Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 2x02

2008. augusztus 25. 13:30 - Dirky

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy feltűnt Jenny, Klaudia push-uposított változata, de a szál folytatása helyett inkább Helent láthatjuk az epizód elején, amint szokásos szakadt göncében mászkál valami őssivatagban. Szerencsésen talál valami kis tavat és mellette egy fészket, de a mellékelt ábra szerint a ptera-monszták nagyobb ellenállást fejtenek ki tojásaik omlettesítése ellen, mint mondjuk a tyúkok. Helen megsérül, aztán még jól tovább is tépi a ruháját, lassan még egy mai középiskolából is elkezdenék kinézni ezzel a gönccel. Majd visszatérünk még hozzá valószínűleg, addig is sebfertőtlenítés, ordítás, főcím.

Katör olyan arccal üldögél, amit valószínűleg a Dexter első évadának díszletei közül vett valami sorozatos bolhapiacon a stáb. Nem csoda, rendesen elmagyarázta Jenny számára, hogy ő tulajdonképpen Klaudia, csak nem tud róla – ez kissé idegesíti a csapat többi tagját. Szegény Jenny épp megtudja, hogy monsztákat kell fedeznie, aztán itt van ez a skót őrült is neki… De ez egyéni szocprobléma ugye, nézzük inkább soros mellékszereplőinket, akik az idegesítő, nagy üzletre készülő bizniszmenek csoportjába tartoznak – már az ott anomália, valami sárgás gáztömeg és az alatta rejtőző éjjeliőrzabáló-monszták, bruhahaha! A bizniszt azonban nem zavarhatja meg semmi monszta, míg az épületet evakuálják és megjelennek a tűzoltók – ja, meg meg is lesznek mördelve, de ez természetes – a kis csapat marad a tárgyalóban bezárva egy karton japán sörrel. Csak az egyik hülye megy ki meghalni; így jár, aki nem issza meg rendesen a sörét.

Katör időközben feledi a Jenny-ügyet és kifejti, hogy tudnának Konnorral monsztadetektort építeni, ami meg ugye jó. Konnor ezzel párhuzamosan Abby mellett néz valami esti filmet, mikor ráakaszkodik egy geek csajszi, szegény Konnor helyből beájul. Sztívön (a kis tetű, aki felszarvazta Katört) szintén női látogatót kap Helen személyében, aki kissé beállva fekszik a fürdőszobájában – idáig elvánszorgott a krétából, de az a két méter a kötszeres és gyógyszeres szekrényig már sok lett volna a gyöngyömnek. Katör éppen sztalkingolna Jenny irányába, amikor bejelentik a monsztát, míg Konnor hazaviszi új szerzeményét, a Caroline nevű geekcsajt, akiről rajtam kívül mindenki azt hiszi, hogy jócsaj. Még Abby is, aki kétkedve, és talán némi féltékenységgel, fogadja ezt a csajos ügyet, de aztán jön a monszta-SMS. Caroline még felírja a számát Konnor ruhájára (vagy a kézfejére, nem egyértelmű), a továbbiakban számomra a kapcsolat a tisztítószámla elküldésével folytatódna, de geekünk eléggé be van zsongva. Sztívön kevésbé, pedig Helen itt is megpróbál csábítgatni. 

A monsztales azzal kezdődik, hogy Jenny panaszkodik, miért nézi őt Katör. Aztán átveszi az irányítást, mindenki húzzon a környékről, aki újságíróval beszél, ki van rúgva. Katör és Sztívön behatolnak az épületbe, ahol szarszag van, de ezt Katör sokkal tudományosabban tudja megfogalmazni. Aztán meglátjuk a tűzoltót fenyegető monsztákat, akik amolyan nagy piócaszerű izék és csak arra várnak, hogy Katör lekezelje őket kisbaltával, de csak miután Sztívön már rájuk borított valamit. És persze ebből a részből sem maradhat ki az a jelenet, mikor a monszta elkap valakit és elkezdené húzni, de rácsukják az ajtót. Csak most nem baltával vágják le (az későn jut eszébe hőseinknek), egyszerűen megfullad az oxigéndús légkörben. Időközben a megmaradt bizniszmen nem csinál semmit, mikor egy jócsajjal és vagy tíz sörrel van bezárva egy életveszélyes helyzetbe – még Sztívön is legalább belekortyolna az egyik sörbe, ha nem is bírja az italt a lelkem.

 

Jenny (ex-Klaudia) Katört csörgeti – hogy mikor és miért adta meg a mobilszámát annak a pasasnak, aki egész nap bámulja és Klaudiának nevezi, ne firtassuk – de kinyomják. Sztívön és Katör ugyanis nagy rohanásra készülnek át a folyosón, de azzal nem számolnak, hogy a liftben is monszta van. Katör megmenekül, de Sztívön eltűnik a ködben. Igazán hozhatna nekem valaki egy sört, erre tényleg inni kell. A központban Konnorék valami ködszívó eszközt keresnének, de az helyben nincs – Anglia meg ugye kimaradt a Rakéta porszívók érájából, úgy mindjárt könnyebb lenne a dolog. Konnor a folyosón leállítja az egyik kommandóst a „nem találkoztunk már valahol ?” szöveggel. Konnor, öt perce találkoztál egy nővel, ezt azért nem kellene! De amúgy igaza van, mert a csávó nagyon emlékeztet arra a takarítóra, akit az előző részben felhasított a kis monszta és aztán eltűnt. Egyelőre ennyiben hagyják a dolgot, de később majd lesz belőle valami.

Sztívön mégis megmaradt, és láthatólag a monszták annyira szeretik, hogy az egyik épp készül lesmárolni. Olybá tűnik, a csapat szexuális érdeklődése gyökeres változásokon ment át ebben az idővonalban. Vagy mégsem, mert Sztívön kitér a smaci elöl eldobva ócó kínai müanyak oráját. Majd belép a liftaknába. Mármint tényleg a liftaknába, höhö. Jenny időközben elég ideges lent és követi a népeket az épületbe. Katör ugyan szól neki, hogy ne használja a liftet, de Katör sosem mászott meg ennyi emeletet tűsarkúban, szóval Klaudia liftje elindul felfelé, Sztívön meg próbál gyorsabb lenni. Sajnos sikerül neki. Jennyt monszta zaklatja, Katör megmenti, aztán Katörnek megy neki a monszta, de őt Jenny menti meg, aztán jót ordibálnak és lehet látni, hogy azért itt is lesz majd kettejük között valami. Ja, Sztívönt megint bekerítik a monszták, de kit érdekel? 

A szamurájos figurát játszó Katör és az időközben befutott porszívós banda elkezdik tisztítani a terepet, közben felszabadítják a bizniszpárocskát is. Aztán váratlanul Konnor fejét elkapja egy monszta, csak Katör sikeres kendo-gyakorlata menti meg. Konnor megmarad, de a telefonszám a kezén nem, ennyit a nőzésről. Mindenesetre vissza kell menni a ködbe, mert a légkondit csak fentről lehet beindítani persze, csomó műsoridő van még hátra, meg Sztívön is veszélyben van még, folyamatosan hívogatja is Katört. Mivel a 15., légkondivezérlős emelet tiszta köd, Konnor a szellőzőt választja. De most komolyan, hogy lehet, hogy minden emeletnek csak az alja ködös, a lépcsőház hermetikusan van lezárva vagy mi? Jenny szerint Katörnek nem szabad kockáztatnia magát, Sztívönnek a saját erejéből kell kikeverednie a sz.. színes ködből. Szívemből beszél a csaj. Sztívön időközben az asztalok tetején live szupermariózik kevés sikerrel, aztán puszta kézzel elkapja az egyik monsztát és halálra fénymásolja. Abby meg szétpofoz egy másikat, hát ezektől kellett beszarni?

Beindul a légkondi, változik a hőmérséklet, eltűnik a köd, a monszták meg haldokolnak. Vagyis inkább szaporodnak, kis monsztákat lövellnek szét, amik láttán a Csillagkapu stábja szerintem simán indíthatna egy másik szerzői jogi pert, ha még nem végeztek az első évadossal. Katör persze erre is talál megoldást, beindítja a tűzoltórendszert, mindenki hepi és megmenekül, még Sztívön is. Ennek örömére filozofálnak is egy sort Katörrel a természet rendjéről meg az anomáliák céljáról, majd Sztívön hazamegy és kivételesen nem találja Helent az ágyában. Konnor és Abby is visszatérnek, bájosan elcsevegnek, majd betoppan Caroline, Konnor megint elolvad, majd el is megy valahova a csajjal. Abby nem tűnik boldognak. Ahogy Katör sem, aki Jenny ajtaja előtt játssza a leskelődőt, majd inkább bekopogtat és megható vallomást tesz egy másik világról, Klaudiáról meg ilyenekről. Jenny érdeklődve hallgatja, ahogy a vőlegénye is. A háttérben Helen csúnyán néz ki a kocsiból, nem jött be neki ez a magánéletre koncentráló epizód. Sebaj, a következő részben nagyobb monszta és több sikoly/halál kombó várható, addig meg kibírjuk.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dirky 2008.08.25. 17:24:00

Elnézést a kimaradt hétért, de zsúfoltabb lett mostanában a programom. Aki az előző résztől Sztívön-túladagolást kapott, legalább kipihenhette magát.

Tipca 2008.08.25. 19:29:11

Jaj, köszi, ez már kellett! XDDD A "lassan még egy mai középiskolából is elkezdenék kinézni ezzel a gönccel" mondat nagyon kész van :DD egyébként csak szerintem fura, hogy Helen mindig agyonsminkelve érkezik az őskorból? :P Az utolsó előtti képen pedig Sztívön kiköpött Sigourney Weaver, hát nem? :D

Dirky 2008.08.25. 20:36:31

Tipca: A sminkes dologra már én is felhívtam a figyelmet, de a két évad között még valami mezozoikumi fodrászatba is benézett.

A Weaver-párhuzam valóban feltűnő, a következő részben el is mehetne Sztívön mondjuk hegyi gorillákat tanulmányozni Közép-Afrikába vagy három évre, ha már a mindenféle élieneket ennyire nem bírja :-)

Tipca 2008.08.26. 17:18:37

:DD Aztán el is tűnhetne a ködben, ha már ott van. :D
Igen, a második évadra biztos összefutott egy ős-stylisttal. :P Ki mondta, hogy az ősembereknek (ne adj Isten, őslényeknek!) nem volt szépérzéke? :D

monana 2008.08.28. 14:59:45

magát a második évadot nem nézem, de ez a hogy volt kihagyhatatlan. Köszi ,hogy szebbé tetetd a napom és így tovább.
süti beállítások módosítása