Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x06 – Jack Meets Dennis

2008. július 21. 11:30 - wayout

Olyasmivel kezdődik a mostani rész, hogy elsőre azt hihetjük ez most egy sci-fi rész lesz. Citrom egy pasival andalog a Rockefeller Plazán, gyanús ez kérem, nagyon gyanús. Az első pillanatban még minden jónak tűnik, de kiderül, hogy ez Dennis, Liz egyik gáz expasija, aki hivatásos kőbunkő és csipogó árus. Igen jól hallottátok csipogó árus, ő az istenverte Csipogó Király, abban a korban, amikor a mobilod még a szemetet is leviszi helyetted. Jenna húzza is a szemöldökét, hogy ez elég rossz ötlet, de mivel ő tízszer rosszabb pasikkal szokott eljegyzést kötni, ezért nem túl hiteles, amikor ezt mondja. Ja és kiderül, hogy Liz szerint a tökéletes szex heti egyszeri, szombat esti gyors numera, pedig én azt hittem, hogy ő amolyan titokban pajkos típus, de a remény hal meg utoljára, még kiderülhet valami mocskos dolog, a mi Citromunkról.

Az írói főhadiszállásra Tracy viharzik be. Komoly vészhelyzet van: azt írták róla egy újságban, hogy normális! Nem akarja elveszíteni a jól bevált félkegyelmű, elmebeteg idióta imidzsét, mert miből telne a sleppjére és popsikra? Tracytől elvárhatóan a lehető legkevésbé normális módon fog reagálni a helyzetre. Az öltözőben Jack szortírozza ki a zöld ruhákat, mert a közönség nem szereti, ha valami túl unalmas, meleg vagy öreg és ezek szerint a zöld is most valamelyik ezek közül. Ha már kor szóba kerül, és Jenna is a szobában van, elkerülhetetlen, hogy Jack rá is kérdezzen, hogy pontosan hány éves is. Jenna tökéletesen felkészült, egészen hihetően hazudja, hogy 29 kivéve, hogy egyáltalán nem néz ki annyinak. Jack egy gonosz félmosollyal távozik, mi pedig Jenna egy újabb önpusztító ámokfutásának nézünk elébe.

Rohan is Lizhez, aki szintén jót röhög Jennán, de kést Cerie döfi bele azzal, hogy kijelenti a 38 éves anyjáról, hogy nagyon öreg, erre már majdnem elájul. (most már elég egyértelmű, hogy hány lehet éves Jenna, ami showbizniszben már szinte nagyi kornak számít) Közben megtudjuk, hogy Josh szívesen lefeküdne Liz Taylorral. WTF? Ez olyan bizarr, hogy nem igazán tudok rá mit reagálni. Este az irodájában valamilyen még bizarrabb oknál fogva, egy musical dalt énekel, de úgy, hogy az komolyan büntet. Jack jön be, akit ez már meg sem lep, szinte észre sem veszi. Jack kiselőadást tart arról, hogy miért él ilyen középszerűen Liz, amikor az ő pozíciójában akár ki is élvezhetné kicsit az életet. Tény, hogy Liz elég igénytelen, ahhoz képest amennyit kereshet, nekem tuti nem lenne saláta a hajamba, ha egy amerikai tv műsor showrunnere lennék. Jack elküldi Lizt egy puccos étterembe, amire Citrom csak azért hajlandó, mert szeret enni. Jellemző.

Ezután Jack újabb kiselőadást tart, de elvonja a figyelmét a szomszéd irodaházban rejszoló fickó látványa, akit gyanúsan sokáig bámul az abalakon keresztül. (Mégiscsak van remény Jonathan számára? :)) A kiselőadás lényege, hogy Jack Liz mentora akar lenni, hogy megtanítsa az élet sava-borsára. Liz ellenáll, köszöni szépen neki nem kell mentor jól megvan a saját középszerűségével. Munka után el is megy a szipi-szupi étterembe Dennissel, aki pontosan 20 másodpercig képes normális maradni. A semmiből eltűnik Jack, akinek előadja az annyi patkány él New Yorkban, hogy biztos egy csomó patkány szart megeszünk egy évben sztoriját. Erre Jack húz is el és Dennis háta mögött egy szigorúan gúnyos, ez a pasi 10es Citromot mutat Liznek. Másnap az NBCben, ahol falat kell ölelni ha egy híresség jön, a valószínűleg beextasyzott látogatók közül egy nénike ismét kedves, normális férfinak nevezi Tracy, akit ez már szinte az őrületbe kergetne, ha nem lenne eleve már az.

Jack a liftben passzív aggresszívkodik egy sort, és kiderül, hogy Liznek égető szüksége van Jack mentorságára és egy használható barátra. Liz Jenna öltözőjében megy, ahol nem mindennapi látvány várja. Jenna némi botox, kollagén, kémiai radírozás és egy kis cápa dns után úgy néz ki, mint egy Barbie, akit betettek a mikróba és felnyomták maxra a hőfokot, vagy ahogy Liz fogalmazott, annyira fiatalosan néz ki, akár egy magzat. Dennis érkezik az irodába „ajándékot adni" Liznek, ami nála annyit tesz, hogy jött csipogókat árulni, mert a technika ciklikus és a csipogók újra menők lesznek. Persze és mindenki majd walkmannel fog újra futni járni, mert az IPOd hirtelen kimegy a divatból. Jack jön, akinek ezúttal azt meséli el, hogy Lizzel láttak az étteremben egy Patkány Királyt. (egy giga patkány, ami sok kis patkányból áll össze) Tracy is befut, az arcán egy tetoválással. Úgy tűnik van valami a stúdióban a vízzel, mert mindenki még az átlagosnál is kattantabb. Pete szerint ez lesz Josh legmelósabb műsora.

Ami ezután következik a rész legbizarrabb jelenete: Josh a raktárba találkozik egy állítólagos Liz Taylorral, akinek ijesztő kék szemei vannak és szétveri Josh fejét egy olyan tűzoltó micsodával. Asszem ezután már bármi megtörténhet. Liz irodájában Jack bemutatja az előző mentorált alanyát, akinek akárcsak Tv Shopból rendelte volna boldogságot, teljesen megváltoztatta az életét Jack. Este Lizhez is eljut Josh agysérülésének híre és most már Petenek is panaszkodik. Ez arra felismerésre vezeti, hogy kell neki az a mentor. Be is ront Jackhez, aki örömmel üdvözöli a Sötét Oldalon. Valójában rá akarja venni Lizt, hogy szakítson a Csipogó Királlyal, aki nem más, mint a Patkány Király. Citromnak meg kell acéloznia a szívét, és ki kell dobnia a seggfejet. Liz Tracy öltözőjébe megy, ahol kiderül, hogy Tracy arctetkója nem igazi (azért ennyire nem hülye ő sem). Liz kénytelen-kelletlen, elnézi Tracy áltetoválását, aki ezzel csak az utcai hitelét próbálja megőrzi.

Később a stúdióban próba van és színészek szép freakshowt alkotnak, amíg még akár passzolhat is a politikusokat kifigurázó szkeccshez. Jack érkezik, akinek nem tetszik a dolog, Liz azzal védekezik, hogy elég kemény hete volt szegény színészeknek. Jack szerint az a gond Lizzel, hogy nincs menekülő stratégiája az ilyen szar helyzetekre. Ebben a pillanatban elsötétül minden. Áramszünet menti meg Liz és Pete seggét. Persze nem Jack csinálta, hisz ő nem irányítja az egész univerzumot, vagy mégis?:) Liz nem acélosította meg eléggé a szívét, mert hazaérve képtelen kidobni Dennist, és Jack másnap már meg se lepődik azon, hogy még össze is költöztek.

Címkék: 30 rock
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.07.21. 11:43:51

miért kell leforditani azt hogy Liz Lemon??

wayout 2008.07.21. 18:20:56

erre most mit mondjak? azért, mert szerintem jópofa,jobban hangzik mintha simán azt írnám, hogy Lemon és a szöveg is változatosabb így

ettumifilii 2008.07.21. 22:42:16

jó a hv, bár Jack "im expecting a call from 96" poénját belerakhattad volna:-D
süti beállítások módosítása