Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x02 - Scott Free

2008. november 29. 10:00 - missparker

A múltkori keserédes happy end után, most vidám jelenetek következnek. Jarod fogadalmát tettek követték, Szépfiú rossz napjai elkezdődtek. Most például több tucat virágcsokor várja a Központ alagsorában. Ez azért nem jó hír, mert mindegyik üdvözlőkártyán az áll, hogy köszönik neki a Központ többmillió dolláros adományát, nemes célra fogják költeni, és imába foglalják mindennap Mr. Lyle nevét. Jarod összesen 55 millió dollárt nyúlt le a Központ számlájáról, és eladományozta, lám, mégiscsak humanista szervezet a Központ. Szépfiú viszonylag jól viseli a hírt, azzal vigasztalja magát, rövid idő alatt elkapják Jarodot.

Jarod vidáman fagyizik, Middletownban, Delaware-ben, nem túl messze a Központtól.

Anyagi gondjai továbbra sincsenek, 25 dollárért megveszi egy szintén fagyizó kislánytól az egyedi, kerekes játékát. Tetszik neki, mert a kerék körbe-körbe jár, önmagát üldözi.

Fájdalmasan éles váltás, elromlik a jókedve gyorsan, egy apa beszélget a kisfiával, neki is eszébe jut a saját 'apja', Sydney. Elkeseredésében megfeledkezik a fagyiról, mehet a mosdóba rendbe tenni a ruháját. Az előbbi apukát, Scott-ot megfenyegeti két volt haverja az épület mögött, szükségük van kétes szaktudására. Scott húzódozik, most szabadult hét év után, épp visszakapta a fiát. A főnök, Nick már kinyírta egy közös ismerősüket, Martinezt, mert nemet mondott, Scott tehát vállalja. Trinnie haverjuk küldeni fog egy félkarú széftörőt, őt fel kell venni a vasútállomáson. Jarod fültanúja a beszélgetésnek, most nem lesz piros füzet. Taxiba vágja magát, irány a pályaudvar.

Missék találgatnak, miért nincs semmi hír Jarodról, talán a halállal való találkozása után élvezi kicsit az életet. Végszóra Jarod telefonál. Ő is találkozott a jólábú Szöszivel Omahában, Miss nem is tudott róla. Meglátja Félkarút, leszólítja, elküldi új helyszínre. Trinnie ideges lenne, ha felhívná, úgyhogy tegye el a pénzt, és tűnés, négy nap múlva találkoznak újra New Yorkban. A szerszámkészletét hagyja Jarodra, vegyen másikat. Hogy ne merjen lelépni a pénzzel, Jarod beígéri, hogy úgy járhat, mint Martinez, ha eszébe jutna ilyesmi. Már visítunk a röhögéstől, 3 kihallgatott mondatból összerakott egy komplett sztorit. Félkarú kap még egy borítékot, ezt az új meló helyszínén kell hagyni. Jarod már Félkarúként lép oda Nickhez.

Parker-apu irodáját pakolják ki, Miss elérzékenyül, mert a dobozok közt megtalálja az apjának még gyerekkorában adott nyuszis levélnehezéket ('azt hittem, rég kidobta'). Emellett számonkéri Omahát Szépfiún. Szöszi is keménykedik, Missnek az aktája szerint több alkalma lett volna elkapni Jarodot, de elszalasztotta, miért? Válaszul Miss szívesen megetetné Szöszivel az aktáját.

Jarod és a bűnbanda gyakorlatozik. Közben kiderül, hogy Nick apja helyett apja volt Scottnak, majd később simán feldobta a rendőröknek a fogadott fiát. Aggasztó még, hogy valaki távolról fotózza őket. Scott a fiáról mesél, Jarod emlékei újra előtörnek: látta, amikor a kicsi Miss Parker megajándékozta Parker-aput (a nyuszis ), Jarod meglátta, Sydney magyarázta el, miről is szól az apák napja.

A helyi rendőrőrsön a bandáról készült fotókat nézik, az öreg zsaru felteteti Jarod képet a körözöttek közé, a hálózatra. Jarod és Scott a garázsban készülnek tovább. Scott villog egy pisztoly alakú öngyújtóval, azt mondja, néha elég csak veszélyesnek látszani. Jarod megint elmerül emlékeiben, apák napjára egy rajzot készített Sydneynek, nagy izgalommal kérdezte: tetszik-e. Sydney azt mondta, nem tetszik, nem akar ilyet látni többet, és a földre dobta.

Az igazi Félkarú elvégezte a Jarod által adott munkát: betört a Központ New York-i irodájába, Szépfiú beazonosítatta a kamerák képét. Emberünk otthagyta a kislánytól vett játékot és egy piros füzetet, amiben a Jaroddal való következő találkájuk helyszíne és időpontja van. Sydney és Miss nem örülnek, ez nem nyom, hanem játék, Szöszi - hajszínéhez méltóan - azt feltételezi, hogy Félkarú hibázott, és ottfelejtette a füzetet. Szépfiú Bridget-re szavaz, elküldi New Yorkba, miközben játszadozik a kerekes izével. Nem érti az üzenetét. Miss felvilágosítja: azt jelenti, hogy sehová sem fogsz jutni.

Betörés, Scott riasztót iktat ki, Jarod széfet tör, minden jól menne, de az őr hamarabb jön. Nick kezében már fegyver, de Jarod hamarabb végez a széffel, és ő is fegyverrel jött: Nickre fogja, majd a tűzjelzőre. Az öngyújtó beindítja a rendszert, ők elmenekülhetnek, az őr megúszta. Nick nem fizet, a következő akció a szövetségi gyémántlerakat. Jarodnak nincs mit vesztenie, igent mond. Scott nem akarja, Nick hagyja kisétálni. Mivel Sean-t elraboltatta, biztos benne, hogy Scott meggondolja magát.

Broots megtalálta Jarod képét a rendőrségi hálózaton. Miss vérszemet kap, az öreg zsaru kell neki, mindent tudni akar róla. Szegény öregnél meg is jelenik nemsokára. Egy borítékot hajít az asztalra, az öreg szánalmas kis élete a kezében van. Üzlet megköttetik, Miss Jarodot akarja. A hanghordozása olyan, mint egy sikeres vadászatból visszatért nagymacskáé, és a tekintete is beszédes:

Nagy örömmel be is jelenti Sydney-éknek, hogy olyan híre van, amitől Szöszi szétszaggatja a tangáját. Ez jó poén, de igazán jó attól lesz, hogy Miss rohantában nem vette észre, a háta mögött álló Szépfiú-Szöszi párost. Kínos, mert nélkülük akarta learatni a babérokat. B terv, úgy kell intézni, hogy együtt égjenek. Ez menni fog, mert Szöszi kitalálja, hogy ne nyílt rajtaütéssel kapják el a bűnbandát, hanem engedjék Jarodot a széfhez, hogy hamis biztonságérzetet keltsenek benne, és odabent kapják el. Miss inkább kipostázná Jarodnak a gyémántokat, ha már bukni akarnak. Szépfiú feladatot oszt, megint Szöszire szavaz, Broots felel a gyémántlerakat biztonsági rendszeréért.

Jarod és Nick tervezik a gyémántrablást, most Scott jön fegyverrel, hol a fia? Jarod megmenti a helyzetet, kidumálja a Scott kezéből a pisztolyt. Megint az apák napi emlék, Jarod újra próbálkozott a rajzzal. Sydney már szelídebben utasította el, nem fogadhatja el, mert nem ő Jarod apja, ez mást illet. 'Hát nem szeretsz?' Sydney válasza rideg, 'Dolgunk van', a rajzot a kukába hajította. Ébresztő, a tervezéshez a lerakatról készültek friss fotók. Az egyiken Missék láthatók, most megint csak a véletlen segített Jarodnak.

Scott-ot, Sean-t meg kell menteni, de Missék tönkretehetik, és az sem biztos, hogy ő el tud menekülni. Egyedi tervet dolgoz ki, a riasztórendszert, tervrajzokat újra átnézi. Szerszámait előkészíti, betör Broots gépére (jelszó: Debbie, mily' nehéz volt kitalálni, hogy a lánya nevét adja meg). Fogy a Pez, ez már jó jel. Sydney, Miss, Broots, Szépfiú és Szöszi párosával kiegészülve a lerakat irányítóközpontjában vannak. Broots terve, hogy helyiségenként lezárja az épületet, ahogy Jarodék haladnak befelé, így nem lesz visszaút. Mivel csak neki van hozzáférése a rendszerhez (haha), minden simán fog menni. Jarodék bejutottak, Broots észleli. Miss veszi a fegyverét, mehetünk Jarodért. Szöszi még várna, mert a meglepetés ereje milyen hatással lesz Jarodra (hahaha). Már elkapták, úgysem tud kimenekülni. Szöszi meg akarja alázni mind Jarodot, mind Misséket. Szépfiú újra Szöszire szavaz. Jarodék kirobbantják a páncélterem előtti rácsot, már a páncélajtót törik. Jarod előkapja a notebookját, és vadul gépelni kezd, nem foglalkozik Nick-kel. Sydney magát vigasztalja, és a többieket fenyegeti ugyanazzal a gondolattal: Jarod úgy jött be ide, hogy tudja, hogy fog kimenni. Miss síkideg, nem akar tovább várni, indulna. Szöszi fegyverrel marasztalja, le akarsz lőni, kisanyám? Egy kérdő tekintet Szépfiúra, aki inkább elkéri Miss fegyverét, és várnak tovább. Misst bántani, ahhoz azért nincs merszük. A páncélajtóba 'váratlanul' beletörik a fúró, Jarod megy egy másikért, a rácson kívülre, Scott-ot is kihívja. A rácsot leláncolják, Nick bennmaradt. Most Jarod a ragadozó: Nicknek telefonálni kell, engedjék el a gyereket. Nick fegyverrel próbálkozna, upsz, azaz öngyújtó. Most nem volt elég veszélyesnek látszani. Nick gyenge bosszúja, hogy Jarod rossz kezéhez vágja a telefont. Jarod leleplezi magát, jobb kézzel elkapja a felé repülő mobilt. Hehe Nick, Trinnie-t kellett volna hívnod.

Scottnak könyörög egy keveset, de hiába, azt a hét évet nem felejti. Futás, Jarod elindítja a programot. Broots mozgást lát a másik kamerán, Miss rászól Szépfiúra, add a fegyveremet, vagy elszalasztjuk. Szépfiú sóhajt, és visszaadja (Miss elnyerte végre a bizalmát). Broots kétségbeesik: minden lezárt terület kinyílt az épületben. Csak egy helyiség van zárva: igen, az irányítóközpont, ahol ők vannak. Miss nehezen fojtja vissza sátáni kacaját, Szépfiú vigyorog, tetszik neki a játék (rokon lelkek Miss-szel). Bridget tombol.

Scott hazaért, Sean rendben van. Kapnak egy marék pénzt Jarodtól, hogy kezdjenek új életet. Jarod telefonál, 'Sydney, gondoltál-e valaha arra, hogy mi lett volna, ha te lennél az apám?' Sydneynek nem volt választása, ezért nem is álmodozott erről. Jarod nem erre a válaszra számított, leteszi a telefont, majdnem elsírja magát. Egyedül, letaglózva sétál az utcán. Sydney elővesz egy dobozt: a görög origami isten, a kíváncsi kismajom, és legvégül az a bizonyos rajz kerül elő belőle.

Boldog apák napját!

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizsgázó · http://vizsgazo.blog.hu 2008.12.01. 14:15:27

Ez egy nagyon jó rész volt. Jarod rosszfiú szerepekben mindig brillíroz :)

Pissta 2009.04.02. 22:44:55

Bal kezével kapja el a telcsit! ;)
süti beállítások módosítása