Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x09 – A próbatétel

2008. október 07. 14:00 - foxglove (törölt)

Az előző részekben Darla felváltva felbukkant és eltűnt, Angel pedig felváltva tervezte a megölését és a megmentését. Legutóbb Darla azt kérte tőle, hogy változtassa át, de Angel újdonsült morális elveivel ez már nem igazán egyeztethető össze. Ráadásul a Wolfram és Hart is keresi a nőt, és Angel igyekezete ellenére ők találják meg először. Lindsey a W&H irodába viszi Darlát, Hollandnak van némi mondanivalója számára, és akármi is legyen az, Darla nagyon nem örül neki. Angel és Gunn már csak egy üres, különösen lepattant motelszobát találnak, aminek nemhogy szép kilátása sincs, de az is csoda, hogy nem kóricálnak benne patkányok szabadon. Darlának nyomós oka kellett, hogy legyen, amiért ezt a helyet választotta. Angelnek erről eszébe jut valami….

…1765-ből. Franciaországban vagyunk, Darla és Angel egy Holtz nevű, különösen elvetemült vámpírvadász elől menekülve egy bűzös istállóban éjszakáznak. Angel azon tűnődik, hogy lehetséges az, hogy tudomást szerzett róluk. Nos, talán nem kellett volna a legdrágább fogadókban megszállni és megenni az inasokat, mondja Darla elnéző, „ezt a fiút sem az eszéért szeretem” mosollyal. Témánál vagyunk, Darla incselkedő hangulatban van, csakhogy egy bedobott, égő fáklya elrontja a hangulatot.

Jelen. Mivel Angel nem hajlandó eleget tenni fiúi kötelezettségeinek, Darla úgy dönt, hogy megkéri az első útjába eső vámpírt, hogy változtassa át. Szerencsétlenségére a szóban forgó vérszívó egy félidióta, lúzer, 1992-es évjáratú fickó, akinek nem igazán fűlik a foga (szó szerint) az egészhez, mivel „nem akarja magát elkötelezni”. Darla türelmetlenül alkudozni kezd, oké, akkor csak használja ki ameddig akarja, utána tetszés szerint eldobhatja. Ennél meggyőzőbb érvet nem is mondhatott volna, Darla útmutatásait követve a fickó máris a tettek mezejére lép, illetve lépne, ha Angel nem szúrná át egy karóval a kritikus pillanatban. Angel megpróbálja rábeszélni Darlát, hogy élvezze ki az emberi lét előnyeit, amire Darla ingerülten a fejéhez vágja, hogy kiélvezné ő, de nem tudja, merthogy haldoklik. Alig két hónapja lehet hátra, úgyhogy kicsit sietős a dolga. Angel döbbenten hallgat.

Flashback. Az istálló lángokban áll, a lincselők, Holtz vezetésével körülvették a párocskát, és a napfelkelte is közeleg. Minden adott, hogy kalandjaik itt véget érjenek, de Darlának más tervei vannak. Leüti Angelt, a „haljunk meg együtt, rockandroll” monológja kellős közepén, és pajkos mosollyal az arcán ellovagol, meg sem áll egészen Bécsig.

Jelen. Angel, a flashback tanulsága ellenére is ragaszkodik ahhoz, hogy segítsen a lányon. Amúgy is hülye lenne megbízni a Wolfram és Hartban. Igaz, hogy Darlával az oldalán ők is több száz évig gyakorolták az átba pszichoterror művészetét, de ők csak lelketlen vérszívó szörnyek voltak, Wolfram és Harték pedig ügyvédek. Vagyis profik. Angel Cordy és Wes nem éppen szívélyes vendéglátására bízza Darlát, ő pedig a kedvenc ügyvédjéhez, Lindsey-hez csörtet. Lindsey, akinek úgy tűnik, hogy feltett szándéka, hogy az este folyamán vagy lerészegedjen, vagy megveresse magát (esetleg mindkettő), meglepő módon behívja a küszöbön toporzékoló Angelt a lakásába. A vámpír kap az alkalmon, és ott folytatja, ahol abbahagyták: a fojtogatásnál. Lindsey fásultan elővesz vagy tíz orvosi különvéleményt Darla állapotáról, és mindegyikben ugyanaz áll: Darla haldoklik. Ugyanolyan állapotban van, mint a vámpírrá változását megelőző napokban, vagyis a szifilisz végső stádiumában, amit a modern kor gyógyszerei sem képesek kezelni. Angel végre kiolvassa Lindsey szép szemeiből, hogy az ügyvéd szerelmes Darlába, ki is röhögi miatta rendesen. Lindsey viszont a szemére a veti, hogy neki hatalmában állna megmenteni a lányt, és mégsem teszi. Vagy átváltoztatja, vagy végignézheti a halálát: ezek a tények. Kell lennie más megoldásnak is, mondja Angel, és el is indul megkeresni azt.

És hol máshol kaphatnának útmutatást, mint Lorne démon-karaoki bárjában. Amíg Darla a színpadon énekel, Angel és Lorne megtanácskozzák a jövőt. Lorne azt állítja, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet megváltoztatni, de talán egy hangyafarknyi esély mégiscsak van. A feladat veszélyes, annyira, hogy akár Angel életébe is kerülhet. Angel természetesen lelkesen rábólint. Lorne egy üres medencéhez küldi őket, amibe a vámpírnak az utasítás szerint fejest kell ugrania. Darla komplett idiótának nézi, de Angel azzal bíztatja, hogy ez az egész a hitről szól, és másrészt, ha nem sikerülne, legfeljebb láthat valami vicceset. Angel ugrik, és a medence aljáról megnyílik egy portál.

Egy lakáj kinézetű úriember fogadja Angelt, és üdvözli a próbatételen. A szabályok a következők: a próbatétel három feladatból áll. Ha mindhármat kiállja, Darla egyből helyrejön. Ha nem… akkor azonnal meghal. Ja, és mindhármat félmeztelenül, mezítláb, és persze fegyvertelenül kell végrehajtani. Az első feladat: átjutni egy vasrácsos kapun, gyerekjáték. A lakáj jó szórakozást kíván, ő és az odateleportált Darla egy másik helységből fogják követni az eseményeket. Ahogy eltűnnek, egy kardos-sodronyinges zöld démon ugrik elő, és ütni-vágni kezdi a vámpírt. Angel valahogy megkaparintja a kardját, és derékban kettészeli a démont, de a kapu nem nyílik ki. Viszont a démon összeforrasztja magát. Angel megint kettévágja, és ezúttal a testrészeit külön-külön a terem két legtávolabbi pontjához kötözi egy vaslánccal.

A kapu végre kinyílik, jöhet a következő feladat. Angel egy folyosóra jut, ezen kell végigmennie, csakhogy a folyosó padlóját és falait feszületekből készült intarziák borítják végig. Na ezért kellett ennyire nekivetkőzni (persze a kötelező Angel félmeztelen!-fixen kívül). A következő kapu kulcsa pedig természetesen egy szenteltvízzel teli tálban van.

Angel túljut a második próbán, és kissé megviselten megérkezik a következő színhelyre, ahol rögtön láncra is verik. Megjelenik a lakáj, udvariasan megdicséri az eddig teljesítményét, majd beindít egy szerkezetet, aminek következtében az Angellel szemközti falból legalább száz, kilövésre kész vaskaró húzódik elő. Vagyis az a dolog, amit egészen biztosan végez egy vámpírral. A lakáj megerősíti Angel gyanúját: ez már tényleg a végső próba, minden értelemben. Csak úgy nyerhet Darla új életet, ha Angel a sajátját áldozza fel érte, de ehhez a vámpír beleegyezésére van szüksége. Angel elfogadja az ajánlatot. A karók élesítve, Darla könnyek közt sikolt, és…

Angel felöltözve találja magát, amint a lakáj lelkesen gratulál neki: kiállta az utolsó, „önfeláldozás” című próbát is. Jöhet az alku rá vonatkozó része. Hozzákezd a művelethez, a kezét Darla fejére teszi, de egy pillanat múlva zavartan visszakozik. „Ez igazán kínos, de a hölgy egyszer már kapott új életet. Nem adhat neki második esélyt, mert már megkapta. Talán ha már az elején tisztázzák ezt, nem kellett volna végigcsinálni az egész próbatételt, bármennyire elbűvölő élmény is volt” – mondja a lakáj, és szomorú fejcsóválások közepette eltűnik. Angel a tehetetlen dühében ízzé-porrá zúzza a berendezést.

Darla motelszobájában vagyunk. Angel tétován felveti, hogy talán mégis vámpírrá kellene változtatnia a lányt. Darla ellenkezik, a próbák felnyitották a szemét, és meglátta, hogy Angel mennyire törődik vele, és azt is, hogy talán a második esély nem az életre, hanem a halálra vonatkozik. Vagyis a halált választja. Angel vigasztalva átöleli, és megígéri, hogy végig mellette lesz majd. Ebben a pillanatban egy csapat fegyveres fickó betöri az ajtót, Angelt megbénítják egy sokkolóval, megkötözik, Darlát pedig lefogják. Badass Lindsey lép be, felemeli Angel fejét a hajánál fogva, és a fülébe sziszegi: „Mégis mire számítottál?” Drusilla alakja bontakozik ki a sötétben, aki egyenesen Darlához megy, és hidegen mosolyogva elvégzi az átváltoztatást.

Címkék: angel
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.10.08. 10:52:51

Nagyon kafa rész volt csak annyi hogy Darla elég csini volt. Nem éppen úgy nézett ki mint egy végső stádiumú szifiliszes... :)

foxglove (törölt) 2008.10.08. 12:05:46

Az egyik kedvenc részem, amikor először láttam, nagyon ütött a vége.
süti beállítások módosítása