Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x07 – Nobody Puts Baby in the Corner

2008. október 05. 11:30 - foxglove (törölt)

Veronica és Duncan A nagy Lebowski-estet tartanak Duncan lakosztályában, ami úgy tűnik, Veronica egyik kedven filmje lehet, legalábbis a szöveget kívülről tudja . Duncan ezt nem értékeli annyira, szeretné kicsit más irányba terelni a dolgokat, amikor Logan érkezik „haza” és levágódik melléjük a kanapéra. Kínos. Még kínosabb, hogy Kendall is megjelenik, Loganhez jött papásmamást játszani. Veronica rosszul van, ehh, mit akar Logan ezzel a vénséggel, van már vagy… 25 éves is, te jó ég. Ami azért vicces, mert Charisma nyilvánvalóan több ennél, de ha jól számolom, Kristen Bell pont ekkor éppen 25 éves volt.

Logan nemi élete tehát szépen karban van tartva, ezért is nagy meglepetés Veronica számára, amikor másnap a Neptune High női mosdójában találja a fiút. Hja, a régi szép emlékek. Logan is felidézi a múltat: „Emlékszel, amikor a csapnak dőlve csókolóztunk, a lábaddal a derekamon?” Most azonban nem repetázni jött, hanem segítséget kérni. A szemtanúról van szó, aki Logan szerint hazudik, mint a vízfolyás, és tudni szeretné, hogy miért. Veronica mélyet sóhajt, na jó, most utoljára.

Ahogy Veronica kilép az ajtón, Duncan ragadja meg a kezét, és ügyet sem vet arra, hogy a barátnője az imént a barátjával zárkózott be a mosdóba. Nemrég Lizzie, Meg húga átadta Duncannak a nővére laptopjának tartalmát, benne a teljes levelezését, ezt tudjuk. Duncan nem bírt a kíváncsiságával, és beleolvasott ezekbe (ez a Veronica-effekt), és rájött, hogy Meg a gyermekvédelmi szolgálattal levelezett. Valamelyik gyereket, akire Meg vigyázott, bántalmaztak a szülei (lelkileg), csakhogy Meg nem említett nevet a levelekben. Duncant gyötri a… szociális érzékenysége, meg kell találniuk ezt a fiút, Meg ugyanis fiúról beszélt.

Konkrétabban: 7-10 év közötti, pszicho szülőkkel rendelkező fiúról. Veronica megpróbálja elmagyarázni Duncannek, hogy ez egy elég tág fogalom, de Duncan nagyon felhergelte magát (Teddy Dunn színészi képességeihez mérten, persze). Megnél van egy „penitenciafüzet”, amolyan írd le százszor, hogy soha többet nem csinálsz ilyet, ha ez meglenne, akkor össze tudnák vetni azoknak a gyerekeknek a kézírásával, akikre Meg vigyázni szokott. Csakhogy a Mannings-házban sem Veronica, sem Duncan nem szívesen látott vendég, pár napig még várni kell az akcióval, hogy üres legyen a ház.

Addig is, Veronica fogja helyettesíteni Meget a bébiszitterkedésben. Lássuk az egyes számú jelöltet, aki a Fuller család szeme fénye, a jólfésült kis Edwin. Veronica kap Mr. Fuller-től egy menetrendet az estére nézve, amiről senki nem mondhatja, hogy nem rugalmas, hiszen minden időtöltés között van öt teljes perc szünet. Edwin percre pontosan betartja a menetrendet, és amíg „színezés” menüpontot teljesíti, Logan oson be a házba, fejleményeket megtudni. Szóval, a tanú neve dr. Tom Griffith, egy híres és elismert plasztikai sebész, csakhogy Logan másvalakit látott a hídon. Merthogy igen, mégiscsak emlékszik az arcára, erről hazudott a rendőröknek. Fullerék elégedettek Veronicával, méghozzá annyira, hogy a ház ura, miközben kikíséri a lányt, lazán megemlíti neki, hogy szívesen látja hétvégén a hajóján is, ha esetleg „bolondozni” támadna kedve. A kis Edwin pedig volt olyan bűbáj, hogy még le is rajzolta Veronicát, ööö, letépett fejjel. Hát nem édes?

A kettes számú jelölt Ms. Hauser kisfia. Ms. Hauser a Neptune Highban tart órákat, szexuális felvilágosítás témakörben, ha már egyszer saját szexuális élete nincs (a férje elhagyta egy másik pasiért, kínos), akkor legalább mások kedvét is elvegye jeligével. Veronica nála is bepróbálkozik bébiszitterként, de Ms. Hauser simán lekoptatja. Veronica persze megtalálja a gyenge pontját (ami ugye a pasihiány), és a szekrényébe ügyeskedik egy meghívót a seriffhivatal adománygyűjtő agglegény-árverésére (Veronica személyre szóló meghívóváltozatot készített, amin Lambünk félmeztelenül pózol). Pénzért pasi lehet venni, királyság, Ms. Hausernek hirtelen mégiscsak égető szüksége lesz egy bébiszitterre. Így aztán, Veronica megismerheti Albertet, akiről a legfontosabb tudnivaló, hogy szigorú diétára van fogva, és nem tévézhet. Amint az anyja kiteszi a lábát a házból, Albert máris üvölteni kezd fagyiért, de végül a tévé jótékony hatásának köszönhetően teljesen bekábul, mire Ms. Hauser visszaérkezik (Sacks helyettes volt a szerencsés kiválasztott, egyébként).

Közben Casablancaséknál is vannak történések, egy ügyvéd ismerteti a család anyagi helyzetét. A fiúknak van saját hagyatéki alapjuk, amihez 21 éves korukban jutnak hozzá, Kendallnak viszont az ég világon semmi nem jár. Ha ez nem lenne elég büntetés neki, az igazi Mrs. Casablancas is megjelenik, aki bár imádja az ő két szép fiacskáját, de azért annyira nem, hogy együtt éljen velük, így inkább jóváhagyja a hagyatéki alapot. Dick ennek örömére megajándékozza Kendallt egy csinos szobalányruhával, hogy szoktassa az új felálláshoz.

Másnap Veronica dr. Griffith rendelőjébe megy, mint potenciális páciens. A „mondja el, mit nem szeret magán” kérdésre sorolni kezdi: hát először is, szükség lenne implantátumra, ez elég egyértelmű. Aztán le kéne szedni a púpot az orráról, és a szájával is kezdeni kéne valamit. Az orvos azonban megtagadja, hogy bármilyen beavatkozást elvégezzen rajta, Veronica úgy jó, ahogy van, maximum egy pszichológust kellene felkeresnie, az önkép-zavaraival. Erkölcsileg és etikailag elég feddhetetlennek néz ki, de Veronica nem lenne Veronica, ha nem követné a biztonság kedvéért. Dr. Griffith egy szivarboltba megy, szivart venni, ezt még mindig nem lehet becstelennek nevezni. Az viszont már egy más kérdés, hogy Mars-apuka szerint ez a bizonyos szivarbolt egy igencsak hírhedt drogtanya.

De most jöjjön a hármas számú jelölt, Rodney, aki Woody Goodman polgármester fia, Gia kisöccse. Bébiszitterkedéssel felesleges is lett volna próbálkozni, arra csak addig volt szükség, amíg Gia vissza nem költözött Neptune-ba. Veronicának sokkal körmönfontabb terve van: ráveszi Giát, hogy hívja meg egy ottalvós „csajos estére” a házukba. Hát ez komoly lesz. Ott kezdődik, hogy az előszobai gardróbban mindenkinek külön, felcímkézett cipősdoboza/polca van, még a vendégeknek is. Aztán, Giának meglepetése van, ez jót már nem jelent. Bevezeti Veronicát a hálószobába, ahol egy rakás pizsamába öltözött lányt talál: egy részük ugrál és táncol az ágyon, más részük egymás haját fonja. És mindeközben, zenei aláfestésnek Rhianna. Erre még a Narrátor sem talál szavakat, nem is kell, mert Veronica szeméből látszik, mire gondol: ez maga a pokol.

Goodmanék is elég érdekes nézeteket vallanak gyermeknevelési téren, szegény Rodney már azzal bajba kerül, hogy véletlenül vizet borít a szőnyegre. 7-10 éves fiú: kipipálva, pszicho szülők: kipipálva. Miután a vártnak megfelelően a csajbuli annak jegyében zajlik, hogy kinek nagyobb a segge, mennyi szénhidrát van a pizzában és a Micsoda nő minden idők legjobb filmje; Veronica gyorsan ki is használja az első lehetséges alkalmat a menekülésre.

Kendall estéje hasonlóképpen érdekesen alakul. Először ágyba bújik Logannel, aztán őszintén bevallja neki, hogy az érzései időközben elmélyültek iránta. Legszívesebben mindig vele lenne, ebben a szép kis lakosztályban például, biztos anyagi hátterel a háta mögött. Logan válaszul őszintén kiröhögi, ennyit azért nem ér meg neki a szex. Kendall ezután Duncannél próbálkozik, „véletlenül” levetkőzik előtte, és nem is annyira burkoltan felajánlja neki a szolgáltatásait. Duncan szóhoz sem jut.

Közben elérkezett a Mannings-család Biblia körének estéje, Veronica és Duncan pedig betörnek a házba, hogy megszerezzék a penitencia-füzetet. A füzet a szokásos rejtekhelyen van, a szellőzőrács mögött, ez a módszer szájról szájra, kézről kézre vándorol a Neptune High-ban. Duncan a füzet mellett egy levelet is talál, amit szép csendesen zsebre is tesz, anélkül, hogy Veronicának szólna róla. Veronica összeveti a kézírást a megszerzett írásmintákkal (minden családtól hozott egyet), de egyik sem egyezik, főleg, hogy ez egy kislány kézírása. A Mannings-testvérek fényképét nézve Veronicának rádöbben, kiről volt szó: Meg kishúgáról, Grace-ről.

Grace szobájában, a szekrényében megtalálják a többi füzetet, legalább száz van belőlük. Veronica zajt hall a szekrény mögül, és egy titkos ajtó mögött ott találja a bebörtönzött Grace-t. A kislány annyira meg van rémítve, hogy ki sem mer jönni a szülei engedélye nélkül. Ebben a pillanatban Mr. Mannings esik be az ajtón, baseball-ütővel a kezében, és üvöltözve kihívja a seriffet. Mannings persze úgy azt állítja, hogy a hazug kurva és a barátja csak kitalálták az egész nevetséges történetet, bezárt kislányok, még mit nem. Lamb seriff szó nélkül megbilincseli Veronicát és Duncant, és beülteti őket a kocsijába. Lamb visszamegy, egyenesen a szekrényhez, még mindig egy szót sem szólva, és megtalálja a rejtekhelyet. Mannings felháborodik, „Én vagyok az áldozat! Nincs joga csak úgy idejönni és kutakodni”. Lamb végre megszólal: „Vicces. Ezt a beszédet már az apámtól is hallottam.” Lamb egy utcával arrébb kirakja Veronicát és Duncant, ő maga pedig visszamegy a Mannings-házhoz, és a ház előtt őrködik, de nagyon úgy tűnik, hogy nem betörőket, hanem a szadista apát akarja elkapni. Na ezért nem lehet nem szeretni például Lamb seriffet.

Címkék: veronica mars
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.10.05. 12:10:27

Ez egy nagyon durva rész volt, az egyik legjobb az évadban.

KiWiSaGe 2008.10.05. 13:03:33

Igen ennek én is örültem főleg, hogy legalább már nem csak évad végén sokkolnak minket ilyen durva részekkel hanem a kutya gyilkos és tolvaj barátnő mellé besuvasztanak néhány érdekesebb témát is.
süti beállítások módosítása