Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férfi fán terem 1x04 - Az új testvérváros

2008. április 26. 10:00 - leeann

Fél percben áttekinthetjük, hogy mi is történt idáig úgy egészében, de rögtön ezután szomorú hírt közöl Patrick a rádióban: sajnos meghalt Franklin Cook. Kérdezhetnénk, hogy ki a bánat az a Franklin Cook, de azonnal választ is kapunk rá, ő volt Elmo legöregebb lakója, így a népesség a kis alaszkai városban 233-ról 232-re csökkent. Hiányozni fog a hétvégi újhold fesztiválról és a jegesmedveugrásról. Pont van még egy idevágó kérdés, méghozzá az, hogy mi az a jegesmedveugrás? A válasz: sok idióta ember kevés ruhában vagy ruha nélkül a jéghideg vízbe veti magát. Biztos jó ez valamire, de én még nem jöttem rá, hogy mire. Patrick bejelenti, hogy a bulin ott lesz Pakuma is, a testvérváros, majd Marin mond egy Franklin hiányozni fog beszédet a rádióban, amire persze mindenki elmorzsol egy könnycseppet.


Marin a posta előtt áll teljesen csalódottan, mert zárva van. Jerom épp ott ebédel, akinek elpanaszolja, hogy csomagot vár, amiben a meleg ruhái vannak. Jeromot nem hatja meg és nem nyit ki, ja, mert ő a postás. Persze, hogy ő, ki más ebédelne a posta mellett? Tréner elrohan, a meleg ruhák meg a postán raboskodnak tovább. Marin a szobájában van, és oh jaj, kezében olló van, amivel erőszakosan vagdossa a kezére húzott zokni azon részét, ami nem véletlenül van összevarrva. Sara epésen meg is jegyzi, hogy ők ezt a lábukra szokták húzni, de tréner fázik és akkor nincs mese, kesztyű helyett megteszi a zokni is. Sara sapkát és alkohol mentséget ajánlgat a hideg ellen, és mivel ilyeneket tud, az önkéntes mentős tanfolyamon töpreng el egy percig, majd egy sapkát nyom a fázós szőke kezébe, aki ennek úgy örül, mint egy kisgyerek 5 gombóc fagyinak.

Na most már van sapka meg kesztyű helyettes, így irány ide-oda, első megálló Patrick a recepción, aki erősen gépel egy klaviatúrán. Hihetetlen, hogy a filmekben mindenki úgy születik, hogy azonnal tud ezerrel gépelni, senki nem ismeri az egy-egy ujjal történő, betűket keresgélő gépelési módszert? Szóval Patrick tréner chat room-jában van éppen, ahol azt híresztelik, hogy Marin meghalt. Persze szőkének se kell több, beír, hogy ő az és él, a chat lakók azonnal kitiltják a csevegő szobából. Hát van ilyen, így jár, aki így jár. Azonnal csörög is Janenek, hogy ezt megmagyarázza neki, de Jane egy jó és egy sokkal rosszabb hírrel lepi meg. A könyveket kapkodják rendesen, de a kiadónak nem kell Marin harmadik könyve. Szőke ettől enyhén szólva nem veri a fenekét a földhöz örömében.


Átnézünk a kocsmába, ahol Franklin halála a téma. Jerom és Buzz, mint Elmo újdonsült legöregebbjei már olyanokon gondolkodnak, hogy memoár és végrendelet. Jack épp Franklin hagyatékát (pornólapok) osztja szét a szomorkodó öregek között. Jerom és Buzz felajánlják Jacknek, hogy Franklin helyett lesznek ők a pótapja. Ugyanis kiderül, hogy Jack apja korán meghalt és szinte Franklin nevelte fel, most, hogy ő is elment, a két öreg ajánlkozik, de Jack úgy dönt, hogy már nagyfiú és megvan pótapák nélkül is. Halál után sírkő is kell, így mindenkinek van egy ötlete a sajátjára. Marin 2-3 percben sajnálja magát, amiért halottnak hiszik.


Elérkezik a falugyűlés, na jó, városi gyűlés, persze a testvérvárossal karöltve. Elmo rögtön kap is egy pofont a gyűlés elején. A jó testvérváros már nem akar Elmo testvére lenni, mert ők már agyon fejlődték magukat, így a pakomai lakosok le is lépnek a gyűlésről és az újhold fesztivált se akarják megrendezni Elmoval. Mindenki jól elszontyolodik, de Marinnek csodálatos ötlete támad, keressenek új testvérvárost, kinek kell Pakoma. Most, hogy már közel 12 perc eltelt a részből, feltűnik a főcím, mert azt természetesen a rész közepére kell tenni, nem értem, de mindegy is. Szóval Marin a gyűlés után telefonál Janenek, hogy kéne egy új testvérváros, mert a régi olyan gyorsan lelépett, mint egy utcalány, ha már megkapta a lóvét. Persze szőke sem minden cél nélkül segít Elmonak, konkrétan ettől reméli az újjászületését. Nem tűnik ez túl jó főnixmadár projectnek, de hajrá.


A nagy telefonálás közben vállmagasságban elhalad Marin mellett a saját kabátja. Marin a kabátja után rohan, de a kabát meg pont előle rohan Mai lábain. Mai felvilágosítja, hogy ami 24 óránál tovább a postán marad, az a talált tárgyak szekcióba kerül. Némi „az az én kabátom” után Mai visszaadja, de a pulóver, ami rajta van, az is Mariné, így mielőtt egyszál semmiben kéne hazamennie, elszalad. Ben megkérdi feleségét, hogy mit tegyenek a közös temetkezési helyükkel, mert a halott téma gondolkodóba ejtette. Theresa nem tud azonnal dönteni erről. Sara épp búcsúzik a mentős kliensétől, aki nem hozta el a jelentkezési papírt, amit megígért, sőt nem is veszi komolyan ezt a mentős dolgot. Sarának ez nem esik túl jól, úgy tűnik le is tesz róla.


Tréner a kocsmában egy bazi nagy USA térkép előtt egy bazi nagy pálcával mutogat. Éppen testvérvárost keres a város. A befutónak egyelőre Mitexi bizonyul. Fő erénye amellett, hogy közel van az, hogy főként nők lakják. Marin gyorsan intézkedik is és felhívja a kinézett várost, jó, a városházát, na és megkérdezi, hogy nem érnének-e rá másnap. Marin a cuccait próbálja kiguberálni a talált tárgyak dobozból, de nem igazán talál benne saját holmit, így elmegy Maihoz. Rövid egyezkedés után sikerül megállapodniuk és szőke visszanyeri néhány ruháját. Azért vásárolni is kell hozzá egy kicsit, ahol Jackbe botlik a fázós tréner, aki segít neki egy kicsit a vásárlásban. Cserébe szeretne egy kis segítséget kapni Marintől a búcsúbeszédjéhez, amit Franklin temetésén mond majd el.

Marin és a két segítője (Annie és Patrick) elindulnak a kinézett városnak udvarolni. Odaérvén két ondolált hajú idősebb nő fogadja őket széles mosollyal. A város összeboronáló randi egész jól megy, míg be nem toppan a sok f-es és sok y-os nevű Tiffanyyy. Kis emlékeztetőként az előző részben ő vette meg Patricket. Annie nem túl boldog, mert Patrick és sok f, sok y flörtölnek egymással. A megbeszélés így gyorsan véget is ér, és Marin meghívja a hölgyeket Elmoba. A kocsmában két darab új pótapa Jack társaságában italozik. Akik az öregség hátrányaival dobják föl őt, amibe Ben is beszáll egy pár mondat erejéig. Marin ismét vásárol, és megint összefut Jackkel.

Jack erősen nézi Marin új kabátját, ami a talált tárgyak dobozból származik és hogy, hogy nem ez Franklin kabátja volt. Szentimentális 5 percnek lehetünk fültanúi, amit Jack ad elő. Visszaemlékszik elhunyt pótapjára, mi meg azon gondolkodunk, hogy sírjunk vagy ne. Marin azt tanácsolja, hogy emlékekről beszéljen a temetésen, ami megmaradt Franklin után. Boltot elhagyva irány a kocsma, de a kinézett város még nem jelentkezett, Patrick csalódott is emiatt, mikor hírtelen nem nagyon kap levegőt. A kocsmába betoppant Annie nem túl Annienek kinézve. Kifestve, magas sarkúban és miniszoknyában tipeg oda párjához, ami nagy sikert arat a kocsmalakók között. Annie akciójának az lenne a célja, hogy Patrick ráeszméljen arra, hogy nem flörtölgetünk idegen Tiffanyyykkal, de az akció veszekedésbe torkollik. Viszont ez a fiú állati édesen ki tudja magyarázni magát, így egy csókkal ki is békülnek gyorsan.

Bent nagyon izgatja ez a sírhely kérdés, mert közli feleségével, hogy eladta a közös helyüket. Theresa még nem döntött, de ezért hordja Ben a nadrágot, ő döntött és slussz-passz. Sara is befut a kocsmába, így a nagy hírt már ő is hallja, Mitexivel újra randizik Elmo. Marin úgy dönt, ráront Maira, mert az egész városnak eladogatja a ruháit. Kiderül ám Mai ellenszenvének az oka is. Ő akarja Marin New York-i életét élni, mert csillogást akar. Tudom, hogy ezt már írtam, de megint sajnálja magát főszereplőnk. Azért amellett, hogy jól megsajnáltuk szőkét ebben a részben kétszer is, feldíszítette Elmót, hogy a második randin tetsszen a város a potenciális jelöltnek. A két matróna megérkezik és körül járja Elmót, de mindent megkritizálnak. Marin ezt megelégeli, kiosztja a két szipirtyót és elküldi őket a fenébe. A két öreglány épp lelépne, mikor az egyiknek a torkán akad egy falat muffin, de ekkor Sara akcióba lép, hogy megmentse a fuldoklót, ami visszaadja egy kicsit a hitét a mentősséget illetően.

Elérkezik az újhold fesztivál ideje. Mindenki ünnepel. Bazi nagy tábortűz van, mindenki sörözik és mulat, aki csak él. Franklin persze nem. Marin még nem biztos semmiben, de azt latolgatja, hogy maradna Elmoban. Theresa is úgy gondolja, hogy jó ötletnek tűnik, mert feldobja álmos kis városukat. Buzz, Jack és Jerom azon a padon ücsörög, amin Franklin tette ugyanezt egykoron. Jack megkéri a két pótapját, hogy segítsenek neki a temetésben. Buzz szerint ez természetes. Másnap van, Marin felhívja Janet, hogy a testvérváros móka nem jött össze, így még a feltámasztása nem aktuális. A kocsmában Franklin emlékműsor megy, amin Jack beszéde a főszám, az egész kocsma csendben hallgatja.


Közben, ennek a résznek is vége lesz egyszer alapon Marin belekezd a szokásos narrátor-szerű összegző monológba, ami most arról szól, hogy mi voltál, mit értél el és mit tegyél azért, hogy bátor legyél és kipróbálj mindent, amit eddig nem mertél. A rész végi monológ alatt látjuk Sarát, ahogy feliratkozik a mentős jelentkezési lapra, Jacket, ahogy a két pótapja társaságában a tóba szórja Franklin hamvait és azt, hogy Marin a chat room-ban életre keltette saját magát. A lakosság újra 233 fő lett, mert szőke úgy döntött itt marad. Jaj, és nagyon fontos dologgal kell zárnom az írást, méghozzá a jegesmedveúszással, aminek a felvezetője a New York-i szőkéből lett alaszkai szőke.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyperfumegirl 2008.04.26. 23:26:05

Valahogy nem tudom hova tenni ezt a sorozatot. Az első évad 2. felét már láttam, ott voltak számomra teljesen érthetetlen húzások, most nézem az elejét. Aranyos, vannak benne jó ötltetek, de egyrészt elég sok a nyúlás (Miért éppen Alaszka, Gilmore Girls), másrészt vannak benne elképesztő hülyeségek. Most pl. ez a ruha ügy, ezen teljesen kiborultam. Egy olyan tökös csaj, amilyennek Marin be van itt állítva, majd biztos nem rúgta volna szét Mai seggét, amiért gyakorlatilag lenyúlta a ruháit, hordja és eladja őket...na ne. Ha ezt velem csinálja meg, nem maradt volna ép csontja, Marintól is valami hasonlót vártam volna. Egy olyan nőnek, mint ő, a ruha szent dolog.

De szerethetőek a karakterek, és ez már sokszor elad egy sorozatot.
Úgyhogy nézem továbbra is persze. :)

leeann 2008.04.27. 18:05:54

Én is erre gondoltam, hogy jó, jó, de olyan szokásos. Ez a ruha dolog engem is kiborított. Meg ez sok önsajnálat Marintől, ez sem a legjobb. Legalább van benne néhány dolog, amit osztani is lehet egy kicsit.
süti beállítások módosítása