Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x06 – Thor szekere

2008. szeptember 13. 17:00 - Llew

Carter bolygóközi megfigyelő állomásról tartott kiselőadását a kapu aktiválása szakítja meg. Azonosítatlan utazó közeledik, majd csattan nagyot az íriszen. Mint kiderül, valójában nem utazó volt, hanem egy tárgy jött, pontosabban az a radioaktív jelződoboz, amit hőseink Thornak címezve hagytak a Cimmerian. Na, erre mindenképp válaszolni kell, de azért jobb, ha egy szondát küldenek előre, hátha az asgardiak zabosak a goa’uld csapda elrontása miatt. A szonda képei nyoma sincs dühös kis E.T.-knek, vannak helyettük halott vikingek és jaffák, valamint Gairwyn, aki él és a segítségüket kéri.

A csapat nagyon lelkiismeretesen a saját hibájának tekinti a goa’uld megszállást és erről a tábornokot is sikerül meggyőzniük, szóval indulhat a felmentő akció. Négyen a jaffa seregek ellen. Megérkezve a Cimmeriára O’Neill rögtön ki is szúr három épülő piramist. A kukacosok nem vesztegetik az idejüket. A bokrok közül Gairwyn bújik elő, és barátságosan üdvözli a csapatot ahelyett, hogy meleg éghajlatra küldené őket, amiért ekkora szarba keverték őket. Ráadásul a halottak a férje és annak testvérei, akik a doboz átdobásakor haltak meg. Nincs idő tovább folytatni a csevegést, mert jaffák kezdenek rájuk lövöldözni.

Rövid fogócska-bújócska után lerázzák üldözőiket, majd Daniel javaslatára elindulnak Kendrához. Ex gazdatestként hátha segíthet. Meg is találják őt és a családját, de segítséget nem nagyon kaphatnak tőle, tekintve, hogy egy temetőben vannak. Ezt Gairwyn talán közölhette volna előbb is, de a kitérő mégsem haszontalan. Kiderül, hogy Carter Jolinarnak köszönhetően képes a goa’uld eszközök használatára. (Nem lettek sírrablók, a tetejére voltak téve.)

Elérve a menekültek barlangját a csapat kétfelé oszlik. O’Neill és Teal’c Olaf társaságában felderítésre indulnak, Carterék pedig Gairwynnel a barlangban maradnak. Szerinte Thor hatalmának csarnokában találnának megoldást a helyzetre. Jack meglesi a piramisokat, közben Teal’c a goa’uld család történetről világosítja fel. Hórusz, a kukac aki a bolygóra jött, Ré és Hathor fia ezen kívül nagy hódító. Hamarosan személyesen is összefutnak vele, mert jaffái társaságában elkapja a hátra hagyott Olafot. Mentés közben csak a kíséretét tudják lelőni, a személyi pajzsa miatt.

A barlangban kupaktanácsot tartanak. O’Neill szerint csak megfelelő tűzerőre lenne szükségük, az pont nincs nekik, és már a kaput is őrzik. Pedig jól jönne, mert Teal’c szerint - egy újabb rosszul alkalmazott földi kifejezzéssel élve - a kedélyek hamarosan fölcsillapodnak. Abban maradnak, hogy Daniel és Sam megy a hatalom csarnokát keresni, ami reményeik szerint fegyvert rejt. Jack és Teal'c marad gerilla akciózni. Az erdőben Samék csarnok helyett egy pöröllyel díszített oszlopot találnak. Már éppen Gairwynt cseszegetnék, amikor Daniel hozzáér az oszlophoz, az meg átsugározza őket egy valódi csarnokba.

Hologram Thor közli velük, hogy minden jött-ment azért nem kapja meg a fegyvertár kulcsát, azt ki kell érdemelni. Már rohannának is a csarnokban lévő pörölyhöz, mikor a padló leszakad előttük, és csak egy gerenda marad. Carter simán átsétál, de Gairwyn félúton bepánikol és nem mer tovább menni. Az utolsónak maradt – mellesleg tériszonyos - Danielnek kell átvinnie. Mikor a nő a kezét nyújtja neki, megcsúsznak és a semmibe zuhannak. Egészen a korábban leszakadt padlóig, ugyanis az egész csak trükk volt. Thor szórakozik velük, de mivel önzetlenek és bátrak, így tovább jutottak a második fordulóba, ahol a fejüket kell használniuk.

O’Neillék ez alatt menydörgés(akna) és villám(botfegyver és géppisztoly) segítségével végeznek egy jaffa őrjárattal, de a másik már a nyomukban is van. Daniel kissé nehezen boldogul a rúnák titkának megfejtésével. A hologram meg is unja a várakozást, és javasolja, hogy próbálkozzanak újra később. Daniel is nyomás alatt teljesít jól, mint McKay, mert pikk-pakk rájön, hogy a π a válasz. Már csak el kéne magyarázni, hogy mi az, de egy kis alapvető matematika segítségével azt is megoldják.

A jutalom se marad el, de fegyver helyett valami sokkal jobbat kapnak. A hologram harcos eltűnik és a helyén egy kicsi, nagyfejű, nagy szemű, szürke, az UFO leírásokban gyakorta szereplő idegen jelenik meg. Ő Thor az asgardi csillagflotta főparancsnoka. Ez, pedig már nem az üzenetrögzítő, hanem élő adás a Biliskner csillaghajóról. Danielék elmondják, hogy van egy kis goa’uld problémájuk, a szétlőtt védelmi rendszer miatt. Fegyver viszont nincs, mert a próbák valójában azt mérték, hogy elég fejlettek e a cimmeriaik a valóságot befogadni az asgardiakról. Helyette vissza teleportálják őket a kiindulási pontra, de Gairwyn nélkül.

Amíg Carterék távol voltak, a jaffák körülzárták a barlangot. Felszólítják a földieket, hogy adják meg magukat, és akkor megkímélik a bolygó lakóinak életét. Teal’c szerint hússzoros túlerőben vannak, de biztos drágák voltak a statiszták, mert a tisztáson csak tizenöten álltak be egy csoportképhez. O’Neillék leteszik a fegyvert, hogy több bajt már ne okozzanak a helyieknek.

Éppen a piramisokhoz kísérik őket, amikor mint egy gyorsan jött nyári vihar beborul az addig tiszta ég és menydörgés közepette egy hatalmas hajó bukkan fel a felhők közül. Az oszlopból ismert fénysugárral eltüntetnek minden jaffát, sőt a piramisokat is. Csak Hórusznak sikerül elmenekülnie a csillagkapun át.

Visszasugározzák Gairwynt, aki átadja Thor üzenetét miszerint gyakran jártak a Földön, valamint, hogy új Teal’c felismerő pörölyt telepítenek a bolygóra. Az epizód a távozó asgard hajó képével zárul.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása