Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x15 - Amplification (Felerősítés)

2017. május 05. 13:00 - Smiley93

Beacon Hills nyugodt éjszakáját a Fenevad utáni autósüldözés veri fel, amelybe a komplett város bekapcsolódik: a rendőrségtől kezdve (Hayden nővére + Zsaruapu) a Scottfalkán át (Scott-Stiles-dzsip) egyenesen Farkasanyuig, hiszen a Fenevad hová máshová is tarthatna, mint a kórházba, Beacon Hillsben minden út vagy oda vezet, vagy a suliba. Szóval, a kórházból már javában evakuálják a természetfelettiről mit sem sejtő átlagpolgárokat, mikor elmegy az áram, s a liftből a gevadani szörny morran ki, ráadásul ha a szemtanúknak hinni lehet, Kisinas is beparádézik fullos Pokolkutya style-ban.

1.jpg

Az épülethez érve a két jóbarát Zsaruapu meg a pisztolya társaságában merészkednek be az addigra teljesen leamortizálódott folyosókra, ahol egy tűzgolyó hozza rájuk a frászt. Pontosabban Kisinas, akivé a tűzgolyó becsapódás után változik, s láthatóan maga se érti, mi a franc történt az előbb. Míg Zsaruapu segédjét tutujgatja, Farkasfiú a Fenevad nyomait követi, méghozzá addig, amíg a szörnymancsokat egyszerű tornacipők nem váltják fel: forró nyomon vagyunk, kérem szépen, erre jöhet a főcím!

2.jpg

Most, hogy Állatdoki kiszabadult, ismét elemében van, s máris olyan képeket tol Scott meg Stiles orra alá, hogy garantáltan rémálmok gyötörjék őket egy hétig. A rögtönzött fotókiállítás témái Dr. Valack meglékelt agyú (ala trepanált) természetfeletti kuncsaftjai, akiknek a jó doktor így kívánta növelni az erejét, mígnem azok bele nem rokkantak. Menőcsajra is hasonló sors vár, azzal a különbséggel, hogy mivel különösen erős, a halálsikolya is az lesz, így másokat is kinyiffanthat vele haldoklás közben. Ezekkel a jó hírekkel Stiles Zsaruaput örvendezteti meg, akinek a keze törvényileg sajnos meg van kötve, már ami Lydia Visszhangos házból való kiszabadítását illeti, max. még anyunál próbálkozhat a sármjával, bónuszként pedig egy illegális akció sincs ezúttal ellenére.

3.jpg

Ezt a bizonyos akciót a Scottfalka tervezgeti a következő snittben. A terv egészen átgondoltnak tűnik első blikkre, persze csak úgy Scottfalka-viszonylatban, azaz: Kira rövid áramkimaradást generál a gépházban (bár fogalma sincs, hogyan tud ilyet), mire a Stiles által elcsent kártyával bejutnak. Ezután Scott meg Liam a zárt részig kísérik Stilest, hogy aztán a madárberkenye-vonalnál megvárják, amíg visszaér Menőcsajjal, mindezt 5 percen belül abszolválva (hogyan?). És innentől mindenkinek a képzeletére van bízva, mert tovább is van… ja nem, nincs. Szóval, éljen az improvizáció! A csapat elég szkeptikusan hallgatja a tervet, de a leghatásosabb érv az észérvek ellen: nincs más. Vagyis ez van, ezt kell szeretni!

4.jpg

Menőcsaj doktora eközben a Visszhangos Ház alagsorában valami poros szekrényből egy maszkot varázsol elő, ami kiköpött mása a Szakik álarcának, s azt gyorsan az eszköz iránt erős ellenérzéseket tápláló nővérke fejébe nyomja, mondván, ki kell próbálni a holmit. A nő kétségbeesetten próbál szabadulni az álarctól, de hiába, rajta ragad a fejfedő. A suliban Malia Kirát egzecíroztatja, hogy gyakorolja az áramkimaradást egy villanykörtével, amit sikerül is elsőre úgy szétrobbantania, hogy egy szilánk a prérifarkas homlokában landol, szép munka! A hullaházban Farkasanyu osztogat hullazsákokat a fiának meg lelkes bétájának, akit jól meg is fenyeget, arra az esetre, ha ismét kezet emelne az alfára. Újfiú a veszedelem nagyságához illően húzza be fülét-farkát, már látjuk, Scott honnan örökölte a haragtartó énjét.

5.jpg

Stiles a vonakodó Kisinast győzködi, hogy vállalja a tervben neki szánt szerepet, ami egy furgon vezetése lenne. Parrish kéreti magát egy sort, ő veszélyes meg minden, de végül csak beadja a derekát Stiles két szép szeme és ütős érvei miatt. Vissza Kiráékhoz, ahol több tucat törött villanykörtével, valamint egy anyákról szóló feszengő eszmecserével később Kirának sikerül (egy ideig) az áramkimaradásos mutatvány, ami epikus villanykörte robbanásban csúcsosodik ki, meg áramszünetben, ideje dobbantani a teremből. A két csaj vissza se nézve iszkol el, így nem veszik észre a táblából előtűnő Kaméleont, aki arcán kaján vigyorral nyugtázza, mennyire lebuktatta őket.

6.jpg

Stiles meg Scott a könyvtárban vitatja meg éppen a mancs-tornacipő fizikát megcáfoló metamorfózisát, mikor teljesen véletlenül (kackac) az érettségire készülő (kackackac) Sztrádasrácba botlanak. A kötelező sértegetési körök lefutása után Theo kiböki, hogy kis csapatával segítene Lydiát szöktetni, mivel ők – Scottékkal ellentétben – képesek átjutni a madárberkenyén. A hirtelen jött segítőkészség hátterében pedig mi más állna, mint a Pokolkutya vs. Fenevad freskó által megelevenített harc megúszása. Hőseink persze nem most jöttek le a falvédőről, meg már két kezükön se tudják számon tartani, Theo hányszor vágta át őket, ám Farkasfiú… mégis hajlik rá, hogy higgyen neki! (?)

kieg2.jpg

 Zsaruapu eközben minden vonzerejét bevetve győzködi Menőcsaj anyját, hogy a lánya nincs jó helyen a zártosztályon, a nő azonban nem hisz a természetfelettiben, csakis a véletlenekben. A seriffben erre már felmegy a pumpa rendesen, s gyorsan a nőhöz vágja az Állatdoki-féle fotógyűjteményt dr. Valack meglékelt pácienseiről, majd magára hagyja elmélkedni, anyu persze az első fotónál kitér a hitéből. Farkasfiú bezzeg nem tér ki belőle, még akkor sem, mikor Maliáék beállítanak a rossz hírrel, miszerint Kira egyetlen egyszer sem volt képes részleges áramkimaradást okozni, viszont sikerült egész Beacon Hillsben lecsapnia az áramot. Scott nyomására a többiek mind kifejezik, mennyire bíznak Kirában (ennyire lagymatag lelkesítést rég nem láttam), főleg Malia visszafogott, elvégre ő szenvedett egész nap a rókával s ő fog a legnagyobbat szívni, ha élseben sem sikerül a mutatvány.

7.jpg

Szóval, bár a terv, avagy „terv” egyik nélkülözhetetlen része működésképtelen, a Scottfalka nagy lelkesen és optimistán bevonul este az Eichenbe, ezennel hivatalosan is ez a legostobább akciójuk evör. Kisinas hullaszállítónak álcázva érkezik az épülethez. Kicsit leizzad, mikor az őr mindenképp ki akarja nyittatni az állítólagos hullazsákokat, s megtekinteni azok tartalmát, ám szerencsére az első (igazi) hulla eléggé büdös és rothadt, hogy elriassza a további kíváncsiskodástól, Kisinas szája pedig máris fülig ér.

8.jpg

A Visszhangos házban egy elszabadult lakó tereli el az ápoló személyzet figyelmét, így Kiráék besurranhatnak a gépházba, Scott, Stiles meg Liam pedig a hullazsákokból kikászálódva indulnak útra az épületben. Némi porszem kerül a gépezetbe, mivel Stiles előzetes kalkulációi ellenére két ápoló annál az ajtónál dumcsizik, ahol Stilesnak be kéne surrannia Lydiához az áramkimaradás után. Amíg a trió a hogyan-továbbról vitatkozik, ráadásul egy gyógyszereit hiányoló beteg is felfigyel rájuk, s a pirulákat keresi rajtuk, gáz! Az is, ami a gépházban történik, mert az előre megbeszélt időben Kirának nemhogy áramszünetet nem sikerül kreálnia, de egyáltalában semmit se. Közben a folyosókon Farkasfiú végre rávillantja alfaszemeit a szirénázó ápoltra, mire szerencsétlen beteg visszaesik vagy két évet az állapotában, de legalább befejezi a kiabálást, az alkalmatlankodó ápolók pedig lelépnek.

9.jpg

 Malia motivációs beszédet intéz a róka-blokkal küzdő Kirának, mire a lánynak végre sikerül a mutatvány. Benn Stiles már kapja is elő a beléptetőkártyát, mikor leesik neki, hogy valami hiányzik: igen, a kártyaleolvasó! Az előrelátó Visszhangos házbeliek láthatóan a Maszkosoktól tartva leszerelték a modern rendszert, szimpla zárral helyettesítve azt – lehet nevetni! Kint az őröknek nincs virágos jókedvük, mert nem várt betolakodók tűnnek fel az Eichen hátsó kiskertjében: Sztrádasrác kimérái azok, halleluja!

10.jpg

Valahol a frontvonal mögött Haydennek jutott a hálátlan meló, hogy Vakalfát pesztrálgassa, aki nyilván azonmód egy alkuval áll elő: a lány eloldozza őt, ő pedig elmond mindent, amit azokról a karmokról tud, amelyekért Theo éppen Maliát ejtette pofára. Végül ellenszolgáltatás nélkül is elkotyogja, hogy Sztrádasrác fel kívánja ölteni a karmokat, hogy így a Fenevad erejére tehessen szert, a baki azonban, hogy mivel a karmok frekvenciája, amin a szakik eszkábálták, nem egyezik Theóéval, a srác jó eséllyel kinyiffan, ha felölti őket. Ez nekem speciel a rész legjobb hírének hangzik, ám Hayden elég fancsali képet vág, csak nem bírja Theót?

11.jpg

A Visszhangos házban Farkasfiú és bétája farkaserővel feszül az ajtónak, ám a madárberkenye túlságosan legyengíti őket, így hiába izzadnak. Újfiú előáll az isteni szikrával: ha Farkasfiú jól elpáholja (úgyis mérges rá a majdnem-gyilkosság miatt, ugye?), ő dühös lesz, és erősebb. Így hát indul a csihi-puhi, Stiles szurkol, Liam felhúzza magát, az ajtó meg kinyílik, Stiles rohan be, 2 perce maradt. Mikor odaér Menőcsajhoz, akinek merő vér a párnája az agyfúró kezeléstől, s nem mellesleg le van kötözve, a banshee figyelmezteti: azonnal hátraarc, vagy itt fog meghalni. Stiles nem érti, innen naná, hogy nem fordul vissza, Lydia meg csak hajtogatja, hogy mindjárt itt lesz valaki. S valóban, a jó doktor fordul be a kis cellába, ám ekkora Stiles szerencséjére már jól elrejtőzött. Kinn Kiráék lesik a gépházból, mikor tudnának észrevétlenül lelépni. ám előbb biztonságiak érkeznek, majd pedig az ok az őrök jelenlétére Sztrádasrác és talpnyalói. Theo közli a recepciós sráccal, hogy Menőcsajért jöttek, majdnem egy laza mozdulattal földhöz csapja szerencsétlent, hát ezért (is) szívás az éjszakai műszak!

kieg3.jpg

A kocsiban tűkön ülő Parrish megérzi, hogy hamarosan meló van, bele is sárgul a szeme. Hogy teljes legyen az esti felhozatal, Lydia anyja is befut, ha késve is, de azért csak hatott rá Zsaurapu sármja (vagy a fotógyűjteménye). Már alapból elég ideges, a lányát akarja látni, de azonnal, hát még amikor megpillantja a hátba szúrt biztonsági őrt, kettesével szedi a lépcsőfokokat befele. Malia a szikrázó kezű Kirát hasonló lendülettel sürgeti az ellenkező irányba, azaz kifele, mielőtt az egész városban lenullázza az áramhálózatot.

13.jpg

A dilidoki közben páciensét faggatja, most, hogy megnyitott valami csapot Lydia fejében, csak úgy zúdulniuk kellenének rá az infóknak! Úgy is van az, Menőcsaj tud a Scottfalka szimbólumáról, Farkasfiú falka-reunionjáról, meg hogy valaki nagyon igyekszik, hogy kiszabadítsa az Eichenből, de az biza nem a nemes Alfa, hanem a másik. Igen, igen, Theo vonul a brancsával, nekik bezzeg nem kellett furmányos terv! Nevezett alfa eközben bétájával sikertelenül próbál kékfényben áttörni a madárberkenye-határon, ennyire egyikük se húzta fel magát. Liam nem érti Farkasfiú problémáját, hiszen ő egyszer már átjutott a berkenyén, nemde? Scott azzal védekezik, hogy az élet-halál szitu volt, az meg nem számít, mire Újfiú örömmel mutat a sarkon feltűnő őrökre: ez is az!

14.jpg

Menőcsaj ágya mellett eközben Sztrádasrác cseveg a dokival, aki nem vágja, mire fel ez a nagy érdeklődés a banshee iránt. Na persze Sztrádasrácnak nem is Lydia kell, hanem a Pokolkutya! Emlegetett szamár fel is tűnik a színen, rácsokat olvaszt meg és kormosan meztelenkedik egy sort, csak a szokásos műsor. Lydia anyja éppen beérne az épületbe, Maliáék meg ki, mikor visszatér az áram, s a Visszhangos házat lezárják, se be, se ki innentől! A folyosón a farkasduettet sokkolóval kényszeríti térdre az őrkvartett, ám bétája szenvedését látva Scottból (végre!) előtör az igazi alfa, mármint (végre!!) igazi alfaerővel: lerázza magáról az őröket, s alfaüvöltésével az egész Scottfalkának újult erőt ad, Újfiútól Maliáékon át Stilesig. Majd kijelenti: Lydia, megmentünk!, ahogy tette azt az előző epizód fináléjában is. Hátha a következő részben már sikerül is.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anncsika93 2017.11.19. 18:27:30

Mély szomorúsággal tölt el, hogy már nagyon régóta nincs új Teen Wolf hogyvolt :((
süti beállítások módosítása