Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x09 - Otthon, rémes otthon

2008. június 05. 16:23 - Annácska5

Előre jelzem, hogy ez az egyik kedvenc részem, és eléggé bő lére eresztettem emiatt. Tehát visszatekintés, és most kivételesen van értelme is, ráadásul a klasszikus családi vállalkozás szöveget nem vágták bele. Utána Lawrence-ben vagyunk, ha valaki még nem tudná, itt élt a Winchester család mielőtt szegény Mary a plafonon kigyulladt volna. Egy szőke nő sír az esküvői fényképével a kezében, majd megjelenik a kislánya, aki fél valamitől a gardróbban. Anyu megnézi mi a helyzet, be is lép oda, de nincs ott semmi. Kislány ettől még mindig nem nyugszik meg, ezért jön egy beszélgetés. Kislány az egész háztól retteg, de anyu azzal nyugtatja, hogy még biztos nem szokta meg, és csak idő kell, hogy az öccsével együtt nagyon boldog legyen mindenki. Áhá, még csak most költöztek oda… És a gardróbban valóban lehet valami nagyon félelmetes, mert a kiscsaj még a széket is odateteti anyjával. Anyu kimegy, pakolászás közben furcsa hangokat hall, el is indul a hangok után a pincébe, patkányokat gyanítva. Talál egy dobozt, ami minő véletlen tele van Winchesterék képeivel. Ezek szerint pont ebben a házban laktak. Eközben odafent a valami eltolja a gardrób elől a széket, és kisétál egy lángoló alak onnan. Kiscsaj visítófrászt kap.


Főcím után Sammy rémálmodik, az előző nőt látja az ablakban kiabálni. Kicsivel később Dean éppen új vadászni való után kutat a neten, de Sam csak megszállottan rajzol valami fát. Dean hiába koptatja a száját, öcsi rá se hederít, csak matat a táskájában valami után. Elő is kapar egy fényképet, ami a régi ház előtt készült, és valóban ott van a fa. Sam nagyon oda akar menni, Dean pedig nem, ezért az öcskös elmondja, hogy mostanában előre megálmodik egy csomó dolgot, például Jessica halálát is. Dean elérzékenyül, nagyon nem akaródzik visszamenni neki oda, de végül beleegyezik, mert meg kell menteni a nőt, akárki legyen is, mivel Sam szerint ugyanaz akarja elpusztítani a nőt, ami Mary-t és Jesst is megölte.

Már Lawrence-ben is vagyunk, Dean kissé izgul, mikor a nő ajtót nyit. Meg is próbál szövetségi ügynökként bemutatkozni, de Sam inkább a valódi nevüket mondja, ami hatásos, mert a nő beinvitálja őket, mivel ugye megtalálta a régi fényképeket. Bemutatja a gyerkőcöket, Ritchie-t és Sairie-t. A nő elmeséli, hogy új életet akar itt kezdeni a férje halála után, és lekritizálja az régi házukat, hogy sok a patkány, vezetékek rosszak. Sairie, a kislány, mesél a lángoló alakról a gardróbban, amire Dean furcsa arcot vág, Sam pedig fellelkesül. Pislákoló lámpák, különös hangok, lángoló alak a gardróbban, mi kell még a jó ügyhöz.


Kicsivel később már egy benzinkútnál beszélgetnek a fiúk, agyalnak, hogy mit hogyan. Felelevenítik az emlékeket, pontosabban csak Dean, és kiderült, hogy Samnek fogalma sem volt arról, hogy bátyja menekítette ki az égő házból. Sam azt hiszi, hogy Deannek ez csak egy sima meló, pedig bátyus rendesen ki van borulva, még apucit is próbálja hívni, de az jó szokásához híven ki van kapcsolva, és csak a hangposta jelentkezik, amire Dean nagyon megható üzenetet hagy, remegő szájjal.


Ismét a házban, vízvezeték szerelő jön, valahogy soha nem jelent jót, ha valaki könyékig turkál a lefolyóban, nahát itt sem, mert gyönyörűen bedarálja a szerelő fél karját, annak ellenére, hogy a konyhamalac áramtalanítva volt. Mondjuk eleve rossz előjel volt, hogy a tapsoló majom magától beindult. Eközben a fiúk végigjárnak mindenkit, akit apjuk ismert. Most éppen az autószerelő műhelyben vannak, és kiderül, hogy apu mielőtt vadászni kezdett volna autószerelő volt, sőt az övé volt a műhely fele. A tulaj elmeséli, hogy John mennyire kiborult Mary halála után, össze-visszazagyvált, és tenyérjóshoz járt. Ez jó nyomnak látszik, el is kezdenek jósnőket keresni egy telefonkönyvben. És elhangzik Missouri Moseley neve. Dean szeme felcsillan, mert már olvasta papa naplójában a Missouri nevet, csak hát a kis butus azt hitte, hogy az államról van szó.


Már a jósnőnél, bocsánat médiumnál, vannak, aki egy pillanat alatt lesokkolja őket, mivel tudja a nevüket, sőt a de "nagyra nőttetek aranybogaraim" szöveget is lenyomja. És ráadásul úgy kiosztja Deant, hogy az csak hápogni tud, Sam pedig vigyorog teli pofával. Az az arckifejezés, tényleg nagyon ott volt. Kiderül, hogy Missouri nem tud túl sokat arról a lényről, ami a tüzet okozta, de nagyon gonosz volt. Persze Deant osztja folyamatosan.


A régi házban anyu telefonál, kissrác daraclét követel. Anyu kimegy a konyhából, ekkor valami kinyitja a járókát, majd a hűtőt. Ritchie meg is indul a hűtő felé, ahová az a valami be is zárja. Anyu kétségbeesik, amikor visszatér, és nem találja a gyerkőcöt, de szerencsére észreveszi, hogy a hűtőből folyik a tej, így gyermek megmenekül. Ekkor toppannak be a testvérek, Missouri társaságában, hogy ő is körülnézzen a házban. Anyu meg is engedi nekik, mivel elég furcsa dolgok történnek ugye. Missouri nagyon erős gonosz jelenlétet érez az egész házban, különösen Sam volt gyerekszobájában. Az legalább kiderül, hogy nem az van a házban, ami Mary Winchesterrel végzett, és hogy több szellem is kísért a ott, mert a ház valami gyülekező hellyé válhatott. Az egyik szellem ráadásul kopogószellem, nem túl bíztató.


A kis családot elküldik kicsit, ők pedig nekiállnak, kis varázszsákokat gyártanak, vagyis konkrétan Dean, míg Missouri és öcsi csak nézi. Igazi fogjuk meg és vigyétek. A zsákokat majd a falakba rejtik, hogy ezzel védettséget adjanak a háznak és lakóinak. El is kezdik a zsákocskákat a falakba rejteni. Samnél viszont furcsa dolog történik. Egy dugó a konnektorból magától kihúzódik, és lassan Sam felé indul, lent a pincében pedig a kopogószellem egy szekrényt csap Missourihoz. Deanhez egy kést vág, de időben elhajol, igen ám de ekkor az egész késkészlet repül felé, amit az asztallal hárít. Tényleg imádom az ilyen látványos jeleneteket. Eközben pedig Sam nyakára tekeredik a zsinór, és fojtogatni kezdi. De Dean most is időben érkezik, mint mindig, és bár nem annyira könnyen, de megmenti az öccsét.


A ház romokban, és ilyen állapotokra érkezik haza a család. Anyuci majdnem elájul, nem is csodálom, erre Missouri rárivall Deanre, hogy takarítson. Hát neki nem jó biznisz ezzel a nővel lógni, az biztos. Végeznek is, és el is indulnak. Igen ám, de még 10 perc hátra van, úgyhogy tuti történni fog valami. És történik is. Anyu már aludna, amikor az ágy remegni kezd. Még szerencse, hogy Sam balsejtelme miatt a fiúk a ház előtt leskelődnek, így meglátják a nőt, akit a ház foglyulejtett, az ablakban kalimpálni, akárcsak Sam álmában. Fiúk rohannak, nagy nehezen be is jutnak. Közben Sairie-nél a gardróbban újra megjelenik a lángoló alak, de Sam őt is kimenti, akárcsak Ritchie-t, míg Dean anyut menti. De a hülyéje, már elnézést, leteszi a gyerkőcöket, az ajtónál, menjetek, én még elbeszélgetek a lángoló izével. Csakhogy valami elkapja, és szabályosan felhúzza a falra, de előtte még egy kicsit játszik vele, ide-oda csapkodja, majd az ajtók bezárulnak. Dean tehát megy öcsit menteni, puskával és fejszével. Fejszét még értem, mert szétveri az ajtót, de a puska, az minek?


A lényeg, hogy Dean bejut a házba, és Samhez közelít a tüzes valami. Bátyó már lövöldözne, de Sam rászól, ugyanis ő már tudja mi a fene ez. A tűz lassan eltűnik és meglátjuk, hogy ez bizony Mary Winchester szelleme. És milyen gyönyörű ez a nő… Mindkét fiú sokkot kap, főleg Dean, mivel ő ugye még emlékszik az anyjukra. Mary Samhez lép, bocsánatot kér valamiért, de Samnek fogalma nincs miről van szó, Mary nem is akarja beavatni, inkább feláldozza magát, és elpusztítja a kopogószellemet.


Másnap Sam és Missouri lelkiznek egy nagyot a ház előtt, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy valami történik Sammel, mert biztos nem véletlen, hogy előre megálmodja a történéseket, és, hogy ő meglátta, megérezte Mary-t, míg Missouri nem. Missouri hazamegy, és elmélkedni kezd, hogy vajon, egy olyan hatalmas erejű és képességű fiú mint Sam, hogyan nem érezte meg az apja jelenlétét, és besétál John Winchesterhez, aki nagyon jól néz ki, a nappaliba. Fél pillanat alatt ki is osztja Papát is, aki kicsit könnyezik Mary miatt, és hogy még nincs itt az ideje találkoznia a fiaival. Komolyan mondom, ez okozta az első komolyabb áll koppanást nálam eddig a sorozatban. Tehát Papa könnyes szemeivel zárunk.

Címkék: odaát
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonrisa 2008.06.05. 18:15:04

Szeretem ezt a részt:) A jós mami hogy oltja már szegény Deant XD
Viszont simán elviseltem volna, ha a gyerekkori fotókból többet mutatnak - kíváncsi lettem volna rájuk.

Boise 2008.06.06. 10:46:47

Igen, szerintem is ez volt az első ütősebb rész a sorozatban, főleg a vége miatt.
Bár azt nem értem, hogy a fejszével miért nem egy ablaküvegnek esnek neki, miért az 5 cm vastag tölgyfa ajtónak. Ezt még több részben eljátsszák amúgy. Úgy tűnik USA-ban olcsóbb egy egész új ajtót venni, mint üvegeztetni :)

Annácska5 2008.06.06. 13:41:43

Ugye Blythe26? :D Akkor nem csak én vettem észre. Valóban ez volt az első igazán ütős rész, és végre felvették a főszálat is.

deku82 2011.02.21. 18:30:56

Kampós szelleme ellen jó volt a puska kősóval. :)
süti beállítások módosítása