Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x14 – To Halve and to Hold

2008. augusztus 13. 14:00 - nyolc_mini_vese

Nincs is annál szebb, mint amikor apu, kisfiú és a kutya kimennek a pusztába egy kicsit játszani. A dolgot egy kicsit árnyalhatja, ha észre vesszük, hogy gyermekünk egy sípcsontot dobál a kutyának, aki jól nevelt ebhez méltóan vissza is hozza. Esetleg ezen a ponton érdemes értesíteni a szakembereket. Grissom és Cathrine már ott is teremnek és megnézegetik a csontot a helyszínen. Cathrine rögtön gyilkosságra gyanakszik, de Grissom szerint nem kellene mindig a legrosszabbra számítania, mert lehet, hogy csak egy elveszett túrázót találtak meg. Mindenesetre azt javasolja Cathrine-nek, hogy esetleg keressék meg a hiányzó 205 darabot, hogy legyen egy komplett csontvázuk, és akkor beszélhetnek a dologról. Főcím.

Jöhet a feladat elosztás, Cathrine és Grissom a csonttal foglalkozik majd, de megkérik Nicket, hogy ő is szálljon be a buliba. Cathrine azt javasolja, hogy hívják el Terri Millert, hiszen ő a legjobb antropológus, de Grissom zavarba jön és azt mondja, hogy erre még semmi szükség, legfeljebb, ha találnak még csontot. Warricknak és Saranak pedig egy hotelben kell meglátogatnia egy halott fiatalembert. Sara szerint a hotelnak fura medencéje van.

Grissomék beszerveznek egy csomó srácot az akadémiáról, akik átfésülik nekik a pusztát. Az egyik észre vesz a sok kavics között egy koponyacsontot, de mivel nem egyértelmű a dolog, ezért Grissom megnyalintja, mondván, hogy a csont porózus és hozzáragad a nyelvhez. Ez alkalommal tényleg egy kődarabról van szó, de azért ahogy telik-múlik az idő, előkerülnek a szétszórt csontok is, mindegyik mellé egy-egy helyes zászlócskát is tűznek. A nap végére 100 boldog csont tulajdonosai, Cathrine szerint ez alapján már tudják azonosítani az elhunytat.

Warrickék megérkeznek a hotelbe és Sara valószínűleg csak azért gondolja furának a medencét, mert még soha sem járt a Gellért fürdőben. A hullájuk mindenesetre egy partikellékekkel feldíszített szobában fekszik az ágyon. Találnak egy törött lámpát, Warrick szerint azzal csapták fejbe a srácot, Sara szerint ha igen, akkor is csak egyszer, mert nincsen vér a kobakon. Mindenesetre megnézik a szobát, Celine Dion névre foglalták, de a cehet azért nem a művésznő állta, úgyhogy O’Riley nyomozó utánajár, hogy hol és mikor használták utoljára a hitelkártyát, amivel kiegyenlítették a szobaszámlát. A kártya néhány vidám lányhoz tartozik, akiket Saraék éppen ebédelés és cipőelemzés közben zavarnak meg, úgy tűnik, hogy váratlanul érinti őket, hogy egy elhunyt volt a szállodai szobájukban. Kiderül, hogy kicsit felületes ismeretségük volt a sráccal, mert az egyik lánynak leánybúcsúja volt és ő volt a meglepetés táncos fiú. Állítólag amikor hajnali 3-kor otthagyták, hogy pihenjen kedvére kicsit a szobában még boldogan élt. Sara kiszúrja, hogy a legértelmesebbnek tűnő lánynak a csuklóján horzsolások vannak, de a hölgy nem tudja megmagyarázni, hogy hol szerezte őket, mert kicsit becsiccsentett előző este, ugye. Warrickék elmennek, de előtt azt mondják, hogyha kérdésük van a boncolás után, akkor majd jól felkeresik őket.

Grissom, Cathrine és Nick kirakóznak a csontokkal egy anatómiai atlasz segítségével, össze is raknak belőle egy csontvázat, amelyről kiderítik, hogy egy idősebb férfié volt, akit a jelek szerint feldaraboltak. Cathrine megint belelkesül, hogy akkor gyilkosság, de Grissom szerint ez még mindig nem biztos, hiszen a halála után is feldarabolhatták, például átmehetett rajta egy traktor. Kicsit elvitázgatnak ezen, amikor betoppan Terri. Grissom leforrázott arcot vág, kiderül, hogy Cathrine a háta mögött mégis elhívta. Grissom ki is hívja a folyósóra Cathrine-t, hogy lebassza, hogy mit szervezkedik kéretlenül, de Cathrine elmagyarázza neki, hogy pont leszarja, hogy Grissomnak viszonya van Terrivel, ha az ügy szempontjából fontos bevonni szakembert, akkor ő bevonja és kész. Grissom tagadja, hogy köze lenne Terrihez, oké, nem járnak, de Cathrine túl öreg róka ahhoz, hogy meglehessen vezetni az ilyen "becsülöm a szaktudását" dumákkal. Grissom visszamegy, Terri pedig átpakol egy-két csontot, amit rossz helyre raktak le. Nick megtalálja az adatbázisban, hogy kihez tartozott a csontokhoz tartozó állkapocs. Terri közben rájön, hogy egy elektromos fűrésszel darabolták fel az elhunytat. Grissom nem nagyon örül ennek, ő a békés, traktoros verziót szerette volna hallani.

Warrick és Robbins doki a táncolós fiú hulláját nézegetik, a doktor elmondja, hogy jó sokszor fejbe csapták a srácot, és ettől koponyaűri vérzése lett. Viszont az is kiderül, hogy valamelyik lányka egy kicsit jobban is megismerkedett a sráccal, mert félre érthetetlen nyomait fedezte fel a jó patológus az interkurzusnak. Hát erről nem beszéltek a lányok. Warrick azt is megtudja, hogy a srác éjfél fele halt meg, szóval a lányok hazudtak is, mert azt mondták, hogy 3-kor, amikor otthagyták még semmi baja sem volt. Sara és Warrick ki is hallgatja a lányokat, akik nyafognak kicsit, hogy elkésnek az esküvő vacsorapróbájáról, de Sara keménykedik, hogy már pedig addig nem mennek el, amíg el nem mondják, hogy mi történt. Az egyik lány, akinek eddig a szavát sem hallottuk, úgy tűnik, hogy vallomásra kész, de a legértelmesebbnek tűnő lány pedig szól neki, hogy kuss legyen, inkább majd ő beszél. Azt meséli el, hogy miután távoztak a hotelből, neki eszébe jutott, hogy otthagyta a ridiküljét, visszament és a gonosz srác megerőszakolta, de amikor otthagyta, akkor még élt. A lányok távoznának, el is engedik őket, de a megerőszakolt lánynak el kell mennie a kórházba, hogy megvizsgálják. Úgy tűnik nem örül neki.

Grissom, Brass és Cathrine elmennek a csontváz házába, ahol egy néni nyitja ki az ajtót. Elmondják neki, hogy a férje miatt vannak ott, de a néni azt mondja, hogy nincsen otthon (ezen nem lepődik meg senki...), mert elment a boltba (ezen mindenki meglepődik...). A nénit elviszik a rendőrök, Grissom szerint egy kicsit zavartnak tűnt, a rosszindulatú Cathrine szerint azért, mert tudja, hogy most elkapták. Elkezdik átvizsgálni a házat, Cathrine kitamponálja a kádat, amit úgy néz ki egy ideje nem használtak és találnak is benne vért, bőségesen. Brass pedig megtalálja az elektromos fűrészt. Vissza a laborba, ahol Terri egy sertésen próbál ki egy ugyanolyan fűrészt, mert mint tudjuk, a disznók hasonlítanak a legjobban az emberre. Arra jut, hogy igen, az lehetett a gyilkos fegyver és egy olyan ember kezében volt, aki nem igen tudta használni.

Warrick és Sara visszamennek kutakodni a hotelszobába, de egyelőre ők maguk sem tudják, hogy mit keresnek, amikor Warrick észre vesz egy picike követk a kanapén, amiről Sara azt feltételezi, hogy gyémánt. Warrick megpróbálja vele megvágni az üvegasztal lapját, de nem viszi, úgyhogy csak valami vacak cirkóniumról van szó.

Grissomék kihallgatják a nénit, aki még mindig elég zavartan viselkedik, közli velük, hogy kér egy ügyvédet és nem ölte meg a férjét, hiszen nagyon szerette. Aláíratnak vele egy papírt, a néni elég nehezen tudja megfogni a tollat.

Warrickék elindulnak a lányok után, Sara közben kap egy smst, hogy nem is erőszakolták meg a legokosabb lányt. Meg is találják őket egy kápolnában, ahol éppen folyik az esküvő, de a meglepődött vőlegény mellől elcincálják a menyasszony és a nyoszolyólányokat.

Grissom és Cathrine találkozik a laborban az éppen távozni készülő Terrivel. Cathrine tapintatosan lelép. Grissom egy kicsit fatökűen viselkedik, de valahogy csak kiszenvedi magából, hogy elhívja Territ vacsorálni. Cathrine és Nick rájönnek, hogy a néni a férje halála után darabolta fel. Ezt meg is köszöni nekik az ügyvédje, mondván, hogy Nevadában nem tiltott a holttestek feldarabolása. A néni állítása szerint nem tudja, hogy hogyan halt meg a férje, egy nap arra jött haza a zöldségestől, hogy ott fekszik a kádban, viszont nem volt pénze a temetési költségekre, úgyhogy felvagdalta, hogy el tudja szállítani a pusztába. How romantic… Kiderítették viszont, hogy gyász ide, gyász oda, a néni azért boldogan felvette elhunyt párja nyugdíját, az viszont csalás és nem utolsó sorban motiváció is arra, hogy valaki eltegye a másikat láb alól.

Cathrine meglátogatja Greget a laborban, aki pletykálkodni akar Grissomról és Terriről, de Cathrine nem mond neki semmit, viszont Greg kimutat valami gyógyszert a csontszövetből. Cathrine el is viszi Grissomnak az eredményt, hogy lám, csak megmérgezte a néni a bácsit, de Grissom azt mondja, hogy ez csak egy szívgyógyszer, ha normálisan szedték, akkor nem para, és ha meg is mérgezték az urat, akkor sem biztos, hogy a neje tette. Itt az ideje, hogy megkérdezzék a nénit is, aki azt mondja, hogy a férje egyedül vette be a pirulákat, mert elég rossz bőrben volt a szívproblémája miatt, és inkább jobb létre szenderítette magát, de megkérte az asszonyt, hogy ne jelentse be a halálát, mert jól fog jönni majd neki az a kis nyugdíj. Grissomék ebben maradnak, hiszen azt nem tudják bebizonyítani, hogy a bácsi tényleg önszántából nyelte be a gyógyszert vagy kényszerítették rá.

Sara továbbképzést tart a lánykáknak a vaginális sérülésekről, O'Riley nyomozó egy ponton engedélyt kér a távozásra. A dolog lényeg, hogy néhány sérülés tejesen rendben van, mert velejárója a szexuális aktusnak (ezek, amelyek a felső részen történnek), néhány viszont erőszakra utal (amelyek alul vannak). A magát megerőszakoltnak valló lány viszont egyáltalán nem szexelt az elmúlt két napban, úgyhogy Sara megkéri a másik két lányt, hogy akkor mondják csak el szépen, hogy melyikük a hunyó. A menyasszony végül bevallja, hogy ő volt, aki lefeküdt a sráccal, de közben eszébe jutott, hogy mégis csak két nap múlva férjhez megy, úgyhogy megpróbált kiszállni a buliból, de a táncos fiú nem akarta ezt, ezért fejbe csapta a lámpával, de csak egyszer. Rákérdeznek arra, hogy milyen kő van a gyűrűjében, de azt mondja, hogy gyémánt, viszont a vőlegény gyűrűjében cirkónium van. Ki is kérdezik a srácot, megnézik a gyűrűjét, amiből egy kő valóban hiányzik. Kiderül, hogy rajtakapta a menyasszonyát a sráccal, ezen felhúzta magát kicsit, és szétverte a fejét.

Grissom romantikusan vacsorázik Terrivel, de aztán kudarcba fullad a dolog, mert rácsipognak, hogy két oszladozó hulla várja, hogy valaki megnézze, hogy miféle nyüvek falatoznak belőlük. Terri megértőnek mutatkozik, Grissom próbálja javítani a helyzetet, de aztán telefonon is felhívják, és a beszélgetésből úgy tűnik, hogy igen csak menne hullát nézni. Mire visszafordul az asztalhoz, Terrinek hűlt helye. Vége.

Címkék: csi lv
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2008.08.13. 18:40:42

lehetett sejteni, hogy nem jönnek össze terri-vel

nyolc_mini_vese 2008.08.13. 18:49:32

Hát, most már elég evidens, hogy nem, de azért 2001-ben szerintem nem volt ez olyan egyértelmű. Én simán azt hittem, hogy ebből lesz valami, így visszagondolva :-)

nyolc_mini_vese 2008.08.13. 18:51:51

De azért milyen durva volt a néni ebben a részben, hogy csak úgy szétdarabolta a férjét... eláshatta volna a kertben is, vagy mi. Persze az nem olyan érdekes.

mókus 2008.08.13. 20:46:51

na igen.. és ezek szerint nem csak darabolt, de szórt is..

tissne 2008.08.20. 12:12:29

Akkor én is azt hittem, hogy Terrivel lesz valami még köztük:S
Amúgy olyan jó, amikor Cath és Grissom egy ügyön dolgoznak. Annyira élményszerű amit produkálnak, meg hát nézni is..
süti beállítások módosítása