Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hogy volt: Deadwood 2x12 - Boy The Earth Talks To

2007. január 23. 23:00 - sixx

Elérkeztünk az évadzáró részhez, sűrű kis óra volt, az biztos. Esküvő, gyilkosság, öngyilkosság, gyilkossági kísérlet, és maga az ördög is Deadwoodba látogat. Nagyszerű évadot zár a sorozat, amire a harmadik bizonyos szempontból még egy lapáttal rátesz, és amit az HBO-nak köszönhetően hamarosan mi is láthatunk.

Egyik kedvenc karakterünkkel kezdünk: Mr. Wu kilóg a Gemből, és nekiesik Lee emeberinek, az igazi vérontást csak az időközben odarohanó Johnny akadályozza meg - azt azárt lehet sejteni, hogy ennek lesz még folytatása. Martha és Seth továbbra is gyászol, de a jövőre is gondolniuk kell: az asszony elvállalná a telep tanítónője szerepet, aminek a seriff is örül - legalábbis látszólag, mert mi tudjuk, hogy fantáziáját csak és kizárólag Alma izgatja.

Megérkezik George Hearst (Gerald McRaney káprázatos alakításában) és rögvest leül Allel tárgyalni, mano a mano, két erős egyéniség (és szívtelen gazember) egymással szemben - jó kis jelenet ez is. Al képes lenne Wu-t feláldozni a békesség kedvévért, de Hearst csak az aryan iránt mutat érdeklődést, aminek a kibányászásához ugye kell a munkaerő, és érdekelné a Wu vezette kínai bagázs is, "ha alkalmasabbak, mint Lee és emberei." Nagy szarkavaró a faszi, ebből a dologból csak nyertesen jöhet ki.

EB beadja a derekát, és eladja a szállót 100.000 dollárért (közben káromkodik egy sort, majd alázatos talpnyalóba vált - Hearst arca egy tanulmány), de igazgatóként továbbra is maradhat a falak között. Silas és Al megkapja Yankton új javaslatát a csatlakozásra vonatkozóan, ideje komolyan elmélyülni benne, hiszen ettől függ a tábor túlélése. Tolliver kissé tuskó módon közli Hearsttel, hogy ő tussolta el Wolcott ballépését (értsd: három kurva felszabdalását), mire a mágnás nekiesik a perverz geológusnak, és közli vele, hogy kapcsolatuknak annyi - Wolcott ennek hatására öngyilkos lesz.

Alma és Ellsworth kimondja a boldogító igent, az egész város ki van öltözve, mint szaros Pista Krisztus nevenapján, kivéve persze Al kis kommandóját (Dority, Adams, Burns), akik Wu társaságában kínainak öltöznek, és kinyírják Lee embereit, majd magát a nagydarab vezérüket is. Közben a Gemben Al és Silas megállapítja, hogy a yanktoni ajánlat kóser, így semmi akadálya a csatlakozásnak (persze jól jön az 50.000 dolláros kenőpénz is majd), az egyre unszimpatikusabb Cy beszól egy istenkáromlót Andy Cramed tiszteletesnek, aki magától értetődő egyszerűséggel gyomron szúrja. Végre.

A záró jelenet zseniális: a Gemből távozó Bullock Alma és a mulató násznép felé bámul remegő bajusszal, Al az erkélyen italozik az indián főnök feje társaságában, és ilyet szól be neki: "Don't you have a fucking home to go to? I believe it is to your fucking right." 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tarsolya 2007.01.24. 16:24:35

Wolcott mocskos módon idegesítő karakter volt, bár Hearst túltesz rajta is ... nemcsodálom, hogy Mr. Bullocknak remeg a bajsza folyamatosan.

A záró jelent tényleg geci jó volt, na meg az epizód címe is ... kedvencem mondjuk a "Leviathan Smiles" harmadik évadból.

Na és a hab a tortára:

members.aol.com/chatarama/

(bocs, ha már volt)
süti beállítások módosítása