Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x04 - Jack the Writer

2008. július 07. 11:00 - wayout

Hétfő reggel, nagy munkában a mi kis csipet csapatunk, meg kell írni az eheti műsört. Csakhogy egyetlen férfi munkatárs sem képes koncentrálni a Cerie kivillanó dekoltázsa miatt. Liz ellen összeesküdött az evolúció, így kénytelen elküldeni a szőke egyszerűséget, hogy végre nekivághassanak a kemény munkának. A folyósón Tracy (ez nem egy női név egyébként, vagy egyre megy?) is hasznosan kezdi a reggelt, felvágottal dobálja a falat. Ekkor érkezik meg Kenneth frissen és energikusan, lemosatta Tracy kocsiját és szívesen megcsinálna bármit (Kenneth esetében ez tényleg bármi). Tracy hálás és közli vele, hogy az ő kapcsolatuk nem egyirányú utca lesz, mert ő nem hisz az egyirányú utcákban. Ezzel és a kis életbölcsességgel, mit Tracy oszt nem igazán tud mit kezdeni szegény lótifuti, inkább csak mosolyog abból baj nem lehet.

Az írói szobában annyira keményen dolgoztak, hogy máris szünetet tartanak, jön is az egyperces táncos muri, mindenki elkezdi ropni a gangsta rappre. Épp Frank és Liz nyomnak egy seggrázós kettős, amikor betoppan Jack. Azért jött, mert újabb vezető továbbképzőn volt és úgy érzi magába kell szívnia minden infót az alkalmazottai által végzett munkáról. (atomtitkokat rejtegethetnek a stúdióban ha Jack egyfolytában ott lóg, holott ő elvileg az egész kóceráj igazgatója) Lényeg, ami lényeg egész héten a nyakukon fog ülni. Telnek-múlnak a napok, Cerie egyre olcsóbb kurvának öltözik, Jack pedig egyre jobban lefáraszt mindenkit a hülyébbnél hülyébb ötleteivel. Kb. a 4 nap már mindenki elege van meg is kéri Lizt, hogy valahogy küldje már különben nem lesz műsör. (no para , legfeljebb kilökik Tracyt a színpadra, belőle meg csak jön valami szórakoztató hülyeség)

A beszélgetésből az is kiderül, hogy Pete melyik gyerekétől fél a legjobban (Kyle, szerintem az amelyik meg akarta fojtani a tv előtt az első részben) Amikor pedig Cerie vetkőzik még ledérebb szerkóra, akkor Citromnál borul ki a bili, hogy így aztán tényleg nem lehet egy munkahelyen öltözni. (szerintem lehet csak az egy más milyen munkahely) Recepciónál a Kenneth-Tracy dinamikus duó indul be, Tracy elküldi a vigyori lótifutit a Yankee stadionba nachoért, Kenneth pedig úgy indul neki a feladatnak, mintha ez lenne élete küldetése. Liz először próbál finom lenni Cerievel, mondván hordjon melltartó munkában, ha azt akarja, hogy tényleg komolyan vegyék. Cerie viszont nem akarja, hogy komolyan vegyék, hanem gazdagon férjhez menni és utána táskákat tervezni, és valószínűleg magasról szarik a női emancipációra, meg minden másra. Hát ilyen feszes mellekkel és üres fejjel mint az ővé, azt gondolom ennél ideálisabb karriert nem is találhatna magának.

Liz aztán előáll a farbával, őt zavarja, hogy Cerie így öltözködik. Cerie pedig megnyugtatja, hogy 3 gyerek és házasság ellenére még jó teste van. Ó ez Citrom kedvenc témája, imádja elmondani már 100szor, hogy bizony ő még mindig egyedülálló és nincs gyereke. Inkább hagyja a fenébe az egészet. Az irodájában a csapat várja azzal a felszólítással, hogy most már tényleg ki kéne dobni Donaghyt, mert nem lesz műsor. Az eheti legjobb munkájuk egy „Beep beep, ribby ribby” nevezetű szkeccs, asszem a név magáért beszél. Citrom megy és akcióba lendül, annyira, hogy jól leordítja Jack fejét, aki rezzenéstelen arccal tűri a kiutasítást, sőt megköszöni a kiváló munkatársi kommunikációt. Odaát a Yankee stadionnál Kenneth lendül akcióba, mikor látja, hogy zárva van az összes bódé, ugrik, hogy bemásszon, csak sajna fenn akad a nyakkendője rácson. Sebaj, majd hoz segítséget a kedves kis patkányka, aki éppen arra járt.

Másnap Jack elkezdi kerülni Lizt, Tracy pedig újabb életbölcsességeket kezd el osztani. Például mindennap öltözz úgy, mintha megölnének aznap. Tényleg bölcs, ugyan ki szereti a rosszul öltözött hullákat. Kiderül, hogy Kenneth agya ugyanolyan rugóra jár, mint Tracyé, (vagyis ugyanaz a kerék hiányzik) és ezért komoly misszióra küldi őt Tracy. Lizt a stúdióban Jonathan, Jack titkára kapja el egy kis beszélgetésre. Jonathanról annyit kell tudni, hogy egy kedves meleg, indiai srác, aki szerelmes a főnökébe. Közli Lizzel, hogy Jack valójában nagy haragos a kiküldés miatt és azt szeretné, hogy bocsánatot kérjen tőle. A csavar az hogy Citromnak úgy kell mindezt tálalni, mintha ez az ő ötlete lenne, pedig Jack küldte a titkárát, hogy megkérje erre. Ez is biztos valami nagyvállalati vezetési technika, zavard minél jobban össze a alkalmazottaid, így könnyebben irányíthatóak vagy ilyesmi. Egyébként azért is imádom ezt a sorozatot, mert tele van apró kis finomságokkal, kis humor morzsákkal. Például a részek alatt sokszor lehet hallani a hangosbemondót, ami különböző szkeccsek próbájára hívja a színészeket. Ebben részben halljuk, amint Jennát a „Ki akar több szótárt megennire” vagy Josht a „Homofób melegekre” hívják. Apropó ez már a második rész, hogy nincs Jenna, ami nagy kár, mert az ő egocentrikus kirohanásai mindig üdítőek.

A stúdióban Pete az egyetlen, akinek feltűnik, hogy Kenneth eltűnt. Kenneth az NBC helyett, a kínai negyed útjai rója a kis kék biciklijével valami rejtélyes holmi után kutatva Tracynek. Liz indul bocsánatot kérni Jacktől, csak valamiért az a érzése, mintha egyenesen a Halál Csillagra menne Darth Vaderhez. (jó párhuzam, elvégre ő is és Jack is republikánusok)A rejtélyes holmiról kiderül, hogy egy furcsa kinézetű hal, aminek semmiképp se szabad a csatornarendszerbe kerülnie. Az 50 valahányadikon, a bocsánatkérés jól megy, Lizt azt hazudja Jacknak, hogy kedveli, Jack pedig azzal bókol, hogy Liznek szép, sötét cápa szemei vannak. Lent Tracy pedig egy kis vásárlás küldi Kennethet, ezúttal a házassági évfordulójára kell ajándékot vennie. A munkatársi szeretet akkora lett, hogy másnap Jack Camillionare (valami amcsi gangsta rapper, akinek nagy valószínűséggel rosszul írtam a nevét, de nem érdekel) koncert jegyeket ad Liznek. Citrom meghatódik, hogy még Darth Vadernek is van szíve.

Liz ismét megütközik Cerie nem létező ruházatán, de ezúttal ő kap divattanácsot Cerietől. Magára is kapja Cerie által ajánlott szerkót és magabiztosan suhan az írószoba felé. (saját zenéje is van meg minden) Sajna amikor belép a szobába mindenki undorral vegyes közröhejjel fogadja, ami nem igazán tesz jót szegény Citrom így is megtépázott önbecsülésének. Este a nagy meló után, a jól megérdemelte pizza zabálás következik, amikor betoppan Jack valami főmuftikkal, akiknek körbemutogatja az épületet. Kenneth pedig nem tudja pótolni a hiányzó üdítőket, mert épp Tracy feleségének ad évfordulós ajándékot. Liz annyira felbátorodik azon az alapon, hogy ő és Jack már jó cimborák, hogy elindul, hogy megkérdezni, hogy ehetnek-e a tetőkertben az írókkal. Csak épp ezt a GE-s főnökök előtt teszi, úgy hogy Jacknek gyorsan le kell őt teremteni, különben még rossz nagyvállalati vezető benyomását teszi. Liz jól meg is haragszik, pedig Jack esküszik, hogy nem gondolja komolyan. És azzal a clihangerrel zárunk, hogy vajon Liz és Jack barátok lesznek-e ezentúl. SPOILER: igen.

Címkék: 30 rock
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wayout 2008.07.07. 12:52:33

Kb. a 4 nap már mindenkinek elege van, meg is kérik Lizt, hogy valahogy küldje már különben nem lesz műsor. így már helyes, kicsit benéztem ezt a mondatot :)

ettumifilii 2008.07.08. 09:52:29

ez a rész még a rosszabbak közülvaló de a hv jó!!

blerg 2008.07.10. 21:02:53

szerintem is jó a hogyvolt, de mivel szívügyem a sorozat, kukacoskodnék kettőt:
1. sztem jonathan nem meleg, legalábbis ezt nem tudjuk, szimplán csak eszetlenül bálványozza jacket. de ezzel szabad vitatkozni.
2. viszont! liz annyira nem republikánus, hogy egyenesen egy 'bleeding-heart liberal'. (asszem ez nem spoiler.) különben is, később állandó humorforrás lesz, hogy a nagy szabadszelleműsége ellenére mennyi előítélete van (művész vs kispolgár).
ja kérdés más 30rock-suckereknek: a 'good walk and talk' az nem egy aaron sorkin-spoof volt? vagy belemagyarázom?

wayout 2008.07.11. 01:28:58

Jonathan a későbbi részekben explicitebben is kimutatja vágyát Jack iránt, de ezek nyálcsorgatások csak úgy a második évad körül vannak. A mindketten republikánust én Darth Vaderre és Jackre értettem.

wayout 2008.07.11. 01:31:23

"good walk and talk"szerintem aaron sorkin spoof, bár én nem nagyon néztem a west winget és ez itt egy rövid poén, de többször ismétlik.

blerg 2008.07.11. 17:59:53

jack-jonathan: igen emlékszem (a kollázs! sarah mclachlan!:)), csak az egész nekem annyira rajzfilmszerű? szürreális?, hogy nehéz belelátnom, hogy szimplán meleg, inkább a betegesen lojális titkár paródiája. mindegy, ez már gondolom olvasat kérdése.
republi: ja bocs, azt a mondatot teljesen félreértettem.
süti beállítások módosítása