Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x09 - Thor pörölye

2008. július 12. 14:00 - Llew

Eligazításon kezdünk. Mint kiderül, Daniel két küldetés között nem csak a büfében falatozik, időnként kutatgat is. Most éppen azt magyarázza a tábornoknak és a többieknek, hogy az istenjátszás valami nagy galaktikus hobbi lehet, mert nem csak a goa'uldok jártak a Földön ilyen céllal. A viking istenek is idegenek voltak, a jelek szerint ráadásul a kukacok ellenségei is. Szóval tanácsos lenne megkeresni őket. Teal'c a tőle megszokott lelkesedéssel közli, hogy ismer egy bolygót, ami tiltott a goa'uldok számára. Uccu neki, menjünk oda. Alig érkeznek meg a Cimmeriara, egy oszlopból jövő fénysugár letapogatja őket, ami a többiektől eltérően Teal'cnek láthatóan fájdalommal jár. O'Neill arrébb lökné, de helyette mindketten eltünnek.

Daniel gyorsan elkönyvelné a veszteséget és indulna haza, mikor egy lovas érkezik. Gairwyntől megtudják, hogy Thor hozta ide őket régen a Midgardról, vagyis a Földről és Jackék még élhetnek, de, hogy hol lehetnek, azt nem tudja. Viszont elviszi őket Kendrahoz, aki talán igen. O'Neill és Teal'c ez alatt egy barlangban tér magához. Thor viking hologramja tájékoztatja őket, hogy az asgardok védik a bolygót, amit közöltek is a goa'uld rendszer urakkal. Ez, pedig egy börtön, ahonnan csak a gazdatest juthat ki élve. Ezek szerint Teal'cnek rosszul áll a szénája.

Carterék megérkeznek Kendrához, aki éppen egy gyereket gyógyít egy goa'uld eszközzel. Bemutatkozás képen majdnem lelövik, de aztán tisztázzák, hogy a nő korábban gazdatest volt, de Thor pörölye kiűzte belőle a parazitát. Daniel ezt hallva már látja is maga előtt, amint Sha'ret megszabadítják a goa'uldtól. Kendra érthetően nem szimpatizál a jaffákkal, így Teal'c sorsa se igazán érdekli, de miután meghallgatja a mennydörgést hajlandó Carteréket elvinni a pörölyhöz.

O'Neill és Teal'c egy halott goa'uld lárvára és egy csontvázra bukkan a barlangban, amit valami szépen befalatozott. Hamarosan meg is jelenik egy hüllőpofa szörnyalak. Azonban nem valami vadállat, hanem egy értelmes lény. Ő Neo, a Kiválasztott Unas, az Első, és ha Teal'c megöli Jackket, akkor közösen megehetik ebédre. Ez a nevezettnek nem annyira tetszik, így bele ereszt egy tárat Unasba, aki gyorsan jobblétre szenderül. Vagy mégse, mert felvillan a szeme, de O'Neillék ezt már nem látják, mert idő közben tovább indultak. Teal'c szerint Unas volt az első goa’uld gazdatest az emberek előtt. Bár eddig csak gyerekmesékből ismerte, biztos benne, hogy meghalt.

Daniel útközben teljesen beleéli magát, hogy visszakapja a feleségét, Carter viszont nincs teljes bizalommal egy állítólagos volt goa’uld iránt. Most azonban feleslegesen aggódik, mert rendben elérik a labirintus börtön kijáratát. Jackék odabent újfent összefutnak Unassal, aki láthatóan nem csak a mesék szerint rendkívüli életerejű, mert most se tudják megölni. Ők is elérik a kijáratot, de egy erőtér alaposan megkínozza Teal'cet, ezért O'Neill is bent marad. Unas ismét előkerül. Mivel lelőni most sem tudják, így Teal'c belöki az erőtérbe. A benne lévő parazita meghal, és annak gyógyító ereje nélkül már a gazdatest is.

Daniel és Jack kicsit vitatkozik azon, hogy érdemes e a goa'uldtalanítót feláldozni Teal'c megmentéséért, de végül kívülről szétlövik a berendezést így kedvenc jaffánknak nem kell a labirintusban raboskodnia. Amit egyébként vállalt volna, hogy S'haaret később esetleg megmenthessék. Kendra kicsit aggódik, hogy mi lesz most, ha ezután goa'uldok jönnek, de Jack és Carter egy-egy mondattal lerendezik a problémát. Nem vacakolnak itt elsődleges irányelvekkel. A barátunk kiszabadult, mit számít egy egész bolygó. Búcsúzóul Kendránál hagynak egy dobozt, ami az emberiséget mutatja be, ha esetleg Thorék beugranának valamikor, majd a kis csapat hazatér, mint aki jól végezte dolgát.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása