Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x11 - Resurrection Ship 2/1

2008. augusztus 22. 13:03 - Freevo

Az elmúlt héten a Galactica és az újonnan felfedezett Pegasus egymás ellen fordított vadászgépekkel búcsúzott, most ugyanitt vesszük fel a fonalat: egyik parancsnok sem meri kiadni a tűzparancsot, a pilóták feszülten várakoznak, Starbuck pedig időközben a lopakodóval meglépett, és nagyfelbontású fotókat rögzített a közelben bujkáló cylon flottáról.

Lee oldja meg a patthelyzetet, mialatt a Pegasus egy emberével vár egy Raptorban arra, hogy elindulhassanak a hivatalos felderítőküldetésre: titokban lebeszéli a visszatérő Starbuckkal, hogy terelje el a vadászgépek figyelmét. A pilóták így egy azonosítatlan gépet fognak az érzékelőikkel, és egyesülve támadnak ellene, amíg észre nem veszik, hogy cylon Raider helyett csak a lopakodóval van dolguk.

Adama és Cain végre hajlandó beszélni egymással, és egy semleges területre találkozót beszélnek meg. Közben a Pegasusra megérkeznek Starbuck fotói, rajtuk az ismeretlen hajóval, amelyen jól láthatóan emberi cylonok százai pihennek kikapcsolva. A két parancsnok fejét az elnöknő hűti le, és ráveszi őket, hogy előbb rendezzék le az ellenséges flottát, aztán visszatérhetnek a személyes problémáikra. 

Starbuckot az admirális előlépteti a légicsapata vezetőjévé, és rábízza a támadás megszervezését, majd elárulja a tervét, hogy visszatérnek a kolóniákra és kiűzik onnan a cylonokat, ezzel elnyerve a pilótacsaj rokonszenvét. Roslin ugyanakkor felismeri, milyen veszélyt jelent rájuk Cain, ezért utasítja Adamát, hogy amint eljön az ideje, tegye el láb alól. Helo és Tyrol továbbra is a fogdában pihennek, várva a kivégzésüket, és kibékülnek egymással Sharon-ügyben.

Tigh újra kezelésbe veszi a Pegasus első tisztjét, és egy adag házi főzésű szesz mellett kihúz belőle néhány információt. Mint megtudja, Cain nem mentette meg a velük tartó civil hajókat, hanem elrabolta a fontos alkatrészeiket, hajtóműveiket és embereiket, aztán hátrahagyta őket meghalni.Adamát ez végleg meggyőzi arról, hogy az admirális nem maradhat hatalmon.

Baltarnak ezalatt sikerül közelebb kerülnie a fogságban tartott Sixhez, aki elárulja, hogy a titokzatos hajó nem más, mint a cylonok letöltőállomása, ahova a halottjaik tudatai kerülnek, hogy új testet ölthessenek. A Six még örülne is neki, ha megszabadulnának tőle, mert ő végérvényesen meg akar halni azok után, amin itt keresztülment.

Starbuck Lee segítségével elkészíti a támadás tervét, így nemsokára megindulhat az akció. Adama azonban előbb utasítja a pilótacsajt, hogy a küldetés végén lője fejbe Caint. Az admirális eközben a saját első tisztjét helyezi át a Galacticára, és parancsba adja neki, hogy ha vége az akciónak, végezzen Adamával és az embereivel. Jövő héten folytatjuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása