Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x15 - Átváltozás

2008. szeptember 09. 15:00 - leeann

Az előző részek legfontosabb eseménye az volt, hogy Angel átállt a sötét oldalra, pedig még csak nem is veszi furán a levegőt, illetve nem vesz levegőt egyáltalán, de az események tükrében ez most mindegy. A világos oldalon viszont éppen tiniszerelem van kibontakozóban Willow és Oz között. Persze a középiskola olyan, mint a pokol, így Oz-t húzzák a focisták, hogy miért Willow-val szűri össze a levet. Will pedig Buffyval beszéli meg a történteket. A legintenzívebb kapcsolat mégis Cordi és Xander között van, akik egy kocsiban smárolásban lelik örömüket. Ki ne lelné? Viszont valami les rájuk a bokorból, ami nem tétlenkedik tovább és megtámadja a párt.

Pánik, sikítás, kiabálás, menekülés következik, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, majd másnap a történtek elmesélése Buffynak. A tipp vérfarkas. Giles talál egy cikket arról, hogy találtak megcsonkított és megölt állatokat, a szemtanúk egy nagy vad kutyát láttak, ami alátámaszthatja a vérfarkas sztorit. Will a ma éjszaka miatt is aggódik, mert az előző csak a telihold előtti éjszaka volt, így ma lesz telihold. Giles teljesen be van zsongva, hogy egy vérfarkas is bekerült a képbe a jól megszokott vámpírok és a démonok mellé. Giles a könyvtárban, a csapat pedig önvédelmi oktatáson van. Xandert folyamatosan idegesíti, hogy Will és Oz között kialakulóban van valami, amivel Cordit az őrültbe kergeti.

Xander meglátja, hogy az egyik focista fiúnak be van kötve a karja, a fiú azt mondja, hogy megharapta egy kutya. Buffy kezdi élvezni, hogy önvédelmi oktatáson van, de Will figyelmezteti, hogy most lányos lánynak kell látszania. Buffy úgy erőlködik, hogy gyámoltalan gyenge kislánynak látszódjon, hogy majdnem sérvet kap, de ő kapja gyakorló párnak a nagyszájú focistát. A fickó bunkó, Buffyból pedig előjön a vadász, és földhöz vágja támadóját. Ennyit a gyámoltalanságról. Az önvédelmi óra után a csapat a könyvtárban gyűlik össze, ahol Giles elmeséli, hogy mit tudott meg a vérfarkasról. Kiderül, hogy vérfarkas nemre és korra való tekintet nélkül mindenki lehet, akit megharapott egy másik vérfarkas.

A buli viszont nem az az egészben, hogy kiből és hogyan lehet vérfarkas, hanem az, hogy nem lehet megölni a vérfarkast, hiszen havi 3 éjszakát (telihold előtti, telihold, telihold utáni) kivéve az illető ember, és az is lehet, hogy nem is tudja magáról, hogy néha vérfarkas. Tehát élve kell elfogni, így Giles és Buffy a tini csókolózó parkolóban próbálják becserkészni az állatot. A nagy keresgélésben Buffy egy csapdába esik, ahol egy fegyveres fickó várja őt. A fickó degradáló megjegyzéseket tesz Gilesra és Buffyra, majd közli, hogy pénzért vadászik a vérfarkasra, és az sem izgatja, hogy a vérfarkas a hónap többi napján ember.

Buffyék azt is megtudják a másik vadásztól, hogy a vérfarkast vonzza a szexuális feszültség, ezért támad a csókolózó tinikre. Buffynak akad egy ötlete, hogy hol találhatják meg a vérfarkast. Csakhogy másik vadállat is portyázik éjszaka, és az nem más, mint az újra vérszomjas Angelus. Mivel a tinik akkor csattognak A-ból B-be, mikor beesteledik - mikor máskor-, Angelusnak akad is egy prédája, egy lány, aki Buffy osztálytársa. Willow és Cordi a Bronze-ban vannak és beszélgetnek a fiúkról, de ez fura, mert ők nem igazán csinálták ezt eddig. Vannak még csodák, lassan Cordi is teljes jogú tag lesz a csapatban. Persze a fiúk kidumálását egy vérfarkas zavarja meg, így jöhet a sikítás és a rohanás.

Buffy és Giles pont a Bronze-ba tart, és látva a futkorászó tiniket egyből tudják, hogy jókor érkeztek. Buffy gyorsan becsattog az időközben kiürült Bronz-ba állatbefogót játszani. Először egy lánccal próbálja megszelídíteni a farkast, de ez nem jön be, és a vérfarkas elmenekül. Kicsivel később már romeltakarítás folyik, és a másik vadász is ide tolta a képét, persze Buffy munkamódszerét kifogásolja, pedig ő még a nyomát se találta meg a farkasnak. Mivel a lánc farkasnyak köré tekerése nem oldotta meg a gondokat, mindkét vadásznak indulnia kell tovább az állat után. Azt hiszem, szegény vadállatunk jobban jár, ha Buffy és Giles talál rá először. Időközben a farkas vérnyomot szagol ki.

A vérnyomok végén az a lány fekszik élettelenül, akire Angelus csapott le nemrégiben. A két vadállat fogait fitogtatva morog egymásra egy ideig, majd Angelus visszavonul. Giles és Buffy tábort vert az erdőben, de nem akadtak a vérfarkas nyomára, viszont a rádió beszámol a lány haláláról, amit a hírekben az állatcsonkításos esetekkel hoznak kapcsolatba. Joggal gondolja a vadász és a figyelője, hogy ez a vérfarkas műve, de már hajnalodik, így a vérfarkas hamarosan újra ember lesz, így ma éjjel már nem tehetnek semmit. A nap felkel és a bokorban egy várfarkas piheni ki az éjszakai hajszát. A nappal miatt a vérfarkas visszaváltozik - Ozzá. No ne már, Oz a vérfarkas?

Úgy tűnik, Willownak is izgalmas pasi jutott. Oz úgy dönt, hogy felhívja a családot, mert az unokatesója harapta meg nemrégiben, és tudni kéne, hogy a rokon vérfarkas-e? Természetesen az, így Oz megtudja, hogy ő az éjszaka réme minden hónapban 3 éjszakán át. A könyvtárba megy, hogy megtudakolja, mire jutott a csapat a farkast illetően. Mivel a vérfarkas személyazonossága még nem tisztázott, egyelőre biztonságban érezheti magát. Xander egyszer volt már hiéna, így azt hiszi, hogy pontosan érti a vérfarkast. Arra gondol, hogy Larry (a focista, aki mindenkit szekál) lehet az. Giles megkéri Willt, hogy nézzen utána annak, hogy Larryn kívül más is beleillik-e a képbe, majd elmegy Buffyval utánanézni valaminek.

Will próbálja rávezetni Oz-t, hogy szívesen töltené vele a kutasásos éjszakát, de Oz kibújik a meghívás alól, és faképnél hagyja Willt, amit Buffy végignéz. Közben Xander Larrynél puhatolózik, aki bevallja, hogy van valami a füle mögött, csak nem az, hogy ő a vérfarkas, hanem az, hogy meleg. Xander kicsit félregondolkodott, viszont Larry egyre jobban élvezi, hogy valakinek elmondhatta a titkát. Közben Willow talált egy másik potenciális jelöltet Larryn kívül. Buffy rájön, hogy ő az, tehát a kutatás nem hozott eredményt. Buffy azt javasolja Willnek, hogy ha Oz pipogya ahhoz, hogy lépjen, akkor kezdeményezzen ő, hisz már modern világban élünk.

 

Xander elújságolja Buffynak, hogy Larry zsákutca volt. Buffynak viszont beugrik, hogy a megtámadott lányról sehol sem említik, hogy széttépték volna. A felülvizsgálat más gonoszt feltételez, hisz a lány egyben van, de vámpír nyoma látható rajta. Főként akkor válik ez bizonyossá, amikor Theresa kikel a koporsóból a ravatalon ráncos arccal. Mielőtt Buffy leszúrná, Theresa közli, hogy Angel üdvözletét küldi, így a vadász helyett Xandernek kell ledöfnie a lányt. Buffyt nem érintette túl jól az üdvözlés, de a vadásznak nem csak a teste, de a lelke is gyorsan regenerálódik, így pár perc után már újra a régi. Közben Willow elszántan kopogtat Oznál, aki éppen erős vasbilincseket és láncokat akar magára erősíteni.

Oz próbálja kitessékelni a lányt az ajtón, de Will most mindenáron a kapcsolatukat akarja tisztázni. Will csak beszél és beszél, majd végre feltűnik neki a lánc- és bilincsmúzeum az asztalon, de már késő. Oz kezd átváltozni, és nem tudta időben elküldeni Willowt, aki végig asszisztálja az átváltozást, majd sikítva elrohan végre. A farkasüvöltésre a vadász manus akcióba lendül, mint ahogy Giles és Buffy is éppen készülődik farkast befogni. Mindeközben Willow a pasija elől menekül, egészen a könyvtárig fut, ahol elmeséli az átváltozás történetét. Indulhat a befogás, de a gyilkos vadász már célba vette Ozt. Mondhatnánk, hogy jól jönne most Buffy, de nem kell mondanunk, mert menetrendszerűen jön is.

Buffy megmenti Ozt a vadásztól, Will pedig megmenti a farkassal harcoló Buffyt Oztól egy jól irányzott kábító lövéssel. Larry furcsa lett, mert valamitől elmúlt a bunkósága, és valamiért iszonyat hálás Xandernek, amit Buffy nem ért. Buffy szerint mindenkin fogott a telihold, Xander viszont félti Willowt Oztól. Willowra és Ozra még vár egy beszélgetés, amit a suli udvarán meg is ejtenek. Oz elmondja, hogy Giles ellátta őt néhány jótanáccsal a telihold idejére, de nem tartja jó ötletnek, hogy tovább találkozzon Willow-val. Will viszont szívesen folytatná a dolgot, mert tetszik neki a fiú. Tehát Will és Oz megpróbálják, hátha sikerül nekik, amit a pár meg is pecsétel egy csókkal.

Címkék: buffy
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engel 2008.09.09. 21:54:20

Jó kis átváltozás volt szeretem ezt a részt.

hirtelendi 2008.09.15. 15:46:41

Mondjuk az irtózatosan béna farkasember maszkokon jót röhögtem már amikor először láttam is. A későbbi szezonokban ezt szerencsére lecserélik.
süti beállítások módosítása