Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ez a negyedik rész majdnem felért egy midseason fináléval - Walking Dead S09E04

2018. október 31. 09:00 - Sick Rhymes

fsfs.jpg

Ahhoz képest néhol mennyire lassúnak lehetett érezni, a legutóbbi Walking Dead eléggé felpörgette a dolgokat, és gyorsan csúcspontjára ért pár olyan szál, amit csak a mostani évadban kezdtek el. Arról nem is beszélve, hogy az utolsó jelenetnek akkora cliffhanger a vége, mint a hősidőkben. Minden fontos infó a kilencedik évad negyedik részéről.

Michonne és Negan

Ahogyan az epizód végi cliffhanger, úgy az is elég old school volt, hogy az epizód igazából két párosra fókuszált, amiből az egyik Negan és Michonne volt. Michonne-ról kiderült, hogy nappal rendes, segítőkész polgára az új civilizációnak, éjszaka viszont kisurran random zombikat szabdalni a katanájával. Negannel meg annyi van, hogy rohad a rács mögött, jól megőszült, és konkrétan éhségsztrájkol, annyira fasza ki van az élettel. Rick nélkül Michonne gondoskodik róla, és persze előjön pár necces beszélgetés, de a lényeg, hogy Michonne is ugyanúgy Negan orra alá dörgöli, ahogy Rick, hogy minden mennyivel jobb, és Negan nézze csak végig, hogy mit építenek nélkül. Negan aztán elkezd a volt feleségérőcl beszélni, ami azért érdekes, mert a képregényekben is csak egy külön Negan-prequelben lehetett megtudni, mit is csinált Negan azelőtt, hogy egy erőszakos állat lett.

A sorozatban Negan csak annyi dörmögött, hogy a felesége nem ezt érdemelte, meg de jó, hogy nem látja így. Aztán Lucille-ről, a baseballütőjéről kezdett el beszélni, mintha csak a feleségét hagyta volna a csatatéren. Ez a rész egyértelmű utalás az említett képregényre, amiből kiderül, hogy a feleségéről nevezte el a baseballütőjét. De ami ennél is sokkolóbb az az, ahogyan Michonne otthagyja, és Negan tehetetlenségében szó szerint a fejét kezd el izomból a falba verni.

Jadis és Gabriel

vdsgs.jpg

Ugyan annyi rész nem szólt róluk, de ők lehetettek volna a harmadik kiemelt páros. De csak annyi történt, hogy Jadis kicsit megszadizta Gabrielt egy zombival, majd aztán lelécelt, mint aki nem csinált semmit. Itt volt az a pont, ahol azt éreztem, hogy a készítők direkt nagyon szemetek akartak lenni, és Gabriel utolsó jelenete egyszerre volt pofátlanul hatásvadász, mégis teljesen indokolt. Szegény atya a sorozat óta átment mindenen, ölt, harcolt, elvesztette vagy negyvenszer a hitét, de csak a 9. évadban sikerült végre megcsókolnia egy nőt. Erre leütik, kikötözik, megfenyítik egy zombival, majd elkábítják, hogy egy szeméttelepen ébredjen valami kriptikus üzenettel a kezében. Ja, és már egy ideje ugyebár vak az egyik szemére. Gabriel atya nem ezt érdemli.

Lázadás

adfas.jpg

Közben a saviorök rájöttek, hogy az Oceanside gyilkolja az embereiket, és fellázadnak Carolék ellen a hídépítésnél. Jed még egy lőfegyvert is szerez, mintha nem lenne még így is 2000 az 1-hez az esélyük, hogy Carolék félperc alatt agyonlövik őket. Aztán Carol értelmetlenül ront a saját esélyeiken, és elszabadulnak az indulatokat, amiből majd csak a következő részben látunk valamit.

Rick és Daryl

Tudom, hogy tök érthető, de ettől még nagyon fura megint marakodni látni ezt a kettőt. Daryl mindig is Rick szancsópanzája volt, és attól, hogy Maggie-vel épp egy lapon vannak, még nem kéne ennyire felkúrnia magát Ricken. Meg nem is látszik hihetőnek, hogy az évek óta együtt dolgozó Andrew Lincoln és Norman Reedus éppen egymást csesztetik. A gödrös rész picit felesleges volt, na.

Rick In Peace

walking-dead-season-9-episode-4-recap.jpg

A következő lesz Andrew Lincoln utolsó epizódja a szerződése szerint. A rész végén átszúrja kb. a tüdejét egy vasrúd, és jó 30 méterre egy zombihorda közeledik felé. Ja, és tök egyedül haldoklik. Szóval Rick meghal a következő részben, ez már teljesen biztos, csak az a kérdés, hogy látunk-e belőle zombit, vagy sem. Iszonyatos furcsak lenne Ricket agyatlan Walkerként viszont látni. Picit szerintem a cliffhanger olcsó volt a készítőktől, mert tudjuk, hogy vége Ricknek, de akkor legalább egy hirtelen pillanatban legyen, ne pedig két epizód között lógva. Azért szép volt, hogy a híd megmentése érdekében végül fel kellett áldoznia magát, Daryl biztosan jó szarul fogja magát érezni, és garantáltan látunk Reedus-könnyeket hamarosan.

Mi lesz Negannel?

Ha Ricknek lőttek, kb. Michonne és Carol marad a pár utolsó hozzá hű utód, miközben mindenki más Negan halálát akarja. Nem hiszem, hogy a saviorök ilyen korán kiszabadítanák vagy hasonlók, de biztosan lesz abból feszkó, hogy Maggie Rick temetéséről azonnal Negan ketrecébe megy kivégezni még jó pár tucat emberrel.

 

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Costanza 2018.10.31. 22:38:34

"Azért szép volt, hogy a híd megmentése érdekében végül fel kellett áldoznia magát, "

"biztosan lesz abból feszkó, hogy Maggie Rick temetéséről azonnal Negan ketrecébe megy kivégezni még jó pár tucat emberrel."

ezeket most meggyozodesbol irod, vagy csak maganvelemenykent?
süti beállítások módosítása