik, úgyhogy elmondja, hogy az is lehet belőle, hogy többé nem tud rendesen járni. Apa kissé összezuhan. Neela és Harold közeledik, Harold ma korábban menne el a barátnője bálja miatt. Morris jön közbe, hogy ismételjék át, hogyan fogja elcsábítani a nőjét. Harold Neelán mutatja be a trükköket, aki kissé ideges lesz tőle, de nem csábul el. Sam Morettinek panaszkodik Abby miatt, hogy mennyire idegesítő, amire Moretti Morrist küldi Abby mellé, hogy felügyelje.

Abby, Harold és Neela a leesett gyereknél, Abby hibát hibára halmoz, amire Neela felfigyel és minden szavát kijavítja, erre Abby besértődik. Harold csövezi be a gyereket, amitől apa kiborul, hogy ő ne csövezze, mert túl fiatal. A vita közben Abby meglátja az ajtón keresztül Lukát közteledni, nyakbaugrásoskönnybelábadásos jelenet. Luka hozott neki ajándékot is, egy borzalmasan csúnya gyertyát de van legalább jelentése, ezt viszi a horvát fiú a lánynak, akit rég látott. Aztán smárolnak egyet, pont Moretti jön közbe. Bemutatkozik Lukának, a főnökségről beszélnek pár szót, Abby nem tudja merre nézzen, aztán Moretti balra el. Luka már indul is haza, még szétosztja a pultnál a többiek ajándékát is előbb és beígér még egy meglepetést otthonra Abbynek. Abby az orvosi pihenőbe be, pánik rohama van, aztán belehány a mosogatóba.

Tony és a káplán Sarah nagyszüleihez megy, veszekednek nagypapával, hogy el kéne gondolkodi, hogy a gyerek mégis miért nem a nagyszülőket hívta, amikor bajban volt. Nagypapának feljebb áll, nagymama közbelép és elküldi, majd a káplánt befogja almát hámozni. Vissza a kórházba, a leesett fiú apja számonkéri Abbyn, hogy mégis hova tűnt, kissé agresszív a pali, másik orvost akar kérni, ha Abby nincs jelen lélekben. Morris három öltöny közül próbál választani Haroldnak a pultnál. Közben egy sajtgurításban megsérült fickó ugrál be féllábon. Morris képben van, tudja mi az a sajtgurítás és már megy is ellátni. Harold az ereszes fiúhoz megy be, már ki van nyalva, épp rosszabbul lesz a fiú, nem kap levegőt, apa kigurul szólni egy szakorvosnak, Harold pedig magához ragad egy szikét és mivel nem lehet érzésteleníteni a fiút, már vág is. Ez fáj ugyan a srácnak rohadtul, de megmenti vele. Abby, Neela, Morris és Sam leesett állal bámulnak rá, Morris meg kiakad mert a kölcsönzött öltönyt összevérezte.

A pihenőben Moretti és Pratt, Moretti megkéri Prattet, hogy helyettesítse bizonytalan ideig, fogja fel próbának, úgyis ő akar a főnök lenni, mert ő indul a repülőtérre, megy a fiához, mert a suliban balhézott órán. Neela az ereszes fiút készíti elő a műtétre, Haroldot meg kipaterolja, hogy menjen már a bálba. Bejön egy új sebész, aki kissé bohém, és zenét tenne be, hogy ne komolykodjanak már ennyire. Tonyékhoz ugrás, káplán almát hámoz, nagyi próbálja elmagyarázni, hogy Sarah-t keményen kell fogni, mert kamaszodik és nehéz vele és bennük már nincs ennyi erő. Tony elhűl, hogy eddig érte harcoltak most akkor mi van. Nagyi azt akarja, hogy elvigye Sarah-t. Morris a kórházban felöltözteti Haroldot, ad neki virágot meg alkoholmentes pezsgőt. Harold még nem indul, előbb meg akarja mutatni magát Neelának. Morris még az autóját is kölcsönadja, amitől Harold a nyakába omlik.

Az ereszes fiút műtik, persze nem megy jól, Neelát arcon fröcsköli a vér, apa kintről nézi aggódva, ekkor lép be Harold és elmagyarázza apának, hogy mi történik a műtőben és megnyugtatja, hogy Neela remek sebész. Apa magába zuhan megint, amire Harold leül melé, hogy megvárja vele a műtét végét. No, ebből nem lesz ma szüzesség elvesztése Haroldnak. Sarah indul Tonyval haza, bocsánatot kér a nagymamától, hogy így viselkedett, ölelés, puszi miegymás. Nagypapa sehol. A kórházban még több sajtgurító koszos ember érkezik, akik szerint a rándult bokás ellopta a sajot, más a győztes. nekiugranak a rándult bokásnak, hogy elvegyék tőle a sajtot, Morris úgy választja szét őket, hogy odakiáltja, hogy Beckham egy nagy barom. Ettől veszélyesen néznek rá a fickók de nem verik agyon. Morris odamegy, elveszi a sajtot a rándult bokástól és közli, hogy amíg nem döntik el kié, addig nála lesz megőrzésre.

Abby és Moretti a kórház előtt találkoznak össze, összenéznek és Moretti egy minden jóttal elindul. A kórházban Neela jön ki a műtőből, Harold tényleg megvárta apával a műtét végét. Fel fog épülni a fiú, a lába is helyre fog jönni. Apa elküldi Haroldot, hogy húzzon már bálozni, aztán megjegyzi Neelának, hogy aranyos kölök ez, csak kicsit fura. Morris a sajtgurítókkal visszanézi a levideózott sajt utáni futást, szerinte döntetlen, ketté kell vágni a sajtot. A rándult bokás vetélytársa inkább átengedi a sajtot, mert nem szabad a szent sajtot kettévágni, mire a rándult bokás indulna is a sajtért, de Morris megállítja, mert ő most Salamon király és rájön, hogy aki nem akarja kettévágni a sajtot, az az igazi győztes, úgyhogy neki ítéli a sajtot. Hát ez nagyon izgalmas volt tényleg.

Neela és Abby a folyosón beszélnek, Neela nem érti, hogy Abbynek mi baja van az utóbbi időben, Abby magyarázkodik, hogy csak Luka hiánya volt, de Neela nem nagyon hiszi el. Abby felmegy az ereszes fiúhoz, apa nem akar vele beszélni, haragszik rá, mert nem figyelt oda a fiára eléggé. Abby bocsánatot kér, mire apa elmeséli, hogy motorbalesetük volt anyával, amiben anya meghalt ő meg lebénult és ő a hibás ezért. Abby ebből a beszélgetésből rájön, hogy nem lehet elfelejteni és semissé tenni ami Morettivel történt.

Abby hazamegy, a meglepetés, amiről Luka délelőtt beszélt, Luka testvére, Rico. Abbynek leesik az álla. Annyira meglepődik, hogy kólája felét kiönti a mosogatóba és tölt bele helyette vodkát. Azannya Abby nem kéne ezt már. Tony is otthon, Sarah a kanapén alszik, ő meg betakargatja. Abby a gyertyát nézi amit Lukától kapott, majd bemegy Joe-hoz és a kiságy felett issza a vodkás kóláját. Majd belelép valami játéba, leejti a kólás dobozt, kiömlik a cucc. Luka néz be, hogy mi van, majd búgó hangon közli, hogy mindjárt lesz idejük magukra, amire Abby elsírja magát és törli tovább a szőnyeget. Ez a nő totál szét van már esve.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrgida 2008.12.04. 15:43:28

Ez a nő már túl sokat volt szétesve. Nehezebb összerakni, mint egy rubikkockát.

2008.12.04. 16:42:49

Én nagyon szeretném, ha mostmár Abbyt küldenék el valahová messzire, annyira, hogy esetleg vissza se jöjjön.
Egyszerűen unom ezt a vonalat, nem szól semmiről, csak szenved körbe-körbe.
Tudom, ez az élet, de ez kezd kb. annyira gáz lenni, mint az afrikai népnevelő részek, amikor kokrétan abbahagytam a Vészhelyzet rendszeres megtekintését.
KOmolyan, már azt sem bánnám (ami nálam nagy szó! ;-) ha Abby Lukával együtt távozna valahová, és így a gyönyörű Kovac dokit se látnám többet....csak vigye magával Abbyt!!!

Llew 2008.12.04. 16:45:27

Szegény Abby nagyon elindult a lejtőn. Remélem gyorsan összekapják az írók, mert van egy egészséges (bár sírós) gyerek, szerető férje, meg fasza munkája, amit szeret is akkor ne csúszkáljon már szanaszét.

Egy megjegyzés zaphodbb, ha nem haragszol:
Ha részletesen leírsz egy jelenetet, akkor a végét ne hagyd le. Szóval vagy csak annyi kellet volna, hogy Morris igazságot tesz sajt kérdésben vagy az is, hogy mikor odaadná a sajtbarátnak a sajtot akkor kiderül, hogy Frank megvágta. Meg ugyan ez a Moretti-Abby elköszönéshez, mert pont az volt benne a lényeg ami kimaradt, hogy Abby végre nem csak a meló miatt szólt hozzá.

eperlekvár 2008.12.04. 18:32:10

Ó, de , hogy Pratt kétszer is elsütötte ezt a "szólj ha tehetek érted valamit" amerikai dumát egyszer Abbynek, egyszer Morettinek... mintha olyan jó barátok volnának vagy egyáltalán tudna segíteni... látszatudvariasság :(

Amikor Luka felbukkant elszomorodtam, hogy hogyan volt képes Abby megcsalni :o
Már csak nézni is jó volt a pasit :)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.12.04. 19:25:09

jaja, azt elfelejtettem beleírni a sajtos Franeks jelenet végét, pedig eszemben volt, bocs, én is kissé szét vagyok esve, ha nem is annyira mint Abby:) még enm indultam meg a lejtőn sem, ne aggódjatok:))

Attus Germanicus · http://attus.hu 2008.12.05. 14:46:48

Szerintem az Abbyt játszó Maura Tierney nagyot alakított ebben a részben, nagyon jó volt.

Sarah meg a nagyszülők azelőtt nem több állammal arrébb laktak? Most meg egy telefon, oszt' Tony rögtön ott is van.

Llew 2008.12.05. 16:28:12

Tony kicsit odalépett.:)
süti beállítások módosítása