Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 1x09 – Az ük-ük-üknagyanyánk

2008. április 09. 18:02 - Hartmann

Salemben kezdünk, az Úr (vagy Asszony) 1692. évében. Egy boszorkány égetésére gyűl a nép, de a boszi előbb kap egy látogatót a börtönében. A férfit, ki elárulta, aki a szeretője, szerelme volt. De a férfinak csak a boszorkány ereje kellett. Vitatkoznak egy kicsit, majd a megmaradt erejével a boszi belekényszeríti egy medálba az árulója lelkét. Épp ez a medál kerül Pruehoz a jelenben, hogy felbecsülje az értékét, nyilvántartásba vegye egy aukcióhoz. A nagytesó persze kíváncsi, kinyitja a medált, ezzel kiszabadítva a századok óta bezárt Matthew-t. Megtudjuk azt is, hogy az 1692-ben megégetett boszorkány Melinda Warren névre hallgatott, akiktől a Halliwell boszorkányok az erejüket örökölték. Matthew nem csak egy egyszerű boszorkányvadász, hanem egy nagyon erős és gonosz warlock, aki ha ellene használnak egy erőt, akkor ő is megismeri és képes használni. Prue pedig használta ellene, így a rosszfiú már rendelkezik a hármaserő harmadával. Az ablakon kiugorva igyekszik a tesókhoz a maradék két képességért.

Az ügyet Morris és Trudo nyomozó kapja meg, Morris persze nem hisz a tanunak, hogy valaki a 10. emeletről kiugrik, és egy karcolás nélkül elsétál a helyszínről. Trudo Prue főnökét, Rexet, és annak asszisztensét hallgatja ki, de semmire nem jut velük. A nyomozók elől jól titkolják a szándékaikat, de mikor a főnöki irodában végre kettesben vannak, kiderül, hogy nem véletlenül került Pruehoz az a medál.

A Halliwell házban a Leo kegyeiért folyó csata már véget ért Piper és Phoebe között, és a győztes Piper lett. De még nem szánta rá magát a megfelelő lépések megtételére, ezért Ciciboszi próbálja nógatni, hogy csapjon le az álompasira. Közben Prue is hazaérkezik, a warlockos vészhelyzet azonnali testvéri megbeszélést követel. Phoebe a medált kézbevéve átél egy látomást, mely megmutatja neki, hogy hogyan zárta be az őse a medálba a gonoszt.

A gonosz közben egy telefonkönyv segítségével megkezdi a város megtisztítását a Halliwell nevűektől. Így előbb utóbb a lányok is sorra kerülnek. Később egy barkácsbolti eladót öl meg, aki szintén a Halliwell nevet viseli, de az itt végzett munka után Rexbe és Hannába botlik. A warlock kap egy kis segítséget a párocskától, elárulják neki, hogy hol találhatja meg azt a két Halliwell-t akikre szüksége van. A gyilkosságokról Okkultabb nyomozó gyorsan értesíti is a lányokat, akik folytatják a tanácskozást a warlock elpusztításáról. Mivel nem igazán jutnak semmire, sem a mivel, sem a hogyan kérdésében, a múltból kérnek segítséget. Megidézik az ük-ük-ükanyjukat, Melindát, aki fizikai valójában is megjelenik, nem pedig csak szellemként. Felidézik a múltat, hogy milyen módon örökölték a lányok az erejüket, hogy Melinda inkább feláldozta az életét, a Warren (későbbi Halliwell) boszorkányok fennmaradása érdekében. A warlock ellen egyedül a medálba történő visszazárás jöhet szóba, hiszen a sima elpusztításhoz túl erős. Ráadásul már rendelkezik Prue erejével, és hatékonyabban is használja azt, mint a nagytesó.

A Bucklandnél éppen Matthew-t készítik fel Rex-ék a lányok ellen, fényképeket mutogatnak neki, az erejükről mondanak pár szót, majd indulhat a vadászat a maradék kétharmad hármaserőre. Közben a lányok felkészülnek a harcra, bájitalt főznek. Vagyis csak főznének, mert egy fontos összetevő hiányzik. A foltos bagoly tolla. De ennek beszerzését Kávéboszi magára vállalja, irány a múzeum, betöréses lopással kiegészítve. A másik két tesó pedig a további szükséges alapanyagokat szerzi be. A Quake-ben találkozik össze a két társaság, aholis a warlock megtámadja Phoebet. Mikor megérintik egymást, a lánynak látomása támad arról, hogy Melindát is elkapja a gonosz. Matthew így már két lány erejével bír, már csak a fagyasztás van hátra, így irány Séfboszi.

Ciciboszi látomása elég hamar valóra válik, Matthew felbukkan a Halliwell házban és rátámad Melindára. De az új képességének hála, tudja, hogy a lányok mire készülnek, hogy ismét a medálba akarják zárni a lelkét. Tudja azt is, hogy nincs meg még minden összetevő a főzethez és a hiányzó toll nyomába ered. Melinda szerencsére megőrizte annyira az önuralmát, hogy nem a múzeumba küldte Matthew-t hanem az állatkertbe. A lányok nem sokkal később hazaérnek, már csak a tollra várnak, hogy elkészíthessék a löttyöt, amivel megszabadulhatnak a gonosztól. Trudot természetesen nem hagyta nyugodni a kétely, és a féltés, hogy veszélyben vannak a Halliwell lányok, ezért követte Prue-t a múzeumig, majd az onnan kifele tartó lányt szíve szerint le is tartóztatná. A férfi autójában vitatkoznak, próbálná visszatartani a lányt, hogy nehogy kiszálljon, de a légzsák hirtelen felfúvódása teljes mértékben megakadályozza benne. Így a toll és Prue is hamarosan érkezik, és elkészülhet a kotyvalék.


Még nagytesó hazaérkezése előtt beállít a lányokhoz a gonosz, és Piper erejét követeli. Kávéboszi természetesen a legjobbkor érkezik haza a tollal, megakadályozza, hogy bármelyik lánynak baja történhessen, az erejét használva kis időre mozgásgéptelenné teszi Matthew-t, így elég idejük lesz rá, hogy a bájitalt elkészítsék és az átkot elmondhassák.

Rexék a kudarcon teljesen kibuknak, és a saját kezükbe veszik a lányok elpusztítását, hiszen a feletteseik ezt várják már tőlük régóta. Otthon Piper végre összeszedi a bátorságát és randira hívja Leot. Majd a rész végén Melinda visszamegy a saját síkjára, magával víve a medált, nehogy Matthew lelke kikerülhessen belőle mégegyszer.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása