Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Journeyman 1x05 - The Legend of Dylan McCleen

2008. április 18. 17:00 - TorrenteXY

Kezdésnek a Vasser család a piacon vásárol ilyen felesleges zöldségeket, mint citromfű meg articsóka, de ezt csak Kati erőltetné, szerintem Daninak simán megfelelne a kolbász-sör kombó vacsira. Véletlenül találkoznak Jackkel meg az új nőjével, Terezával, de maradjunk a Terinél.

Aztán mutatványosok kerülnek elő, nem tudom mit kereshetnek egy piacon, de Dani a fiával odamegy nézni őket. El se kezdik élvezni a produkciót, máris hívja a szükség Danit, bizony, időutazni kellene. A kis poronty meg ottmarad a sok ember között, hohó, ebből gondok lesznek.

Daninak sincs jó érkezése, este van, villámlik, és a domboldal szélén egy ejtőernyős fickó csüng. Élettelenek tűnik, Dani kiszabadítja a kötelekből, de ez felébred, és a táskájához rohan.

Dugig van dollárral, úgyhogy semmi baj, szíve tele hálával, így hát előveszi a pisztolyt hogy ne kelljen osztozkodni. De szerencsére jön a felmentő időutazás. Otthon persze kalamajka van, Jack öcsi nagyon pipa, de lenyugszik kis rábeszélés után. Kati kivételesen nem hepajkodik, úgyhogy megy a kis trónörökös Zackhez, hogy lenyugtassa. Lenyugszik, de sajnos másnapra van valami meccsre jegyük. Ki tudja nem-e pont akkor jön majd az utazás.


Az újságnál is gondok vannak, ugyanis esik a lap olvasottsága. Amit meg is értek, mivel ha mindenki annyit dolgozik, és főleg annyit keres mellette mint Kalandember, akkor az tuti csőd. Gondoljunk csak a folytonos repülőzésre, meg a királyos Musztángjára. Még egy olajsejk se bírná ezt kredittel. Közben Dani nem hogy dolgozna, inkább még a munkatársait is beleveszi a titokzatos Dylan McCleen eset kiderítésébe. Így pont ő kerül szóba leépítés címen. Meleg lenne a helyzet, úgyhogy lépünk az időben. Valami ruhatisztító üzemben vagyunk, és a gépeltérítő fickó éppen ott keres valami kínai pofát. Kalandember utána ered, és rossz vége lesz, most pisztoly helyett kést szorítanak a nyakához.


Kellemesen elbeszélgetnek, ami végén a gépeltérítő szívélyesen megígéri, ha még egyszer látja, kinyírja. Lívia persze befut, de nem túl segítőkész. Úgyhogy Kalandember jól le is bassza. Otthon Zack és mami éppen apucit várják, amikor betoppan a rendőrség. Az előző részben ugyanis mikor Dani a semmiből megjelent egy pisztollyal, hát rossz helyen tette. Épp egy rablás helyszínén. Hiba. Ráadásul kép is készült róla, úgyhogy Kati kénytelen hazudni össze-vissza a zsarupofának.


A múltban Livinek Dani mesél a családjáról, hogy nem tud foglalkozni a kis Zackkel. Igazából senkit nem érdekel, majd megszokja a kiskölyök. Otthon meg persze mami pipa lesz a rendőrfickó meg Zack miatt, de hát mit lehet tenni. Míg Lívia is szóbakerül, hogy technikailag az nem lenne megcsalás ha a múltban kefélnének. Minden erkölcsös ember egyből ugrana is Lívia ágyába, csak Dani nem teszi, állítólag. Végülis kibékülnek. Menne Zacket is pátyolgatni, de nyálas rész helyett szerencsére utazunk. A zene király, mingyá' letöl... ööö... megveszem. Szóval a hangulat kellemesen hetvenes évek. "Ronnie autószervízé"nél vagyunk, itt is ázsiai pofákba ütközünk.


Az egyik ismerős, úgyhogy megpróbál neki segíteni, ő a katona, Rich százados ismerőse. Rich adna neki valami pénzt, de nem találja. Eléggé életidegen történet, ki az aki keresne másokat, csak hogy pénzt adhasson nekik. Mindenesetre új pajtásunk Choung Seng(Csüngő Segg túl durva nikknévnek? Legyen csak simán Csung.), aki elmeséli hogy Rich százados megígérte hogy pénzt ad, és Csung kiszabadíthatja családját a csúnya Kambodzsából. De mivel Kalandember nem igazán érti miarák van, így elveszi Csung Richtől kapott medálját, hogy hasznosítsa saját céljaira. Amit még nem tudunk hogy mi. Sokkal izgalmasabb dolgok vannak otthon, Langley fizikaprof várja Danit, aki elmagyarázza:


Az időutazás nem túl könnyű dolog, fel kéne gyorsulni vagy 300.000 káemhára hogy elméletileg működjön, vagy ott vannak a tachionok, amelyeknek létezése nem bizonyított. Aztán szépen lassan Dani elkezdi mesélni - persze egy könyvírás mögé bújtatva - hogy milyen problémái vannak az időutazással. A prof veszi az adást, de nem tudja mi lehet. Mindenesetre tudni szeretné, valaki nem húzott-e még hasznot belőle?! Vagy valami hasonló, nem lehet tudni, mert mindenki ködösít, de úgy tűnik mintha értenék egymást. Otthon aztán Daninak végre jut ideje a gyerekre, de most meg telefonon keresik. Mi lesz így a meccsel? A telefonból Dani kis segédje szól, aki nem találja egyenlőre Rich századost. A telefon után menne a gyerekhez, de jön a késztetés az időutazásra. Ami meg is történik, ráadásul éppen a kis Zack szeme előtt. Kúúúúl. A kisgyerek szerintem be is pisil a látványtól, én a helyében biztos. :)


Ugrás után a buszon Cápa-reklám, 1975 lenne? Mindegy, itt van Rich százados, de Dani nem éri utól. "Szívás!", mondja a semiből előtűnő Lívia, és milyen igaza van! Szerencsére van valami forrása, hogy megtalálják a rejtélyes Dylan McCleent! A forrás Dani apja lenne. De nem tudhatjuk meg ki az öreg, inkább Jack és Teri randiján kötünk ki. Ahol kiderül, hogy Jack járt már Katival. Kínos, de a legkínosabb hogy megjelenik Kati is. Úgyhogy Teri elhúz a kórházába, mert valami kuruzsló, és Jack és Kati kellemesen veszekednek egy jót. Eközben, vagy 30 évvel hamarabb, Dani Líviával meglátogatja végre apucit. Apa jólfésült, sőt még irigylésre méltó pornósbajsza is van.


De nem barátságos, Dani alig tudja meggyőzni hogy beszéljenek. Apa volt Vietnámban is, de nincs infója Rich századosról, sőt emellett még haza se akar menni az asszonyhoz meg a kölykökhöz. Így elsőre elég bunkónak tűnik. De aztán hirtelen beugrik, ismert egy Ritchie nevű századost, úgyhogy a nyomába eredünk. Füstös kocsma tele hosszúhajú rokkerekkel, és ott van Ritchie is. Ő se túl barátságos, de végre megtudja miért haverkodik Csungcsüngékkel. A háború alatt elrejtették, úgyhogy jött nekik eggyel. De mivel nem tudta odaadni nekik a zsét, így valószínűleg Csung visszament Kambodzsába, és mára mindenkit kinyírtak. Szerencsére nem, Dani előhúzza a nyakláncot, ezzel bizonyítva hogy még itt van, az USA-ban. Úgyhogy jöhet a reunion, mindenki boldog. Lenne, de újra megjelennek valami zsaruk, aztán Ritchie pénzt ajánl Daninak aki nem fogadja el. Legalább Dani és Ritchie százados kabátot cserélnek, elterelés céljából.


Szeretetteljes elbúcsúzás, és valami furát érez Dani. De nem a Viagra hatott. Visszaidőutazás után látja hogy hé, a kabátban maradt egy csomó pénz. Felhívja a jelenben Csungot, aki ekkorra már professzor, szerencsére sikerült annó kihoznia a családját. Aztán jön a kis lótufuti, ő is megtalálta Ritchiet, a főnök is örül, csak Dani nem. Bekamuzza hogy a csávónak akkorra volt alibije. Dobja a bombasztorit. A főnök már nem örül.

Otthon smárolás kicsit az asszonnyal, aztán megmutatja, hogy vastagon van tömve pénzzel. Anya nem örül annyira, de azért jóhogy van miből melltartót venni. A kis Zack is örülhet, apa a dugipénzből vett neki meccsjegyeket. De a gyerek elmondja hogy nem érdekli hol van fater, mert látta ahogy elteleportált. Nem szó szerint, mert azt hiszi apa Uri geller legújabb reinkarnációja, vagyis varázslóóó!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TorrenteXY 2008.04.18. 18:11:57

Bocsi a sok kimaradásért fiúk-lányok, de az utóbbi hetekben semmi szabadidőm nem volt! Remélem még maradtak olvasók, és remélem még mindig élvezitek a leírásomat! :) :P
süti beállítások módosítása