Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 1x01 - Átok Rátok Lányok

2008. február 19. 11:30 - Hartmann

San Francisco. Este, szakadó eső. Taxi a The Talmadge előtt. Bent pedig a sokadik emeleten egy szőke épp Pindurt eteti. A macska még párszor feltűnik majd, szinte főszereplő lesz. A szőke ujjrátéttel gyertyákat gyújtogat, miközben kint az esőben egy pár bakancs mászik lefelé a tűzlétrán. Majd a bakancshoz tartozó kabát is feltűnik, épp a szőke ablaka előtt, és a tulajdonosuk bekukucskálva a szőke ujjgyakorlatait lesi. Kint dörög, Pindur meg nyervogva elszalad, miközben a szőke védelemért könyörög és naperőt kér. Bakancséskabát, már bent van a lakásban, közeleg a szőkéhez. Aki végre eszmél, és riadtan ugrik fel. Bakancséskabátot ismerősként üdvözli, de ő úgy látszik, nem csípi a szőke nőket. Majd egy késsel (majd később kiderül milyennel) hasbaszúrja.


Vágás, eső, villám, Piper siet hazafelé. Majd a két testvér közötti szóváltásnak lehetünk szem és fültanui. Prue lecseszi Pipert a lábáról, hogy késett, és nem volt otthon, mikor ment a villanyszerelő. Piper kifogása, hogy a kínai vásárban volt. Prue pedig nem jöhet el hat előtt és még át sem öltözött. Pipert várja otthon egy csomag és egy csokor, Jeremytől. Piper a vizsgájára ment fűszereket vásárolni a kínai piacra, ettől Prue kicsit megenyhül. Jeremy egy kis bort küldött, Piper receptjéhez, közben mindketten megegyeznek abban, hogy Jeremy helyes fiú. Piper megtalálja a régi szellemtáblájukat, melynek a hátulján anyjuk ajánlása szerepel. Szó van benne fényről, hármójukról, az erőről. Prue persze a fényre reagálva csípőből tüzel. Küldjék el Phoebenek, mivel "Ő az aki sötétben botorkál és egy kis fény segítene rajta". Piper persze védelmébe veszi, mert ő már tudja, amit mi még nem. Prue szeretné, ha észhez térne a legfiatalabb húga. Inkább észhez, mint haza. Valamiért nagyon nem csípi. A jelenet záróképében a szellemtáblán a kis izé elkezd magától mozogni.

Bűncselekmény helyszín. Trudo felügyelő érkezik (Róla nem hiszem el, hogy nincs valami rokoni szála Mel Gibsonhoz, kicsit hosszabb lenne a haja, tiszta Riggs lenne). Morris (a másik nyomozó) lehordja, hogy későn ért oda. Késés oka: Oakland, nyomot követett. Rosszul tette, mert zsákutcába vitte. A két nyomozó közötti cívódások elkezdődnek. Trudo hisz valamennyire az okkult dolgokban, Morris nem igazán. "Trudo: Boszorkákra vadásznak. Morris: Hahh, nőkre.". És végre kiderül, hogy a kés sem sima kés volt, hanem egy Atame. Morris persze ellenkezik. Kétélű acélkés. Ami ugyanaz. A boszorkák az energiákat irányítják velük. Trudo tud. Tudja, hol találták meg a nőt, szentély előtt. Morris meg persze ismét leugatja. Ne nyomozzon, míg nem egyeztet vele. Ennyit tesz, hogy valaki hisz, valaki nem. Majd feltűnik egy riporter, Trudot faggatja az esetről. Aki fapofával közli: "Megszúrtak egy nőt. Ilyen egyszerű." A riporter meg a szemére hányja (huhh, belegondolni is rossz), hogy ez a nő már a harmadik ebben a hónapban.


Ismét a Halliwell otthon, Piper átvonul. Nappali-konyha-előszoba utvonalon Pruehoz, aki értetlenkedik a csilláron. Kezdi beadagolni, amit mi még nem tudunk, hogy Phoebe készül hazatérni. Persze nem mondja ezt ki ilyen nyíltan, hanem csak hogy ki kéne adni az üres szobát, ami Prue szerint nem lenne rossz, főleg ha az új lakó segítene a házban. Piper szerint Phoebe ügyeskezű. Prue úgy tudja, Phoebe New Yorkban él. Két másodperc múlva kiderül, hogy már nem. Nomeg, hogy hazaköltözik. És azt gondolhatjuk, megtudjuk, hogy Prue miért orrol (azzal a szép orrával) Phoebere, de nem. Mikor Prue érdeklődik mikor érkezik a szeretett hugicája, ajtó nyílik, és betoppan. Meglepetés, de Prue arcán nem tükröződik az öröm. Kényszermosoly. Piper fizeti Phoebe taxiját, de Prue pénztárcájából. :) Kezd alakulni, hogy min borult ki a bili a két testvér között. A házról is szó volt, hogy nem eladó, meg egy Roger nevű pasi is szóba kerül, akihez Phoebe nem nyúlt. Prue szerint meg de. A vitát Piper szakítja félbe vacsora ajánlattal. Prue persze nem éhes, Phoebe meg evett a buszon.


Vágás. Tévé, híradó. Szőke halála. Phoebe a tükörben nézi magát (és most látszik a tetkója, később eltűnik). Piper kopog, kaját hoz, Phoebe meg persze kajás, és nekilát enni. Piper a TV-ben meglátja Jeremyt. Beszélgetés, melyből kiderül, hogy Prue feláldozta saját gyerekkorát, hogy a két hugicáját felnevelje. Prue jön, kopog, takarót hoz Phoebenek. Mégis csak érez valamit a kishúga iránt. Vágás, The Talmadge. Egy tetoválás. Trudo szerint a többi áldozaton is ilyen volt (a szimbólum még elég sokszor előfordul, valami boszorkánysággal lehet kapcsolatos, nem tudom. Majd valaki a kommentekben leírja :D.). Morris szerint szektavadász a gyilkos, Trudo továbbra is a boszorkányos változat mellett ágál. Trudo megkapja, hogy vagy boszorkázik továbbra is és megy kivizsgálásra, vagy abbahagyja. Pindur felbukkan, Trudo simogatja. Pedig egy csomó embert véresre karmolt Morris szerint.


Halliwell ház. Piper, Phoebe a szellemtáblával játszanak. Fény derül arra, hogy hogyan jött össze Piper Jeremyvel. Továbbá az is kiderül, hogy még régen is mindig Phoebe tologatta a szellemtábla mutatóját (azt amit korábban izének neveztem). Phoebe tagad. Ő nem. Sosem. Próbálnak a szellemtáblával Prue szexuális életéről megtudni valamit. De Phoebe szerint ez gusztustalan. (Node kedves sorozatírók, ezt a sorozatot 18éven aluliak is nézik :D.). A mutató elkezd mozogni, miközben Phoebe keze még rajta van. Izgatott kiabálás Pipernek, aki persze nem hisz neki. Prue is feltűnik, és persze ő is hasonlóan földhözragadt. Olyan nincs, hogy magától mozog. Két betű eddig kiderül. P-A. Phoebe próbál bizonyítani, hogy nem ő tolta, depersze most nem mozog. Majd megindul magától is, és ezt már Piper is látja. Megmutatja a maradék betűket is. D-L-Á-S.


Villany el. Piper tök para, menni akar Jeremyhez, biztos fél a sötétben, meg a mozgó izé sem hagyja nyugton. Prue próbálja marasztalni. Kiderül, hogy hónapok óta ott laknak, de a padlásajtót még mindig nem tudták kinyitni. Se villany, se telefon. Ha Sikoly 9 lenne a film címe, akkor most jönne a késesmaszkos ember :). Prue irányozza magát a pincébe, biztosítéknézőbe, Phoebe meg a padlásra. Piper meg persze egyedül, és inkább megy Prue után. Padlásajtó természetesen zárva, majd mikor Phoebe már indul le, kattan a zár, és sarkig kitárul. A töksötét padlásra hirtelen beesik valami fény (napersze, este, vaksötétben. Phoebe még nem eszmél, hogy van itt valami mágia, bár kicsit zavartan néz) egy ládára. Láda nyit, benne egy nagy könyv.


Az Árnyékok Könyve (Később Árnyak könyve néven fut majd). Phoebe olvas, mágiáról, hármas erőről, tesvérekről. Mikor kimondja, hogy "Add nekünk az erőt, kell nekünk az erő" a kristálycsillár csilingel, és mindenütt sejtelmes fények. Nomeg egy fényképen is közelebb kerül egymáshoz a háromtestvér. Prue, Piper fel a padlásra, faggatják, hogy mit csinál. Ő meg addigra perfekt lett a mágiából, tudja mi kell hozzá, meg mikor hogy befogadhassák az erőt. Prue még nem eléggé okkult ahhoz, hogy elfogadja, létezik boszorkányság, csúnyán is néz Phoebere. Lemennek, vitáznak, hogy ez most mi a fene lehet, de szerintük semmi sem változott. Sem a házban, sem az érzéseikben. Közben elmennek a megváltozott kép mellett, de nem tűnik fel nekik. Pedig feltűnő, hogy a 3 testvér legalább fél méternyire állt egymástól mikor a fotó készült, most meg szinte egymás hegyén hátán vannak a képen. Bakancséskabát a Halliwell ház előtt áll és néz, majd elsétál.


Halliwell ház még mindig Továbbra is kint, de már reggel. Phoebe ücsürög a lépcsőn, kezében kávé. Piper jön, és boszorkányságról viccelődnek. Még nem tudják, hogy mi történt velük. Az Árnyékok könyve szerint boszorka volt az egyik ősük. Melinda Warren (tényleg az volt :), majd kiderül). Piper meg felsorolja a családfa furcsa felét, a piástól a flúgosig. Nomeg a láthatatlan apát is megemlíti. Piper meg már ismeri is a három erőt. Telekinézis, jövőlátás, időfagyasztás. Melindaegyszerre mindhármat birtokolta. Továbbá kiderül, hogy a háromtersvérnek kell lennie minden idők legerősebb boszorkányainak, hiszen Melinda halála előtt ilyen átkot szórt. Piper sem okkult még. Szerinte se anyjuk, se a nagyanyjuk nem volt boszi. Mekkorát téved.


Prue meg a főnöke/pasija beszélget. Mézesmázosan kezdi, hogy ’jó voltál Prue, de a vezetőség úgy gondolja, hogy az én nyelvem simább, és én fogom kezelni a kollekciót, meg intézni a kiállítást’. Prue kiakad. Nemkicsit. Főnökpasi hadonászik egy tollal, Prue mérgesen ránéz, majd a zsebbe kerül az íróeszköz. Cívódnak még egy kicsit, kiderül, hogy Prue nem szexel Rogerrel (főnökpasi), sőt még a gyűrűt is visszaadta. Kis idő múlva toll enged. Tinta a zsebbe. Toll ki zsebből, tinta az arcba. Étterem. Piper séfvizsgája. Kicsit késében van. Annyira, hogy az idő lejárt, a kaja meg még nincs kész. Séfmór (nem tudom, hogy kéne írni, de fonetikusan így hangzik) kóstol. Pontosabban kóstolna, ha Piper nem fagyasztana időt. Ezen annyira meglepődik, hogy a szószból kimaradt portóit gyorsan pótolja, Séfmór meg olvad.


Roger fényezi magát a telefonban, Prue persze hallja. Nem kicsit van kiakadva. Gyorsan fel is mond, de Roger próbál kemény lenni, hogy ellehetetleníti Prue jövőjét. Roger fényezi magát már Pruenak is, hogy ő csak jót tett vele, hogy ő kapta a kollekciókezelést meg mindent. A fenyegetés meghozza a gyümölcsét, a nyakkendő kissé szorossá válik. Fuldoklik, olló. Vágás. Most még csak nyakkendőt, majd a sorozatban is. Piper, telefon. Phoebet hivja. Idegesen leteszi mikor nem veszi fel. Biztos pasizik (elvégre már egy napja San Franciscoban van. Jeremy feltűnik. Gratulál a sikeres vizsgához és a melóhoz. Piper kezd felizgulni, hisz kajáról van szó. (Vajon szex is lesz?)

Phoebe mégsem pasizik. Kerékpározik, közben látomása van. Két srác görkorival versenyzik, majd elüti őket egy autó. Zavartan teker tovább, majd meglátja az autót a látomásából, majd a két srácot is. Hiába kiabál, a srácok nem hallják meg, ezért ön (inkább bicigli) feláldozóan az autó elé veti magát, igy a két srác megmenekül. Az ártatlanok megmentve. Pindur feltűnik a képben ismét. Nyakában a medállal, amin a korábban említett szimbólum látható. Kórház. Prue, aggódva keresi Phoebet, lehet haragszik rá, de azért szereti. A korházpultnál Trudo. És a régi szerelmespár ismét egymásra talál. Beszélgetés, kávémeghívás. Kivesézik a magánéletüket. Mindketten szingik. Megjósolható a folytatás.

Prue, Phoebe boszorkányságról vitázik. Phoebe szerint van már erejük, Prue meg nem hiszi ezt. Prue végre kezd megvilágosodni, mikor a tejszínt keresi, és az a bárpulton odacsúszik hozzá, majd a kancsó érintése nélkül a kávéjába/teájába kerül. Prué lett a telekinézis. Végre rájött. Gyorsan rá is küld egy felest. Phoebet okolja, hogy ő tette ezt vele, pedig ő nem akarta. Phoebe magyaráz a jó és rossz boszikról, warlockokról, egyéb mágiáról, mert olvasgatta este az Árnyak könyvét. Pindur ismét feltűnik. Piper, Jeremy taxiban. Piper mesél a napjáról, a srác kitalálja, hogy menjenek fel a régi Boing épület tetejére. Lesz itt valami, hamarosan. Hogy nem csillagnézésre készülnek az tuti, hiszen délután van még.


Phoebe és Prue aspirint akar venni, közben vitáznak. Prue meg nem tudja kontrollálni az erejét, főleg ha ideges. Phoebe ezt jól ki is használja, és mosolyogva elkezdi felidegesíteni a nővérét (Rogerrel, az apjukkal, önmagával). Prue persze átrendezi a polcokat. Lehetne rendetrakni, de aszprint legalább találtak. Vissza a Piper+Jeremy szálhoz. Mennek fel a lifttel, és Jeremyből végre kibújik a kisördög. Pontosabban a warlock. Atame előkap, Piper! készülj meghalni. Jeremynek kell a hármaserő, ehhez meg kell ölnie a háromtestvért. Piper persze ideges, ergo fagyaszt. Mászik ki a liftből, idő kiolvad, warlock utána. Fahasábbal fejbecsap, warlock padlót fog.

Halliwell ház, Roger beszél a rögzitőre, hogy Prue menjen már vissza dolgozni. Prue hazaér, Pindurral a kezében és Pipert keresi. Piper is haza, így együtt van a háromtestvér, jöhet a végkifejlődés. Warlock magához tér, Atamét a kézbe, és indul a Halliwell rezidenciához. Prue még mindig nem eléggé okkult, a zsarukat akarja hívni. Phoebe közben rálelt a könyvben a megoldásra. Tiszta voodoo, egy bábun keresztül átkozzák meg Jeremyt, az üstből füst gomolyog, Jeremy összeesik az utcán és mindenéből tüskék nőnek ki. Tényleg warlock volt. Phoebe rendszerető lévén el akarja rakni az üstöt, de ismét látomása van, a Tüskés-Jeremyről. Arról, hogy közeledik feléjük. Futás le a padlásról, ki a házból, de az ajtóban már TJ áll.

Prue végre használja az erejét, kicsit dobálja a srácot, majd fel a padlásra, ajtó bezár, eltorlaszol. Jeremyt ez nem állítja meg, távolról elpakol az ajtó elől (jöhetne hozzám is rendet rakni), majd az ajtót is eltűnteti. A lányok elkezdik kántálni, hogy "A hármunk ereje felszabadít", és ez hat. Mire tizenharmadszor is kimondják, Jeremy eltűnik. De előtte még elárulja, hogy ahonnét jött van még sok hozzá hasonló, akik a lányokat akarják. Főleg holtan. Kell is hogy legyen, mert mi lenne a boszikkal a hátralévő sok-sok részében, ha nem jönnének warlockok, démonok és egyéb nyalánkságok.

Trudo feltűnik a Halliwell háznál, kávéval a kézben. Randira hívja Pruet, de ő nem mond semmit rá. Két hugi jön, érdeklődik, mit akart. Trudo visszanéz, Phoebe kezében meglátja Pindurt. Néz egy kicsit bután, majd beül a kocsiba és elmegy. Elhatározzák, hogy éberek lesznek, mindig együtt maradnak, majd záróképként Prue becsukja az ajtót. Nem a kezével.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszusz 2008.02.19. 19:45:47

Örülök a Charmed hogyvoltnak, nagy kedvencem volt ez a sorozat! De a stílus... nem is tudom... jobban bejönne, ha nem ilyen tőmondatokban írnál, szinte távirati stílusban, hanem kicsit kifejtősebb, gördülékenyebb mondatokban. Néha egy-két kötőszó nem ártana, meg ilyesmi. Bocs a kritikáért, de szeretném olvasni továbbra is, és szívesen olvasni :) Szóval hajrá!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.02.19. 20:47:34

Hartmann. Örölük, hogy sikerült megírnod. És hogy mégsem Sixx nevén futsz. Jó lesz ez. Legközelebb. Mert most még olyan, minthogyha a forgatókönyvet olvasnám (jelenet helyszíne, szereplők, dialóg és cselekvés. Mindez tőmondatokban, ahogy már az előttem szóló kifejtette).
"Node kedves sorozatírók, ezt a sorozatot 18éven aluliak is nézik :D"
Spojler:) Ez egy családi sorozat, de tényleg. (a soroztattörténelem egyik legjobb kiszólása)

Lukri 2008.02.19. 21:26:47

A tetoválás, amit nem tudsz a következő. Az Árnyékok könyve elején is az van. A hármas erőt, vagyis a bűbájosok által használt hármak erejének a szimbóluma.

Hartmann 2008.02.20. 07:46:57

Köszi az észrevételeket, kritikákat. A következő hogyvoltnál majd igyekszem ezeket figyelembe venni, és ezek alapján meg/átírni.

Lukri: igen, mikor tovább néztem a sorozatot nekem is visszajött, hogy mi az a tetoválás, meg jel, mert elég sok helyen feltűnik. De mikor elküldtem a hogyvoltot, még nem emlékeztem rá :) De tökéletesen igazad van. a Hármaserő, és a hármas erő egységét jelzi.
süti beállítások módosítása