Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 1x03

2008. július 07. 13:00 - Dirky

Újabb hét, újabb anomália – mert Katör prof. örökbecsű szavait idézve az anomáliák bizonyítják, hogy létezik múlt. Ez érdekes metafizikai kérdéseket fel, de a Primeval-nézőt nem a metafizika, hanem a tízméteres, nyáladzó ragadozók látványa, illetve a Sztívön eltűnésében reménykedés élteti. Csapó! Párocska egy uszodában, ahova bevették magukat éjféltájban – a pasas épp műugrani készül, a leérkezés pontszáma azonban vitatható: vajon hogy kell értékelni, ha valakit az ugrás közepén egészben lenyel egy gigantikus krokodil? Hiába no, aki abban a hitben élt, hogy a harmadik epizód egy Primeval-My Little Pony crossover lesz, sajnos ismét csalódni fog, mert tündi-bündi neonrózsaszín repülő pónilovacskák helyett már megint egy ötventonnás gyilkológép ruccant át az anomálián. Szar meló ez, valljuk be.

 A központban éppen Katör próbálja előadni az anomáliákkal kapcsolatos elméleteit egy olyan bizottság előtt, aminek az a feladata, hogy a helyszínen üljön, míg Leszter beszél helyettük. Nemsokára ifjú kormányszolga lép be a terembe és átadja az infót arról, hogy megint monszta van a láthatáron, munka van. Láthatólag Sztívön is felépült már, tehát némi nyálas zene mellett ismét élvezheti a néző a Sztívön-Abby-Konnor háromszöget. Illetve mégsem, mert Sztívön barátnője állítólag hazatér két év őserdei kutatás után, ezt Konnor Abby által kevéssé értékelt beszólásokkal („Hú, mennyi szexet kell bepótolniuk?”) kommentálja. Én pedig itt kérek elnézést Sztívön folyamatos ócsárlása miatt, csak rendes fiú ez, remélhetőleg végre készen áll megállapodni és ha családalapítás közben nem érne rá monsztákra vadászni, fájó szívvel, de csak elengedném a csapatból.

Az uszodában elkezdődik tehát a nyomozás, ha Katört hülyének is nézik a helyi zsaruk, mikor bejelenti, hogy itt kérem egy több millió éve kihalt tengeri ragadozó nyírta ki a pasast, nem pedig a barátnő. Konnor Sztívönt faggatja, láthatólag nem hisz ebben a barátnő-dologban, valami okból azt hitte, hogy Sztívön amolyan szingli. Konnor, Konnor, EZZEL a felsőtesttel hogy is lehetne? Leszter időközben azt a megoldást választja, hogy Katörnek talán mégsem kellene erőltetni a médiában ezt a monszta-dolgot, egyelőre inkább csukják le gyilkosságért a csajszit. Nehéz döntések ezek, de Leszter nem habozik vállára venni az efféle terheket. Az egyetlen probléma, hogy a monszta – illetve a pasas nehezen emészthető része - időközben felbukkan egy közeli víztározóban. Egy századnyi kommandós és Katör kicsiny csapata fel is keresik a helyszínt, indulhat a monsztahunt!

 Konnor unalmában vízszintet mér és ezzel mellékesen be is bizonyítja, hogy az anomália még nyitva van, ömlik a víz a múltba. Katör és Sztívön el is indulnak merülni, Abby és Konnor a partról fejt ki támogató jellegű tevékenységet (értsd: Sztívön szerelmi életéről pletykálnak), illetve a sekély vízben vesznek mintákat. Igen, begázolnak abba a tóba, ahol épp egy kamionnyi kroki úszkál valahol – láthatólag ebben a sorozatban senkinek nem erőssége a kockázatfelmérés. A monszta meg is érkezik Abby mellé, és a néző csak azért nem kezdi el szorongatni a fotelkarfát, mert jól tudja, hogy funkcióval rendelkező karaktereket nem öletünk meg csak úgy sorozatokban. Abby és Konnor tehát reszketve állnak és eszükbe nem jut odaszólni a tíz méterre levő kommandósoknak, hogy lőjenek már bele a vízbe a benga nagy gépfegyvereikkel. Ehelyett egy gyors mozdulattal kiszöknek a tóból, a vízi élethez szokott kroki pedig partra vágódva tíz centire csattogtatja tőlük a fogait, majd miután Konnor lenyom a torkán egy felkapott evezőt, dühösen visszaront a vízbe és az anomáliába, ami ebben a pillanatban be is záródik egy búvárral a túloldalon. Nem, sajnos nem Sztívön az. (A jelenet egyébiránt tavaly elnyerte a „Legtöbb klisé egy percben” Emmy-t.)

Katörnek lehetősége van legújabb elméletét ismertetni az anomáliákról, miközben mindenki lelkesen bólogat és azon gondolkodik, honnan is vesz ilyen marhaságokat és nekik miért kell mindig végighallgatniuk. Konnor addig is geekeskedik, de a haverjai sokkal jobban csinálják, Sztívön pedig hirtelen elkezd Helenre emlékezni – fura, hogy ennyire aggódik Katör miatt. Nem messze innen egy pincében elkezd gyűlni a víz, míg egy békés családanya beindítja a mosást, majd kisvártatva egy nagy sültcsirke-monszta esik neki a mosógépszerelőnek és feltűnik az elveszett kommandós búvár is egy Helen Katör-zsebkendővel. Klaudia dühösen néz Katörre, ez valami hobbi lehet mostanában, Sztívön pedig emlékszik végre, hogy randit beszéltek meg, Abby ezért pikkel rá. Leszter megérkezik a helyszínre, habár látszik rajta, hogy inkább dobna vagy három atomot a környékre – mégis inkább Helen után hirdet meg egy vadászatot. A nemes feladatot Katör kapja, adnak is neki egy önvédelmi szigonypuskát és átnyomják kötéllel az anomálián a cikázó kis sültcsirke-monsztákkal teli őstengerbe. A túloldalon Helen fürdőzik éppen meztelenül monszták között, el is lehet kezdeni a kapcsolatuk sajátos vonásainak feszegetését.

A jelenből kisebb kommandós osztag indul Helenre vadászni, ha már monsztát sosem tudnak elkapni, csak legyen valami sikerélményük nekik is - míg a célszemély épp a férjét győzködi, hogy csatlakozzon hozzá egy időtúrára. Katör azonban visszautasítja és vagány mozdulattal lemerül az őstengerbe, ahol azonban ott a monszta. Rövid küzdelem után éppen végső rohamra indulna Katör ellen, amikor a Baljós árnyakból lopott módon megjelenik egy akkora gigarambókrokoszaurusz, hogy a látványától még Krokodil Dundee is visszaadná az iparengedélyét és inkább nyitna cukorkaboltot Stars Hollow városában. Monszta monsztának farkasa tehát – Katört pedig kötélen visszahúzzák a jelenbe, a mai részben ő megy kórházba. Illetve mégsem, mert előtte szemtanúja lesz, ahogy a kommandósok kihozzák a megbilincselt Helent és gyorsulási versenyeket idéző gumiégető starttal el is viszik. Bármennyire is utálatos egy nőszemély, nem kívánok senkinek ilyen sorsot - Leszter előtt nincsenek titkok. Erős idegekkel rendelkező olvasóink számára mellékelünk is egy képet, ahol Leszternek nagyon nem tetszik valami. Remélhetőleg ez is bizonyítja, hogy Jack Bauer maximum a szegény ember Lesztere lehet.

A következő részben tehát számolhatunk azzal, hogy a Konnor-Abby-Sztivön szál mellett kiélvezhetjük a Klaudia-Katör-Katörné háromszöget is, lassan amolyan monsztákkal dúsított Barátok közt lesz ebből a sorozatból. (Ha a következő részben Magdi Anyus jönne át az anomálián, akkor elnézést a nem szándékolt spoiler miatt.)

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.07.07. 17:34:34

Hehe, szokásos színvonal :)
Annak a kalapos gyereknek az elején szívesen szétvertem volna a fejét egy lapáttal (ellenszenv okán), de aztán jött sztívön és megnyugodott a lelkem.

Az ilyen olcsó sorozatok kapcsán tűnődtem el, hogy miért ordít a másodosztályú Industrial Light and Magic utánzás a lényekről? Mert nem láttam eddig féltonnás óriáscsótányt, vagy mert a textúrázásban és árnyékolásban van a gond.

Vagy a költségvetésben, mert a dínók egész jól átjöttek a JP-ban.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.07.07. 17:37:43

És még azon is filózom, hogy az ezredik post okán elmondott adat, a napi 5000 látogató 1%-a mi o23z23fr xf2z2 f x2orf-ért nem tud hozzászólni egy-egy komment erejéig, mikor annyit melózik egy hogyvóttal az ember.

Mert biztos nem jó az anyag, mittomén. Remélem nem.

Dirky 2008.07.07. 18:09:28

Köszönöm :-)A hüllők egy része szerintem nem rossz, de néhány modell tényleg nem éppen a CGI jelenlegi állását tükrözi. Ráadásul ezek jó része amolyan másodkézből átvett anyag, mert ha jól tudom, akkor a BBC Walking With... sorozatában már szerepeltek. Magyarán maga a modell készen volt, csak az animáció egy részét és a környezetbe illesztést kellett elvégezni.

Illetve az eredeti modelleket kissé "monsztásították", hogy jobban illeszkedjenek egy ilyen sorozatba.

Greg36 2008.07.07. 19:32:09

Hát, ez a különbség egy amerikai sorozat, meg egy európai sorozat költségvetése között.
Viszont lement már három rész (a hogyvoltban) és még nem volt a lények között egy dinoszaurusz sem. Azért nem rossz a témaválasztás.
süti beállítások módosítása