Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 1x04 – Halálos Szerelem

2008. március 05. 14:30 - Hartmann

A rész megmentendő ártatlanját eléggé hamar megismerhetjük, egy kínai származású fiatalember személyében. Név szerint Mark, aki épp az anyjával vitázik, a szellemekről, a védő amulettekről. A fiú nem ugyanúgy vélekedik ezekről a dolgokról, mint az édesanyja. Figyelmen kívül hagyja, hogy most épp a szellemek hónapjában vannak, és gonosz árnyékok gyülekeznek China Town felett. Bár jobban figyelt volna, vagy magához vett volna valami védő medált, mert három lépés után rátámadtak, és gyorsan el is teszik láb alól. A maffia módszereire hasonlító módon, benzinben megfürdetik a holttestet, majd meggyújtják. A megmentendő ártatlannak ezúttal a lelkét kell megmenteni.


Háromtestvér vonalon a két kisebbik húg épp meglepetés szülinapi partit szervez Pruenak, aki persze tud az egészről. Andy is készült Pruenak szülinapi ajándékkal. Egy hosszú hétvége, csak kettesben, valami szállodában. Ezzel viszont a húgok partiját húzta keresztbe. Bár Prue még nem döntött, hogy megy-e Trudoval, vagy sem. Phoebe szeretne végre már jó színben feltűnni a nővére előtt, és nem egy-két napos késéssel feladott lappal meglepni Pruet, ezért munkába áll egy szállodában, mint médium. Első kliense kissé mérgesen távozik, mikor Phoebe közli vele, hogy öregkorára nagyon elhízik.

Időközben Piper is befut, gyorsan neki is állnak vitatkozni, hogy arról volt szó, hogy elrejtik a képességeiket, és csak akkor használják, ha tényleg szükség van rá. Hogy visszatérjünk Markhoz is, ő is megérkezik a szállodába, és megörül neki, hogy a lányok látják őt. Mindketten eléggé szkeptikusak, meghallgatni sem akarják a srácot. Piper idegesen lelép, Mark követi, és végül sikerül meggyőznie az addig továbbra is kétkedő Séfboszit. El is mennek gyorsan China Town-ba, hogy Piper megtalálhassa a srác holttestét, hogy azonosíthassák, különben Yama a kapuőr szerzi meg a lelkét és örökre a pokolban ragad a lélek. A holttest meg is van, és Yama is feltűnik. Kellett nekik az ördögöt a falra festeni :). Piper beparázik, Yama megfagy, lehet menekülni. Meg sem állnak a Halliwell házig.


Gyorsan kapunk még egy nagy pofont. Pontosabban Prue, mikor a Quakeben meglátja Okkultabb Nyomozót egy szőke nővel. Aki tulajdonképpen a nyomozó ex-neje. Csak róla Trudo nem szólt egy árva szót sem. Prue nem ok nélkül pipa, a férfi hiába próbálja kimagyarázni magát, esélye sincs. Főleg, hogy Nagytesó nem is hagyja, sem azt, hogy kifejtse a véleményét, sem azt, hogy kövesse kifelé az étteremből. Ez utóbbihoz ismét az erőt használja, és kisebb nagyobb akadályokat gördít Trudo útjába. Később azt is megtudhatjuk, hogy Trudo nem is olyan rossz nyomozó, hiszen rájött arra is, hogy Prue titkol előle valamit.


Otthon Piper elmagyarázza a tesóinak, hogy mihez is kell kezdjenek azzal, hogy Mark köztük van. Hogy nemhiába csak ők látják a srácot, ő is egy megmentendő ártatlan. A tesók kétkednek, de nagy nehezen ráveszik magukat, hogy segítsenek. Mindenkinek van valami kifogása. Phoebe-é a legjobb. Vissza kell mennie médiumolni a szállodába. A Halliwell házban meg kezd romantika kialakulni Séfboszi és Mark között. Főleg mikor rátérnek a kajás témákra. Ettől mindketten beindulnak :). Ha már ilyen jól ráéreztek egymás kaja iránti vonzalmára, Mark Séfboszinak adja a receptjeit, amelyeket a srác családjának vendéglőiben főztek generációk óta. Pipernek nincs szerencséje a szerelemben. Korábban egy warlockba, most meg egy szellembe zúg bele.

Piper továbbra is szellemkísérőt játszik, meglátogatja Mark anyját, de ő még nem is tud a fia haláláról. Így nehéz lesz eltemetni, hogy a lelke ne kerüljön Yama karmai közé. Séfboszi próbálja elmondani Markanyunak a dolgot, de nem viszi rá a lélek, hogy ő közölje vele a rossz hírt. De mire a Halliwell házba visszaérnek, addigra megtalálják a rendőrök is a testet. Mark számára a csapás, hogy a jelek arra utalnak, hogy nem is ő a halott, hanem Tony Wong az egyik China Towni triász főnöke. Még jó, hogy Phoebe a közelben van, mert látomása van arról a helyről ahol Wong éppen él és virul. Mark segítségével azonosítják a helyet, és el is indulnak, hogy lebuktassák a főnököt. Persze szokás szerint idő előtt kiolvadnak a maffiózók a fagyasztásból, és menekülhet a Szellem-Boszi páros. De az akció sikeres volt, a rendőrségre eljutott a fotó, ami Wongot ábrázolja a saját halálhírével.


A szállodában Phoebe mielőtt munkába állna, látomást kap egy tárca érintésétől, ami szerint a tárca tulajdonosa autóelütés általi halált szenved. Újabb megmentendő ember. Hiába próbálja megmagyarázni a férfinek, hogy vigyázzon, az nem hallgat rá. Sőt a felesége sem veszi komolyan, mondván, hogy azt jósolta neki, hogy elhízik. A rész vége felé megkapjuk a befejezését is ennek a szálnak. Minden úgy történik, ahogy Látóboszi megálmodta. De, hogy megmentse a helyzetet 100 méteres sprintfutásban világrekordot döntve, ellöki a pasast az autó elől. Persze a hitetlen nej is látta az akciót, és ezek után komolyabban veszi majd Phoebe intését az elhízásról.


A Triász bosszúja utoléri Séfboszit, mert betörnek a Halliwell házba és elrabolják, de a kétszemélyes mentőcsapat azonnal indul, Markkal kiegészülve. Bár a srác szellemként nem sok vizet zavar, de legalább ő tudja, hogy hová vitték a középső tesót. Wong keménykedik egy kicsit Piperrel, akinek sajnos a kezei hátra vannak kötve, így nem tud fagyasztani. Megoldás lenne még Jack Bauerbe átmenni, és a rosszfiút torkon harapni. De ez másik sorozat :). A tesóhadtest megérkezik Wongék rejtekhelyére, aholis Prue a Triász tagokat akaratuk ellenére ide-oda dobálja. Mikor a rosszfiúk ezt megunják, próbálnak az utcára menekülni, de addigra már megérkeznek a rendőrök és a karjaikba szaladnak. Wong persze ostoba módon nem dobja el a fegyverét, ezért a zsaruk kibélelik ólommal. A lelkét pedig elviszi a semmiből előbukkanó Yama.


Mark temetésén Séfboszi nagyon megkönnyezi az újabb szerelmének elvesztését. De Mark legalább jó helyre kerül. Az apja lelke már vár rá.


Így az ártatlanok ismét megmenekültek, hála a Háromtestvérnek :)

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszusz 2008.03.05. 15:38:48

Láttam én ezt a részt? nem emlékszem rá... Köszi a hogyvoltot!

2008.03.05. 17:43:39

nekem az első részeket mindig sikerült mulasztanom, most pótlom, de ez azért fájt:
"ami szerint a tárca tulajdonosa autóelütés általi halált szenved."
Még, ha viccesen kitekerve is lett megfogalmazva, akkor is ;-)

Hartmann 2008.03.05. 18:31:10

Aszusz: nincs mit :) Ezért irom, hogy fel lehessen idézni :D

Los Alamuszi: próbáltam olyan fájdalmasan fogalmazni, amennyire a pasinak is fájhatott az elütés :D
süti beállítások módosítása