Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 1x02 – Hell-A Woman

2008. június 23. 10:03 - WUTM

A főcím előtt megint egy álommal nyitunk, de nem olyan pikánssal, mint a pilotban: Hank felidézi, amikor ő és Karen éppen megérkeztek Los Angelesbe, Hank gyűlölte a helyet, Karen imádta, de nemcsak a várost, hanem Hanket is, azok voltak a szép idők. Az álmodozásból jókor ébred fel Hank, mert mindjárt zöld a lámpa, ő a kocsijában ül, a mellette lévő kocsiban meg egy szöszi csaj stíröli. Miután megbeszélik, hogy Hank nem őrült, amiért magában beszél, hanem író, a lány átrepíti neki legfrissebb irományát, a telefonszámát egy cetlin. Mondjuk nem igazán értem, hogy Hank szakadt Porscheja miért nem inkább riasztja a hölgyeket, de persze a sárm mindenek előtt. Főcímünk is van már, egészen érdekes stílusban, máig nem tudtam eldönteni, hogy szeressem, vagy tekerjem át.

Hank és legszemetebb formája megérkezik Karen és Bill házához. Először is lebobozza Billt, és nyíltan az arcába röhög, amiért Bob Bill azt hiszi, hogy a lánya egy angyal. Mondjuk Hanknek ebben igaza van, de sajnos nem mondhatja meg Billnek, hogy a lánya már biztos nem szűz, mert akkor sem volt az, amikor neki megvolt.

Aztán írókánk továbbra is szemét: nyíltan flörtöl Karennel Bill előtt, a még mindig duzzogó lányától meg beszed egy dollárt, amiért ronda szót mondott, amit persze azonnal vissza is kell adnia, ronda beszédért. Kiderül, hogy szombaton Charlie és a felesége jönnek Karenékhez. Beccát sem kell azért félteni: kikönyörgi, hogy Hank is jöhessen a vacsorára, elvégre Charlie az ő ügynöke. Még egy kis civódás Karennal, és már mehetnek is Beccával, hogy megnézzék a filmet, ami Hank könyvéből készült. Itt jegyezném meg, hogy Bill kiválasztásánál eléggé befolyásolták a nézőket, amit én nem szeretek, nekem ne könnyítsék meg a dolgomat azzal, hogy olyan színészt választanak, akinél nem kérdés, hogy ő vagy Duchovny.

Hank az ügynöke irodájában hesszel, téma Charlie asszisztense. Hank csak a külsőségeket nézi, két mellpiercinget is feltételez, meg hogy a kisasszony, Dani hátulról szereti. Charlie ezzel szemben nem elégedett, mert piszok rossz asszisztens a kislány. De azért kifelé menet ő is megnézi a hölgy hátsóját. Komolyabb dolgok is szóba kerülnek, például, hogy Hank nem ír semmit, jó lenne, ha legalább a blogolást elvállalná. Hank fintorog.

A munkamegbeszélés egy bárpultnál zajlik, a blog munkatársa egy enyhén spicces, angol szőke, és épp az egekig magasztalja Hanket, aki ennek hallatán szinte már látja is magát, amint a nő seggét markolássza. De sajnos a szőke faképnél hagyja, neki mennie kell haza a kapcsolatához. Hank kb. három másodpercig szomorkodik, mert aztán megtalálja a zsebében a főcím előtti szöszi irományát, és a következő jelenetben már az ő bugyijában matat.

Már-már utálnánk Hanket, amiért ilyen piszokul mázlista, de ez a menet sem akar összejönni: a nő igazi los angelesi, és csak a kinézetével van elfoglalva. Hanket kérdezgeti, hogy milyen a melle, nem kéne-e megnagyobbítania, meg hogy mit gondol a hüvelyfiatalító beavatkozásról. Hank lehervad a témától, aztán kiderül, hogy a hölgy pornózik (szép poén, hogy a dvd, ami Hank kezébe kerül A Crazy Little Thing Called Anal címre hallgat, kissé megváltoztatva Hank filmjének címét.). Ez éppen fellendítené a helyzetet, de a másik szobában felsír egy gyerek, így végül Hank hagyja az egészet a francba, a pornós lány inkább foglalkozzon a gyerekével, ő meg hazamegy – de a dvd-t viszi!

Hank végül úgy dönt, beadja a derekát, és egy kis szenvedés után elkezd blogot írni a Hell-A magazinnak, a la Carrie Bradshaw: látjuk, amint egy Apple boltban a billentyűzetet veri, és halljuk a hangját, amint azon elmélkedik, miért is teszi tönkre a város a nőnemű lakosait.

Elérkezik a beharangozott vacsora Karenéknál, és Hank rögtön két kemény csatával indít. Először is belebotlik a kis kurvába Miába, aki véletlenül épp a medencéből lép ki picike bikiniben, és a második mondatába már bele is szövi a nemi erőszak kifejezést. Bitch. Szerencsére nincs kifutása a találkozásnak, mert jön Bill, aki azonnal elküldi Miát öltözködni, aztán vívnak egy szópárbajt Hankkel, pontosabban csak Hank támad és fenyegetőzik, hogy Bill ne merje ellopni a családját. Bill viszont rendes, és kihalássza a medencéjébe pöckölt csikket. És még mindig nincs vége a találkozásoknak, mert jön Sonja, akit Hanknek szerveztek be az estére, és aki rajong Hank írásáért. Karen szerint jó lenne, ha Hank továbblépne rajta, Hank pedig azt szeretné, ha Karen végre szembenézne saját érzelmeivel.

Szuper lehet a buli, mert Hank a fürdőszobában gyógyszert szed be, és a tükörképéhez beszél. Mikor visszatér az asztalhoz, láthatjuk, miért olyan zaklatott a kis aranyos: jobbján Mia, balján Sonja, és mind a két nő őt tapizza az asztal alatt, de ez csak az egyikük esetében nem jár börtönbüntetéssel.

Sonja felteszi a kérdést, hogyan találkozott Karen és Bill, ettől láthatóan mindenki zavarba jön, kivéve egy embert, na kit? Hank persze a saját, kesernyés változatát osztja meg a néppel: Bill felkérte Karent, hogy alakítsa át a házát, aztán micsoda véletlen, egymásba szerettek, Karen beköltözhetett az álomházba, Bill pedig beszerezhetett egy újabb trófeát. Mia sem nyugszik persze, rákontráz a feszültségre, és megkérdezi, hogyan találkozott Hank és Karen. Becca felveszi a kesztyűt, és elmeséli szülei történetét: dugás már az első találkozáskor, de aztán Karen elolvasta Hank írását, és beleszeretett, majd kilenc hónap múlva jött Becca, a házasság viszont elmaradt. Kicsit mindenki elhallgat, épp jókor érkezik Mia barátja, Mia balra el. Hank felszabadultan társalog immár, bár az kicsit ciki, hogy amikor Sonja elmeséli, hogy az ex-férje meleg, Hank azzal válaszol, hogy lehetne rosszabb is, például szcientológus, erre kiderül, hogy Sonja bizony Tom Cruise hittársa.

A vacsora után egy kis apa-lánya beszélgetésre kerül sor. Becca elmeséli, hogy elolvasta az apja könyvét, és hogy Bill olyan komoly, hogy még a Cradle of Filth pólója miatt is leoltja, pedig Becca szokott imádkozni, azért például, hogy Hank és Karen béküljön ki, és ők hárman húzzanak vissza New Yorkba. Hank teljesen elérzékenyül, és bevallja Beccának, hogy nincs túl jól, de dolgozik az ügyön. Aztán Sonja kapja el Hanket egy kis csevegésre, pontosabban füvezésre, amibe Hank készségesen bele is egyezik, hiszen nincs is jobb annál, mint a volt szerelmed pasijának az ágyában beszívni. Sonja egy kicsit kivan, mert ugye a férje nemrég lépett le egy másik pasival, így aztán levetkőzik Hanknek, és arra kéri, mondja meg nyíltan, mi a véleménye róla. Hank jó válaszokat ad, így aztán jutalmul megdughatja a szcientológust, amire már úgyis annyira vágyott, saját bevallása szerint. Mármint, hogy egy szcientológussal csinálja.

A ház másik pontján is őszinte beszélgetés folyik, Karen és Charlie felesége, Marcy között, mert hogy ők barátnők. És Marcy, igaz barátnőhöz méltóan faggatja Karent, hogy ez most tényleg igaz, ehhez a fafej Billhez fog hozzámenni? És miért nem volt már hónapok óta szőrteleníteni? És van-e összefüggés? Karen inkább megmutatja a házat. A házat, amelynek egyik szobájában Hank dugja Sonját épp. De olyan hevesen, hogy nekicsapódik a falnak, és a falon lógó képpel együtt a földre zuhan. A fejére kapott ütés és a fű együttes hatására Hank nemes egyszerűséggel lehányja a halál drága képet, amit éppen megpróbált visszarakni. És ha mindez nem lenne elég, pontosan ebben a pillanatban lép be a háznéző csapat. Hát, nem mindennapi a látvány, az biztos. És még mindig van hova fokozni, mert a döbbent arcok még jobban megnyúlnak, amikor Sonja is elokádja magát, egyenesen rá az ágyra. Karen arcán szánalommal vegyes megvetés.

Nincs is más hátra, mint hogy Hank hazaoldalogjon, de nem, tartogat még a mai nap egy édes kis meglepetést. Mia ér haza, pont mikor Hank menne el, és persze azonnal rámászik, de Hank csírájában fojtja el a kezdeményezést. Erre Mia vigyorogva közli, hogy jobb, ha Hank tudja, Billnek dolgozik, mert az övé a Hell-A magazin. Hank totál ki van készülve.

Nem csoda, hogy megint Karenről álmodozik a kocsijában, de hát ez az álom hamar semmivé lesz.

Címkék: kaliforgia
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.06.23. 13:41:11

Remekül felépített epizód volt, részemről egyre szélesedő vigyor, a csúcsponti dupla rókázásnál pedig már muszáj volt hangosan vihogni.

BK 2008.06.23. 13:45:00

szerintem óriási a főcím, meg a hasonló stílusú részletek-bevágások az epizódon belül is :) az 1x01-ből utólag ezeket hiányoltam leginkább.

tiktaktiktak 2008.06.25. 10:30:40

jó lett a hogyvolt megint,
kár, hogy így csúszás lesz a vetítésekhez képest...
süti beállítások módosítása