Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x19 - Lay Down Your Burdens 2/1

2008. október 17. 12:25 - Freevo

Rekordhosszúságú, tízperces felvezetéssel nyitunk: Tyrol rosszat álmodik, Baltar meg már meg is bánta, hogy indult az elnökválasztáson, Roslin mégis halálosan ideges miatta. Eközben megvalósulni látszik Starbuck régi álma, hogy visszatérjenek a Capricára az ottfelejtett ellenállókért, ugyanis az általa lopott cylon űrhajóval és Sharon segítségével képesek pillanatok alatt visszaugrálni a bolygóhoz.

Adama kíséri a feszültségtől nevetőgörcsöt kapott Roslint az első elnökjelölti vitára, aki a pódiumon már újra magabiztosan szól be a tudósból lett politikusnak. Sharon, aki még nem heverte ki a babája elvesztését, baljóslatúan mereng arról, hogy valami sötétség közeleg, amivel fel is üti az epizód hangulatát. A hangárban Cally találja meg a földön fetrengő Tyrolt, aki annyira rosszul viseli, ha felébresztik álmából, hogy agyonveri a hörcsögarcú lányt.

Roslinék az első vita után meglehetősen jól állnak, hiszen Baltarnak csak egyetlen fegyvere van ellene, a nő úgynevezett vallási fanatizmusa, amellyel önmagát prófétának deklarálja. Ezt a tudós is tudja, és a támogatója, Zarek is arra próbálja sarkallni, hogy továbbra is támadjon ezzel. Tyrol főnök hamar megbánta, amit Callyvel tett önkívületben, és egy furcsa paphoz fordul vallási tanácsadásért, aki arról próbálja meggyőzni, hogy az imának semmi értelme, az istenek úgysem válaszolnak.

Starbuckék intravénásan rákötik Sharont a cylon hajóból kioperált szerves alkatrészekre, hogy így kalkulálják ki az ugrási koordinátákat, majd úgy két tucat Raptorral nekivágnak a hosszú útnak, amely reményeik szerint a Capricára vezeti majd őket. Kedvenc pilótacsajunk, Racetrack azonban hibásan kapja meg az első adag koordinátát, és rossz helyre érkezik meg a gépével.

A modortalan papnak sikerül kihúznia Tyrolból, hogy rémálmai voltak, és ezért reagált kissé hevesen az ébresztésre. A főnök ugyanis a Sharonnal való afférja óta meg van róla győződve, hogy ő is cylon, ezért minden éjjel lassított felvételben a halálba veti magát a hangár függőfolyosójáról. Ez hiúsult meg a legutóbb, és ezért kapott büntetést Cally.

Racetrack és a társa azt sem tudják, hogy vannak, annyira zavarja valami a radarjaikat, de azért sikerül kiszúrniuk egy emberi életre alkalmas bolygót maguk alatt. Gyorsan vissza is térnek a felvételeikkel a Galacticára, és jelentik, hogy primitív élet nyomaira bukkantak, a közelben lévő csillagköd zavaró sugárzása miatt pedig valószínűleg a cylonok sosem vennék észre az eléggé kietlen planétát.

A hírek hamar elterjednek a flottában, és Zarek rögtön rájön Baltarral, hogy ez az az aduász, amivel megfordíthatják a választások kimenetelét. Roslinon eddig nehéz volt fogódzkodót találni, mert mindenben az emberek oldalán állt, de a bolygó kérdésében biztosan összekülönbözhetnek. Ha elkezdik a végleges letelepedés lehetőségét promotálni, arra harapni fognak a választók, akik megunták már a Föld keresését.

Igaz, hogy a hosszútávú berendezkedésre nem túl alkalmas a sivár bolygó, de majdnem mindenki megörül a pihenő lehetőségének. Roslin legfeljebb rövid időre hajlandó itt megállni, amit Tory szerint is ellene fordíthatnak Zarekék.. A következő vitán így is történik: a tudós az elnöknő orra alá dörgöli egy Roosevelttől kölcsönzött gondolattal, hogy még a félelemtől is félelemben tartja az embereket, pedig itt az új remény egy kis nyugalomra a cylonoktól, hát miért ne használnák ki. Erre Roslin halkan, Dick Cheney-sen azt feleli neki, hogy bassza meg magát.

A pap győzködni próbálja Tyrolt arról, hogy nem ugyanolyan alvó cylon ügynök, mint Boomer volt, és nem kell attól tartania, hogy valami szörnyűséget fog elkövetni, mert arra az emberek önmaguktól is képesek. Tyrolra persze nem hatnak az érvek, amit az atya elviccel azzal, hogy akkor talán ő cylon, és még sosem látta a főnököt a megbeszéléseiken.

Starbuckék megérkeznek a Capricára, egyenest a légkörébe, nehogy az odakint keringő cylonok észrevegyék őket, így elvesztenek még egy hajót, amelyik szerencsétlenül egy hegybe ugrott bele. A felszínen már gyaloglábbal folytatják a felkelők keresését, akik csodák csodájára pont feléjük menekülnek az erdőben. Szinte arra sincs idejük, hogy megörüljenek egymásnak, a felkelők nyomában lévő cylonok máris felbukkannak, és bombázni kezdik őket.

Vége az első résznek, jövő héten a második évad extrahosszú fináléjával folytatjuk.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.10.17. 17:59:38

A felvezetés a rész elején az egyik (ha nem A) kedvenc jelenetem a BSg-ből. (úgy, hogy még csak a 3x15-ig láttam)
süti beállítások módosítása