Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x16 - Sacrifice

2008. szeptember 26. 13:00 - Freevo

Egy ismeretlen nő szobájában vagyunk, ahol körös-körül fényképek, feljegyzések és újságcikkek borítják a falat a cylonokról, illetve az állítólag a Galacticán tartózkodó második Sharonról. A nő, akiről időközben kiderül, hogy Dana Delany, különféle összeesküvés-elméleteket sző az ellenségről, mióta a férje odaveszett az egyik összecsapás során.

Adama admirális Roslin elnökkel és az asszisztensével, Billyvel hallgatják, hogy a rádión éppen a titokzatos második Sharon-modellről beszélnek, akit többen is láttak a Galactica folyosóin. Billy szerint fel kéne fedni a fogoly létezését, de nem tudja befejezni az érvelését, mert sürgős dolga támad a csokibőrű barátnőjével, Duallával: megkéri a kezét.

Dee egy ideje már az admirális fiával is meglehetősen jó kapcsolatokat ápol, így képtelen igent mondani. Nemsokára a luxushajón látjuk őt viszont, immár Lee társaságában, ahogy éppen a Billyvel történt eljegyzési fiaskót ecseteli. A bárban van Ellen Tigh is, az első tiszt neje, valamint az imént megismert Dana Delany, pisztollyal az övében.

Megjelenik Billy, rajtakapva a Lee-Dee párost a közös italozgatáson, és jól lehordja a nőt, amiért titokban tartotta az afférját. Lee magukra hagyja őket a kínos pillanatok közepén, és Tigh feleségével beszélgetve kiszúrja pisztolyos nőt. Ellent karon fogva behúzódik a mosdóba, és onnan figyeli az eseményeket.

Néhány fazon mozgolódni kezd a bárban, az egyikük meghúzza a vészjelzőt, mire az ajtók bezáródnak, ők pedig belelövöldöznek a levegőbe. A túszokat a falhoz állítják, csak Ellen és Lee maradnak észrevétlenül, így a pilóta beveti magát az egyik szervizjáratba, kezében a nő szárazjégtől füstölgő italával.

Ellen kifut a mosdóból, és tudatja a túszejtőkkel, hogy életük legnagyobb hibáját követik el, mivel ő az első tiszt felesége. Dana Delany erre fölhívja a Galactica vezérlőjét, hagyja, hogy hallják Ellen hangját, és elmondja az egyetlen követelését: Sharon Valeriit. Ezalatt Lee a szerelőjáratban talál egy széndioxid-szenzort, és telefújja a kipárolgó szárazjéggel.

A túszejtők beküldenek valakit tisztázni a mosdót, akit Lee el is kap, hogy hősködjön egy kicsit, de hamar leállítják azzal, hogy Dualla kivégzésével fenyegetik. A szárazjégtől meghibásodást jelez az oxigénellátó, amit Lee úgy állít be, hogy valószínűleg a lövöldözés során találtak el valamilyen vezetéket, ezért a Galacticának be kell küldeni egy szerelőt.

Szerencsére ugyanezen a fedélzeten tartózkodik Starbuck is, aki álruhába bújva megy be a bárba, hogy felmérje a helyzetet, miközben úgy tesz, mintha légkondit szerelne. Ellen Tigh nem tudja leplezni, hogy felismerte a pilótát, így tönkreteszi az álcát, és az akció lövöldözésbe fullad: Starbuck egy túszejtőt szed le, azok meg a beérkező katonákat, és végül a csaj még Leebe is ereszt egy golyót véletlenül.

Lee segítségére Dee és Billy sietnek, de ilyen súlyos sebbel nem sok ideje lehet hátra. Dana Delany vérszemet kap a gyilkolászástól, és most már Ellen Tigh kivégzésével fenyegetőzik. Adama ezt már nem hagyhatja, és belemegy az alkuba, de csak úgy, hogy Sharont holtan adják át nekik.

Megérkezik Adamáék hajója, fedélzetén az admirálissal, Sharon holttestével és egy csapat tengerészgyalogossal. Átadják a hordágyat a túszejtőknek, ám nem telik sok időbe, és észreveszik, hogy akit kaptak, az nem a második Sharon, hanem a hetek óta halott Boomer.

Bosszúból Deet akarják kivégezni, de Billy épp időben löki félre az egyik túszejtőt, és ereszt egy golyót egy másikba, aki azonban még képes visszatüzelni. Ekkor megérkeznek a tengerészgyalogosok, és a többi terroristával is végeznek.

Billy halálos lövést kapott, a hullaházban Roslin vesz tőle könnyes búcsút. Ezalatt a gyengélkedőn Lee már átesett az életmentő műtéten, és Dualla virraszt fölötte, amíg meg nem gyógyul.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2010.02.08. 19:08:10

Helló Freevo!

Nem tudom mostanság figyeled-e a régi BSG hogyvoltjaidat és ennek kommentjeit, de én igen, mivel nagy rajongója lettem a sorozatnak.

Még csak itt tartok (2x16) és mindig elolvasom az összefoglalóidat, sokat segítenek képben lenni.

Először egy szolgálati közlemény,
ez a részösszefoglalód nincs megcimkézve, így kutatnom kellett a sok hogyvolt között,
nem tudom utólag tudnád-e cimkével ellátni.

Valamint kíváncsi lettem volna a véleményedre ezzel a résszel kapcsolatban, mert szerintem ennél szarabb részt még nem láttam. Ez egy tíz per nulla, és akkor még nem is mentem minuszba. :-)

Részletezhetném is a hülye jeleneteket, a logikátlan húzásokat (pl mikor Ellen kiszalad a wc-ből, aztán Lee is kimegy, de minek, a született feleség motivációját sem értettem, Lee a tűzpárbajban sétálgat, na meg szegény Billit is kicsinálták...) áh de inkább nem sorolom, szinte minden jelenet, de az egész rész úgy ahogy van szar volt,
és bár este 11-kor lett vége ennek a résznek, de én folyamatosan hangosan káromkodtam :-) egyszerűen nem hittem el amit láttam.

Kíváncsi vagyok Te mit gondolsz.

Üdv!
süti beállítások módosítása