Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 2x04 - The Griffin Equivalency

2008. október 18. 13:00 - Bruzsy

Ha megkérdezném, kit tartotok a legreménytelenebb esetnek az összes kocka közül, mi lenne rá a válasz? Valószínűleg Sheldon. Ez pedig nem igaz, hisz ha végiggondoljuk Rajesh Koothrapali eléggé előkelő helyezést érne el, valószínűleg Dr. Coopert is megelőzve. Pláne ezek után. Penny sikeresen kigyógyult a játékfüggőségből (sorozatfüggőségre nincs hasonló, egy hetes terápia?), így boldogan készül falatozáshoz a csapattal, a kedvüket még Sheldon érkezése, és a kéztörlő vs. kézszárító című értekezése se törheti meg. Azonban megjön Raj is, akinek nagyon jó hírei vannak, de nem mondhatja el őket, mert Penny is itt van a közelben. Szegény srác, Penny végiggondolja a helyzetet, majd úgy dönt, lelép. Lássuk csak, Rajesh nem beszél, Sheldon beszél, Wolowitz meg ott van? Gratulálunk, kislány, jól döntöttél, ennél még az egyedüllét is jobb.

Penny tehát lelép, Raj pedig belekezd a hírek mesélésébe: tavaly sikeresen felfedezett egy bolygót az űrben, 2008-NQ Sub-17, leánykori nevén Planet Bollywood. És most ennek a felfedezésnek köszönhetően a People magazin cikket ír róla a Figyeljünk 30-at 30 alatt című rovatába. Gratulálunk, ez szép teljesítmény, ha valaki nem pedig tudná, mit jelent a cím, ne keseredjen el, Sheldon is ugyanolyan műveletlen, mint mi vagyunk. Szóval nemsokára kiderül, hogy a rovatban minden évben 30 olyan 30 év alatti fiatalember szerepel, akikre figyelemmel kell lenni, különben elnyomják őket a szakterületük előítéletei. Na, ki találta volna ki? Wolowitz még rákérdez, hogy meg lesz-e ő is említve a cikkben, mint a felfedező teleszkóp tervezője, Raj azonban nem tervezi a barátai beleírását, egyszerűen nem illik az indiai nyomorból a csillagokba törő fiatal tudós arculatához.

De még ha csak ennyi lenne a baj az estével... Hisz ott van Sheldon is, aki eleddig folyamatosan törte a fejét, de nem bírt rájönni: hogy a fenébe került bele Raj és People magazinba, amikor ő nem? Végül kénytelen arra jutni, hogy csak a bulvártudósok kerülnek magazinokba, a többiekkel csak akkor foglalkozik a média, ha Nobel-díjat nyernek, vagy ha Zacher Gáborhoz hasonló, mindenhez értő polihisztorok. Így került a Discoveryre is a Brainiac nevű förtelem. Raj persze hogy megsértődik, ott is hagyja a társaságot, neki nincs szüksége ilyen barátokra, a srácok pedig nagyon rosszul érzik magukat.

Akarom mondani a srácok nagyon rosszul érzik magukat, kivéve Sheldon. Az ő magánvéleménye szerint semmi rosszat nem tett, szóval nincs is miért szégyenkeznie. Másnap azonban addig rágják a fülét a többiek, míg úgy dönt: egyszerűbb bocsánatot kérni Rajtól, mint egész hét Leo és Howard könyörgését hallgatni. Viszont van egy probléma: Sheldontól még a bocsánatkérés is vérig sérti az embereket. Nincs mit tenni, majd a fiúk beszélnek, Sheldon pedig csak áll a háttérben, és mosolyog. Valahogy így:

Ú-RIS-TEN! Ez valami elképesztő! Azt mondtuk mosolyogj, nem azt, hogy öld meg Batmant! Why so serious? Szerencsétlen Heath Ledger ehhez képest semmi...  Próbálj meg felvenni valami emberibb mosolyt. Például ilyet:

Hm, fejlődőképes. Mehetünk Koothrapalihoz, meghívjük szépen vacsorára megünnepelni ezt a 30-as dolgot, és minden el lesz felejtve. Rajnak felcsillan a szeme, jó kis programnak ígérkezik, ekkor fut be Gablehauser is ünnepelni, hisz van egy People magazinban szereplő beosztottja. Szóval Raj azt kérhet tőle, amit csak akar. Nem is telik bele pár óra, Koothrapali máris vadonatúj irodában, vasonatúj asszisztenssel tölti a napból hátralevő perceket, új emberként várva, hogy elmehessen vacsorázni és megünnepelni ezt a hatalmas teljesítményt a barátaival.

A jó öreg vacsora, ami Koothrapali hencegésével, Sheldon viselkedésével és Leonard béketűrésével vegyítve valószínűleg Utolsó Vacsoraként is felfogható. Szupernova Raj tehát elviselhetetlen, az érinthetetlenekről szóló agymenése pedig bebizonyítja a srácoknak: nem akarnak ezzel az emberrel még egy percet eltölteni. Így amikor kiderül, hogy Raj meghívta őket is a People fogadására, szépen egyesével mondják le, ahogy jó barátokhoz illik. Penny persze végighalgatja az egészet, ki is akad, hogy képzelik ezt a srácok. Penny, szerintem nem töltötted itt az elmúlt pár percet, anélkül pedig ne ítélkezz. De nem nagyon érdeklik a lányt a konkrét tények, ő boldog, hogyha a barátja mellett lehet a fogadáson. Igen, Raj és Penny randira mennek, még akkor is, ha a lány nem gondolt arra, hogy új alapokra kéne helyezni a kapcsolatukat, amikor igent mondott. A srácok elmenekülnek a fejlemények láttán, Raj pedig ott marad, dicsekszik egy kicsit, hogy ő benne lesz a People magazinban. Csak az a baj, hogy a rossz emberrel teszi...

Charlie Sheen tehát nem lesz ott Raj-zsal, hogy megünnepelje a sikert, de Penny igen, még akkor is, hogyha Koothrapali legszívesebben otthon hagyná, amikor meglátja, mennyire “póriasan” és visszafogottan öltözött ki a lány. Ő persze sokkal szívdöglesztőbb a vadonatúj öltönyével és a húsz Szöcske utáni leheletével. Na igen, mert továbbra is csak részegen tud beszélni a partnerével, hát nem szomorú? Nehéz este vár Pennyre, az már egyszer biztos. Bezzeg a többiekre micsoda izgalmak várnak... Howard “Vízumért bármit” jeligéjű horvát csajokra nyomul (az írók kiszúrták maguknak Közép-Európát?), Sheldon pedig  húszsoros meghatározással küldi el Leot kínaiért. És egy ilyen görbe estét akartak volna ők kihagyni Koothrapaliért? Aki mellesleg lehet, hogy ma este lefekszik Pennyvel... Na az se lenne semmi fejlemény...

Leonard azonban nem aggódik emiatt, ismeri ő eléggé Rajt, hogy tudja, mi fog történni, helyette Sheldon meséje következik arról, hogyan próbált maguknak a Mázli nevű, elütött macskájuk helyett egy griffmadarat alkotni keresztezéssel és génmanipulációval. Az lett volna az igazi háziállat. És hogy ez miért jó? Hát mert komolyan el kell gondolkozni azon a lehetőségen, hogy egy új barátot alkossanak maguknak Raj helyett. Például mesterséges intelligenciával... És nem, Sheldon egyáltalán nem őrült, hogy ilyeneket mond. Ezt még az orvos is megerősítette, amikor az anyja elvitte kivizsgálásra.

Amíg ezek az új barátokról vitáznak, a fogadás is véget ért, Penny segít hazacipelni Rajt, a teleportálás ugyanis eléggé drága mulatság (legalábbis nem tudjuk, milyen az amerikai kannásbor kínálat), úgyhogy újra látogatást teszünk a Raj Mahalban. Azonban a srácnak nem elég, hogy sikerült felvinnie egy ilyen jó csajt a lakásába, rögtön tovább is akar lépni a kapcsolatukban. Például hogy bemutassa Pennyt a szüleinek. Penny egyre kínosabban érzi magát, főleg amikor a leendő félvér gyerekekre is ráterelődik a szó, legszívesebben már az ablakon keresztül is menekülne, de nincs rá lehetősége, egész addig, amíg Raj el nem húzódik rókakölyköket potyogtatni. Na most aztán futás, Penny, amíg kedves az életed!

Másnap reggel vesszük fel a fonalat, Raj már egészen kijózanodott, és próbálna bocsánatot kérni Pennytől, naná, hogy cédulák segítségével. A lány pedig itt adja fel a harcot, annyit ő is megérdemel a tegnap este után, hogy Rajesh Kothrapali személyesen kérjen bocsánatot tőle. Gyerünk Raj, menni fog ez! Jó hosszú készülődés után a srácnak sikerül kinyögnie egy “Bocsi!”-t, úgyhogy minden rendben van, újra helyreállt a barátság. De vajon Raj és Leo között is helyrefog egy ilyen fürdőköpenyes/átölelgetős jelenet után? Reméljük jövő héten kiderül...

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2008.11.13. 18:18:58

Ez is kész volt.. Sheldon mosolya körülbelül mindent vert eddig..:DDD Az ötödik és 6. részt is, pedig ezeken is szétröhögtem magam.. de ez a mosoly bakker..:)

Dunbar 2008.11.17. 18:38:46

Bruzsy, abbahagytad a hogyvoltozást a TBBT-ről, vagy csak csúszásban vagy? Remélem, a második eset áll...

EA 2008.12.04. 21:07:42

Bruzsy, már erősen látszanak rajtam az elvonási tünetek, remélem hamarosan érkeznek az elmaradt hogyvoltok.
Vagy csak neked is húzós a szorgalmi időszak vége?

candyperfumegirl 2010.01.01. 22:17:18

2 napja úgy döntöttem, hogy nem élhetek tovább enélkül a sorozat nélkül (tudhattam volna), és VÉGRE elkezdtem nézni, most tartok a 2. évad felénél. ÚRISTEN! Hát ez valami elborult módon zseniális! IMÁDOM. És a nézéssel párhuzamosan olvastam a hogyvoltokat is, Bruzsy, ezek kurvajók lettek! Kérdésem minden baszogatási szándék nélkül az, hogy most, hogy már magyar nyelven is elindult, folytatod majd valamikor a hogyvoltozást? Szerintem nem csak én olvastam őket szívesen. ;)
*back to dara*

Póniló 2010.04.18. 19:55:04

csatlakozom candy-hez, zseniális a sorozat, és a hogyvoltok is. Ma volt ez a rész a cool-on, bruzsy, számíthatunk folytatásra? annyira jó lenne...

candyperfumegirl 2010.04.18. 23:33:22

Már ideért a Cool? Wow, ez gyors volt. Én meg közben létszer ledaráltam az egészet. :)
süti beállítások módosítása