Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 5x10 - Ők

2018. augusztus 13. 10:00 - Chat Géza

Úgy látszik, hogy egy nagyon komoly két epizódos felvezető kört kapott az ötödik évad második felvonása, mert a múltkori kálvária után, hogy Beth után Tyreese is alulról szagolja az ibolyát, most egy kemény depressziós, komor hangulatú, gyászos részt kaptunk.

twd10_2.jpg

Daryl, Sasha és Maggie víz és élelem után kutatnak. Teljesen élettelenül, enerváltan csoszognak vissza a többiekhez, akik szintén nem találtak semmit se. Szomorú ez, de sebaj, mennek tovább. Aztán a benzin is kifogy, pont ahogy a másik kocsiból. Gyalog mennek tovább Washington felé, ami nem egy 5 perc séta, hisz még 60 mérföld hátra van…

Teljesen kimerülten, egy kisebb zombi sereggel a nyomukban sétálnak – de tényleg csak sétálnak – a főúton. Glenn finoman nyomasztja Maggiet és Darylt, hogy ne magukban gyászoljanak, hanem nyíljanak meg és öntsék ki a lelküket. Maggie még Gábriel pádrét is letolja, hogy neki aztán ne tolja a hegyi szentenciát, Daryl meg elmegy a dzsindzsásba, rágyújt egy összebugázott cigarettára, amit pár mély slukk után rezzenéstelen arccal elnyom a csuklóján. De amikor eszébe jut, hogy mit vesztett, hogy már nincs Beth, akkor bizony kiszakad belőle egy kisebb macsós sírás.

twd10_3.jpg

Tovább búslakodva az út szélén három veszett kutyával találják szembe magukat. A hirtelen pánik után Rick és Daryl bicskát ragadnak arra az estre, ha a kutyák torokra mennének, de Sasha pikk-pakk lelövi a dögöket, így tudnak mit enni végre. Gábriel pádre is duzzogva, de azért tömi magába a kutya húst, majd bedobja a tűzbe a fehér gallérját. Újabb baktatás után előtör a szomjúság. Ekkor pillantanak meg az út közepén egy zsugor vizet a következő felirattal: „Egy baráttól.” Eugene egyből szlopálná az ingyen nedűt, de Abraham kiveri a kezéből, mert Ricknek még igaza is lehet, mi van ha mérgezett a víz? Jogos. A nagy tanácskodás nem tart sokáig, mert isteni jelként megered az eső. A kellemes nyári zápor persze halálos monszunba csap át. Bemenekülnek a közeli pajtába. Rick elmormol egy tanulságos történetet, aminek lényegét egy az egyben, angolul idézem:

We are The Walking Dead

Hát így már minden világos. Hát ezért az a címe a sorozatnak. Daryl persze ezzel nem ért egyet, ő bizony nem egy kicseszett élőhalott. Daryl végig őrködi a viharos éjszakát. Szerencsére észreveszi, hogy egy sereg zombi igyekszik a pajta felé.  Amire a többiek is felébrednek, Így közös erővel sikerül visszatartani őket. Szép kis csapatmunka volt ebben. Reggelre minden elcsendesedett. Maggie a kis Judith vigyorgó kis pofijára ébred. Leheveredik Daryl mellé, aki átadja neki a megjavított zenélő dobozt. Maggie és Sasha kivonulnak megnézni a reggeli napsütést, hogy csajosan szomorkodjanak és gyászoljanak egyet. Közben kiderül, hogy a monszun minden fát gyökerestül kicsavart a földből, de a pajta sértetlen maradt. Véletlen? Sorsszerű? Lehet gondolkodni.

A festői napfelkeltés pillanatot egy feltűnően jól ápolt idegen fickó hellózása zavarja meg. Maggie és Sasha egyből haptákba vágja magát, fogják fegyvereiket és a faszira szegezik, aki meg csak a vezérrel akar beszélni. Hogy is hívják? Rick, ugye? – kérdezi a fickó, én meg szedegetem össze az állam a földről, mire a zenedoboz is megszólal végül. Na, egy ilyen agyaldobós epizód ending már rég kinézett a The Walking Deadnek.

A sorozat epizódjait itthon a FOX vetíti, egy nappal az amerikai adás után.

A The Walking Dead a comment:com-on:

Címkék: 18+ twd
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kangabéka 2015.02.17. 11:10:54

Ez a baj hogy a vége volt agyeldobós, mert előtte 35 (?) percig nem történt hát semmi... bár lehet hogy az egész előző epizódot is hozzácsapnám a semmihez :D

Mazzzzu 2015.02.17. 11:53:19

lehet unalmasnak mondani ezt a részt, én inkább azt mondanám, hogy lassú volt, de a sorozatra jellemzőbb rész volt ez mint az előző (TWDsebb volt) a cliffhanger meg priceless.
Azért amikor Coral letette Juditot az kicsit wtf vol...
Amikor a kutyák jönnek, én hallottam a háttérben egy kis motorhangot (crossmotor vagy quad) :D

Legokocka 2015.02.17. 11:58:38

Itt van már az ideje, hogy eljussanak oda, ahova a képregény alapján kellene, mert kezd az érdektelenség mocsarába süllyedni...

meggymárka 2015.02.17. 12:46:19

Amikor Daryl azt mondta ő nem is élőhalott olyan volt mint a négyéves fiam, amikor a rendőrös játékban őrá osztjuk a betörőt "Én nem vagyok!" És Rick is azt mondta, amit mi szoktunk "Jó, akkor nem vagy!" :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.17. 13:07:07

egy fokkal jobb volt, mint a 9es, de csak egy fokkal.
És tényleg igaz, hogy a TWD legjobb részei a klifhengerek. :S
Sajnos.

dekoninckxx 2015.02.17. 13:54:02

Szokták ismételni az epizódokat? Tegnap lemaradtam róla.

Trompipi 2015.02.17. 18:53:34

Na, ez egy jo resz volt. En azt hittem eloszor, hogy zombis reszt, amikor be akarnak nyomulni a pajtaba, csak almodtak.
Aaron-rol olvasgattam itt-ott, en mar tudom, ki o es mit akar :).

Scagnetti 2015.02.18. 09:52:45

Ez a rész sem volt nagy szám, de legalább a vége ad némi reményt. Talán történik már végre valami.
süti beállítások módosítása