Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x02 - Holtak estje

2008. november 11. 17:00 - leeann

Szóval Buffy ment és jött, mint a távírat. Anya és lánya próbál újra összeszokni, de ez nem megy minden zökkenő nélkül. Mikor Buffy megunja az otthonülést, elmegy megkeresni a többieket, akik elég szervezetten ugyan, de még mindig nem a legjobb technikával vadásznak. Persze a csapat első útja némi testedzés után Giles-hoz vezet. Amíg az angol teát csinál, a többiek Buffyt kérdezgetik arról, hogy merre is járt, de a vadász nem igazán mond semmit a kalandjairól. Végül is ment minden Buffy nélkül is.

Vár még a vadászra egy testhez álló feladat, méghozzá az, hogy visszakönyörögje magát az iskolába, ami nem megy még Joycenak sem. Az igazgató nem engedi, hogy a vadász újra suliba járjon, és Joyce nem akarja, hogy Buffy kimaradjon, így felmerül a magániskola és a magántanuló státusz is, de nincs megállapodás Summers-ék között. Mikor Buffy hazaér, egy elég unszimpatikus Pat nevű nő jön ki a házukból, akit a mama az olvasó klubból ismer. Azt hiszem, ez egy erősen lelkizős rész lesz, de majd még kiderül.

Szóval Joyce Buffy tiszteletére egy vacsorát szervez a barátok részvételével, úgyhogy van némi esti kötelezettség. Joyce annyira meg akarja adni a vacsora módját, hogy leküldi Buffyt a pincébe az ünnepi étkészletért, de a tányérok helyett egy döglött macskára akad a vadász. Buffy körül nem ritka néhány döglött jószág, de ez a macska valami másnak tűnik, főleg akkor, amikor anyucival közösen eltemeti. Az éjjel a cica életre kel és kiássa magát, majd elszalad. Persze nem magától tett ilyet a halott macska, biztos van valami oka ennek a nagy életvágynak.

Joyce egy nigériai maszkot rakott ki a házban, ami szintén nem teljesen élettelen, ugyanis időnként vörösen izzik a szeme. Másnap a mama a frászt is kap, mikor a halott macska végigszalad a házon, így akad egy kis munka Gilesnak. A csapat összeverődik a könyvtárban, de Buffy nem lehet ott, mivel ki van tiltva a suliból, így lehet beszélni róla a háta mögött és az esti vacsoráról, ami időközben szóban bulivá növi ki magát. Este az első vendég a kellemetlen Pat, ki más is lehetne? A második viszont már a banda, így a bulinak a csendes-ülős része ki is marad, és azonnal a hangos-ugrálós résszel kezdődik a móka.

Buffy nem igazán érzi a bulizást, és még Will sem akar vele igazán szóba állni, persze ezt nem igazán ismeri el a kis vörös. Az utcán közben már nem csak a háziállatok kelnek életre, de egy emberi hulla is nyitogatja a szemét, sőt egy korházban meghalt égési sérült is egész eleven kezd lenni. Szóval a maszk miatt kezd egészen sok élő halott mászkálni Sunnydale-ben. A bulin sem jobb a helyzet, mivel ott meg Buffy érzi magát teljesen kívülállónak, hisz akármerre megy, mindenhol kap egy „minek jöttél vissza” jelzést. A sok fura nézés és megjegyzés után Buffy úgy dönt, hogy elég volt, és pakolni indul a szobájába.

Csakhogy közben az összes élőhalott a Summers ház felé tart, valamint Giles is talál valamit a nigériai maszkról, de a nagy buli közepette senkit nem ér el telefonon. Tehát baj van. Közben Will észreveszi, hogy Buffy pakolgat, és persze nem hagyja szó nélkül a látványt. Buffy nem érti, hogy miért bántják a barátai, Will meg azt nem érti, hogy Buffy miért akar újra lelépni. A lányok beszélgetnek a dologról, és mindketten elmondják, hogy mi nyomja a bögyüket, így lassan kezd tisztulni az ég, de a mama is megjelenik, és kitör a vihar. Közben Giles sincs sokkal jobb helyzetben, mert rátámad egy csapat mozgó hulla.

De vissza a buliba, ahol mindenki Buffyt támadja az elszökése miatt. Mindenki pokolian sajnálja magát, hogy nekik milyen rossz volt, mikor a kedvenc vadászuk lelépett a városból. Buffy kezd teljesen kiborulni attól, hogy mindenért ő a hibás, de senki egy percig bele se gondolt, hogy neki mi a bánat nyomja a lelkét. A családi-baráti drámát néhány ablakon beözönlő zombi zavarja meg, ezért a barátok most inkább együtt dolgoznak, mint egymás ellen, és Giles is megérkezik.

Oz, Cordi és Giles a földszinten lopakodnak, Joyce, Willow, Xander és Buffy pedig az emeleten harcolnak a zombikkal. Giles elmondja a lent lévőknek, hogy a maszkot akarják megszerezni a halottak, mert egy démon lakik a maszkban, aki halott emberből tud testet ölteni. Ahogy ezt elmondja a figyelő, Pat - aki időközben meghalt - megszerzi a maszkot, és az arcára emeli, így a maszk démonja testet is ölt a nőben. A némber első körben leüti Buffyt, majd Will felé fordul, akit szintén megtámad, de Buffy kibirkózza a nőt az ablakon. Megy a bunyó Buffy és Pat között, de még kétes a kimenetele.

A démon ereje a maszk szemében van, és Oz-ra is ránéz a fényszemével, akárcsak Willowra. Buffy hamar rájön a lényegre, és szemen szúrja egy vasvillával a szörnyet. Persze a meccs végén mindenki ölelkezik és szent a béke. Másnap Giles szinte megfenyegeti az igazgatót, hogy gondolja végig Buffy visszavételét az iskolába, és mivel Giles nagyon meggyőző is tud lenni, az igazgató hajlik a gondolkodom rajta dolgra. Mivel hamarosan Will és Buffy már a suliban tárgyalják ki, hogy ki nem haragszik már kire, ezért biztos, hogy Giles meggyőzőereje igen intenzív volt.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása